60 Σύντομα και υπέροχα Jyeshta Nakshatra Ονόματα μωρών

Το Jyeshta nakshatra πέφτει στο 18ο από συνολικά 27 αστέρια σύμφωνα με την ινδική βεδική αστρολογία. Για τους γονείς που θέλουν να ονομάσουν το μικρό τους σύμφωνα με τις παραδόσεις και τις πεποιθήσεις των nakshatras, έχουμε μια λίστα με τα ονόματα μωρών Jyeshta nakshatra – για όσους γεννήθηκαν σε αυτό το αστέρι.

Σήμερα, ενημερώστε μας για την Jyeshta nakshatra και τα χαρακτηριστικά εκείνων που γεννήθηκαν σε αυτό το αστέρι, συλλαβές ονομάτων και μια υπέροχη λίστα με όμορφα ονόματα Jyeshta nakshatra για αγόρια και κορίτσια.

jyeshta nakshatra ονόματα μωρών

Τι είναι η Jyeshta Nakshatra και τα χαρακτηριστικά της?

Το Jyeshta nakshatra κυμαίνεται από 16,40 έως 30 στο ζώδιο του Σκορπιού και εμπίπτει στην επιρροή του Ερμή. Το σύμβολο της Jyeshta Nakshatra είναι μια ομπρέλα και είναι το 18ο αστέρι σε συνολικά 27 αστέρια. Στα σανσκριτικά, η λέξη Jyeshta σημαίνει την παλαιότερη. Κατά συνέπεια, η Jyeshta nakshatra που γεννήθηκε θα δείξει την επιρροή και την ποιότητα του μεγαλύτερου αδελφού. Είναι πολύ προστατευτικοί, αγαπητοί στους άλλους και συχνά ανησυχούν για την ευημερία και την ασφάλεια των άλλων, ειδικά των μελών της οικογένειας. Τα Jyeshta nakshatraborns είναι μαλακά στη φύση, είναι ειλικρινή, αφοσιωμένα και λαμπρά. Το ζωικό όνομα της Jyeshta Nakshatra είναι αρσενικό ελάφι.

Jyeshta Nakshatra Ονόματα Αρχική επιστολή/συλλαβή:

Εάν το μικρό σας γεννιέται κάτω από την Jyeshta nakshatra, τότε είναι ευοίωνο αν το όνομά τους αρχίζει με τις ακόλουθες συλλαβές

Όχι, Ya, Yaa, Yi, Yee, Yu.

Αν θέλετε να πάτε σύμφωνα με τα padas, το:

  • Τα ονόματα Jyeshta Nakshatra 1st pada ξεκινούν με αριθ.
  • Τα ονόματα Jyeshta Nakshatra 2nd pada ξεκινούν με Ya.
  • Τα ονόματα Jyeshta Nakshatra 3rd pada ξεκινούν με Yi.
  • Τα ονόματα Jyeshta Nakshatra 4ο pada ξεκινούν με Yu.

Υπέροχα και μοντέρνα κλασικά ονόματα για την Jyeshta Nakshatra:

Ορίστε; έχουμε συντάξει μια λίστα με χαριτωμένα, γοητευτικά και όμορφα ονόματα αστέρων Jyeshta για μωρά που γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο. Ας τα δούμε μαζί.

Jyeshta Nakshatra Ονόματα μωρών αγοριών:

1. Yaadav:

Το Yadav ή Yaadav είναι ένα πολύ δημοφιλές όνομα αγοράκι στην Ινδία. Το όνομα προέρχεται από το Όνομα του Λόρδου Κρίσνα και απόγονο της κοινότητας Yadu.

2. Γιααμίρ:

Yaamir ή Yamir σημαίνει φεγγάρι. Συμβολίζει επίσης το φως του φεγγαριού και τη φωτεινότητα. Εάν θέλετε ένα μοντέρνο και νέο όνομα, αυτό μπορεί να είναι μια καλή επιλογή.

3. Yadhu:

Το Yadhu είναι το όνομα του αρχαίου βασιλιά και προέρχεται από τις βασιλικές ιστορίες. Είναι ένα παραδοσιακό αλλά συναρπαστικό όνομα αγοριού.

4. Yadvik:

Yadvik σημαίνει μοναδικό. Αυτό το όνομα αγοριών Jyeshta nakshatra είναι ένα υπέροχο και μοναδικό σπάνιο όνομα από μόνο του και προέρχεται από τις ινδικές γλώσσες.

