Διατροφή για μητέρες που θηλάζουν – υπέρ και κατά

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας όταν ακούμε για την εγκυμοσύνη είναι το φαγητό. Όλοι γνωρίζουμε ότι μια έγκυος γυναίκα πρέπει να λαμβάνει πολλές θερμίδες ώστε το μωρό της να διατηρείται υγιές και σε φόρμα. Αυτή η διαδικασία ξεκινάει από την πρώτη ημέρα της εγκυμοσύνης αλλά δεν τελειώνει μετά τη γέννηση του μωρού. Το μωρό τρέφεται με τη μητέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη γέννησή του, επομένως είναι ευθύνη της μητέρας να συνεχίσει να τρώει όλα τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά, έτσι ώστε το μωρό της να μην στερείται υγιεινής διατροφής.

Πολλές γυναίκες συμβουλεύονται έναν διαιτολόγο για ένα πρόγραμμα διατροφής θηλασμού, έτσι ώστε να λαμβάνουν όλα τα υγιεινά πράγματα. Η διατροφή για όλες τις θηλάζουσες μητέρες πρέπει να είναι αρκετά βαριά και θρεπτική ώστε να παρέχει στο μωρό όλα όσα πρέπει να έχει.

Διατροφή θηλασμού

Διατροφή για μητέρες που θηλάζουν – υπέρ και κατά:

Έχουμε κάποια πράγματα που δεν πρέπει και δεν πρέπει να έχουν κατά νου όλες οι μητέρες ώστε το μωρό τους να παραμείνει σε φόρμα και υγιές-

ΚΑΝΕΙ:

1. Τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο, πρωτεΐνη, ασβέστιο:

Το μωρό αυτή τη στιγμή χρειάζεται όλα τα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να το βοηθήσουν να αναπτυχθεί καλύτερα και πιο υγιεινά. Δεν μπορεί να φάει και ως εκ τούτου εξαρτάται πλήρως από τη μητέρα για τη διατροφή και την υγεία του.

Η μητέρα πρέπει να λαμβάνει όλα τα τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο, όπως δημητριακά, προϊόντα ολικής αλέσεως, λαχανικά με φυλλώδη πράσινα, ξηρά φρούτα, μπιζέλια κ.λπ..

Για τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες να τρώνε αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα, φυτικά προϊόντα κ.λπ. Προϊόντα όπως το κρέας και το κοτόπουλο περιέχουν υψηλή ποσότητα πρωτεϊνών και σιδήρου. Εάν η μητέρα πρόκειται να καταναλώσει τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, τότε θα βοηθήσει στην σωστή παροχή θρεπτικών συστατικών από τη μητέρα στο μωρό βελτιώνοντας τη ροή και την ποιότητα του μητρικού γάλακτος της μητέρας.

Για τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο, χρησιμοποιήστε προϊόντα όπως σκούρα πράσινα λαχανικά, χυμούς, δημητριακά, γάλα σόγιας, κατεψυγμένο γιαούρτι κ.λπ. Βοηθούν στο να κάνουν τα οστά του μωρού ισχυρά και ανθεκτικά και βοηθούν στο σωστό σχηματισμό και ανάπτυξη των συνδέσμων και των ιστών του μωρού.

Σίδηρος, πρωτεΐνη, τροφές πλούσιες σε ασβέστιο-διατροφή θηλασμού

2. Εξετάστε το Συμπλήρωμα:

Εάν επισκεφθείτε ποτέ έναν γιατρό σχετικά με τη διατροφή σας για θηλασμό, τότε θα σας δώσει συμπληρώματα. Συμπλήρωμα βιταμίνης b-12-Βρίσκεται κυρίως σε ζώα, επομένως είναι δύσκολο να διατηρηθεί μια χορτοφαγική διατροφή. Το μωρό σας θα χρειαστεί βιταμίνη Β για να απορροφήσει ασβέστιο και φώσφορο και είναι πολύ απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού.

3. Συμπλήρωμα βιταμίνης D:

Εάν υπάρχει έλλειψη βιταμίνης D τότε θα οδηγήσει σε μαλάκωση και αποδυνάμωση των οστών του μωρού. Για τα τρόφιμα με βιταμίνη D, πρέπει να λαμβάνετε δημητριακά, αγελαδινό γάλα και επίσης να αποτρέψετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Η υπερβολική έκθεση στη θερμότητα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά δερματικά προβλήματα, κάτι που δεν είναι πολύ καλό για το μωρό καθώς και για τη μητέρα. Θεωρείται πάντα ως μέρος μιας υγιεινής δίαιτας θηλασμού.

