13 εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε το ύψος γρήγορα στο σπίτι (για κορίτσια και αγόρια)

Έχετε κολλήσει για να βρείτε τον καλύτερο τρόπο και πώς να αυξήσετε το ύψος; Γνωρίζουμε ότι το να είσαι ψηλός μπορεί να βελτιώσει το πώς αισθάνεται ένα άτομο για τον εαυτό του. Τα κοντόσωμα άτομα, ειδικά τα αρσενικά, μπορεί να έχουν αυτογνωσία και να αισθάνονται λιγότερο σίγουρα γι ‘αυτό. Η γενετική, σε μεγάλο βαθμό, καθορίζει το ύψος ενός ατόμου, αλλά δεν είναι απαραίτητα ο μόνος καθοριστικός παράγοντας. Υπάρχει μια ορμόνη ρύθμισης ύψους στο σώμα γνωστή ως ανθρώπινη αυξητική ορμόνη (HGH). Η υπόφυση παράγει HGH και είναι σημαντική για μακρά οστά και ανάπτυξη χόνδρου.

Εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε το ύψος γρήγορα

Διάφορες μεταβλητές, όπως το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η ανεπαρκής μεταγεννητική φροντίδα, το χαμηλό βάρος γέννησης και η δυσμενής υγεία κατά την εφηβεία, παίζουν πρωταρχικό ρόλο στον προσδιορισμό του ύψους. Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι όταν ενηλικιωθούν, σταματούν να μεγαλώνουν. Αλλά ακόμα και μετά τα 18, ένα άτομο μπορεί να γίνει λίγα εκατοστά ψηλότερο. Με την ενσωμάτωση ορισμένων υγιεινών συνηθειών στον τρόπο ζωής σας, αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Σας έχουμε λοιπόν, μερικές συμβουλές και τρόπους για να αυξήσετε το ύψος με τον φυσικό τρόπο.

Ένα καλό ύψος είναι πάντα ένα δυνατό σημείο όταν πρόκειται για την προσωπικότητα κάποιου. Είμαστε σε μια εποχή όπου η καλή εμφάνιση είναι απαραίτητη σε διάφορους τομείς της ζωής. Η ομορφιά μπορεί να ενισχυθεί. χάρη σε τόσες πολλές νέες καλλυντικές καινοτομίες. Ωστόσο, το ύψος είναι κληρονομικό και τίποτα δεν έχει εφευρεθεί μέχρι τώρα για να αυξηθεί το ύψος.

Τρόποι αύξησης του ύψους στο σπίτι

Το ύψος είναι, ωστόσο, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της προσωπικότητάς σας. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να κάνει δραστικές αλλαγές όσον αφορά το ύψος. Υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν για να επιτευχθεί λίγο περισσότερο ύψος. Όχι, δεν μιλάμε για καμία αισθητική διαδικασία που έχει εφευρεθεί. Μιλάμε για διάφορες ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε το επιθυμητό ύψος χωρίς άγχος. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε εξηγήσει τη διαδικασία για το πώς να αυξήσετε γρήγορα το ύψος.

Πώς να αυξήσετε το ύψος στο σπίτι

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να γνωρίζετε ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν ιδιαίτερα την αύξηση του ύψους των ανδρών και των γυναικών. Πριν από όλα τα άλλα, ας καταλάβουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος ενός ατόμου. Ναι, αρκετοί παράγοντες επηρεάζουν το ύψος ενός ατόμου, ιδιαίτερα τα γονίδια.

Παράγοντες για την αύξηση του ύψους:

Γονίδια:

Τα γονίδια λέγεται ότι είναι κυρίως υπεύθυνα για τις περισσότερες φυσικές ιδιότητες ενός ατόμου όπως το βάρος, η χροιά, η δομή του σώματος, το χρώμα των μαλλιών και φυσικά το ύψος. Ενημερώστε μας ποιοι άλλοι παράγοντες ευθύνονται για την αύξηση του ύψους.

Πώς να αυξηθεί το ύψος στα 18; Οι γενετικοί παράγοντες καθορίζουν περίπου το 60 έως 80 τοις εκατό της διαφοράς ύψους μεταξύ των ανθρώπων, ενώ οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, κυρίως η διατροφή, μπορούν να αποδοθούν σε 20 έως 40 τοις εκατό.

Ορμόνες:

Η επόμενη σκέψη είναι οι ορμόνες- οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του σώματος. Οι ορμόνες φροντίζουν για τη δραστηριότητα πολλών οργάνων του σώματος. Αποφασίζουν για το μέγεθος της δραστηριότητας συγκεκριμένων οργάνων του σώματος. Οι ενδοκρινείς αδένες παράγουν ορμόνες και αποστέλλονται στην κυκλοφορία του αίματος. Με αυτόν τον τρόπο, οι ορμόνες παίζουν πολύ ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός ατόμου.

Η υπόφυση είναι μια δομή μέσα στον εγκέφαλό μας που παράγει διάφορους ειδικούς τύπους ορμονών, συμπεριλαμβανομένης της αυξητικής ορμόνης (που ονομάζεται επίσης ανθρώπινη αυξητική ορμόνη ή HGH). Οι ρόλοι της αυξητικής ορμόνης περιλαμβάνουν την επίδραση στο ύψος μας και τη βοήθεια στην κατασκευή των μυών και των οστών μας.

Θρέψη:

Η διατροφή είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη ενός ατόμου. Από την παιδική ηλικία, ένα παιδί πρέπει να τρέφεται κατάλληλα με κατάλληλη τροφή που συμβάλλει στην αύξηση του ύψους.

Ενώ η λανθασμένη διατροφή μπορεί να προσθέσει ίντσες στη μέση ενός παιδιού, η σωστή διατροφή μπορεί να προσθέσει ίντσες στο ύψος του παιδιού.

Αγώνας:

Η φυλή του ατόμου συμβάλλει σημαντικά στο ύψος. Οι φυλετικοί παράγοντες επιφέρουν τη διαφορά ως προς τη φυσική εμφάνιση σε διαφορετικούς ανθρώπους. Η δομή του σώματος, τα μάτια, το χρώμα των μαλλιών και η αύξηση του ύψους εξαρτώνται από τη φυλή στην οποία ανήκει ένα άτομο.

Ρύπανση:

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ρύπανση προκαλεί πολλά ζητήματα στους ανθρώπους, και κυρίως οφείλεται στη ζημιά που προκαλεί στην ανθρώπινη ανάπτυξη. Η ρύπανση επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη ανάπτυξη με κάθε έννοια.

Έχουμε καταλάβει λοιπόν τους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη του ύψους ενός ατόμου, ενημερώστε μας τώρα για τους τρόπους για να αυξήσετε το ύψος ενός ατόμου με τον πιο φυσικό τρόπο και πώς να μεγαλώσετε τουλάχιστον 2 ίντσες ύψος.

Κορυφαίοι τρόποι φυσικής αύξησης του ύψους:

Παρακάτω είναι οι καλύτερες συμβουλές και τρόποι που είναι πολύ χρήσιμοι για την αύξηση του ύψους.

 1. Υγιεινή διατροφή για αύξηση του ύψους.
 2. Προϊόντα τροφίμων για αύξηση του ύψους.
 3. Φυτικό φάρμακο για αύξηση του ύψους.
 4. Καλή στάση για αύξηση ύψους.
 5. Γιόγκα για να αποκτήσετε καλό ύψος φυσικά.
 6. Απλές ασκήσεις για αύξηση του ύψους.
 7. Καλό ύπνο για να ψηλώσετε.
 8. Πάρτε τη δόση βιταμίνης D σας.
 9. Κρατήστε το σώμα σας ενυδατωμένο.
 10. Πώς να ντυθείτε για να φαίνεστε ψηλότερες συμβουλές & Κόλπα.
 11. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
 12. Χτίστε την εμπιστοσύνη σας.
 13. Πράγματα που πρέπει να αποφύγετε για καλύτερο ύψος.
 14. Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις.