5. Yagya:

Yagya σημαίνει θυσία στα Χίντι και άλλες ινδικές γλώσσες. Το όνομα δεν είναι πολύ δημοφιλές και μπορεί να είναι ένα υπέροχο, ουσιαστικό αλλά σπάνιο όνομα αγοριού σε Jyeshta nakshatra.

6. Γιάγια:

Yajas σημαίνει λατρεία ή θυσία. Είναι ένα νέο και υπέροχο αγοράκι, το όνομα του οποίου προέρχεται από τη σανσκριτική γλώσσα.

7. Yajin:

Γιατζίν στα Χίντι και σε άλλες ινδικές γλώσσες σημαίνει θυσία και θρησκεία. Αυτή είναι μια παραλλαγή ονόματος για το Yajas. Αν θέλετε ένα σύντομο και χαριτωμένο όνομα, αυτό μπορεί να είναι καλό.

8. Yakshit:

Το Yakshit είναι μια νέα και σύγχρονη επιλογή ονόματος. Σημαίνει μόνιμος και Θεός. Μια άλλη ορθογραφική παραλλαγή είναι το Yakshith.

9. Γιαμίτ:

Γιαμίτ σημαίνει συγκρατημένος ή περιορισμένος. Αυτό είναι ένα νέο όνομα που δεν είναι καθόλου κοινό, καθιστώντας το ιδανικό για σύγχρονους γονείς που αναζητούν ένα υπέροχο σπάνιο όνομα για τα γεννημένα Jyeshta nakshatra.

10. Γιανς:

Yansh σημαίνει το όνομα του Θεού. Αυτό προέρχεται από τις ινδικές γλώσσες. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα γνωστό. Αυτό είναι από τα πιο σπάνια και χαριτωμένα αντρικά ονόματα Jyeshta nakshatra.

11. Yash:

Το Yash είναι ένα δημοφιλές ινδικό όνομα στην Ινδία, ειδικά στις περιοχές που μιλούν Χίντι. Το όνομα Yash σημαίνει δόξα, επιτυχία, ευτυχία και νίκη.

12. Yashpal:

Σε περίπτωση που προτιμάτε ένα πολύ παραδοσιακό όνομα αγοριού, το Yashpal μπορεί να είναι καλό. yashpal σημαίνει ο προστάτης της φήμης στα Χίντι.

13. Γιασού:

Το Yashu είναι ένα σύντομο και χαριτωμένο υπέροχο αγοράκι που ονομάζεται Jyeshta nakshatraborns. Το όνομα Yashu σημαίνει ειρήνη και ηρεμία.

14. Yashven:

Yashven ή yashvin σημαίνει άφθαρτο. Με τόσο δημιουργικό και υπέροχο νόημα, αγαπάμε πολύ πώς κάνει αυτό το όνομα Jyeshta nakshatra για ένα αγόρι.

15. Yashwanth:

Το Yashwanth είναι ένα πολύ δημοφιλές και διάσημο ινδικό αγοράκι, ειδικά στις νότιες πολιτείες όπως το Τελούγκου και το Ταμίλ. Σημαίνει διάσημο πρόσωπο ή εκείνο που πετυχαίνει πάντα δόξα. Αυτά είναι κοινά ονόματα Jyeshta nakshatra.

16. Γιατάν:

Γιατάν σημαίνει αφοσιωμένος. Το όνομα είναι νέο και μοντέρνο με παραδοσιακή σημασία, το οποίο δεν είναι συνηθισμένο ακόμα. Προέρχεται από ινδικές γλώσσες μόνο.

17. Yathavan:

Yathavan σημαίνει Κύριος Vishnu. Το όνομα είναι παραδοσιακό και θρησκευτικό στη φύση, οπότε για εκείνους τους γονείς που θέλουν ένα συμβατικό όνομα αγοριού, αυτό μπορεί να είναι μια μοναδική και καλή επιλογή.

18. Yatish:

Yatish σημαίνει ο ηγέτης όλων των πιστών. Αυτό είναι ένα κλασικό και παλιό όνομα αγοριού για την Jyeshta nakshatraborns.

19. Yatvik:

Yatvik σημαίνει αυτός που πετυχαίνει. Υπονοεί επίσης λαμπρότητα και αποφασιστικότητα. Το Yatvik δεν είναι ένα συνηθισμένο όνομα, καθιστώντας το εφικτό για γονείς που θέλουν μια σπάνια επιλογή ονόματος με καλό νόημα.

