Hyödyt ja haitat Basilian (Tulsi) syömisestä raskauden aikana

Basilikaa pidetään yhtenä yleisimmistä ja siten yhdestä hyödyllisimmistä yrteistä. Mitkä ovat ihmiskunnan tiedossa? Se on peruselintarvike italialaisen ja kaakkois-aasialaisen keittiön asukkaille. Sitä käytetään myös mausteena tai mausteena joissakin astioissa, vaihtelevat erilaisista leipäpohjaisista tuotteista riisiin ja pastaan. Basilika sisältää monia lääkinnällisiä ominaisuuksia, joten se on täydellinen lisä ruoka- ja juomaryhmään. Se tunnetaan hyödyllisenä yskän ja vilustumisen hoidossa. Lisäksi basilikan syömisestä raskauden aikana on paljon hyötyä.

Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, onko basilikan syöminen raskauden aikana ok vai ei.

Hyödyt ja haitat basilikan (tulsi) syömisestä raskauden aikana

Mikä on Tulsi (Pyhä Basil)?

Tulsi tai pyhä basilika on yrtti, joka on osa erinomaista mintturyhmää. Se koostuu vihreistä lehdistä, joilla on yleensä selkeä tuoksu, joka on yhdistelmä sekä makeaa että mausteista. Tulsia käytetään myös erilaisissa keittoissa ja salaateissa täytteenä, koska se antaa ruoille maun. Sitä löytyy Aasiasta, Australiasta ja muualta maailmasta. Basilikaa voidaan käyttää myös kotilääkkeenä erilaisiin sairauksiin Intian kotitalouksissa, kuten basilikan syöminen raskauden aikana, yskä ja kylmä ja muut vastaavat olosuhteet useiden vuosien ajan.

Onko basilika turvallinen raskauden aikana??

Pyhän basilikan nauttimisesta raskauden aikana on monia ristiriitaisia ​​näkemyksiä. Näen usein, että tämä kysely julkaistaan ​​eri raskausfoorumeilla- ”Voinko syödä basilikaa raskauden aikana? “. No, nyt vastataksesi tähän kysymykseen sinun on tutkittava hieman. Nyt, tehdäksemme sen, vieritämme alas ymmärtääksemme eri näkökohdat tulsin kulutuksen eduista raskauden aikana.

Basilikan edut raskauden aikana:

Basilikan nauttimisesta raskauden aikana on useita etuja. Vaikka monet ovat hyvin tunnettuja, katsotaanpa muutamia yleisiä ja parhaita etuja, joita basilikan kulutuksesta voi saada.

 • Basilikassa on runsaasti ja monenlaisia ​​K -vitamiinin pitoisuuksia..
 • Basilikassa on myös mangaania. Tämä auttaa suuresti luiden ja ruston kehittymistä sikiössä kohdussa. Mangaanilla on antioksidanttisia ominaisuuksia, mikä myös auttaa minimoimaan soluvaurioita, joita voi tapahtua odottaville äideille. Siksi mitään kuin basilikaa, voi mennä eteenpäin ja syödä raskauden aikana.
 • Lisäksi basilikassa on myös useita mineraaleja ja ravintoaineita, kuten C -vitamiini, E -vitamiini, fosfori, kalium ja niin edelleen. Ne auttavat rakentamaan suuren immuunijärjestelmän, joka voi auttaa sekä äitiä että sikiön kehitystä kohdussa.
 • Vaikka raskaana olevat naiset kärsivät enimmäkseen anemiasta, basilika auttaa suuresti parantamaan punasolujen määrää ja ylläpitämään vaadittua hemoglobiinitasoa. Siksi niitä voidaan helposti vähentää syömällä basilikaa raskauden aikana.
 • Basilikassa on myös A -vitamiinia, joka auttaa odottavan äidin sikiöelinten kehitystä ja kasvua. Siksi se varmistaa terveen vastasyntyneen vauvan syntymän jälkeen.
 • Mitä ei, basilika sisältää myös folaattia. Tämä auttaa verenkiertoa ja ehkäisee myös sikiön synnytysvikojen riskiä. Edellä mainittujen etujen vuoksi voit helposti mennä eteenpäin ja nauttia basilikaa raskauden aikana.

