Περπάτημα για απώλεια βάρους: Γρήγορος οδηγός για αρχάριους

Είστε άτομο που δεν θέλει να πάει σε γυμναστήριο ή να ασκηθεί αυστηρά; Έχετε σκεφτεί ποτέ, το περπάτημα σας βοηθά να χάσετε βάρος; Κι αν σας λέγαμε ναι! Το περπάτημα για απώλεια βάρους ήταν μια προτεινόμενη ρουτίνα προπόνησης για άτομα όλων των ηλικιών, καθώς δεν ασκεί μεγάλη πίεση στο σώμα σας και μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα στη ρουτίνα σας.

Ας περάσουμε από αυτό το άρθρο για να μάθουμε περισσότερα για το πώς το περπάτημα σας βοηθά να χάσετε αυτά τα περιττά κιλά και πώς πρέπει να προετοιμαστείτε για έναν περίπατο.

TOC:

Πώς το περπάτημα βοηθά στην απώλεια βάρους και λίπους στην κοιλιά

Πώς να ξεκινήσετε έναν περίπατο για απώλεια βάρους: Οδηγός για αρχάριους

Περπατάτε Μόνο Αρκετά για να Χάσετε Βάρος

Το περπάτημα είναι καλύτερο από το τρέξιμο για να χάσετε βάρος

Συχνές ερωτήσεις

περπάτημα για απώλεια βάρους

Πώς το περπάτημα βοηθά στην απώλεια βάρους και λίπους στην κοιλιά?

1. Κάψτε θερμίδες:

Το περπάτημα ήταν η πρώτη επιλογή για άτομα που ξεκινούν μια προπόνηση για οποιονδήποτε λόγο. Η ταχύτητα του περπατήματος καθορίζει τον αριθμό των θερμίδων που καίτε. Επομένως, μεγαλύτερη απόσταση που καλύπτεις με ρυθμιζόμενο ποσοστό σε κάνει να καίς όλες εκείνες τις περιττές θερμίδες στο σώμα σου. Μπορείτε να κόψετε την επιπλέον αίσθηση προσθέτοντας μια ώρα περπατήματος σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Αρκετοί υπολογιστές απώλειας θερμίδων για περπάτημα είναι διαθέσιμοι σε εφαρμογές και ορισμένα ρολόγια μπορούν να μετρήσουν τις θερμίδες που καίγονται.

2. Βελτιώνει τον μεταβολισμό:

Όταν χρησιμοποιείτε το σώμα σας για μια προπόνηση, το σώμα σας χρειάζεται περισσότερη ενέργεια, αυξάνοντας τη μεταβολική διαδικασία. Το περπάτημα βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού καθώς το σώμα σας απαιτεί ενέργεια στη διαδικασία. Μπορείτε να αυξήσετε το μεταβολισμό σας είτε βγαίνοντας για μια μέτρια βόλτα για μια ώρα είτε ένα γρήγορο περπάτημα σε έναν λόφο μπορεί επίσης να λειτουργήσει. Το περπάτημα είναι μια μορφή καρδιαγγειακής άσκησης που όχι μόνο βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας, αλλά μπορεί επίσης να καταστέλλει την όρεξή σας προσωρινά.

3. Καίει λίπος στην κοιλιά:

Ένας από τους καλύτερους και εύκολους τρόπους για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά είναι το περπάτημα. Το σπλαχνικό λίπος ή αλλιώς γνωστό και ως εσωτερικό λίπος της κοιλιάς μπορεί να μειωθεί με γρήγορο περπάτημα. Αυτό το είδος λίπους μπορεί να είναι πολύ επιβλαβές για την υγεία σας. Βοηθά στην καύση του λίπους που είναι αποθηκευμένο στο σώμα σας, με τη βοήθεια ενός μακρού, γρήγορου περιπάτου. Η ένταση της καύσης λίπους από την κοιλιά σας εξαρτάται από την ταχύτητα και τη δύναμη του περπατήματός σας που βοηθά στην απώλεια βάρους.

4. Ανακούφιση από το στρες:

Το άγχος έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Υπάρχει πάντα ανάγκη για εξαερισμό ο καθένας από εμάς για να διατηρήσει την ψυχική του υγεία. Το περπάτημα έρχεται στη διάσωση και θεωρείται ένα από τα καλύτερα άγχη για άτομα οποιασδήποτε ηλικίας. Το περπάτημα βελτιώνει την κυκλοφορία του σώματός σας, παρέχοντας οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στα κύτταρά σας, μειώνοντας σημαντικά τα επίπεδα άγχους. Μειώνει επίσης την παραγωγή ορμονών του στρες διεγείροντας τους υποδοχείς του νευρικού συστήματος.

5. Απώλεια βάρους:

Η σωματική δραστηριότητα πρέπει να αποτελεί ουσιαστικό μέρος της καθημερινής ρουτίνας. Το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την άσκηση. Είναι κατάλληλο για άτομα κάθε ηλικίας και μπορεί να γίνει χωρίς βαρύ εξοπλισμό. Η απώλεια θερμίδων με το περπάτημα εξαρτάται από την ένταση του περπατήματός σας.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε έναν φίλο για περπάτημα, ώστε να παραμείνετε με κίνητρο να χάσετε βάρος υγιεινά. Μαζί με το γρήγορο περπάτημα, μπορείτε να κερδίσετε σημαντικά αποτελέσματα ακολουθώντας ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής.

