Αυξήστε το ύψος σε 1 εβδομάδα: Είναι δυνατόν;

Ντρέπεστε να είστε ο πιο κοντός άνθρωπος στην οικογένειά σας ή ανάμεσα στους φίλους σας; Το να αποκαλείστε ψευδώνυμα εστιάζοντας στη βραχύτητά σας αφήνει μια μόνιμη ουλή. Αν και η συντομία δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα μέτρο που καθορίζει την ικανότητα ενός ατόμου, σίγουρα επηρεάζει την εμπιστοσύνη του. Εάν θέλετε να αυξήσετε το ύψος σας σε μια εβδομάδα, αυτό το άρθρο μπορεί να σας παρουσιάσει συγκεκριμένες συμβουλές.

Πιστεύετε λοιπόν ότι μπορείτε να αυξήσετε το ύψος σας σε μία εβδομάδα φυσικά; Αυτό το άρθρο συζητά λεπτομερώς το θέμα. Συνέχισε να διαβάζεις!

Τρόποι αύξησης του ύψους σε 1 εβδομάδα στο σπίτι

Πώς να αυξήσετε το ύψος σε 1 εβδομάδα:

Μετά την ηλικία των 25 ετών, τα οστά σταματούν να αναπτύσσονται, επομένως είναι δύσκολο να αυξηθεί το ύψος. Αρκετά φάρμακα αυξητικής ορμόνης και χειρουργικές επεμβάσεις υπόσχονται αύξηση ύψους, αλλά οι επιπλοκές μπορεί να είναι επικίνδυνες. Αλλά με τη βοήθεια ορισμένων συμβουλών και κόλπων, μπορείτε να αυξήσετε το ύψος μετά από 18 σε 1 εβδομάδα για γυναίκες ή άνδρες, κάνοντάς τα να φαίνονται ψηλότερα. Στις επόμενες ενότητες, συζητάμε τους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη του ύψους και τις συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αυξήσετε το ύψος σας σε μια εβδομάδα.

Παράγοντες που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε το ύψος σας:

Εκτός από το περιβάλλον, τις δραστηριότητες και τη διατροφή, αρκετοί παράγοντες επηρεάζουν το ύψος ενός μέσου ατόμου. Σας παρουσιάζουμε μερικούς από τους παράγοντες που παίζουν ρόλο στον καθορισμό της αύξησης του ύψους σας.

1. Γενετική:

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έγιναν από τους επιστήμονες, το ύψος ενός ατόμου καθορίζεται από τις παραλλαγές αλληλουχίας DNA που έχουν κληρονομήσει περίπου 80 τοις εκατό φορές. Έτσι το ύψος σας μπορεί να προβλεφθεί με βάση το ύψος των γονιών σας κατά κανόνα. Το ύψος σας λέγεται ότι καταλήγει μεταξύ του μέσου όρου του ύψους του γονέα σας, είτε είναι ψηλό είτε κοντό.

Αλλά ορισμένα παιδιά μπορεί να είναι ψηλότερα από τους συγγενείς ή τους γονείς τους ή πολύ μικρότερα σε ορισμένες περιπτώσεις. Περισσότερα από 700 γονίδια έχουν αναγνωριστεί από επιστήμονες που επηρεάζουν την παραγωγή αυξητικών ορμονών και επηρεάζουν τις πλάκες ανάπτυξης. Επιπλέον, οι άνθρωποι από διαφορετικές εθνικές καταβολές έχουν διαφορετικό εύρος ύψους, το οποίο το DNA τους μπορεί να καθορίσει (1).

2. Ορμόνες:

Το σώμα μας έχει χημικούς αγγελιοφόρους που ονομάζονται ορμόνες που εκκρίνονται στο αίμα και βοηθούν τα όργανα και τους ιστούς σας να λειτουργούν σωστά. Διαφορετικές πτυχές των σωματικών λειτουργιών και διαδικασιών επηρεάζονται από πολλούς τύπους ορμονών. Για παράδειγμα, μερικές από τις ορμόνες που επηρεάζουν την ανάπτυξη του ύψους σας είναι:

Εγώ. Ορμόνες ανάπτυξης:

Η αυξητική ορμόνη είναι η πιο κρίσιμη ορμόνη για την ανάπτυξη και παράγεται στην υπόφυση. Επηρεάζει το ύψος σας όταν η παραγωγή αυξητικών ορμονών στο σώμα σας επηρεάζεται από ορισμένες καταστάσεις υγείας (2). Για παράδειγμα, τα παιδιά θα μεγαλώσουν πιο αργά από άλλα παιδιά εάν έχουν μια σπάνια γενετική διαταραχή που ονομάζεται συγγενής ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης.

