Μπορούν οι γυναίκες να παίρνουν κουρκουμά ενώ θηλάζουν και ποια είναι τα οφέλη του;

Μόλις γεννήσατε ένα μωρό και τώρα θηλάζετε, οπότε πρέπει να γνωρίζετε ότι για να διατηρήσετε το μωρό σας υγιές πρέπει να είστε και εσείς υγιείς. Έτσι, για να διασφαλίσετε ότι είστε μακριά από λοιμώξεις, θα πρέπει να συμπεριλάβετε μια υγιεινή διατροφή στα καθημερινά γεύματά σας. Πολλές γυναίκες περιλαμβάνουν κουρκουμά στη διατροφή τους για να κρατήσουν μακριά τις λοιμώξεις. Αλλά υπάρχει μια αμφιβολία για τις γυναίκες ότι η λήψη κουρκουμά κατά τη διάρκεια του θηλασμού μπορεί να είναι υγιής ή όχι.

κουρκουμά κατά το θηλασμό 1

Μπορείτε να πάρετε κουρκουμά ενώ θηλάζετε?

Ο θηλασμός είναι μια μεγάλη ευθύνη καθώς πρέπει να διατηρείτε τον εαυτό σας υγιή για να διατηρήσετε το μωρό σας υγιές. Έτσι εγείρεται ένα μείζον ερώτημα στο μυαλό των θηλάζουσων μητέρων: Μπορώ να πάρω κουρκουμά ενώ θηλάζω; Είναι ασφαλής ο κουρκουμάς κατά τη διάρκεια του θηλασμού?

Η απάντηση είναι ναι, είναι απολύτως ασφαλές και υγιές να έχετε κουρκούμη ενώ θηλάζετε. Αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ποσό που παίρνετε είναι κατάλληλο. Όπως αναφέρθηκε η περίσσεια των πάντων είναι κακή, έτσι και η μεγάλη ποσότητα κουρκουμά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα όπως το στέγνωμα που θα μειώσει τη γαλουχία και θα προκαλέσει έτσι ένα σημαντικό πρόβλημα. Αποφύγετε τη λήψη συμπληρωμάτων καθώς οι ακριβείς επιδράσεις τους δεν είναι ακόμη γνωστές πλήρως και έτσι μπορεί να σας προκαλέσουν άλλα προβλήματα.

Πάντα βεβαιωθείτε ότι συμβουλεύεστε το γιατρό σας για όλες τις συμβουλές για την υγεία και, συνεπώς, ρωτήστε τον/την πριν αρχίσετε να καταναλώνετε κουρκούμη. Εάν επιτρέπεται, μπορείτε να έχετε κουρκούμη με ένα ποτήρι γάλα που προσθέτει στην ωφέλεια του κουρκουμά ή μπορείτε να το προσθέσετε ως μπαχαρικά στα είδη διατροφής σας ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή.

Ο κουρκουμάς είναι πολύ υγιεινός και είναι επίσης ασφαλές να το καταναλώνετε κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Βοηθά επίσης στη γαλουχία και επίσης αποτρέπει άλλα προβλήματα αυτής της φάσης και προστατεύει εσάς και το μωρό σας από λοιμώξεις. Έτσι θα πρέπει να έχετε μια κατάλληλη ποσότητα κουρκουμά κατά τη διάρκεια του θηλασμού σας.

Οφέλη για την υγεία του κουρκουμά κατά το θηλασμό:

Ο κουρκουμάς είναι ένα πολύ γνωστό βότανο γνωστό για τις αντιβακτηριακές, αντιικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινογόνες ιδιότητες του. Είναι επίσης γνωστό για την ενίσχυση της ανοσίας και προσφέρει επίσης άλλα φαρμακευτικά οφέλη. Ιδού λοιπόν μερικά από τα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με τον κουρκουμά-

1. Προωθεί την πέψη:

Ο κουρκουμάς κατά το θηλασμό είναι απαραίτητος καθώς βοηθά στην επίλυση των γαστρικών προβλημάτων στις θηλάζουσες μητέρες. Ο κουρκουμάς διεγείρει τη χοληδόχο κύστη να παράγει περισσότερη χολή, η οποία με τη σειρά της βοηθά στην πέψη και λύνει το πρόβλημα της παραγωγής αερίου και της δυσπεψίας.

