Πώς να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας για απώλεια βάρους: Οφέλη και παρενέργειες

Αυτό το άρθρο στοχεύει να σας δώσει πληροφορίες σχετικά με το λάδι καρύδας και πώς είναι επωφελές για τους στόχους σας για απώλεια βάρους. Η πεποίθηση ότι βοηθά στην απώλεια βάρους βασίζεται στο γεγονός ότι μειώνει την πείνα και καταστέλλει την όρεξη. Η καρύδα περιέχει υγιή λίπη που ονομάζονται τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας, τα οποία μεταβολίζονται διαφορετικά, αυξάνουν το αίσθημα πληρότητας και ενισχύουν την απώλεια βάρους.

Έρευνες δείχνουν ότι τα λιπαρά οξέα μεσαίας αλυσίδας χρειάζονται περισσότερη ενέργεια για τον μεταβολισμό. Αυτό συνεπάγεται ότι καίγονται συγκριτικά περισσότερες θερμίδες ενώ προσπαθείτε να αφομοιώσετε τα τρόφιμα που παρασκευάζονται σε λάδι καρύδας σε αντίθεση με αυτά που μαγειρεύονται σε συμβατικά φυτικά έλαια..

Πώς να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας για απώλεια βάρους

Βοηθά το λάδι καρύδας στην απώλεια βάρους:

 • Όταν άκουσα για το λάδι καρύδας που βοηθά στην απώλεια βάρους, ακόμη και η έκπληξή μου δεν γνώριζε όρια. Το λάδι καρύδας μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να χάσετε μερικά επιπλέον κιλά από το βάρος σας. Αυτό υποστηρίχθηκε από διάφορες μελέτες, έρευνες και δοκιμές. Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα μαγειρικά έλαια, τα οποία αποτελούνται κυρίως από λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας, το λάδι καρύδας αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από λιπαρά οξέα μέσης αλυσίδας ή τριγλυκερίδια. Αυτά τα λιπαρά οξέα είναι γνωστό ότι ενισχύουν τον μεταβολισμό και μειώνουν την όρεξη. Τα τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας περιλαμβάνουν καπρυλικό, καπροϊκό και λαυρικό οξύ. (1)
 • Το κύριο τριγλυκερίδιο μέσης αλυσίδας που υπάρχει στο λάδι καρύδας ονομάζεται Λαυρικό οξύ, τα οποία δεν αποθηκεύονται ως εναποθέσεις λίπους λόγω της διαφοράς στα μεταβολικά τους μονοπάτια.
 • Αυτά αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας σας αρκετά αποτελεσματικά. Η κατανάλωση περίπου τριών κουταλιών της σούπας βιολογικό παρθένο λάδι καρύδας την ημέρα θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια σημαντική ενεργειακή ώθηση.
 • Τα κετονικά σώματα που παράγονται στο συκώτι βοηθούν στην πρόκληση αίσθησης πληρότητας και περιορίζουν τον πόνο της πείνας. Αυτό, με τη σειρά του, μειώνει την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων. Επιπλέον, βρέθηκε ότι το λάδι καρύδας κάνει την πέψη καλύτερα μαζί με πιο αποτελεσματική απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από το έντερο. Έτσι, ακόμη και όταν κάνετε δίαιτα, μπορείτε να εξαγάγετε τη μέγιστη διατροφή από το φαγητό σας και να μην καταλήξετε να νιώθετε αδύναμοι ή κουρασμένοι όλη την ώρα.
 • Σε αντίθεση με τα τριγλυκερίδια μακράς αλυσίδας, τα τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας απορροφώνται πλήρως και γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος και ως εκ τούτου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πηγή άμεσης ενέργειας για το σώμα. Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να μετατραπούν σε λίπος αποθήκευσης από τα μακράς αλυσίδας.
 • Διάφορες μελέτες που διεξήχθησαν σε αρουραίους εργαστηρίου έδειξαν ότι οι αρουραίοι που τρέφονταν με λιπαρά μέσης αλυσίδας απέκτησαν σχεδόν 20% μικρότερο σωματικό βάρος και λίπος σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου που τρέφονταν με λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας.
 • Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση ελαίου καρύδας διατηρεί επίσης τις εναλλαγές της διάθεσής σας υπό έλεγχο. Έτσι, παραμένετε πιο θετικοί και με κίνητρο για να πετύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους. Αυτό συμβαίνει επειδή τα λιπαρά οξέα μέσης αλυσίδας του ελαίου καρύδας βοηθούν στη μετατροπή της χοληστερόλης σε ένα στεροειδές που ονομάζεται πρεγνενολόνη. Αυτή η συγκεκριμένη ορμόνη ενεργοποιεί την ομαλή λειτουργία πολλών άλλων ορμονών που σχετίζονται με την απώλεια βάρους όπως η πέψη, η καλύτερη χρήση λίπους κ.λπ
 • Από τη συνολική οικογένεια βιταμινών, μερικές ταξινομούνται ως υδατοδιαλυτές, σύμπλεγμα βιταμινών Β και άλλες, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Α Ε και Κ είναι λιποδιαλυτές. Το λάδι καρύδας βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση αυτών των λιποδιαλυτών βιταμινών. Έτσι, αυτό οδηγεί σε καλύτερη υφή του δέρματος, ισχυρότερα οστά επίσης, ως έμμεσο αποτέλεσμα της κατανάλωσης ελαίου καρύδας.
 • Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το λάδι καρύδας απορροφάται εύκολα και χρησιμοποιείται από το σώμα. Μειώνει επίσης τον φόρτο εργασίας στο πάγκρεας. Το πάγκρεας είναι ο αδένας που είναι υπεύθυνος για το προϊόν της ινσουλίνης. Έτσι, ένα πάγκρεας με λιγότερο άγχος μπορεί να χειριστεί καλύτερα το σάκχαρο του αίματος.
 • Έρευνες έχουν δείξει ότι η προσθήκη υγιεινών λιπαρών όπως το λάδι καρύδας στη διατροφή σας μπορεί να αυξήσει τον όγκο του στομάχου και να αυξήσει το αίσθημα της πληρότητας. Αυξάνει επίσης την HDL (καλή χοληστερόλη) και βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία οδηγεί σε μείωση της επιθυμίας για ζάχαρη.
 • Το λάδι καρύδας μειώνει τη φλεγμονή και υποτίθεται ότι έχει καρδιοπροστατευτικά αποτελέσματα.
 • Το παρθένο λάδι καρύδας περιέχει υψηλότερες ποσότητες θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνη Ε και ενεργές διαιτητικές πολυφαινόλες και γενικά θεωρείται πιο υγιεινό από το λάδι καρύδας που εξάγεται από ώριμη κόπρα.
 • Το λάδι καρύδας αυξάνει τον μεταβολισμό και βοηθά στην καύση του λίπους. Σε μια μελέτη, παρατηρήθηκε ότι η πρόσληψη ελαίου καρύδας οδήγησε σε μείωση της περιφέρειας της μέσης στα αρσενικά. Μειώνει το κοιλιακό λίπος και τη συσσώρευση λίπους στο σώμα και έτσι βοηθά στην απώλεια βάρους.

λάδι καρύδας για απώλεια βάρους

Πώς να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας για απώλεια βάρους?