ii Ορμόνες θυρεοειδούς:

Ο θυρεοειδής αδένας παράγει δύο σημαντικές ορμόνες, την Τ3 (τριιωδοθυρονίνη) και την Τ4 (θυροξίνη), επηρεάζοντας άμεσα το οστό επηρεάζοντας την ανάπτυξη του ύψους. Ο αδένας απελευθερώνει τις ορμόνες όποτε χρειάζεται αποθηκεύοντάς τες στο σώμα σας. Ο θυρεοειδής αδένας ελέγχεται από τον υποθάλαμο και την υπόφυση που βρίσκονται στον εγκέφαλο (3).

iii Σεξουαλικές ορμόνες:

Δύο από τις βασικές ορμόνες φύλου για την ανάπτυξη κατά την εφηβεία είναι η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα.

Ορισμένα από τα ειδικά χαρακτηριστικά των ενηλίκων αρσενικών αποδίδονται στην τεστοστερόνη. Παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στη δύναμη των μυών και των οστών μαζί με την αναπαραγωγή (4).

Υπάρχει ένα έναυσμα για μια εκρηκτική ανάπτυξη και φυσική ανάπτυξη, επίτευξη του σώματος που σχετίζεται με το φύλο όταν υπάρχει αύξηση της GH και των οιστρογόνων (5).

3. Φύλο:

Σε σύγκριση με τις γυναίκες, τα αρσενικά τείνουν να είναι ψηλότερα επειδή τα αρσενικά συνεχίζουν να μεγαλώνουν περισσότερο από τα θηλυκά. Κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με τις ενήλικες γυναίκες, ένα ενήλικο αρσενικό είναι 5,5 ίντσες ψηλότερο.

Τρόποι αύξησης του ύψους σε μία εβδομάδα:

Το ύψος του σώματός μας εξαρτάται από το περιβάλλον, τις δραστηριότητες και τη διατροφή για περίπου 20 τοις εκατό ή περισσότερο. Ακολουθώντας λοιπόν συγκεκριμένους κανόνες, μπορούμε να αυξήσουμε το ύψος μας. Πείτε μας τις συμβουλές για να αυξήσετε το ύψος σε περίπου μία εβδομάδα.

1. Πίνοντας περισσότερο νερό:

Το νερό παίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του σώματός σας, γι ‘αυτό οι γιατροί προτείνουν να πίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Το νερό βοηθά στην απορρόφηση διαφορετικών βιταμινών και μετάλλων, κάνοντας το σώμα σας να λειτουργεί καλύτερα. Επιπλέον, το νερό βελτιώνει αποτελεσματικά το φαινόμενο απορρόφησης υποστηρίζοντας τη λειτουργία των κυττάρων. Όλη αυτή η διαδικασία θα σας βοηθήσει να αυξήσετε το ύψος σας φυσικά.

2. Κοιμηθείτε αρκετά:

Το σώμα σας μεγαλώνει και αναγεννά τους ιστούς ενώ κοιμάστε, και είναι γνωστό γεγονός. Όταν είστε σε βαθύ και υγιή ύπνο, το σώμα σας παράγει φυσικά ανθρώπινες ορμόνες ανάπτυξης (HGH), οι οποίες αυξάνουν σημαντικά το ύψος σας (6). Για να φτάσουν στο μέγιστο ύψος, τα ενήλικα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να κοιμούνται για τουλάχιστον 11 ώρες. Βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε τους ενοχλητικούς ήχους ή τα φώτα για να έχετε το κατάλληλο περιβάλλον. Μερικές συμβουλές που μπορείτε να λάβετε υπόψη για να κοιμηθείτε καλά είναι:

 • Μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου κάνοντας ένα μπάνιο με ζεστό νερό.
 • Μια άλλη συμβουλή για να προκαλέσετε τον ύπνο είναι να πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι χαμομηλιού.