1. Υγιεινή διατροφή:

Υγιεινή διατροφή για αύξηση του ύψους

Παρόλο που το ύψος του σώματος καθορίζεται γενετικά, είναι επίσης γνωστό γεγονός ότι η ανάπτυξη εξαρτάται από ορισμένες εξωτερικές μεταβλητές, και μία από αυτές είναι η διατροφή. Το κακό ύψος μπορεί να είναι αποτέλεσμα αργής ανάπτυξης λόγω ανεπαρκούς διατροφής. Έτσι, για να αποκτήσετε ένα καλοφτιαγμένο σώμα, η ισορροπημένη διατροφή είναι απολύτως απαραίτητη για τη βελτίωση των συνθηκών ανάπτυξης, ειδικά κατά την εφηβική ηλικία. Η σωστή διατροφή και άσκηση είναι απαραίτητα για να επιτευχθεί το βέλτιστο ύψος και σωματικό βάρος. Για να επιτευχθεί το βέλτιστο ύψος και βάρος σώματος, απαιτείται επαρκής διατροφή και άσκηση. Για να χτίσετε ισχυρούς μύες, συνδέσμους και τένοντες, βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας λαμβάνει διαφορετικούς τύπους θρεπτικών συστατικών.

Το να τρώμε σωστά είναι αυτό που εννοούμε επειδή το φαγητό είναι κάτι που θα έκανε ο καθένας χωρίς μεγάλη φασαρία. Αλλά αυτό που τρώτε είναι αυτό που μετράει. Σημασία δεν έχει η ποσότητα φαγητού αλλά η ποιότητα. Από την αρχή, βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας περιλαμβάνει όλα τα σωστά πράγματα και φυσικά βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε έναν κανονικό χρόνο για να τρώτε φαγητό καθημερινά. Συμπεριλάβετε πολλά πράσινα φυλλώδη λαχανικά καθώς και γαλακτοκομικά προϊόντα. Μια υγιεινή διατροφή περιλαμβάνει όλα τα λαχανικά και μερικά γαλακτοκομικά προϊόντα που μπορούν να πάρουν το προβάδισμα για το πώς να μεγαλώσουν το ύψος και για τα παιδιά.

Παρέχουν άφθονη ποσότητα ασβεστίου στο σώμα, το οποίο είναι απαραίτητο για το σώμα. Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας περιλαμβάνει πρωτεΐνες, βιταμίνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και φώσφορο, καθώς αυτές είναι οι κύριες απαιτήσεις για να αυξήσετε το ύψος ενός ατόμου. Επίσης, συμπεριλάβετε στη διατροφή σας ψάρι, κοτόπουλο, αυγά, σόγια, πλιγούρι βρώμης, πατάτες, φασόλια, καρότα κ.λπ. Εκτός από αυτό, τα καρύδια είναι επίσης πολύ καλά για την αύξηση του ύψους.

Πρέπει να πείτε ΟΧΙ σε κάθε είδους αεριούχα ποτά, υπερβολική ζάχαρη και κορεσμένα λίπη. Συνιστάται να ακολουθείτε τα έξι γεύματα την ημέρα για να διασφαλίσετε ότι το σώμα λαμβάνει την απαιτούμενη τροφή την κατάλληλη στιγμή και επίσης για το γεγονός ότι αυτό βελτιώνει τον μεταβολισμό. Η τακτική κατανάλωση λιγότερων τροφών θα διασφαλίσει ότι αποθηκεύεται λιγότερο λίπος στο σώμα. Ως αποτέλεσμα, το ύψος του ατόμου θα αυξηθεί φυσικά.

2. Προϊόντα διατροφής για αύξηση του ύψους σας:

Οι ειδικοί υγείας πιστεύουν ότι με την προσθήκη ορισμένων ειδών τροφίμων στην καθημερινή διατροφή, το ύψος μπορεί να βελτιωθεί κατά μερικά εκατοστά. Το πώς να τρώτε συγκεκριμένα τρόφιμα με έναν συγκεκριμένο τρόπο μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Ομοίως, ορισμένα τρόφιμα αυξάνουν το ύψος σας. Εδώ προσπαθήσαμε να αποκωδικοποιήσουμε τέτοια τρόφιμα και πώς να τα φάμε. Απαιτεί επίσης μια αυστηρή ρουτίνα φυσικών δραστηριοτήτων για την υποστήριξη τέτοιων ειδών τροφίμων για την αύξηση του ύψους.

Παρακάτω είναι μερικά τρόφιμα και προϊόντα διατροφής που θα μας βοηθήσουν στο πώς να ψηλώσουμε στα 16 ή σε οποιαδήποτε ηλικία μαζί με όλους τους άλλους κανόνες και ασκήσεις εδώ.

Α) Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα:

Γαλακτοκομικά προϊόντα για ανάπτυξη ύψους

Ο καλύτερος τρόπος, ειδικά για το πώς να μεγαλώσετε το ύψος για τα κορίτσια ή τα αγόρια, είναι να καταναλώνετε δύο ποτήρια γάλα κάθε μέρα και επίσης άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως τυρί, βούτυρο, τυρόπηγμα, paneer και άλλα τέτοια πράγματα. Το γάλα και τα προϊόντα του λέγεται ότι περιέχουν όλα τα είδη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που δίνουν δύναμη στο σώμα και βοηθούν επίσης στην ανάπτυξη των οστών και των μυών. Τα κύρια θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στο γάλα και όλα τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι οι πρωτεΐνες, το ασβέστιο και η βιταμίνη Α, Β, D και E..

Β) Τρώτε αυγά:

Αυγά για να ψηλώσουν

Ούτε μια λίστα που μας λέει ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ύψος δεν μπορεί ποτέ να είναι πλήρης χωρίς να αναφέρεται η καλοσύνη των αυγών σε αυτά. Τα αυγά είναι η φθηνότερη πηγή πρωτεϊνών που διατίθεται στην αγορά. Τα αυγά περιέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνη, ασβέστιο, βιταμίνη D και βιταμίνη D2, η οποία είναι επίσης γνωστή ως ριβοφλαβίνη σε αυτά. Αυτά είναι πολύ χρήσιμα καθώς παρέχουν δύναμη και επίσης βοηθούν στην ανάπτυξη της οστικής πυκνότητας. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φάτε το αυγό και ο καλύτερος είναι να το βράσετε σκληρά. Τώρα, αν είστε παχύσαρκοι και δεν θέλετε να καταναλώνετε το ίδιο, μπορείτε να αφήσετε τους κρόκους και να καταναλώνετε τακτικά το ασπράδι ή τη λευκωματίνη του αυγού για καλύτερα αποτελέσματα.

Γ) Κοτόπουλο:

Κοτόπουλο για να αυξηθεί σε ύψος γρήγορα

Θέλετε μια λύση για το πώς να μεγαλώσετε το ύψος μετά τα 25; Το κοτόπουλο είναι μια μαγική συμβουλή για την αύξηση του ύψους, ακόμα κι αν είστε πάνω από την ηλικία. Κατά μέσο όρο εάν είστε άνω των 24 ή 25 ετών, τότε το κοτόπουλο είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσετε. Έχει μερικά μαγικά φυσικά περιεχόμενα πρωτεϊνών που είναι πολύ γρήγορες πηγές για να επιταχύνουν τη δημιουργία και ανάπτυξη μυών και ιστών στο σώμα. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, δεν πρέπει να μαγειρεύετε αυτό το κοτόπουλο με πολύ λάδι και μπαχαρικά γιατί έτσι θα πάρετε το βάρος και η θρεπτική αξία θα μειωθεί λόγω των μπαχαρικών και του λαδιού. Θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 65 γραμμάρια κοτόπουλο κάθε μέρα.