Πολλοί ερευνητές προτείνουν ότι οι παχύσαρκοι ασθενείς χάνουν έως και 5 κιλά κατά μέσο όρο όταν συνδυάζονται με έναν άλλο παχύσαρκο ασθενή (1).

Πώς να ξεκινήσετε έναν περίπατο για απώλεια βάρους: Οδηγός για αρχάριους

1. Προετοιμαστείτε για τον περίπατο:

Πριν ξεκινήσετε το γρήγορο περπάτημα για απώλεια βάρους, η προετοιμασία για αυτό παίζει σημαντικό ρόλο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις, συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε νέο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να προετοιμαστείτε πριν ξεκινήσετε το περπάτημα.

  • Μην ξεχάσετε να κάνετε προθέρμανση πριν ξεκινήσετε το περπάτημα.
  • Φορέστε κατάλληλα παπούτσια ώστε τα πόδια σας να έχουν επαρκή στήριξη.
  • Φορέστε βαμβακερά ρούχα έτσι ώστε να υπάρχει σωστή κυκλοφορία αέρα.
  • Πάρτε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας για να μείνετε ενυδατωμένοι.
  • Αν και προαιρετικό, η κατοχή πηγής μουσικής κάνει τη βόλτα απολαυστική.

2. Πόσο καιρό να περπατάτε:

Το περπάτημα για τουλάχιστον μισή ώρα είναι ο συνιστώμενος χρόνος για να χάσετε βάρος αποτελεσματικά. Αυτό θεωρείται μέτριο όταν το κάνετε τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, ειδικά αν είστε αρχάριος.

Εάν δεν μπορείτε να περάσετε τριάντα συνεχόμενα λεπτά με τα πόδια, μπορείτε να το χωρίσετε σε διαστήματα δέκα λεπτών καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μην ξεχάσετε να περπατήσετε με γρήγορους ρυθμούς.

3. Πόσο περπάτημα:

Αρχικά, ξεκινήστε με μικρότερες περιόδους, ώστε να συνηθίσετε τη ρουτίνα. Μπορείτε να ξεκινήσετε την πρώτη σας μέρα με ένα σύντομο περίπατο και να την εναλλάξετε με μεγάλους περιπάτους. Η συνέπεια είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους με τη βοήθεια του περπατήματος.

Μόλις είστε συνεπείς με τη νέα ρουτίνα, το σώμα σας συνηθίζει επίσης και αρχίζει να δείχνει βελτίωση στο μεταβολισμό σας και βοηθά στην καύση όλων αυτών των επιπλέον θερμίδων.

Εάν αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι, μπορείτε να κάνετε μια μέρα άδεια, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν σπάτε την ορμή πολύ συχνά.

4. Ταχύτητα βάδισης:

Η ταχύτητα με την οποία περπατάτε εξαρτάται από τη φυσική σας ικανότητα. Η προθέρμανση είναι ένα απαραίτητο και πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα. Αυτή η διαδικασία σας βοηθά να τεντώσετε τους μυς σας, προετοιμάζοντας το σώμα σας για περπάτημα.

Ξεκινήστε το περπάτημά σας με αργό ρυθμό αρχικά. τότε, μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα σταδιακά. Μπορείτε να ανεβείτε τις σκάλες αντί για ανελκυστήρα και εάν θέλετε να χάσετε τις περισσότερες θερμίδες από μια σύντομη συνεδρία περπατήματος, τότε το γρήγορο περπάτημα είναι ο δρόμος.

Σε αντίθεση με τις ασκήσεις υψηλής έντασης, ο καλύτερος τρόπος για να συμπεριλάβετε την προπόνηση στην καθημερινή σας ρουτίνα είναι να κάνετε ένα σταθερό αλλά μέτρια έντονο περπάτημα.

5. Καλύτερη Τεχνική Περπατήματος:

Η σωστή τεχνική παίζει ουσιαστικό ρόλο στην υγιή απώλεια βάρους. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να έχετε κατά νου:

  • Σταση του ΣΩΜΑΤΟΣ: Η καλή στάση κάνει το βήμα σας πιο φυσικό, συμμετέχοντας στους μυς του πυρήνα σας. Εάν η στάση σας δεν είναι σωστή, μπορεί να έχετε πόνους και πόνους σε όλο σας το σώμα.
  • Η κίνηση του χεριού σου: Με μια σωστή κίνηση του βραχίονα, μπορείτε να κάψετε 10 τοις εκατό περισσότερες θερμίδες. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ισορροπία κίνησης μεταξύ των χεριών και των ποδιών σας. Αυτό θα προσθέσει ταχύτητα στο βήμα σας.
  • Walking Stride: Αν θέλετε να προσθέσετε δύναμη και ταχύτητα στο βήμα σας, το σπρώξιμο από το πίσω πόδι σας είναι το κλειδί. Βεβαιωθείτε ότι δεν είστε υπερβολικοί.