20. Γιαζάτ:

Σε περίπτωση που θέλετε σύντομο χαριτωμένο και πάλι ένα υπέροχο όνομα με μοντέρνες χροιά, το Yazat μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Γιαζάτ σημαίνει ιερό ή ιερό και θεϊκό. Σημαίνει επίσης το φεγγάρι.

21. Yug:

Το Yug είναι μια κλασική και αειθαλής επιλογή ονόματος για αγόρια στο Jyeshta nakshatra. Σημαίνει ηλικία και το όνομα προέρχεται από τα ινδουιστικά θρησκευτικά κείμενα και ιστορίες.

22. Γιουγκαντάρ:

Το Yugandhar και πάλι είναι ένα κοινό όνομα στις γλώσσες Τελούγκου και Ταμίλ. Το όνομα Γιουγκαντάρ σημαίνει Λόρδος Βίσνου και Λόρδος Κρίσνα.

23. Γιούκτ:

Το Yukt είναι ένα μικρό χαριτωμένο αγοράκι τεσσάρων γραμμάτων που σημαίνει ευημερούσα και προσεκτική. Το όνομα σημαίνει επίσης ένα εξειδικευμένο άτομο και έναν έξυπνο εγκέφαλο.

24. Yuvaansh:

Το όνομα Yuvaansh προέρχεται από τη χίντι λέξη Yuva που σημαίνει νεανική. Αυτά τα ονόματα Vrischika Rashi Jyeshta nakshatra σημαίνει επίσης Lord Shiva.

25. Yuvraj:

Το Yuvraj είναι μια κοινή αλλά υπέροχη κλασική επιλογή ονόματος στην Ινδία. Το όνομα Yuvraj σημαίνει πρίγκιπας και κληρονόμος. Υπονοεί επίσης ένα νέο άτομο ή μια νεαρή ψυχή.

Jyeshta Nakshatra Ονόματα κοριτσιών:

26. Noshi:

Το Noshi είναι ένα σύντομο και χαριτωμένο όνομα κοριτσιού, το οποίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ψευδώνυμο. Το όνομα Noshi σημαίνει γλυκοί άνθρωποι.

27. Yaadavi:

Yaadavi σημαίνει Θεά Durga. Αυτό είναι ένα πολύ παραδοσιακό και όμορφο, με νόημα όνομα κοριτσάκι που είναι διάσημο.

28. Yaasana:

Yaasana σημαίνει ευχή ή επιθυμία. Προέρχεται από τη σανσκριτική γλώσσα και είναι ένα υπέροχο αλλά σπάνιο όνομα κοριτσάκι.

29. Yamini:

Το Yaamini ή Yamini είναι ένα δημοφιλές τελούγκου και το όνομα του κοριτσιού Ταμίλ προέρχεται από τη σανσκριτική γλώσσα. Yaamini σημαίνει νύχτα ή σκοτάδι.

30. Yachana:

Yachana σημαίνει προσευχή ή παράκληση. Είναι ένα νέο και σπάνιο όνομα κοριτσίσματος που θέλει επίσης παραδοσιακή σημασία. Αυτό είναι ένα από τα σπάνια Jyeshta nakshatra γυναικεία ονόματα chocies.

31. Γιακσίτα:

Yakshitha ή yakshita σημαίνει υπέροχο ή όμορφο. Το όνομα είναι και πάλι κλασικό και παραδοσιακό σε ήχο αλλά με ένα υπέροχο και ουσιαστικό όνομα.

32. Γιαμρούθα:

Yamrutha σημαίνει ωραίο. Είναι ένα υπέροχο και μοναδικό όνομα κοριτσίσματος που δεν είναι πολύ γνωστό ακόμα. Αυτό είναι ένα από τα μαγευτικά και χαριτωμένα ονόματα κοριτσιών για τη Jyeshta nakshatra.

33. Γιαμούνα:

Το Yamuna είναι ένα πολύ κοινό και διάσημο όνομα στη Νότια Ινδία. Το Yamuna σημαίνει τον ποταμό Jamuna. Είναι μια κλασική και αειθαλής επιλογή ονόματος.

34. Yasaswi:

Το Yasaswi είναι ήδη ένα δημοφιλές όνομα κοριτσιού Τελούγκου. Σημαίνει διάσημη και φήμη. Αυτό είναι ένα κλασικό και αειθαλές όνομα κοριτσιού.