3. Γιόγκα και Διαλογισμός:

Η γιόγκα και ο διαλογισμός συμβαδίζουν παρέχοντας σωστή ψυχική και σωματική υγεία. Όταν λοιπόν ψάχνετε έναν λιγότερο επίπονο τρόπο για να αυξήσετε το ύψος σας και να διατηρήσετε την υγεία σας, η γιόγκα είναι η τέλεια επιλογή. Επιπλέον, θα μπορείτε να παράγετε ορμόνες που προκαλούν ανάπτυξη στο σώμα σας εκτελώντας συγκεκριμένες στάσεις γιόγκα. Τέλος, η γιόγκα βελτιώνει τη στάση σας ενισχύοντας τους μυς σας. Μερικές από τις στάσεις γιόγκα που μπορείτε να προσπαθήσετε να αυξήσετε το ύψος σε μια εβδομάδα είναι:

 • Τρικωνασάνα.
 • Ταδασάνα.
 • Μπουτζανγκασάνα.
 • Σουχασάνα.
 • Βρικσασάνα.
 • Surya namaskaras.

4. Άσκηση και διατάσεις:

Οι ασκήσεις ή οι προπονήσεις πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινής ρουτίνας του καθενός, καθώς βοηθά στο τέντωμα των μυών σας που σας βοηθούν να αυξήσετε το ύψος και να διατηρήσετε την υγεία σας φυσικά. Επιπλέον, θα αυξηθείτε τουλάχιστον μια ίντσα ύψος όταν βελτιώσετε τη στάση σας μέσω ασκήσεων. Μπορείτε να συμπεριλάβετε κολύμπι, ποδηλασία, εκτός από ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μερικά εκατοστά.

Εγώ. Κρεμαστό στο μπαρ:

Αν και λίγο δύσκολο αρχικά, οι ασκήσεις κρεμάσματος μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικές στην αύξηση του ύψους. Μια οριζόντια μπάρα είναι το μόνο που χρειάζεστε για να τεντώσετε τα χέρια και τη σπονδυλική σας στήλη για όσο διάστημα κρέμεστε από τη μπάρα. Κάνοντας αυτό το τέντωμα για πέντε λεπτά την ημέρα μπορεί να είναι ευεργετικό. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε τον χρόνο που κρεμάτε στη μπάρα μόλις συνηθίσετε τη διαδικασία.

ii Κολύμπι:

Το κολύμπι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε το ύψος που περιλαμβάνει ολόκληρο το σώμα σας. Επιπλέον, η κολύμβηση μπορεί να εξασφαλίσει καλή ανάπτυξη που ξεκίνησε σε μικρή ηλικία. Για όσους επιθυμούν να αυξήσουν το ύψος, το στήθος συνιστάται ιδιαίτερα. Η κολύμβηση βοηθά στην επιμήκυνση και την οικοδόμηση της μυϊκής δύναμης παρέχοντας έντονη άσκηση.

iii Cobra πόζα:

Βήματα:
 • Ξαπλώστε στο πάτωμα, ακουμπώντας την κοιλιά στο έδαφος.
 • Κρατήστε τις παλάμες σας εκατέρωθεν του στήθους σας, το μέτωπο αγγίζει το πάτωμα και τα δάχτυλα των ποδιών είναι στραμμένα.
 • Σηκώστε αργά τον πάνω κορμό σας ενώ στηρίζετε το σώμα σας στις παλάμες σας. Στη συνέχεια, σηκώστε το κεφάλι σας προς την οροφή και κρατήστε τον πυρήνα σας απασχολημένο.
 • Μείνετε σε αυτή τη θέση όσο μπορείτε.
 • Τώρα επιστρέψτε στην αρχική θέση ενώ χαμηλώνετε αργά το σώμα σας.
 • Ενώ εκτελείτε αυτήν τη στάση, βεβαιωθείτε ότι σφίγγετε τους γλουτούς σας καθώς σηκώνετε τον άνω κορμό και κρατάτε τα πόδια σας ίσια.

iv Κάντε ποδηλασία:

Εάν είστε λάτρης των φυσικών δραστηριοτήτων, η ποδηλασία μπορεί να μην αυξήσει το ύψος σας αμέσως, αλλά σας κάνει αδύνατους, κάνοντάς σας να φαίνεστε πιο ψηλοί. Η ποδηλασία είναι επίσης πολύ αποτελεσματική στη βελτίωση της στάσης σας, η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στο ύψος σας. Ως αποτέλεσμα, θα δείχνεις ψηλός και αδύνατος με καλύτερη στάση και αδύνατη σιλουέτα. Επιπλέον, κατά μέσο όρο, θα κάψετε περίπου 400 θερμίδες την ώρα εάν κάνετε τακτικά ποδήλατο.

v. Άλμα και παράλειψη:

Το να παραλείπετε ή να πηδάτε μπορεί επίσης να είναι μια γρήγορη, εύκολη αλλά αποτελεσματική λύση για να αυξήσετε το ύψος σας.