 • Το λάδι καρύδας μπορεί να ενσωματωθεί στο μαγείρεμα. Το φαγητό μαγειρεμένο σε λάδι καρύδας καταστέλλει την όρεξη και αυξάνει την αίσθηση της πληρότητας γρήγορα. Αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής και προάγει την απώλεια βάρους.
 • 1-2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας μπορεί να λαμβάνονται ημερησίως για την ενίσχυση της απώλειας βάρους.
 • Συμπληρώματα που περιέχουν λάδι καρύδας είναι διαθέσιμα στην αγορά. Αυτά τα χάπια αυξάνουν τον μεταβολισμό και προάγουν τον κορεσμό για να ενισχύσουν την απώλεια βάρους.
 • Το εξευγενισμένο λάδι που χρησιμοποιείται στο ψήσιμο μπορεί να αντικατασταθεί από λάδι καρύδας.
 • Σήμερα, πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να προσθέτουν λάδι καρύδας στα ποτά τους, όπως τσάι, καφέ και smoothies αντί για κρέμα για να επωφεληθούν από τα οφέλη για την υγεία.
 • Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία σάλτσας για σαλάτες αντί για τη συνηθισμένη μαγιονέζα και ελαιόλαδο για να το κάνει πιο υγιές και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Οφέλη από το λάδι καρύδας για απώλεια βάρους:

 • Τα οφέλη για την υγεία της καρύδας είναι πολλά, κυρίως όταν χρησιμοποιείται ως εργαλείο απώλειας βάρους.
 • Αυξάνει τον μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια βάρους.
 • Αποτελείται κυρίως από MCTs, τα οποία αφομοιώνονται γρήγορα και απορροφώνται στο αίμα, οδηγώντας σε αυξημένη πληρότητα και μειωμένη υπερκατανάλωση τροφής.
 • Το λάδι καρύδας αυξάνει τη χοληστερόλη HDL και υποτίθεται ότι είναι καρδιοπροστατευτικό.
 • Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μαζί με αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες.
 • Είναι γεμάτο με βιταμίνη Ε, Κ και μέταλλα όπως ο σίδηρος.

Παρενέργειες του ελαίου καρύδας:

 • Αν και υγιές λίπος, το λάδι καρύδας εξακολουθεί να έχει υψηλή ποσότητα θερμίδων, περίπου 120 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας, και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση βάρους όταν συνδυάζεται με μια βαριά διατροφή. Ως εκ τούτου, κανείς δεν πρέπει να υπερβάλει στην κατανάλωσή του.
 • Δεν υπάρχει επαρκής έρευνα για το αν το λάδι καρύδας είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού, οπότε καλύτερα να το αποφύγετε σε αυτές τις συνθήκες.
 • Η τακτική λήψη υπερβολικού ελαίου καρύδας μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της LDL χοληστερόλης (κακής χοληστερόλης).

Λάδι καρύδας στον καφέ:

Οφέλη:

Η προσθήκη ελαίου καρύδας στον καφέ οδηγεί σε αυξημένο μεταβολισμό όλη την ημέρα, σταθερά αυξημένα επίπεδα ενέργειας, μείωση της όρεξης και βελτίωση της ανοσίας. Βοηθά στην ταχύτερη απώλεια βάρους.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

Απλά προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας στο καθημερινό σας φλιτζάνι καφέ και είστε έτοιμοι.

Παρενέργειες:

Μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της χοληστερόλης. ως εκ τούτου απαιτείται τακτική παρακολούθηση εάν λαμβάνει χώρα καθημερινή κατανάλωση ελαίου καρύδας. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί αλλεργική αντίδραση στην καρύδα.

Με μια πληθώρα εναλλακτικών διαθέσιμων για απώλεια βάρους, ελπίζω να βρήκατε το άρθρο κατατοπιστικό και σίγουρα θα επωφεληθείτε από αυτό. Το λάδι καρύδας βοηθά στην απώλεια βάρους, αλλά φροντίστε να συμβουλευτείτε πρώτα τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν το δοκιμάσετε. Μόλις λάβετε το σήμα προόδου από τον γιατρό σας, δοκιμάστε λάδι καρύδας για απώλεια βάρους και επιστρέψτε σε φόρμα!!

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο δεν προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο επαγγελματικών ιατρικών συμβουλών. Πάντα συμβουλευτείτε το γιατρό σας και ξεκαθαρίστε τις αμφιβολίες σας πριν ξεκινήσετε το λάδι καρύδας για απώλεια βάρους.