Δ) Προϊόντα σόγιας και σόγιας:

Προϊόντα σόγιας για αύξηση του ύψους

Αυτά είναι τα καλύτερα νέα για τους χορτοφάγους εκεί έξω που δεν θέλουν να καταναλώνουν κοτόπουλο και αυγά αλλά θέλουν να μεγαλώσουν μερικά εκατοστά ή θέλουν να μάθουν πώς να μεγαλώνουν 5 ίντσες ύψος. Η σόγια είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε το ύψος και θα πρέπει να συμπεριλάβετε τουλάχιστον 55 γραμμάρια αυτού στη διατροφή σας κάθε μέρα. Η σόγια περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και είναι ένα ολόκληρο θρεπτικό προϊόν. Τα θρεπτικά συστατικά της σόγιας και των προϊόντων της περιλαμβάνουν πρωτεΐνες, φύλλωμα, φυτικές ίνες, βιταμίνες και υδατάνθρακες. Μπορείτε να μουλιάσετε τα φασόλια για μια νύχτα και στη συνέχεια να βράσουν για να τα καταναλώσετε ή να τα κάνετε μέρος της καθημερινής σας σαλάτας και σούπας. Το γάλα σόγιας και το τόφου είναι επίσης εξίσου καλά.

Ε) Τα οφέλη της μπανάνας:

Μπανάνες για να μεγαλώσουν ψηλά

Αυτό είναι ένα φρούτο για το οποίο γνωρίζουμε ότι είναι κακό επειδή παίρνουμε βάρος λόγω της κατανάλωσης αυτού. Αλλά τα οφέλη της μπανάνας ξεπερνούν ανά πάσα στιγμή αυτό το μειονέκτημα. Ο καρπός είναι πολύ πλούσιος σε κάλιο, μαγγάνιο και ασβέστιο. Υπάρχουν επίσης πολλά προβιοτικά βακτήρια στις μπανάνες που προστατεύουν το ασβέστιο στα οστά και τους μυς από τη μείωση και επίσης αποτρέπουν τις δυσμενείς επιπτώσεις του νατρίου στα οστά. Εκτός από την αύξηση του ύψους, οι μπανάνες είναι επίσης γνωστές ως φυσικά μαλακτικά μαλλιών και επίσης καλά για τα γαστρεντερικά σας προβλήματα.

ΣΤ) Υπέροχο πλιγούρι βρώμης:

Πλιγούρι βρώμης για αύξηση του ύψους στο σπίτι

Θέλετε να μάθετε πώς να αυξήσετε το ύψος φυσικά με το Oatmeal; Αυτό είναι ένα ακόμη χορτοφαγικό συστατικό που βοηθά στην αύξηση του ύψους και βοηθά επίσης στην οικοδόμηση της ικανότητας των οστών. Το πλιγούρι βρώμης είναι πλούσιες πηγές φυτικών ινών και πρωτεϊνών, οι οποίες αυξάνουν την πυκνότητα και τη μάζα των οστών και επιδιορθώνουν επίσης τους μυς και τους ιστούς του σώματος. Τα αμινοξέα που βρίσκονται πλούσια στη βρώμη βοηθούν επίσης στη δημιουργία νέων ιστών. Συνταγές με βρώμη είναι επίσης εύκολο να προετοιμαστούν και επίσης πολύ νόστιμες κατά περιόδους. Εάν προσπαθείτε να αυξήσετε το ύψος σας σύντομα, τότε μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τουλάχιστον 50 γραμμάρια από αυτό στα κανονικά σας γεύματα.

Ζ) Nutty Tales:

Ξηροί καρποί και σπόροι για αύξηση του ύψους

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι πρέπει να αποτελούν τακτικό μέρος του καθημερινού σας γεύματος, ειδικά αν προσπαθείτε να βρείτε τρόπους για να αυξήσετε το ύψος. Υπάρχουν απαραίτητα μέταλλα σε ξηρούς καρπούς και σπόρους όπως κάσιους, αμύγδαλα, βερίκοκα, φιστίκια Αιγίνης, σπόρους κολοκύθας και λιναριού και άλλα. Αυτά βοηθούν στην αύξηση των αυξητικών ορμονών, επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία να γίνετε ψηλότεροι. Αυτά τα μέταλλα βοηθούν επίσης στη δημιουργία νεότερων ιστών στο εσωτερικό του σώματος. Προσπαθήστε να προσθέσετε αυτούς τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους στις σαλάτες, τις σούπες και τα smoothies σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια πάστα και να τα προσθέσετε στο γάλα σας για μια ωραία γεύση ή σνακ πάνω τους.

Η) Φάτε πράσινα:

Πράσινοι για να ψηλώσουν

Αναρωτιέστε πώς να ψηλώσετε μετά τα 21 με πράσινα λαχανικά; Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους αύξησης του ύψους επειδή περιέχουν μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών, μετάλλων, βιταμινών και πρωτεϊνών που είναι πολύ χρήσιμα για την αποκατάσταση μυών και ιστών και επίσης για την ανάπτυξη της ανάπτυξης σε άτομα όλων των ηλικιών. Εκτός αυτού, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι καλό να μας κρατούν σε φόρμα και υγιή επίσης. Μερικά συγκεκριμένα λαχανικά που θα μας κάνουν να ψηλώσουμε λίγο είναι το σπανάκι, τα χόρτα, ο αρακάς, η λαχανοσαλάτα και πολλά άλλα.

I) Fishy Platter:

Fishy Platter για αύξηση του ύψους

Σε όλους μας αρέσει να έχουμε ψάρια και δεν μπορούμε να πούμε όχι, ειδικά αν πρόκειται για θαλασσινά ψάρια. Τα καλά νέα είναι ότι τα ψάρια όπως ο τόνος, οι σαρδέλες και οι σολομοί είναι επίσης εξαιρετικοί τρόποι για να αυξήσετε το ύψος με κάθε είδους μέταλλα σε αυτά. Τα ψάρια περιέχουν πολλά μέταλλα και πρωτεΐνες που είναι χρήσιμα για την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από άλλα τρόφιμα και βοηθούν στη διαδικασία ενεργοποίησης των ορμονών, οι οποίες με τη σειρά τους είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του ύψους. Τα θρεπτικά συστατικά και τα μέταλλα που περιέχονται στα ψάρια είναι επίσης χρήσιμα για την αποκατάσταση των οστών και των μυών που διαφορετικά διαβρώνονται λόγω του χρόνου και της ηλικίας.

3. Αντιμετώπιση Ashwagandha:

Αντιμετώπιση Ashwagandha για αύξηση ύψους

Μπορεί να έχετε ακούσει αυτή τη λύση για το πώς να μεγαλώσετε το ύψος μετά τα 20; Οπότε, τι είναι?

Αυτό είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυτικά σπιτικά φάρμακα για την αύξηση του ύψους στους εφήβους και αυτό το συστατικό μπορεί να αγοραστεί από οποιοδήποτε φαρμακευτικό ή φαρμακείο.