4. Fάρια:

Όλα τα είδη θαλασσινών είναι πολύ ωφέλιμα και πλούσια σε πρωτεΐνες. Τα θαλασσινά είναι επίσης πλούσια σε υδράργυρο και η υψηλή ποσότητα υδραργύρου μπορεί να αποτελέσει απειλή για την υγεία του μωρού. Όλες οι γυναίκες με βρέφη που εξακολουθούν να θηλάζουν πρέπει να αποφεύγουν τα θαλασσινά με υψηλή ποσότητα υδραργύρου.

Επίσης, τα ψάρια που τρώτε πρέπει να προέρχονται από καθαρά νερά και όχι από μολυσμένα νερά που μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας. Οι συνταγές ψαριών πρέπει πάντα να περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διατροφής σας για το θηλασμό.

Δίαιτα με θηλασμό με ψάρι

Όλα αυτά τα είδη θεωρούνται το πιο σημαντικό μέρος της διατροφής για τις θηλάζουσες μητέρες.

Δεν:

Πρέπει πάντα να έχετε ένα υγιεινό μενού θηλασμού, ώστε να γνωρίζετε όλα τα πράγματα που ταιριάζουν στο μωρό σας και τα πράγματα που δεν ταιριάζουν..

1. Αλκοόλ:

Το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα μεγάλο όχι. Κανένα επίπεδο αλκοόλ στο μητρικό γάλα της μητέρας δεν είναι ασφαλές ή υγιές για το μωρό. Η αποβολή του αλκοόλ από το σώμα σας είναι μια μακρά διαδικασία και είναι πολύς χρόνος. Μέχρι τότε εξακολουθεί να υπάρχει στο σώμα σας που μπορεί να είναι πολύ επιβλαβές για το μωρό σας. Δεν μπορεί ποτέ να είναι υγιές για το μωρό καθώς και για τη μητέρα εάν κάποιος από αυτούς καταναλώνει αλκοόλ. Ένα πρόγραμμα υγιούς θηλασμού δεν θα περιλαμβάνει ποτέ έστω και μια μικρή ποσότητα αλκοόλ.

2. Καφεΐνη:

Θλιβερά νέα για όλους τους λάτρεις του καφέ. Ο καφές περιέχει καφεΐνη, την οποία πρέπει να αποφεύγετε να πίνετε πολύ, καθώς μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στη συμπεριφορά του μωρού σας. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να μην πίνετε περισσότερα από δύο έως τρία φλιτζάνια καφεΐνη την ημέρα, καθώς μπορεί να ερεθίσει λίγο το παιδί σας ή να στερηθεί ύπνο..

Η καφεΐνη δεν υπήρξε ποτέ μεγάλο μέρος ενός υγιεινού μενού θηλασμού. Εάν νομίζετε ότι το ποτό σας με καφεΐνη επηρεάζει το παιδί σας και έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται ασυνήθιστα και ταραγμένα, τότε είναι καλύτερο να περιορίσετε αυτό το ποτό αμέσως ή να σταματήσετε να το καταναλώνετε.

3. Χωρίς δίαιτα:

Η δίαιτα κατά το θηλασμό δεν είναι πολύ καλή καθώς έχει πολλές παρενέργειες που μπορεί να βλάψουν το παιδί σας καθώς και το μωρό σας. Εάν θέλετε να χάσετε το βάρος της εγκυμοσύνης σας, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε διαφορετικές ασκήσεις που δεν έχουν δυσμενείς επιπτώσεις παρά δίαιτα.

Θα πρέπει να τρώτε όσο χρειάζεται το μωρό γιατί η υγεία του και η ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που μεταφέρονται στο σώμα του εξαρτώνται πλήρως από εσάς. Είναι λοιπόν δική σας ευθύνη να φροντίζετε πλήρως τη διατροφή σας και να λαμβάνετε όλα τα υγιεινά τρόφιμα και θρεπτικά συστατικά.

Χωρίς δίαιτα-δίαιτα θηλασμού

Υπάρχουν πολλά πράγματα στη διατροφή σας που μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση του μωρού και τη συμπεριφορά του. Είναι προτιμότερο να τηρείτε ένα ημερολόγιο τροφίμων για να καθορίσετε τη διάθεση και τη συμπεριφορά του παιδιού σας. Εάν τρώτε κάτι παρατηρείτε αλλαγές στη συμπεριφορά και τις συνήθειες του μωρού σας, τότε θα πρέπει να σταματήσετε να τρώτε το συγκεκριμένο πράγμα.

Ένα ημερολόγιο τροφίμων μπορεί να σας βοηθήσει να απομνημονεύσετε ή να γνωρίζετε τα πράγματα στα οποία το παιδί σας είναι αλλεργικό και αυτά που ταιριάζουν περισσότερο στο παιδί σας. Εάν εστιάσετε στις υγιεινές επιλογές και τη διατροφή σας, τότε σίγουρα θα επηρεάσει το μωρό σας με καλό και θετικό τρόπο.

Χωρίς δίαιτα