Εγκυμοσύνη & Φάρμακα – Φάρμακα στην Εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη πρέπει να έχει ήδη εσάς και τον σύντροφό σας να ανησυχείτε και να ερευνάτε και να προσπαθείτε να μάθετε περισσότερα για να είστε ασφαλείς και σίγουροι και τι όχι. Μαζί με όλα αυτά, αναρωτηθήκατε ποτέ τι πρέπει να γίνει εάν αρρωστήσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας; Είτε πρόκειται για λοίμωξη είτε για το κοινό κρυολόγημα, ξέρετε ποια είναι τα φάρμακα που μπορείτε να πάρετε και ποια όχι; Ενώ η αρρώστια μπορεί να είναι τρομακτική, δεν θέλετε να κάνετε κανένα βήμα που μπορεί να οδηγήσει σε παρεμπόδιση της ανάπτυξης του μωρού σας. Οι περισσότεροι γονείς γενικά ανησυχούν εάν τα φάρμακα που χρησιμοποιούν είναι ασφαλή για την ανάπτυξη του μωρού και αν θα έχει αρνητική επίδραση στο μωρό. Λοιπόν, ήρθε η ώρα να καθαρίσετε τον αέρα τώρα. Τα περισσότερα από τα φάρμακα πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου ή στην αρχή της εγκυμοσύνης. Έχοντας αυτό κατά νου, εδώ είναι μια ματιά στα φάρμακα που είναι ασφαλή στην εγκυμοσύνη.

Κοντινό πλάνο ναρκωτικών

1. Tylenol (ακεταμινοφαίνη):

Αυτό είναι ένα από τα ασφαλή φάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποστεί πόνο εάν συναντήσετε κάποιο. Ενώ ακολουθώντας τις οδηγίες στο μπουκάλι του Tylenol θα σας έφερναν σε ασφαλές μέρος, δεν θέλετε να αγγίξετε κανένα από τα άλλα φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη και η ναπροξένη. Φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη και η ναπροξένη είναι αυτά που προκαλούν τη μείωση των επιπέδων αμνιακού υγρού κατά το τρίτο τρίμηνο, η οποία οδηγεί σε μικρότερη απορρόφηση του μωρού και με τη σειρά του ασκεί μεγαλύτερη πίεση στον ομφάλιο λώρο. Φάρμακα όπως το «Advil» μπορούν να κάνουν ορισμένα αιμοφόρα αγγεία στην καρδιά του μωρού να κλείσουν πρόωρα ή να δημιουργήσουν προβλήματα ανάπτυξης αργότερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

2. Dulcolax:

Τα αυξανόμενα επίπεδα προγεστερόνης επιβραδύνουν τα μυϊκά κύτταρα που οδηγούν σε ακανόνιστες κινήσεις του εντέρου. Έτσι, εάν αισθάνεστε λίγο δυσκοιλιότητα, μπορείτε να ρίξετε μερικά από τα μαλακτικά κοπράνων όπως το Dulcolax, το Colace, το Citracel, το Metamucil κ.λπ., τα οποία είναι μερικά από τα λίγα ασφαλή φάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, αυτό πρέπει να συνοδεύεται από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φυτικών ινών με τη μορφή φρούτων και λαχανικών και επίσης περισσότερη ποσότητα πόσιμου νερού. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο φάρμακο που χρησιμοποιείται στην εγκυμοσύνη.

3. Pepcid:

Αυτό το φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή είναι κάτι που μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε πριν ξεκινήσετε και να πάρετε μια συνταγή για δυσπεψία ή καούρα. Ενώ τα συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι ισχυρότερα, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε τα Maalox, Mylanta, Tums κ.λπ. που αποτελούν τη λίστα με τα ασφαλή φάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα επίπεδα προγεστερόνης σας μπορεί να κατηγορηθούν ξανά για την πρόκληση καούρων. Οι γιατροί θα σας ζητούσαν γενικά να τρώτε μικρότερα και συχνά γεύματα για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

4. Πενικιλίνη:

Εάν έχετε λοίμωξη στο λαιμό ή λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, ίσως θελήσετε να κρατήσετε την πενικιλίνη και να αφήσετε τις άλλες προτάσεις που μπορεί να σας δοθούν. Γιατροί από όλο τον κόσμο εγκρίνουν ότι η πενικιλίνη είναι μια από τις ασφαλέστερες χρήσεις ναρκωτικών κατά την εγκυμοσύνη, καθώς δεν υπάρχει ιστορικό που να προκαλεί ή να οδηγεί σε προβλήματα που σχετίζονται με τη γέννηση του παιδιού για τη μητέρα και το μωρό. Παρόλο που οι λοιμώξεις απαιτούν αντιβιοτικά, ορισμένες οικογένειες αυτών των αντιβιοτικών μπορούν να παρατηρηθούν ότι επηρεάζουν την ασβεστοποίηση του μωρού που οδηγεί σε ακατάλληλο σχηματισμό δοντιών και ως εκ τούτου προτείνεται η αποφυγή των αντιβιοτικών.

5. Monistat:

Εναλλακτικές λύσεις για τα χάπια όπως το Diflucan ή το Fluconzaole είναι το Monistat και το Gynelotrimne. Ενώ το πρώτο σετ είναι γνωστό ότι επηρέασε τα μωρά με γενετικές ανωμαλίες, τα τελευταία είναι απολύτως ασφαλή όταν πρόκειται για «Λοιμώξεις ζύμης». Παρόλο που μπορεί να είναι αρκετά συχνές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δεν επηρεάζουν την ανάπτυξη του μωρού ή εσείς άμεσα ή έμμεσα, μπορεί να βαρεθείτε τον κνησμό που προκαλεί.