Επιστημονικά γνωστό ως Withania Somnifera, αυτό είναι επίσης γνωστό ως Indian Ginseng και είναι ένας τέλειος τρόπος για να αυξήσετε το ύψος. Αυτό δεν είναι συστατικό τροφίμων αλλά βότανο που πρέπει να χρησιμοποιείται σε αποξηραμένη και σε σκόνη μορφή. Υπάρχουν πολλά μέταλλα σε αυτό, τα οποία βοηθούν στην αύξηση του ύψους και επίσης προστατεύουν τα οστά και τους ιστούς. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν καταναλώνετε λιπαρά και πικάντικα τρόφιμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

 • Αναμίξτε σκόνη Ashwagandha σε ένα φλιτζάνι αγελαδινό γάλα και μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη σε αυτό.
 • Πιείτε αυτό το ποτό πριν πάτε για ύπνο κάθε μέρα για 45 ημέρες και δείτε τη διαφορά.

Ειδικές συμβουλές κατά τη χρήση του Ashwagandha:

 • Αποφύγετε την υπερβολική χρήση καφέ και τσαγιού.
 • Αποφύγετε το κάπνισμα και το αλκοόλ.
 • Σταματήστε τον εθισμό στα ναρκωτικά.

4. Καλή στάση:

Καλή στάση για να αυξήσετε λίγες ίντσες

Ο τρόπος αύξησης του ύψους εξαρτάται επίσης από τη σωστή στάση του σώματος. Μετά από μια καλή στάση μπορεί να κάνει πολύ τη διαφορά στην προσωπικότητα ενός ατόμου. Μια κακή στάση θα δώσει μάλλον αρνητικές συνέπειες στο σώμα σας. Πάντα να βεβαιώνεστε ότι το κεφάλι σας, καθώς και ο λαιμός, είναι ευθυγραμμισμένα εντελώς χωρίς τυχόν κάμψη ή κάμψη. Μια κακή στάση πρακτικά θα έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάσει το νωτιαίο μυελό και να υποβαθμίσει το τυπικό ύψος του ατόμου. Η διατήρηση μιας σωστής στάσης με ίσια στάση θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τη σωστή ανάπτυξη και ύψος του σώματός σας.

Μια δυνατή πλάτη θα σας επιτρέψει να σταθείτε έως και 2 ίντσες, το περπάτημα με τους στρογγυλούς ώμους και μια σκυμμένη πλάτη δεν θα σας κάνει να φαίνεστε τόσο ψηλοί όσο είστε, και με την πάροδο του χρόνου αυτό μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια ύψους.

Για να προσθέσετε 2-3 ίντσες, λάβετε υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • Κρατώντας την πλάτη μας ίσια ενώ περπατάμε, με το κεφάλι προς τα πάνω και τους ώμους προς τα κάτω και φαρδιά (ελαφρύνουμε το φορτίο αν κουβαλάμε μια τσάντα).
 • Ενώ κάθεστε, χωρίς να σκύβετε, κρατώντας την πλάτη σας ίσια, μια επίμονη προσπάθεια θα αποκτήσει συνήθως αυτή τη συνήθεια.
 • Απλώστε τα πόδια σας ενώ στέκεστε και σταθείτε ίσια ενώ κρατάτε τα χέρια σας κοντά στο σώμα σας (το να κρατάτε τα χέρια στην τσέπη θα προκαλέσει πτώση των ώμων).
 • Πάρτε ένα στρώμα που δεν είναι αρκετά μαλακό για να βυθίσει την πλάτη σας και αρκετά σκληρό για να προκαλέσει άνιση κατανομή σωματικού λίπους.

5. Γιόγκα για να αποκτήσετε καλό ύψος φυσικά:

Γιόγκα για να αποκτήσετε καλό ύψος φυσικά

Πώς να ψηλώσετε για αγόρια /κορίτσια με Yoga Asanas; Δεν είμαι σίγουρος?

Perhapsσως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αυξήσετε το ύψος σας χωρίς τεχνητές, χημικές ή χειρουργικές τεχνικές είναι να ασκείτε τακτικά γιόγκα. Όχι μόνο σας βοηθά να αυξήσετε το ύψος σας, αλλά σας επιτρέπει επίσης να επιτύχετε το βέλτιστο σωματικό βάρος και σας κάνει επίσης να αισθάνεστε ειρηνικοί και συγκεντρωμένοι. Ουσιαστικά, η γιόγκα μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη σωματική και ψυχική υγεία.

Αρκετές ασάνες επικεντρώνονται ειδικά στους μυς της σπονδυλικής στήλης και της πλάτης. Σε τέτοιους χώρους, απελευθερώνουν την ένταση, επιτρέποντας στα οστά σας να δυναμώσουν και να επεκτείνουν το σώμα σας για να προωθήσουν την ανάπτυξη. Ένα τέτοιο asana είναι το Surya Namaskar, το οποίο απλώνει το σώμα στα μέγιστα όριά του χωρίς να το αγχώνει. Ασκήσεις όπως αυτές, αν τις κάνετε συχνά, μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε το ύψος σε χρόνο μηδέν.

Για να αυξήσετε το ύψος σας, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε μια καλή προπόνηση και να την κάνετε σωστά. Η άσκηση μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε μορφή, είτε άσκηση είτε γιόγκα. Επιλέξτε ό, τι σας βολεύει και βεβαιωθείτε ότι το εξασκείτε τακτικά. Η εξάσκηση της γιόγκα ιδιαίτερα αποδεικνύεται ότι είναι πιο επωφελής, καθώς έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ενισχύει τη νοητική και σωματική ικανότητα ενός ατόμου.

Η στάση της γιόγκα όπως πόζα κόμπρα (Bhujangasana), δέντρο (Vrikshasana), στάση βουνού (Tadasana), τρίγωνη στάση (Trikonasana), ευχάριστη στάση (Sukhasana), είναι ειδικά σχεδιασμένα για να αυξάνουν το ύψος ενός ατόμου. Μια άλλη πολύ ωφέλιμη asana είναι η Surya Namaskara, η οποία φροντίζει για τη γενική ευημερία του σώματος. Η γιόγκα είναι χρήσιμη και δίνει γρήγορη άσκηση για το πώς να αυξήσετε το ύψος.

 • Surya Namaskar:

Αυτή η asana περιλαμβάνει 12 διαφορετικές στάσεις που εκτελούνται χρονολογικά.

 • Tadasana:

Η Tadasana είναι η βασική asana της γιόγκα για την ενίσχυση των χεριών, της σπονδυλικής στήλης καθώς και των ποδιών σας.

 • Τρικωνασάνα:

Αυτή η asana γιόγκα βοηθά στην ενίσχυση της ισορροπίας σας. Η asana είναι γνωστή ως στάση τριγώνου και σας δίνει μια καλή στάση.

 • Sukhasana:

Η Sukhasana υποτίθεται ότι είναι η κεντρική θέση και από εδώ ξεκίνησαν οι άλλες πόζες. Μέσω αυτής της στάσης, θα μπορείτε να ελέγχετε την αναπνοή σας καθώς και να τονώνετε τους γοφούς και το κάτω μέρος της πλάτης σας.

 • Adho Mukha Svanasana:

Η συγκεκριμένη ασάνα είναι επίσης γνωστή ως ο σκύλος προς τα κάτω. Αυτή η συγκεκριμένη asana βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος προς το λαιμό και το πρόσωπό σας.

 • Bidalasana ή γάτα θέση:

Ο νωτιαίος μυελός σας θα επεκταθεί προς τα εμπρός και προς τα πίσω, ακολουθώντας αυτήν την ασάνα. Επεκτείνει κάθε δίσκο χόνδρου στη σπονδυλική στήλη που τελικά αυξάνει το ύψος.