Βήματα:
 • Σταθείτε όρθιοι με τους ώμους χαλαρούς, τα πόδια ενωμένα και τον πυρήνα δεμένο.
 • Περιστρέψτε τους καρπούς σας ενώ κρατάτε και κουνάτε το σχοινί.
 • Για να αποφύγετε την πτώση, πηδήξτε το σχοινί.
 • Βεβαιωθείτε ότι το εξασκείτε σε ομαλό έδαφος.

5. Καταναλώστε μια ισορροπημένη διατροφή:

Η φυσική αύξηση του ύψους σας είναι δυνατή με τη σωστή διατροφή και η διατροφή είναι απαραίτητη. Το σύστημά σας πρέπει να ενσωματώσει τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα θρεπτικά συστατικά σε αυτό, και είναι δυνατό μόνο όταν το σώμα σας πρέπει να τα απορροφήσει πρώτα. Επομένως, πρέπει να αποφύγετε τα τρανς λιπαρά και τα κορεσμένα λίπη, καθώς εμποδίζουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. πρέπει να συμπεριλάβετε τρόφιμα απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη, τα οποία έχουν ασβέστιο, βιταμίνη D, ιώδιο, φώσφορο και μαγνήσιο (7). Εδώ είναι τα τρόφιμα που πρέπει να περιλαμβάνει η διατροφή σας για να σχηματίσετε μια ισορροπημένη διατροφή:

 • Φασόλια.
 • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
 • Κοτόπουλο.
 • Αυγά.
 • Μούρα.
 • Γλυκοπατάτες.
 • Γάλα.
 • Σολομός.

6. Κατανάλωση πρωτεϊνών:

Οι πρωτεΐνες θεωρούνται τα δομικά στοιχεία του σώματός μας και βοηθούν στην αύξηση του ύψους σε μια εβδομάδα. Η πρωτεΐνη έχει ορισμένα αμινοξέα σχεδιασμένα για τις αυξητικές ορμόνες που βοηθούν στη διατήρηση υγιών οστών, μυών, ιστών, οργάνων, δοντιών και δέρματος. Λειτουργεί επίσης ως ένζυμο διεγείροντας βιοχημικές αντιδράσεις. Μερικές από τις τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες είναι:

 • Κοτόπουλο.
 • Απαχο κρέας.
 • Ξηροί καρποί και σπόροι.
 • Ολόκληρα αυγά.
 • Ψάρι.
 • Οσπρια.

7. incευδάργυρος:

Η έλλειψη ψευδαργύρου μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση της ανάπτυξης στα παιδιά, και ως εκ τούτου η σωστή πρόσληψη ψευδαργύρου είναι απαραίτητη (8). Εάν θέλετε να καταναλώσετε συμπληρώματα, φροντίστε να συμβουλευτείτε γιατρό. Μερικές από τις τροφές που είναι πλούσιες πηγές ψευδαργύρου είναι:

 • Γλυκοπατάτες.
 • Μαύρες σοκολάτες.
 • Ολικής αλέσεως.
 • Οστρακόδερμο.
 • Κρέας.
 • Αυγό.
 • Γαλακτοκομείο.
 • Οσπρια.

8. Βιταμίνη D:

Η βιταμίνη D παίζει ουσιαστικό ρόλο στη σωστή ανάπτυξη των δοντιών και των οστών ενεργοποιώντας τις αυξητικές ορμόνες (9). Επιπλέον, βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει ασβέστιο, βοηθώντας σας να αυξήσετε το ύψος φυσικά. Παρόλο που θα πάρετε αρκετή από αυτή τη βιταμίνη από το φως του ήλιου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων τροφών πλούσιων σε βιταμίνη D μπορεί να σας βοηθήσει. Μερικά από τα τρόφιμα είναι:

 • Εμπλουτισμένα τρόφιμα.
 • Μανιτάρια.
 • Κρόκοι αυγών.
 • Τονος σε κονσερβα.
 • Σολομός.
 • Σαρδέλες.
 • Κρέας.

Τι πρέπει να αποφεύγετε?

Όταν στοχεύετε να φαίνεστε ψηλότεροι σε μια εβδομάδα, πρέπει να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες και να αποφύγετε εντελώς κάποια τρόφιμα.

1. Πρόχειρο φαγητό:

Αν και όλοι γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι τα πρόχειρα φαγητά ικανοποιούν μόνο τα γούστα σας αλλά δεν έχουν καμία διατροφή, έχουμε την τάση να τα τρώμε υπερβολικά. Επομένως, είναι καλύτερο να αποφεύγετε το πρόχειρο φαγητό εάν θέλετε να μεγαλώσετε.