35. Γιασάνι:

Γιασάνι σημαίνει ευλογία. Προέρχεται από τη σανσκριτική και τη χίντι γλώσσα και είναι μια σπάνια επιλογή ονόματος για κοριτσάκια στο Jyeshta nakshatra.

36. Γιασμίτα:

Yashmita σημαίνει ένδοξη. Υπονοεί επίσης διάσημο και επιτυχημένο. Τα ονόματα Jyeshta nakshatra για ένα κορίτσι δεν βρίσκονται συνήθως μέχρι σήμερα, αλλά είναι όμορφα και υπέροχα τόσο στη σημασία όσο και στον ήχο.

37. Yashoda:

Το Yashoda είναι ένα παραδοσιακό όνομα κοριτσιού. Το όνομα είναι από τη μητέρα του Λόρδου Κρίσνα. Είναι ένα κλασικό και υπέροχο όνομα κοριτσάκι για τη Jyeshta nakshatra.

38. Γιασρί:

Αν θέλετε ένα μικρό και χαριτωμένο όνομα κοριτσίσματος, το Yashri μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Yashri σημαίνει νικητής ή τυχερός. Το όνομα σημαίνει επίσης τυχερός ή ευοίωνος. Η άλλη σημασία για το όνομα είναι η Θεά Λακσμί.

39. Γιαστίκα:

Yashtika ή Yastika σημαίνει μια σειρά από μαργαριτάρια. Το όνομα συμβολίζει επίσης πολύτιμο, όμορφο και σαν πολύτιμος λίθος. Το όνομα είναι σπάνιο και μοναδικό επίσης για τα κορίτσια που γεννήθηκαν στη Jyeshta nakshatra.

40. Γιαθή:

Το Yathi είναι ένα σύντομο και χαριτωμένο όνομα κοριτσιού που σημαίνει Θεά Durga. Είναι ένα άλλο όνομα για το Durga Devi, με παραδοσιακή σημασία αλλά μοντέρνο και κομψό ήχο.

41. Yatishma:

Yatishma σημαίνει χαριτωμένο. Το όνομα φαίνεται θηλυκό και όμορφο, αλλά με τόσο γοητευτικό όνομα.

42. Γιαγιάτι:

Το Yayati είναι ένα μοναδικό και σπάνιο όνομα κοριτσιού. Σημαίνει περιηγητής και περιπλανώμενος. Το όνομα προέρχεται από τη σανσκριτική γλώσσα.

43. Yukasri:

Yukasri σημαίνει φιλικό και ευωδιαστό. Το όνομα είναι επίσης μοναδικό και σπάνια βρίσκεται, με όμορφη προφορά και νόημα επίσης. Προέρχεται από τη σανσκριτική γλώσσα.

44. Γιούκτα:

Το Yuktha είναι ένα συνηθισμένο και υπέροχο όνομα κοριτσιού. Το όμορφο όνομα σημαίνει προσεκτικός και επιδέξιος. Συμβολίζει επίσης την ευημερία και την ικανότητα.

45. Yuvakshi:

Το όνομα Yuvakshi προέρχεται από τις λέξεις Yuva και akshi στη σανσκριτική γλώσσα. Εννοούν όμορφα μάτια ή νεανικά μάτια.

46. ​​Γιουβάνια:

Yuvanya σημαίνει νέος ή για πάντα νέος. Το όνομα δεν βρίσκεται συνήθως και έχει όμως όμορφες και μοντέρνες χροιά. Τι νομίζετε?

47. Γιούβαθι:

Το Yuvathi μεταφράζεται κυριολεκτικά σε μια νεαρή κυρία στα σανσκριτικά και σε άλλες ινδικές γλώσσες. Είναι μια κλασική και αειθαλής επιλογή ονόματος κοριτσιού για τα γεννημένα Jyeshta nakshatra.

48. Γιούτικα:

Yutika σημαίνει λουλούδι. Ενώ η προέλευση του ονόματος δεν είναι ακόμη γνωστή, συμβολίζει επίσης την άνθηση, την ομορφιά και την άνοιξη.

49. Yugantika:

Το όνομα yugantika προέρχεται από τη σανσκριτική γλώσσα που σημαίνει μέχρι το τέλος του αιώνα. Συμβολίζει επίσης απεριόριστο και άπειρο.