 • Chakrasana ή θέση τροχού:

Ακόμα και μετά την ηλικία των 21 ετών, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε ύψος. Πρέπει να σκύψεις μπροστά και πίσω για να ακολουθήσεις αυτήν την πρακτική. Η προπόνηση επιτρέπει στο σώμα σας να εξομαλύνει τον νωτιαίο μυελό και να αυξήσει μερικές επιπλέον ίντσες.

 • Sarvangasana και Headstand:

Και τα δύο ονομάζονται Shirshasana και αυτές οι στάσεις περιλαμβάνουν αντιστροφή της βαρύτητας. Αυτό ασκεί άμεσα πίεση στην υπόφυση.

6. Απλές ασκήσεις για αύξηση του ύψους:

Απλές ασκήσεις για αύξηση του ύψους

Έχουμε πολλούς τρόπους για να αυξήσουμε το ύψος. Σε αυτές, υπάρχουν πολλές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε το ύψος σας. Μερικά από αυτά παρατίθενται παρακάτω:

Απλές ασκήσεις όπως το να παραλείπεις, να κρέμεσαι από μια μπάρα και να τεντώνεις το σώμα σου στα δάχτυλα των ποδιών σου θα πρέπει να αποτελούν μέρος της τακτικής ρουτίνας άσκησής σου. Επιπλέον, αθλητικές δραστηριότητες όπως το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και η κολύμβηση είναι επίσης χρήσιμες για την αύξηση του ύψους.

θ) Hanging On A-Rod:

Κρεμαστή άσκηση για να αποκτήσετε ύψος

Αν θέλετε να μάθετε την απάντηση για το πώς να μεγαλώσετε το ύψος των ανδρών ή των γυναικών, ακολουθήστε τις παρακάτω ασκήσεις. Ο περισσότερος χρόνος στην ημέρα σας περνά σε κάθετη θέση. Για να ψηλώσετε, η βαρύτητα είναι ένα μεγάλο εμπόδιο καθώς συμπιέζει τις αρθρώσεις, τη σπονδυλική στήλη, τσακίζει τους χόνδρους με αποτέλεσμα να γίνετε πιο κοντοί.

Επομένως, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να ψηλώσετε με την απλή άσκηση του κρεμασμένου σε μια ράβδο. Αυτή η άσκηση αν γίνεται τακτικά θα σας βοηθήσει να επιτύχετε αυτά τα επιπλέον 2 ίντσες, τα οποία διαφορετικά μπορεί να μην μπορείτε. Κάνοντας αυτήν την άσκηση, πρακτικά τεντώνετε τη σπονδυλική σας στήλη μέσω του βάρους του κάτω κορμού σας.

Κατεύθυνση:

Πάρτε μια οριζόντια ράβδο, τοποθετήστε την σε ύψος αρκετά ώστε να κρεμαστεί πάνω της κρατώντας την σταθερά και αφήστε το σώμα σας να επεκταθεί εντελώς. Λυγίστε τα γόνατά σας αργά μέχρι να κρεμαστείτε ανάποδα ελεύθερα. Κρατηθείτε σε αυτή τη θέση για τουλάχιστον 20 λεπτά και επαναλάβετε πολλές φορές.

ii) Πυελική μετατόπιση:

Πυελική μετατόπιση για να αυξηθεί ψηλά

Αυτή η άσκηση είναι πολύ συνηθισμένη και μία από τις αγαπημένες ασκήσεις των εκπαιδευτών γυμναστικής. Αυτή είναι μια απλή άσκηση που θα απαιτήσει πολύ τέντωμα των γοφών σας καθώς και της σπονδυλικής στήλης σας.

Κατεύθυνση:

Ξαπλώστε ανάσκελα, τοποθετήστε τους ώμους σας καθώς και τα χέρια σας στο έδαφος σταθερά. Λυγίστε τα γόνατά σας αργά και πλησιάστε τα πόδια σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στους γλουτούς σας. Σε καμαρώνει με τέτοιο τρόπο ώστε η λεκάνη σου να σπρώχνει προς τα πάνω. Διατηρήστε αυτή τη θέση για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα αρχικά και στη συνέχεια αυξήστε τον αριθμό.

iii) Κολύμβηση ξηράς γης:

Η άσκηση εναλλακτικού κλωτσιού ποδιού ή η άσκηση ξηράς εστιάζει στο κάτω μέρος της πλάτης σας.

Κατεύθυνση:

Ξαπλώστε στο στομάχι με το σώμα εντελώς εκτεταμένο. Τοποθετήστε τα χέρια σας ευθεία μπροστά και αφήστε τις παλάμες να κοιτάξουν προς το πάτωμα. Σηκώστε το αριστερό σας χέρι πολύ πιο ψηλά σε σύγκριση με το δεξί σας χέρι σηκώστε το δεξί σας πόδι από το πάτωμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Κρατήστε το άλλο πόδι ίσιο στο έδαφος. Διατηρήστε τη θέση για 4 έως 5 δευτερόλεπτα. Μετά από αυτό, σηκώστε το άλλο πόδι και επαναλάβετε την άσκηση.

iv) Κολύμβηση:

Κολύμβηση για να αυξηθεί το ύψος Fasr

Το κολύμπι είναι μια πολύ προτεινόμενη άσκηση αν θέλετε να αυξήσετε το ύψος σας.

Αν και υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που αποσκοπούν ρητά στην αύξηση του ύψους ενός ατόμου, δεν υπάρχει τίποτα σαν το κολύμπι. Εάν ξεκινήσει σε μικρή ηλικία, μπορεί να συμβάλει πάρα πολύ στην καλή αύξηση του ύψους.

Αλλά αν είστε ενήλικας, δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε. Το κολύμπι είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας λαμβάνει τη γενική προπόνηση για την αύξηση του ύψους που απαιτεί. Η κολύμβηση είναι μια πλήρης προπόνηση σώματος που στοχεύει στην ενδυνάμωση και την οικοδόμηση μυών. Πρέπει να εξασκήσετε το στήθος αν θέλετε να αυξήσετε το ύψος φυσικά. Συνιστάται να κολυμπάτε για δύο ώρες καθημερινά για τουλάχιστον 4-5 ημέρες την εβδομάδα εάν θέλετε να αποκομίσετε οφέλη.

v) Άλμα με σχοινιά:

Το σχοινί πηδά για να αυξήσει το ύψος

Το άλμα με σχοινιά, γνωστό και ως παράλειψη δεν είναι απλά ένα διασκεδαστικό παιχνίδι αλλά και ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ύψος. Όταν πηδάτε πάντα βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας είναι ίσιο και η σπονδυλική στήλη και η πλάτη σας τεντωμένα. Η άσκηση με άλμα σχοινιού βοηθά στην οικοδόμηση οστικής μάζας στα κάτω πόδια σας, και αυτό τελικά συμβάλλει στην αύξηση του ύψους. Είναι μια δραστηριότητα υψηλής ταχύτητας.

Ενώ παραλείπετε όλοι οι μύες και οι σύνδεσμοι στο σώμα σας τεντώνονται και συστέλλονται. Αυτό τα κάνει ελαστικά και τελικά τεντώνονται. Όταν παραλείπετε το σώμα σας τεντώνει επίσης τους μυς της σπονδυλικής στήλης και την πλάτη εντελώς όρθια. Η συνεχής κάμψη του γόνατος κατά την παράκαμψη δημιουργεί την κατακόρυφη διαστολή των μυών της γάμπας. Η παράλειψη αυξάνει επίσης την οστική μάζα καθιστώντας την μεγαλύτερη. Αυτός είναι ο λόγος που το να παραλείψετε μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μερικά εκατοστά. Ένα άλλο αποτέλεσμα της παράλειψης είναι να κάνουμε όλο μας το σώμα πιο αδύνατο. Φαίνεσαι ψηλότερος όταν έχεις πιο αδύνατο σώμα.