2. Σόδα:

Ανεξάρτητα από την αύξηση του ύψους ή όχι, τα αναψυκτικά είναι επιβλαβή για το σώμα σας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αναψυκτικά επηρεάζουν την ικανότητα του σώματός σας να απορροφά θρεπτικά συστατικά. Άλλωστε, είναι φορτωμένα με σάκχαρα και περιττές θερμίδες.

3. Αλκοόλ:

Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βλάψει το ενδοκρινικό σύστημα, το συκώτι, τα οστά, να επηρεάσει την ανάπτυξη, ακόμη και αν αυτό είναι μικρότερο χρονικό διάστημα της εφηβείας. Σύμφωνα με μια μελέτη σε ανθρώπους, τα έφηβα αγόρια και τα κορίτσια έχουν χαμηλότερες ορμόνες ανάπτυξης και φύλου με τακτική κατανάλωση αλκοόλ. Έτσι, μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ όχι μόνο σε ύψος αλλά για τη συνολική σας υγεία.

4. Ζάχαρη:

Αν και η ζάχαρη παίζει ουσιαστικό ρόλο στην προσθήκη γεύσης στα πιάτα, προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό όταν καταναλώνεται υπερβολικά. Αυτά τα τρόφιμα δεν αφήνουν χώρο για θρεπτικά τρόφιμα που επηρεάζουν την ανάπτυξη του ύψους. Έτσι, εάν θέλετε να αυξήσετε το ύψος σας σε μία εβδομάδα, αποφύγετε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη αλλά χαμηλή σε θρεπτικά συστατικά, όπως σοκολάτες, μπισκότα κ.λπ..

Έτσι, σας παρουσιάσαμε τους παράγοντες που παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη του ύψους και τις απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στη διαδικασία. Κάνοντας μερικές απλές αλλαγές, όπως η κατανάλωση θρεπτικών τροφίμων, η άσκηση, η ανάπαυση και η έκθεση στον ήλιο, θα δείτε μια διαφορά στη στάση και το βάρος σας, κάνοντάς σας να αισθανθείτε ψηλότεροι από ό, τι πριν. Εάν βρήκατε χρήσιμες τις πληροφορίες, μην ξεχάσετε να τις μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Αποποίηση ευθυνών: Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου βασίζεται σε έρευνα και είναι ενημερωτικό. Δεν αντικαθιστά τις ιατρικές συμβουλές και ο ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τις επιπτώσεις του στο σώμα σας.

Συχνές ερωτήσεις:

1. Είναι τα χάπια αποτελεσματικά στην αύξηση του ύψους σας?

Απάντηση: Η ανάπτυξη ενός ατόμου εξαρτάται από τις ανθρώπινες αυξητικές ορμόνες. Τα επίπεδα της HGH στο σώμα μας αυξάνονται με τη βοήθεια αμινοξέων ή εξωτερικών χαπιών. Βοηθά στη διατήρηση του σωματικού βάρους, αυξάνει τους αδύνατους μύες και σας κάνει ισχυρούς καρπούς, αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να αποδείξετε τις επιδράσεις της HGH στο σώμα μας.

2. Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε την απώλεια ύψους?

Απάντηση: Θέματα υγείας όπως η οστεοπόρωση, η συμπίεση της σπονδυλικής στήλης μπορεί να κάνει τους ενήλικες να χάσουν ύψος, κάνοντάς σας να σκύψετε. Οι ενήλικες μπορούν να βοηθήσουν στη διακοπή της απώλειας ύψους που σχετίζεται με την ηλικία αποφεύγοντας τη χρήση καπνού, διατηρώντας την κατάλληλη διατροφή, τις σωστές κινήσεις με βάρη, τη λήψη όλων των βιταμινών και μετάλλων κ.λπ..

3. Τα συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του ύψους?

Απάντηση: Υπάρχουν πολλά φυσικά παρασκευάσματα και συμπληρώματα διαθέσιμα στην αγορά που υπόσχονται αύξηση ύψους. Αλλά η αποτελεσματικότητα των ισχυρισμών τους μπορεί να μην είναι απολύτως ακριβής. Οι γιατροί μπορεί να συστήσουν ορισμένα συμπληρώματα εάν υποφέρετε από οποιαδήποτε ακραία ανεπάρκεια που επηρεάζει την ορμονική λειτουργία σας.