6. Benadryl/Halls/Vicks:

Το κοινό κρυολόγημα είναι πολύ συνηθισμένο και τα περισσότερα από τα ασφαλή φάρμακα κατά την εγκυμοσύνη πωλούνται χωρίς ιατρική συνταγή. Ενώ τα περισσότερα από αυτά θεωρούνται ακίνδυνα και δεν προκαλούν παρενέργειες, οι γιατροί προτείνουν να επικεντρωθούν στα συμπτώματα και να τα αντιμετωπίσουν αποκλειστικά. Δεδομένου ότι υπάρχουν φάρμακα που θεραπεύουν το κρυολόγημα, το βήχα και τον πυρετό, δεν θα θέλατε να το πάρετε εάν έχετε μόνο μύτη που τρέχει.

7. Tamiflu:

Σκεφτείτε να κάνετε εμβόλιο κατά της γρίπης μόνοι σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Ωστόσο, εάν έχετε διαγνωστεί ήδη με αυτό, το Tamiflu είναι κάτι που οι γιατροί σε όλο τον κόσμο εγκρίνουν να καταναλώνουν για να μειώσουν τη διάρκεια και τα σημάδια. Δεδομένου ότι η ανοσία σας είναι πολύ χαμηλότερη όταν είστε έγκυος, μπορεί να επηρεαστείτε δραστικά σε περίπτωση γρίπης με λίγες περιπτώσεις να οδηγήσουν και σε θάνατο.

8. Σωτήρια φάρμακα:

Εάν έχετε ιστορικό κατάθλιψης, άσθματος, επιληπτικών κρίσεων, υπέρτασης κ.λπ., είναι πολύ αναμενόμενο να συνεχίσετε αυτά τα φάρμακα με ιατρική συνταγή ή χωρίς ιατρική συνταγή με βάση τις ιατρικές καταστάσεις που περνάτε για να διατηρήσετε τον εαυτό σας υγιή. Το να έχεις σπασμούς ή προβλήματα άσθματος ενώ είσαι έγκυος είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε κάποιος. Μάθετε από το γιατρό σας τι επιτρέπεται να έχετε αυτό που δεν πρέπει.

9. Caladryl λοσιόν ή κρέμα:

Εφαρμόστε ένα μικρό μέρος αυτού στο εξάνθημά σας και τρίψτε το δύο έως τέσσερις φορές την ημέρα για να απαλλαγείτε από αυτά τα εξανθήματα. Προσπαθήστε να μην παραλάβετε κανένα από τα άλλα φάρμακα σε περίπτωση εξανθήματος. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε με όλες τις ταλαιπωρίες της εγκυμοσύνης είναι να σας φαγούρα παντού. Ως εκ τούτου, για να αποφύγετε την επιδείνωση των πραγμάτων, επιμείνετε στο Caladryl.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα φάρμακα ή φάρμακα που αντενδείκνυνται στην εγκυμοσύνη. Κρατήστε μια σημείωσή τους.

  • Ασπιρίνη: Η πιο κοινή αντένδειξη είναι στομαχικές διαταραχές και έγκαυμα στην καρδιά. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε ενόχληση, ενημερώστε το γιατρό σας και σταματήστε τη χρήση του.
  • Θαλιδομίδη: Μπορεί να αντιμετωπίσετε σφραγίδα σαν άκρα και άλλα ελαττώματα και επομένως είναι καλύτερο να το αποφύγετε αυτό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Από του στόματος αντισυλληπτικά: Τα από του στόματος αντισυλληπτικά φάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα οδηγήσουν σε γενετικές ανωμαλίες. Μείνετε μακριά από τη χρήση τους πολύ συχνά.
  • Danazol: Η κατανάλωση δαναζόλης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι γνωστό ότι προκαλεί δυσπλασία των σεξουαλικών οργάνων του εμβρύου.
  • Finasteride: Η φιναστερίδη συνήθως δεν προτιμάται για γυναίκες, ιδιαίτερα έγκυες, είναι γνωστό ότι απορροφάται από το δέρμα, επηρεάζοντας έτσι την ανάπτυξη των οργάνων του φύλου του εμβρύου.
  • Μεθοτρεξάτη: Η κατανάλωση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι γνωστό ότι προκαλεί πρόβλημα σχισμής στον ουρανίσκο μαζί με άλλα πολλαπλά ελαττώματα.

Ωστόσο, ο κυριότερος κανόνας πριν πάρετε οποιοδήποτε από αυτά είναι «συμβουλευτείτε το γιατρό σας». Είναι σημαντικό ο γιατρός σας να γνωρίζει τα φάρμακα που παίρνετε και τη δοσολογία του για να βεβαιωθείτε ότι είστε σε υγιή πορεία.

Ενώ μπορείτε να τα εξετάσετε αυτά τα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, είναι επίσης σημαντικό να σημειώσετε ότι κάθε συνταγή που μπορεί να γράψει γιατρός για εσάς πρέπει να ενημερώνεται για το γεγονός ότι είστε έγκυος, ώστε να ξέρει τι να δώσει και τι όχι. Τώρα μπορεί να αισθάνεστε κάτω από τον καιρό και για να νιώσετε καλύτερα μπορεί να πάτε στα συνήθη φάρμακα που χρησιμοποιείτε ως αντανακλαστικό, αλλά απέχετε από αυτό. Είναι καλύτερα αν απορρίψετε όλα τα παλιά σας φάρμακα και τα αντικαταστήσετε με αυτά τα εύχρηστα υλικά. Ωστόσο, όταν επισκέπτεστε τον γιατρό σας για πρώτη φορά, μπορεί να θέλετε να ξεκαθαρίσετε τη φαρμακευτική αγωγή και τα φάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στη συνέχεια να ξεκινήσετε τη χρήση ναρκωτικών μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.