7. Καλός ύπνος για να ψηλώσετε:

Καλό ύπνο για να ψηλώσετε

Μια υγιής ζωή πρέπει να διατηρηθεί για την ευημερία του σώματος. Άρα, ο ύπνος έχει σχέση με το πώς να αυξηθείς; Για να έχετε μια υπέροχη ζωή, ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας. Για να έχετε έναν τέλειο ύπνο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε υγιεινό φαγητό και να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Μια νύχτα ανεπαρκούς ύπνου ή ένας ενοχλητικός μισός ύπνος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία ενός ατόμου.

Η ποιότητα του ύπνου είναι πολύ σημαντική για την αύξηση του ύψους! Γιατί; Λοιπόν, επειδή κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης πραγματοποιείται η αναγέννηση του ιστού. Εκτός από αυτό, οι αυξητικές ορμόνες στο σώμα παράγονται κατά τη διάρκεια του ύπνου ενός ατόμου. Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καλά τη νύχτα, χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να ξεκουραστείτε και να κοιμηθείτε ήσυχοι τη νύχτα:

 • Πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι χαμομήλι λίγο πριν αποσυρθείτε για ύπνο. Αυτό θα χαλαρώσει το μυαλό σας και θα προκαλέσει επίσης ύπνο.
 • Κάντε ένα ζεστό μπάνιο λίγο πριν κοιμηθείτε και θα μπορέσετε να παρατηρήσετε τη διαφορά. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, μια ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας του σώματος βοηθά στον ύπνο.

8. Πάρτε τη δόση βιταμίνης D:

Αυξήστε το ύψος με τη βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι μια πολύ σημαντική ουσία για την ανάπτυξη των οστών ενός ατόμου. Η βιταμίνη D είναι επίσης απαραίτητη για τη δομή του σκελετού. Απορροφάται από τα οστά και συνεργάζεται με άλλα θρεπτικά συστατικά όπως το ασβέστιο για να παράγει μια πιο ισχυρή δομή ώστε οι αυξητικές ορμόνες να έχουν τον αντίκτυπό τους και να αναπτυχθείτε περισσότερο σωματικά. Φυσικά, η καλύτερη πηγή βιταμίνης D είναι ο ήλιος. Το μούλιασμα σε λίγο φως του ήλιου είναι ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να πάρετε την ημερήσια δόση Βιταμίνης D.

Το ηλιακό φως νωρίς το πρωί είναι η καλύτερη πηγή βιταμίνης D. Για να μπορέσει το σώμα σας να απορροφήσει τη σωστή ποσότητα βιταμίνης D, συνιστάται να περνάτε τουλάχιστον μία ώρα σε άμεσο ηλιακό φως κάθε μέρα. Πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι πηγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους με άμεσο ηλιακό φως όσο το δυνατόν νωρίτερα το πρωί, ώστε να μην εκτεθείτε στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και σε άλλες επιβλαβείς ακτίνες.

Το σώμα μπορεί επίσης να απορροφήσει τη βιταμίνη D μέσω άλλων μέσων. Τα πλούσια σε βιταμίνη D προϊόντα διατροφής περιλαμβάνουν γάλα, αυγά, ψάρι, τυρί κ.ο.κ. Αποτελεσματικά συμπληρώματα βιταμίνης D μπορούν επίσης να βρεθούν σε μορφή κάψουλας στα φαρμακεία. Μερικά από τα λαχανικά είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη D, η οποία είναι πολύ χρήσιμη για το πώς να αυξήσω το ύψος μου.

9. Κρατήστε το σώμα σας ενυδατωμένο:

Κρατήστε το σώμα σας ενυδατωμένο για να αναπτυχθεί γρήγορα

Το νερό είναι ένα άλλο κρίσιμο, πολύτιμο πράγμα για το πώς να αυξήσετε το ύψος.

Το νερό είναι μία από τις πιο λιτές οικιακές θεραπείες που αυξάνουν το ύψος. Ωστόσο, δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικό από τα συμπληρώματα ανάπτυξης που προσποιούνται ότι αυξάνουν το ύψος σας.

Το νερό είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό. Το σώμα περιέχει πολλές τοξίνες που πρέπει να ξεπλυθούν και το νερό βοηθά σε αυτή τη διαδικασία.

Μόλις το σώμα σας μπορεί να λειτουργήσει σωστά, μπορείτε να δείτε μια άμεση διαφορά στην υγεία σας και συνεπώς το ρυθμό ανάπτυξης σας.

Συνιστάται να πίνετε 2 λίτρα νερό καθημερινά. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το σώμα είναι καλά ενυδατωμένο και θα ελέγξει επίσης τον μεταβολισμό. Το σώμα πρέπει να έχει σωστό μεταβολισμό για να επιτύχει καλό ύψος. Ο ακατάλληλος μεταβολισμός παρεμβαίνει στην ανάπτυξη του ύψους.

Το νερό είναι επίσης απαραίτητο για ένα υγιές πεπτικό σύστημα. το μέσο με το οποίο τα θρεπτικά συστατικά για ανάπτυξη απορροφώνται στο σώμα. Είναι καλύτερο να πίνετε 2 λίτρα νερό κάθε μέρα για να δείτε αισθητή επίδραση. Μπορείτε επίσης να φάτε τρόφιμα πλούσια σε νερό όπως σέλινο, αγγούρι, καρπούζι κλπ.

10. Πώς να ντυθείτε για να φαίνεστε ψηλότερες συμβουλές & Κόλπα:

Εάν είστε ήδη κοντοί και θέλετε να φαίνεστε ψηλότεροι, μπορείτε να το κάνετε αυτό ντύνοντας σε κάθετα σχέδια. Θα δώσει την εντύπωση ότι φαίνεστε ψηλότερα.

Εκτός από αυτό, έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συμβουλές ντυσίματος για τους άνδρες και τις γυναίκες να φαίνονται πιο ψηλές:

6 καλύτερες γυναικείες συμβουλές για το πώς να φαίνεσαι πιο ψηλή:

 1. Το να φοράς μίνι φούστες ή φορέματα θα κάνει πάντα την εμφάνισή σου πιο ψηλή.
 2. Χρώμα συνδυάστε τα παπούτσια σας με τα παντελόνια/τζιν σας.
 3. Φορέστε ένα ολόσωμο ρούχο.
 4. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, φορέστε ένα σταθερό μακρύ παλτό.
 5. Φορέστε ένα μονόχρωμο ρούχο.
 6. Φορέστε παπούτσια χωρίς ιμάντες στον αστράγαλο που σας κάνουν να φαίνεστε πιο ψηλοί.

6 τρόποι για να ντύνονται οι άντρες για να φαίνονται ψηλότεροι:

 1. Φορέστε καλά ρούχα.
 2. Προσθέστε αξεσουάρ τοποθετημένα ψηλά στο σώμα.
 3. Βγάλτε τις ζώνες, τα γιλέκα (γιλέκα) και τα μακριά μαλλιά.
 4. Κρατήστε το κουμπί μέσης (στάση κουμπιού) πάνω από τον αφαλό στο παλτό σας.
 5. Φορέστε πιο κοντά μπουφάν και μην κάνετε διάλειμμα στα πόδια του παντελονιού.
 6. Φορέστε μονόχρωμα ρούχα.

11. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα:

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Διάφορες μελέτες αποκάλυψαν ότι συγκεκριμένες ασθένειες κατά την παιδική ηλικία μπορεί επίσης να είναι αιτία καθυστέρησης της ανάπτυξης. Επίσης, η καταγωγή σας και όπου κι αν μεγαλώσετε, η διατροφή και η ιατρική φροντίδα (περίπου 20 τοις εκατό) θα καθορίσουν το ύψος σας. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό μπορεί εύκολα να επιτευχθεί με συστηματική ανοσοποίηση και κατανάλωση ισορροπημένης θρεπτικής διατροφής. Πρέπει να θυμόμαστε ότι μια υγιεινή διατροφή είναι επιτακτική για ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Επομένως, προσθέστε πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια στην καθημερινή σας διατροφή. Για να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, είναι σημαντικό να λαμβάνετε μια υγιή δόση Βιταμίνης C, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών από τη διατροφή σας. Η κακή διατροφή, το άγχος, ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να επηρεάσουν την ανοσία σας, οπότε αποκτήστε μια ισχυρότερη ανοσία διατηρώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

12. Χτίστε την εμπιστοσύνη σας:

Χτίστε την εμπιστοσύνη σας για να αναπτυχθείτε

Εάν είστε κοντοί, μπορεί να έχετε συναισθήματα παράνοιας, κατωτερότητας και υπερβολικής δυσπιστίας.

Ωστόσο, εάν επιθυμείτε ένα καλό ύψος, πρέπει να διατηρήσετε το επίπεδο αυτοπεποίθησής σας υψηλό.

Επίσης, στην περίπτωση ενός ψηλότερου ατόμου που στερείται αυτοπεποίθησης δεν βρίσκεται πουθενά σε αυτόν τον κόσμο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διδάξουμε την αυτοπεποίθηση από την αρχή. Αυτό θα σας βοηθήσει να συμμετέχετε περισσότερο σε σωματικές δραστηριότητες στο σχολείο και στο κλαμπ και επίσης παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των χόμπι σας ή στην επιδίωξη των ενδιαφερόντων σας. Χτίζοντας την αυτοπεποίθησή σας, θα μπορείτε να αφήσετε το στίγμα σας, ανεξάρτητα από το ανάστημά σας. Δεν είναι αυτή η πιο απλή απάντηση στο πώς να αυξηθεί το ύψος σε ένα μήνα?

13. Πρόσθετες συμβουλές/ Λίγα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε για καλύτερη αύξηση του ύψους:

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε για να αυξήσετε την ανάπτυξη του ύψους σας, είναι:

α) Αποφύγετε το κάπνισμα και το ποτό:

Αποφύγετε το κάπνισμα και το ποτό για να αποκτήσετε ύψος

Το κάπνισμα θα σταματήσει την εξέλιξή σας. Είναι μια προειδοποίηση που έχει περάσει από γονείς σε παιδιά για γενιές. Υποστηρίζεται όμως ο ισχυρισμός από την επιστήμη; Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο καπνός του τσιγάρου μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη σε όλη τη ζωή ενός ατόμου, μερικές φορές με τρόπους που μπορεί να σας εκπλήξουν. Αλλά δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο καπνός του τσιγάρου αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ανάπτυξη των παιδιών και των αγέννητων μωρών.

Το κάπνισμα και το ποτό, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι επικίνδυνα για την υγεία. Το θέμα είναι ότι το άτομο που καπνίζει εθίζεται τόσο πολύ στο κάπνισμα που τείνει να ξεχνά ή να αγνοεί τις συνέπειες αυτής της συνήθειας. Οι επιπτώσεις για τις οποίες μιλάμε είναι, φυσικά, η βλάβη που προκαλεί στα ζωτικά όργανα του σώματός μας. Το αλκοόλ, καθώς και ο εθισμός στο κάπνισμα, μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη ενός ατόμου ως προς το ύψος. Εάν στοχεύετε να επιτύχετε μεγάλο ύψος, τότε σίγουρα θα πρέπει να αποχαιρετήσετε τις συνήθειες καπνίσματος. Το πώς θα αυξηθεί το ύψος μετά τα 20 εξαρτάται από τις συνήθεις ενέργειες των ανθρώπων όπως το ποτό και το κάπνισμα.

β) Πείτε Όχι στους Αναστολείς Ανάπτυξης:

Πείτε Όχι στους Αναστολείς Ανάπτυξης για Αύξηση ightψους

Υπάρχουν αρκετοί αναστολείς ανάπτυξης ή χάπια που ισχυρίζονται πώς να αυξήσουμε το ύψος μας σαν μαγεία. Κατανοήστε το γεγονός ότι το ύψος δεν μπορεί να αυξηθεί όπως ακριβώς μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο. Είναι μια φυσική διαδικασία και μόνο φυσικά πράγματα μπορούν να μας βοηθήσουν να το πετύχουμε. Η λήψη αυτών των αφύσικων χαπιών μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο σώμα σας και επίσης να προκαλέσει πολλές παρενέργειες. Η κατανάλωση οποιασδήποτε αυξητικής ορμόνης είναι επίσης πολύ κακή για την υγεία. μπορεί επίσης να προκαλέσει καθυστέρηση ανάπτυξης ή καθυστέρηση.

Οι ενήλικες δεν μπορούν να αναπτυχθούν γρηγορότερα χρησιμοποιώντας τη συνθετική αυξητική ορμόνη. Αντί να τα επιμηκύνουν, οι υψηλές δόσεις θα πυκνώσουν τα οστά του ατόμου.

γ) Αποφύγετε την καφεΐνη:

Αποφύγετε την καφεΐνη για να ψηλώσετε

Η πρόσληψη καφεΐνης, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι πολύ επιβλαβής για τον οργανισμό. Η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία ανάπτυξης του ύψους και να επηρεάσει αρνητικά το σώμα με διάφορους τρόπους. Η καφεΐνη παρεμβαίνει επίσης στον τρόπο ύπνου ενός ατόμου.

Πώς γίνεται λοιπόν αυτό; Εάν η καφεΐνη καταναλώνεται αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία στον ύπνο, μειωμένο συνολικό χρόνο ύπνου, μειωμένο ύπνο βραδείας κύματος, περιορισμένη απελευθέρωση αυξητικής ορμόνης και καθυστερημένη ανάπτυξη.

δ) Αποφύγετε τα στεροειδή:

Αποφύγετε τα στεροειδή για να αυξήσετε το ύψος

Τα στεροειδή σίγουρα αλλάζουν την ανάπτυξη των οστών, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά, καθώς και σε εφήβους.

Σε εφήβους που πρέπει ακόμη να μεγαλώσουν, η χρήση στεροειδών μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη και να αποτρέψει την πλήρη ανάπτυξη των οστών, των αρθρώσεων και των μυών.

ε) Αποφύγετε την υπερβολική ζάχαρη:

Αποφύγετε την υπερβολική ζάχαρη για αύξηση του ύψους

Η ζάχαρη είναι επίσης πολύ κακή για την υγεία. Η υπερβολική χρήση ζάχαρης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καθυστέρηση του ύψους. Η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης από ένα άτομο θα επηρεάσει τις φυσιολογικές διαδικασίες ενός ατόμου. Δεν επιτρέπει την κανονική λειτουργία αποθήκευσης και χρήσης ασβεστίου.