2. Ενισχύει την ασυλία:

Ο κουρκουμάς ενώ θηλάζετε σας προστατεύει από ήπιες λοιμώξεις όπως βήχα, κρυολόγημα ή γρίπη. Υπάρχουν διάφορες αντιμυκητιασικές, αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες στον κουρκουμά που σας βοηθούν να αποκτήσετε προστασία από διάφορες λοιμώξεις. Επίσης, ο κουρκουμάς περιέχει λιποπολυσακχαρίτες που σας βοηθούν να χτίσετε την ανοσία σας και την ενισχύει.

3. Μειώνει τη φλεγμονή:

Ο κουρκουμάς είναι ένα καλό βότανο που βοηθά στη μείωση του πρηξίματος των τμημάτων του σώματος. Βοηθά στη μείωση της φλεγμονής των μαστών και καθαρίζει τους φραγμένους πόρους του στήθους για να βοηθήσει στον θηλασμό που διαφορετικά θα προκαλούσε πόνο. Ο κουρκουμάς βοηθά στη μείωση αυτού του πόνου και διευκολύνει τον θηλασμό.

4. Ελαχιστοποιεί τη χοληστερόλη:

Βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Ελαχιστοποιεί το επίπεδο χοληστερόλης και δεν το αφήνει να αυξηθεί απότομα. Βοηθά στην πρόληψη διαφόρων καρδιαγγειακών παθήσεων και σας κρατά υγιείς και σε φόρμα.

5. Βοηθά στη διαχείριση του βάρους:

Μετά τον τοκετό, το κύριο πρόβλημα για τις θηλάζουσες μητέρες είναι ο έλεγχος του βάρους τους καθώς αυξάνεται πολύ. Ο κουρκουμάς, ενώ ο θηλασμός είναι καλός αφού βοηθά στη ρύθμιση του βάρους, προλαμβάνει την παχυσαρκία και άλλες ασθένειες ή διαταραχές που σχετίζονται με την απότομη αύξηση του βάρους. Έτσι, διατηρεί εσάς καθώς και το μωρό σας που θηλάζει υγιές.

6. Αποτρέψτε την οστεοαρθρίτιδα:

Βοηθά στην πρόληψη προβλημάτων όπως η οστεοαρθρίτιδα ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Ο κουρκουμάς είναι γεμάτος αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα κύτταρα του σώματος. Αποτρέποντας τη βλάβη στα κύτταρα του σώματος, ο κουρκουμάς βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας της μητέρας εάν λαμβάνεται τακτικά.

7. Αποτρέψτε ασθένειες του ήπατος:

Ο κουρκουμάς βοηθά το συκώτι να παράγει ένζυμα που βοηθούν στην αποτοξίνωση του αίματος και στη ρύθμιση της ροής του αίματος. Αυτά τα ένζυμα διασπούν τις τοξίνες στο σώμα και έτσι βοηθούν στην αποβολή των αποβλήτων από το σώμα. Αυτό με τη σειρά του βοηθά στην πρόληψη της συσσώρευσης τοξικών ουσιών στο ήπαρ και προλαμβάνει ασθένειες του ήπατος. Είναι σημαντικό για τις θηλάζουσες μητέρες που τις βοηθούν να διατηρούν την υγεία τους.

κουρκουμά κατά το θηλασμό 2

Τσάι κουρκουμά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Το τσάι κουρκουμά παρασκευάζεται με τριμμένη ρίζα κουρκουμά ή καθαρή σκόνη. Θεωρείται ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους κατανάλωσης του μπαχαρικού.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι ο κουρκουμάς σε χαμηλές δόσεις ως μπαχαρικό είναι ασφαλές για κατανάλωση από έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες και έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Μην χρησιμοποιείτε αυτό το μπαχαρικό εάν είστε επιρρεπείς σε αιμορραγικές διαταραχές ή είστε αλλεργικοί. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν δεν είστε σίγουροι.

Αυτό το ισχυρό φυσικό βότανο είναι ευεργετικό για σχεδόν όλους και αν είστε θηλάζουσα μητέρα, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από αυτό το απίστευτο μπαχαρικό. Θυμηθείτε το κλειδί για τη χρήση αυτού του βοτάνου, είναι η μέτρια κατανάλωσή του και η προσοχή σε τυχόν ανωμαλίες.