Περπατάτε Μόνο Αρκετά για να Χάσετε Βάρος?

Μετρήστε πόσο έχετε περπατήσει

Είναι το περπάτημα η μόνη μορφή άσκησης για εσάς; Στη συνέχεια, η απώλεια βάρους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η διάρκεια και η ένταση του περπατήματός σας.

Αλλά το περπάτημα μόνο μπορεί να μην είναι αρκετό για να επιτύχετε το βάρος του στόχου σας. Με έναν συνδυασμό υγιεινής διατροφής και γρήγορου περπατήματος, μπορείτε να χάσετε τα επιπλέον κιλά πιο αποτελεσματικά.

Ξεκινήστε προσθέτοντας ένα απλό 30λεπτο γρήγορο περπάτημα στην καθημερινότητά σας και μπορείτε να κάψετε έως και 150 θερμίδες. Μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες όσο περνάει ο καιρός, αυξάνοντας το ρυθμό.

Η υγιεινή και καλά στρογγυλεμένη διατροφή, μαζί με το περπάτημα, θα σας βοηθήσει όχι μόνο να χάσετε αυτά τα κιλά, αλλά και να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Το περπάτημα είναι καλύτερο από το τρέξιμο για να χάσετε βάρος?

Περπάτημα για να χάσετε βάρος

Εάν πιστεύετε ότι το περπάτημα δεν έχει μεγάλο αντίκτυπο στο σώμα σας σε σύγκριση με το τρέξιμο, είναι πολύ μακριά από την αλήθεια. Εάν είστε αρχάριος, το περπάτημα είναι μια πολύ καλύτερη ρουτίνα προπόνησης από το τρέξιμο. Εάν αρχίσετε να τρέχετε, αφήνοντας στην άκρη την απώλεια βάρους, μπορεί να τραυματιστείτε επειδή είναι πολύ γρήγορο.

Λάβετε υπόψη την υγεία, την ηλικία και τον χρόνο που έχετε στα χέρια σας. μπορείτε να επιλέξετε δίαιτα και περπάτημα για να χάσετε βάρος. Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν είστε αρχάριος και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανεβάσετε το ρυθμό.

Δεν χρειάζεται να αισθάνεστε ότι πρέπει να πάτε για ένα τρέξιμο. είναι πιο προσβάσιμο και χρήσιμο εάν στοχεύετε να χάσετε βάρος περπατώντας, ειδικά αν είστε αρχάριος.

Το περπάτημα για απώλεια βάρους είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χάσετε όλα αυτά τα ανεπιθύμητα κιλά από το σώμα σας. Κάνει επίσης το σώμα σας πιο τονωμένο, απαλλαγούμε από όλα αυτά τα χαλαρά μέρη. Το περπάτημα δεν απαιτεί βαρύ εξοπλισμό, καθιστώντας το προσιτή επιλογή για άτομα όλων των ηλικιών. Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκετε τα πάρκα πεζοπορίας να κερδίζουν δημοτικότητα σε πολλές μητροπολιτικές πόλεις. Λοιπόν, τι περιμένεις? Πάρτε τα παπούτσια σας και ξεκινήστε το ταξίδι σας για απώλεια βάρους με μια βόλτα στο πάρκο.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο σας παρέχει πληροφορίες που βασίζονται σε έρευνες και δεν αποτελεί προσωπική γνώμη του ιστότοπου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε να εισάγετε οτιδήποτε νέο στη ρουτίνα σας.

F.A.Qs:

1. Σας βοηθά το περπάτημα να διατηρήσετε το βάρος που χάνετε?

Απάντηση: Η διατήρηση του χαμένου βάρους είναι εξίσου σημαντική με την απώλεια αυτών των επιπλέον κιλών. Μην σταματήσετε να περπατάτε μόλις επιτύχετε αυτό το βάρος στόχου, καθώς η συνέχιση του θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα θα βοηθήσει τα άτομα να διατηρήσουν την απώλεια βάρους τους.

2. Μήπως το Walking Tone και χτίζει τους μυς σας?

Απάντηση: Μαζί με την απώλεια βάρους, το περπάτημα βοηθά στην ενίσχυση των μυών του πυρήνα χαρίζοντάς σας ένα τονωμένο σώμα. Συμβάλλει στη σύσφιξη των μυών στη μέση και στο κάτω μέρος του σώματος, ενισχύοντας τη μυϊκή δύναμη. Αυτό σας κάνει να κάνετε περισσότερες δραστηριότητες χωρίς να νιώθετε κουρασμένοι όλη την ώρα.

3. Πόσο μπορεί να είναι πάρα πολύ περπάτημα για απώλεια βάρους?

Απάντηση: Το να είσαι συνεπής είναι πιο σημαντικό από το να είσαι εντατικός όταν περπατάς για απώλεια βάρους. Εάν περπατάτε περισσότερο από το απαιτούμενο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει χρόνιο πόνο στο πόδι, καθιστώντας το επώδυνο. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα χρονικό πλαίσιο που σας βολεύει να κάνετε.