Ειδικά για τα παιδιά: Η κατανάλωση πολλής ζάχαρης δεν θα εμποδίσει την ανάπτυξη του παιδιού σας από μόνη της, αλλά αν το παιδί σας τρώει πολλά ζαχαρούχα τρόφιμα ή ποτά όπως ποτά με ζάχαρη σε βάρος άλλων τροφικών πλούσιων τροφών που /πρέπει να έχει, η συνήθεια ζάχαρης μπορεί να επηρεάσει το ύψος του παιδιού. Εάν η κοιλιά του παιδιού σας είναι γεμάτη ζάχαρη, μπορεί να μην υπάρχει χώρος για τον ισορροπημένο συνδυασμό δημητριακών ολικής αλέσεως, άπαχης πρωτεΐνης, φρούτων, λαχανικών και γαλακτοκομικών προϊόντων που χρειάζεται για σωστή ανάπτυξη. Τα μωρά και τα βρέφη έχουν μικρό στομάχι, οπότε είναι απαραίτητο να τα γεμίζετε με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

Αυτές είναι οι πολλές διαθέσιμες επιλογές για τον τρόπο αύξησης του ύψους. Μπορείτε να τα εφαρμόσετε στη ζωή σας και να φτάσετε σε μεγάλα ύψη, κυριολεκτικά! Τα γονίδια είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να αλλάξει, οπότε πρέπει να σκεφτείτε πρακτικά πριν από όλα, και έτσι έχουμε απαριθμήσει για εσάς τα πιο πρακτικά πράγματα που μπορούν να βελτιώσουν το ύψος σας. Για να συνοψίσουμε όλα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε έναν πολύ υγιεινό και καθαρό τρόπο ζωής. Τρώτε υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα, κοιμηθείτε σωστά, κάντε τακτικά τις ασκήσεις και πείτε όχι σε όλα τα τεχνητά πράγματα. Η επιμονή και η υπομονή μπορούν τελικά να σας οδηγήσουν στην επιτυχία.

Όπου, αφενός, πράγματι, το ύψος μας δεν είναι πραγματικά στα χέρια μας και είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο να αυξήσουμε το ύψος σε λίγους μήνες. Μπορείτε, ωστόσο, να δοκιμάσετε αυτούς τους δοκιμασμένους και αποδεδειγμένους τρόπους που θα σας βοηθήσουν.

Τώρα που έχετε μια λύση για το πώς να αυξήσετε γρήγορα το ύψος, μην ανησυχείτε κάντε μια κίνηση! Δημιουργήστε ένα σωστό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει μια καλή διατροφή, άσκηση ή αθλήματα, γιόγκα και τις απαραίτητες ποσότητες ύπνου. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τις ζωτικές ίντσες για τις οποίες έχετε προσπαθήσει. Πείτε μας πώς αποκομίσατε οφέλη από αυτήν την ανάρτηση. Γνωρίζετε κάποιον άλλο καλύτερο τρόπο για να αυξήσετε το ύψος; Μη διστάσετε να μοιραστείτε τα σχόλιά σας μαζί μας παρακάτω.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Q1. Είναι δυνατόν να σταματήσετε την ανάπτυξη στα 15?

Απάντηση: Είναι δυνατό σε οποιαδήποτε ηλικία να σταματήσει να αναπτύσσεται. Η ηλικία που σταματάτε να αναπτύσσεστε καθορίζεται κυρίως από τη γενετική… Εάν είστε πρώιμος άνδρας (ξεκινάτε την εφηβεία πριν από την ηλικία των 12 ετών και ξεκινάτε την ανάπτυξη πριν από την ηλικία των 12 ετών), τότε είναι πιθανό να σταματήσετε να μεγαλώνετε στην ηλικία των 14-16 ετών.

Ε2: Μπορεί να αυξηθεί το ύψος μετά τα 26?

Απάντηση: Δεν είναι αδύνατο να ψηλώσετε ή να μεγαλώσετε μετά από 26 ετών. Επιστημονικά, ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο λόγω της περιορισμένης παραγωγής αυξητικών ορμονών μετά από μια ορισμένη ηλικία (κάτω των 24 ετών), αλλά μπορούν να συνεχίσουν να γίνονται φυσικές προσπάθειες για να επιτραπεί η αύξηση του ύψους.

Q3. Η άσκηση με τέντωμα το πρωί σε κάνει πιο ψηλό?

Απάντηση: Κάνετε μερικές διατάσεις κάθε πρωί αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι για να ψηλώσετε με το τέντωμα. Κάνοντας ασκήσεις που τεντώνουν το σώμα σας, όπως κολύμπι και Pilates, μπορείτε επίσης να ψηλώσετε. Τρώτε μια υγιεινή διατροφή καθώς και εκτελέστε διατάσεις κάθε μέρα και βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε 7-9 ώρες για να βοηθήσετε το σώμα σας να αναπτυχθεί.

Q4. Το φως του ήλιου αυξάνει το ύψος σας?

Απάντηση: Σύμφωνα με νέα έρευνα, η ανεπαρκής βιταμίνη D μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη και να προωθήσει την αύξηση βάρους κατά την εφηβεία. Ακόμη και στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια, η ανεπάρκεια βιταμίνης D στις γυναίκες στο απόγειο της ανάπτυξής τους, ανακαλύφθηκε ότι η έκρηξη προκαλεί μεγαλύτερη μάζα σώματος και μικρότερο ανάστημα. Ναι, όχι μόνο παίρνουμε βιταμίνη D από τον ήλιο που το κόκκαλο μας θέλει να γίνει ισχυρότερο και μακρύτερο που οδηγεί στην αύξηση του ύψους, αλλά χρειαζόμαστε το φως του ήλιου για να επιβιώσουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Q5. Ποιες ασκήσεις μπορούν να αποτρέψουν την αύξηση του ύψους?

Απάντηση: Η εναέρια άρση βαρών μπορεί να σταματήσει την αύξηση του ύψους. Η ανύψωση μεγάλων βαρών πάνω από τους ώμους και το πάνω μέρος μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη του ύψους. Μετά την ηλικία των 20 ετών, ο χρόνος για την έναρξη της άρσης βαρών είναι κατάλληλος. Η γιόγκα και το τέντωμα είναι οι καλύτερες ασκήσεις για να αυξήσετε το ύψος εάν θέλετε να ξεκινήσετε την άσκηση σε μικρή ηλικία. Το τρέξιμο, η παράλειψη, το κολύμπι, η ποδηλασία κ.λπ. είναι, και εκτός από αυτό, κάθε είδους ενεργά αθλήματα όπως το μπάντμιντον, το τένις, το ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά για αύξηση ύψους.

Q6. Can Body Building στο γυμναστήριο για έναν άντρα που επηρεάζει το ύψος του?

Απάντηση: Το bodybuilding δεν θα αποτρέψει την αύξηση του ύψους ούτε θα το επηρεάσει αρνητικά. Η ακατάλληλη προπόνηση με βάρη μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξή σας εάν ασκήσετε αρκετό άγχος στις πλάκες ανάπτυξης πρόωρα ώστε να κλείσουν νωρίς. Αυτό μπορεί επίσης να προκύψει από κακή κατάσταση, υπερβολικά μεγάλα βάρη και έλλειψη επίβλεψης κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Το ανθρώπινο αρσενικό μπορεί να αναπτυχθεί έως και 22 ετών, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους για να ψηλώσετε φυσικά.

Q7. Κάντε push-ups σταματήστε την ανάπτυξη του ύψους?

Απάντηση: Όχι, τα καθιστικά και τα push-ups δεν εμποδίζουν την ανάπτυξη του ύψους. Μόνο οι στοχευμένοι μύες επηρεάζονται. Το μόνο πράγμα που πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να είστε ψηλοί είναι να μην επιχειρήσετε και να επιδοθείτε στην προπόνηση με βάρη. όχι σίγουρα πριν από τα 18 καθώς οι τραυματισμοί της πλάκας ανάπτυξης σε ανώριμα οστά μπορεί να σταματήσουν την ανάπτυξη.