Basilikan riskit raskauden aikana:

 1. Älä kuitenkaan käytä basilikan siemeniä raskauden aikana. Monet gynekologit ja lääkärit eivät suosittele tätä, koska heillä voi olla kohdun supistuksia, jotka voivat edelleen johtaa keskenmenoon. Lisäksi siemenet voivat myös lisätä veren virtausta ja siten stimuloida kuukautisia.
 2. Jos käytät antikoagulantteja, basilikaa tulee välttää, koska niissä on verta ohentavia aineita.
 3. Eugenolia on basilikassa, ja tämä voi laukaista sydämen sykkeen, suun palovamman ja huimauksen sekä johtaa huipentumaan koomaan. Siksi ota aina lääkärin neuvoa ennen kuin saat tämän säännöllisesti.
 4. Älä käytä basilikanlehtiä vähintään kaksi viikkoa ennen keisarillista synnytystä tai leikkausta.
 5. Liiallinen saanti voi alentaa verensokeria, mikä ei ole hyvä. Raskaana oleville naisille havaittujen alhaisten verensokeritasojen tulisi välttää tämän basilika -yrtin käyttöä sekä äidin että sikiön terveydelle.

Basilika on yleensä turvallista ottaa raskauden aikana kohtuullisina määrinä. Voit käyttää sitä miedona mausteena ruoan maustamiseen. Se kuitenkin pesee basilikan kunnolla ennen kulutusta.

Varotoimenpiteet Tulsin käytön aikana raskauden aikana:

Jos haluat käyttää pyhän basilikan erilaisia ​​terveyshyötyjä raskauden aikana ja tehdä siitä osan ruokavaliostasi, sinun on ryhdyttävä seuraaviin varotoimiin turvallisuuden varmistamiseksi sekä sinulle että lapsellesi..

 • Älä käytä sitä liikaa. Herbalists suosittelevat vain 115 ml yrtin keittämistä kolme kertaa päivässä.
 • Pese yrtit huolellisesti ennen käyttöä bakteerien ja loisten pesemiseksi, mikä voi johtaa elintarvikkeiden välittämiin infektioihin, kuten toksoplasmoosiin ja listerioosiin.
 • Keskustele aina lääkärin kanssa ennen kuin teet tulsi -raskausruokavalion.

Tulsi -teen edut raskauden aikana:

Pyhän basilikan nimi tuntee myös Tulsin, on osa minttuperhettä. Se tunnetaan makeasta ja mausteisesta tuoksustaan, joka on hyvin lähellä kynsiä. Yrtti tarjoaa meille erilaisia ​​terveyshyötyjä ja voi myös auttaa raskauden aikana. Emme kuitenkaan voi käyttää sitä perinteisen lääketieteen korvikkeena. Jokaisen raskaana olevan naisen on pidettävä huolta terveydestään varmistaakseen, että hänen vauvansa syntyy ilman komplikaatioita ja että hän ja hänen vauvansa ovat erinomaisia. Useimmat asiantuntijat suosittelevat naisille, jotka harrastavat sellaista toimintaa kuin terveellinen syöminen ja juominen. Mahdollisuuksien mukaan ja vältä tiettyjä ruokia ja juomia, jotka voivat aiheuttaa haitallisia vaikutuksia hänen terveyteensä. Siksi yksi yleisimmin suositelluista juomista raskaana oleville naisille on yrttiteetä, ja paras on tulsi -tee raskauden aikana.

Kuinka valmistaa Tulsi -teetä?

Tulsi -teen valmistaminen on melko helppoa. Vaikka useimmilla intialaisilla perheillä on yleensä tulsi-kasvi kotonaan eri uskonnollisiin tarkoituksiin, nämä ihmiset eivät voi valita valmiiksi pakattua tai kuivaa tulsi-teetä markkinoilta. Tämän teen valmistamiseksi tarvitset kattilan vettä kiehuvaksi ja nyt jyrkkä yksi teepussi tulsi -teetä siihen ja jätä se noin viideksi minuutiksi. Voit lisätä makeutta teetä hunajalla, tai voit lisätä muutama tippa sitruunamehua maun mukaan. Jos et käytä valmiiksi pakattua teetä; sitten sinun täytyy silppua lehdet ja sitten pilkkoa tuoreet tulsi -lehdet raskauden aikana. Peitä ne nyt kupillisella vettä. Anna lehtien olla kahden minuutin ajan.

Syitä, miksi meidän pitäisi juoda Tulsi -teetä raskauden aikana:

1. Vieroitus:

Tulsilla on mahtavia detoksifikaatio -ominaisuuksia, jotka auttavat pitämään sydämen ja keuhkokudokset puhtaina ja turvassa tappavilta infektioilta ja muista terveysongelmista.