50. Γιαουβάνι:

Το Yauvani είναι το όνομα της θεάς Gayatri Devi. Έχει μοντέρνα και υπέροχη σπάνια προφορά και όνομα με την παραδοσιακή σημασία.

Ονόματα Unisex για βρέφη στο Jyeshta Nakshatra:

51. Yaamya:

Το Yaamya είναι ένα unisex όνομα που μπορεί να είναι ιδανικό τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια. Το όνομα Yaamya σημαίνει Lord Shiva ή Lord Vishnu.

52. Yaksha:

Yaksha σημαίνει αυτός που προστατεύει τα δάση. Το όνομα σημαίνει επίσης ημίθεος. Είναι ένα σπάνιο και μοναδικό όνομα ιδανικό για αγόρια και κορίτσια.

53. Γιατί:

Yati σημαίνει θεά Durga. Σημαίνει επίσης αυτόν που εξυπηρετεί πάντα έναν σκοπό. Είναι ένα παραδοσιακό αλλά σύντομο και υπέροχο unisex όνομα για αγόρια και κορίτσια.

54. Νόρα:

Νόρα σημαίνει φως. Το όνομα μπορεί να είναι ιδανικό τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια. Αυτά τα ονόματα Jyeshta nakshatra προέρχονται από αγγλόφωνες χώρες.

55. Yadnya:

Yadnya σημαίνει ιερή φωτιά ή ιερή φωτιά. Ενώ το όνομα προέρχεται από τη σανσκριτική γλώσσα, είναι ιδανικό τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια.

Twin Baby Names for Jyeshta Nakshatra Γεννήθηκε:

56. Noshita – Noyonika:

Noshita σημαίνει μεγάλη ή αιώνια. Noyonika σημαίνει αυτό με υπέροχα και όμορφα μάτια. Και οι δύο είναι υπέροχα δίδυμα ονόματα κοριτσιών για τα γεννημένα Jyeshta nakshatra.

57. Yaami – Yaaj:

Yaami σημαίνει πρόοδος ή μονοπάτι. Yaaj σημαίνει θυσία ή σοφός. Είναι επίσης ένα άλλο όνομα για τον Λόρδο Κρίσνα. Και οι δύο είναι δίδυμα ονόματα κοριτσιών και αγοριών.

58. Yaashvan – Yaatiesh:

Yaashvan και yaatiesh είναι υπέροχα δίδυμα ονόματα αγοριών. Το όνομα Yaashvan σημαίνει νικητής. Yaatiesh σημαίνει άρχοντας των πιστών.

59. Yaduvir – Yadva:

Yaduvir σημαίνει γενναίοι ή Λόρδος Κρίσνα. Σημαίνει επίσης απόγονο του yadu. Yadva σημαίνει διορατικότητα ή έξυπνο κορίτσι. Αυτά είναι ένα όμορφο όνομα αγοριών και κοριτσιών για δίδυμα ονόματα για την Jyeshta nakshatra.

60. Yaksha – Yalini:

Yaksha σημαίνει γρήγορος ή προστάτης. Yalini σημαίνει θεά Saraswati Devi. Αυτές είναι οι παραδοσιακές και μαγευτικές επιλογές ονόματος δίδυμων κοριτσιών για τη Jyeshta nakshatra.

Ελπίζουμε να σας άρεσε να διαβάζετε τη λίστα με τα ονόματα μωρών Jyeshta nakshatra για αγόρια και κορίτσια. Εάν το μικρό σας γεννιέται σε αυτό το αστέρι, ελπίζουμε ότι αυτή η λίστα σας έχει δώσει το ιδανικό όνομα που ταιριάζει στις προτιμήσεις σας. Πείτε μας το αγαπημένο σας όνομα και γιατί μας αρέσει να σας ακούμε.

Αποποίηση ευθυνών:

Όλα τα παραπάνω ονόματα έχουν τις έννοιές τους ανάλογα με το πλαίσιο και την ώρα. Αυτές οι έννοιες και τα σύμβολα μπορεί να αλλάξουν σύμφωνα με διαφορετικούς πολιτισμούς, χώρες, περιοχές και γλώσσες. Σας συμβουλεύουμε να πραγματοποιήσετε την εκτεταμένη έρευνά σας προηγουμένως για να κατανοήσετε τις διάφορες ερμηνείες που επισυνάπτονται στο όνομα.