2. Nolla kofeiinia:

Voivatko raskaana olevat naiset syödä basilikaa? Kyllä, raskaana olevat naiset ovat määränneet kofeiinia kokonaan ruokavaliostaan. Tarkka syy siihen, miksi tulsi -tee on kielletty jokaisen raskaana olevan naisen ruokavaliosta, on se, ettei se sisällä kofeiinia.

3. Neutraloi vapaat radikaalit:

Tulsi -tee on tiivistynyt erilaisilla antioksidanteilla, jotka suojaavat sairauksilta, jotka johtuvat kehon erilaisten vapaiden radikaalien ylivuotamisesta. Se yrittää neutraloida vapaita radikaaleja ja auttaa siten vahvistamaan immuunijärjestelmää taistelemaan sairauksia vastaan.

4. Auttaa lievittämään nivelkipua:

Raskauteen liittyy paljon pieniä kipuja siellä täällä, kuten nivelten ja lihasten kipuja. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia niistä, koska säännöllinen tulsi -teen käyttö voi auttaa lievittämään tulehdusta ja heikkoja luita.

5. Jännitysten poistaminen:

Raskaus on melko stressaava ajanjakso naisen elämässä, ja jokaisen raskaana olevan naisen on löydettävä erityisiä mahdollisuuksia rentoutua mahdollisimman paljon. Siksi yksi parhaista tavoista tehdä tämä on kuluttaa tulsi -teetä. Kuluttaessa tulsi -tee vapauttaa onnellinen hormoni, jota kutsutaan serotoniiniksi koko kehoon ja hallitsee siten stressiä. Lisäksi tulsi -tee on kuuluisa rauhoittavasta vaikutuksestaan.

Kuten monet kysyvät, onko tulsi turvallinen raskauden aikana? Tulsin kulutus raskauden aikana on erittäin hyödyllistä, ja voit nauttia siitä turvallisesti. Sinun on kuitenkin neuvoteltava lääkärisi kanssa ja varmistettava, ettet ota yliannostusta, koska se on liian vaarallista. Tulsilla on useita ravitsemuksellisia etuja, jotka tekevät siitä parhaan yrttilisän raskauden aikana. Runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, proteiineja, kuituja ja muita välttämättömiä ravintoaineita; basilikaa pidetään nykyaikaisena raskausajan superruoana.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

Q1. Voivatko raskaana olevat naiset syödä basilikaa suoraan?

V: Basilikaraskaudella on paljon etuja, jotka tekevät siitä erinomaisen yrttilisäaineen raskaana oleville naisille. Vaikka sen yliannostus voi ärsyttää kohtua, raskaana olevan naisen on suositeltavaa, ettei hän saa enempää kuin kaksi basilikanlehteä päivässä. Koska basilikalla on runsaasti K -vitamiinia, sillä on tärkeä rooli sen varmistamisessa, että terveytesi säilyy hyvänä ja vauva on turvassa kohdussasi raskauden aikana. Voit varmasti syödä basilikan lehtiä raskauden aikana suoraan; muista kuitenkin pestä ne kunnolla ennen syömistä. Läsnä olevilla bakteereilla voi olla haitallisia vaikutuksia kehoon.

Q2. Mitkä ovat tulsi -tyypit ja mikä on paras raskaudelle?

V: Tulseja on kolme eri tyyppiä:

Vihreä lehti tai “Rama” Tulsi

Violetti lehti tai “Krishna” Tulsi

Villi tai “Vana” Tulsi tai “Metsä” Tulsi

Vihreää lehteä (Rama Tulsi) pidetään parhaana syötävänä raskauden aikana.

Q3. Onko basilikaöljyn käyttö raskauden aikana turvallista??

V: Basilikaöljyn käyttö raskauden aikana ei ole turvallista. Tämä johtuu siitä, että uskotaan, että basilikaöljy edistää epänormaalia solujen kehitystä, mikä tekee siitä vaarallisen sikiölle. Eugenolilla, joka on basilikan lehdissä oleva öljy, on taipumus olla vaarallisia vaikutuksia kehittyvän sikiön terveyteen. Yrttiöljy voi lisätä sydämenlyöntejäsi ja aiheuttaa kurkun ja suun palovammoja, pinnallista hengitystä, kohtauksia, huimausta, verta virtsassa ja joissakin ääritapauksissa. Siksi sinun tulee välttää basilikaöljyn käyttöä raskauden aikana.