Είναι ασφαλές να τρώτε γκουάβα (Amarood) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η γκουάβα είναι ένας από τους καρπούς του είδους που μπορεί να καταναλωθεί άγουρος, ημι-ώριμος και ακόμη και εντελώς ώριμος. Σε διαφορετικά στάδια της ωριμότητάς του, η γεύση του αλλάζει, αλλά ένα είναι σίγουρο – Θα έχει πάντα γλυκιά και ζουμερή γεύση και οι άνθρωποι που αγαπούν τη γκουάβα δεν θα πειράζουν να την τρώνε ακόμα και κάθε μέρα λόγω των πολυάριθμων οφελών που έχει στην υγεία. Αλλά περίμενε λίγο. Είναι εξίσου υγιεινό και ασφαλές για κατανάλωση όταν πρόκειται για την κατανάλωση γκουάβα στην εγκυμοσύνη; Ας το αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο.

γκουάβα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η γκουάβα είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Α, η C και διάφορα άλλα, αλλά έχουν υπάρξει πολλές ερωτήσεις σχετικά με το εάν οι έγκυες γυναίκες μπορούν να καταναλώσουν γκουάβα ή είναι γκουάβα καλό για την υγεία των γυναικών που συλλάβουν ή προσπαθούν να συλλάβουν?

Λοιπόν, η ουσία είναι ότι οτιδήποτε καταναλώνεται σε περιορισμένη ποσότητα είναι καλό και ωφέλιμο. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να αποβεί μοιραία. Το ίδιο λοιπόν ισχύει και για τη γκουάβα. Αν καταναλώνεται σε περιορισμένη ποσότητα μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο καθώς είναι εξαιρετική πηγή Βιταμίνης C.

Διάφορα οφέλη της γκουάβα που δείχνει γιατί οι έγκυες γυναίκες πρέπει να επιδίδονται στην κατανάλωση γκουάβα:

Οφέλη από την κατανάλωση γκουάβα στην εγκυμοσύνη:

1). Περιορίζει την πρωινή αδιαθεσία:

Η γκουάβα είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Η πρωινή ναυτία, η οποία αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τους περισσότερους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να διατηρηθεί υπό έλεγχο τρώγοντας φρούτα γκουάβα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

2). Αντιμετωπίζει την αναιμία:

Η απαίτηση σιδήρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι υψηλή και η γκουάβα που είναι πλούσια σε σίδηρο μπορεί εύκολα να βοηθήσει στην οικοδόμηση της αιμοσφαιρίνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και έτσι να αποτρέψει την αναιμία.

3). Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου στις γυναίκες:

Τώρα οι έγκυες γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στον καρκίνο του μαστού και στον προστάτη. Η γκουάβα περιέχει αντιοξειδωτικά που ονομάζεται λυκοπένιο και είναι πλούσια σε βιταμίνη C η οποία με τη σειρά της προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες και ως εκ τούτου μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου σε μεγάλο βαθμό.

4). Βελτιώνει την ασυλία:

Τα φρούτα Amarood είναι πλούσια σε βιταμίνη C που έχει ατελείωτα οφέλη. Αυτά τα φρούτα περιέχουν 4 φορές την ποσότητα βιταμίνης C που υπάρχει στα πορτοκαλί φρούτα. Η βιταμίνη C ενισχύει το σύστημα του σώματος και επομένως βοηθά στη βελτίωση της ανοσίας.

5). Πολύ θρεπτικό για έγκυες γυναίκες:

Μια έγκυος γυναίκα δεν τρέφεται μόνο με τον εαυτό της αλλά και με το έμβρυο που μεγαλώνει μέσα στη μήτρα της. Προτείνεται λοιπόν μια πλούσια θρεπτική διατροφή. Η γκουάβα είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

 • Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α, Β2, C, Ε, Χαλκού, καλίου, θειαμίνης, μαγγανίου, σιδήρου, ασβεστίου και φωσφόρου. Αυτό το φρούτο είναι πιο πλούσιο σε βιταμίνη Α και C σε σύγκριση με τα λεμόνια και τα πορτοκάλια.
 • Τα άγουρα γκουάβα είναι υψηλότερα σε περιεκτικότητα σε τανίνη σε σύγκριση με τα ώριμα γκουάβα.
 • Το δέρμα αυτού του φρούτου είναι μια πλούσια πηγή ασκορβικού οξέος που είναι ευεργετικό στην καταπολέμηση διαφόρων εκφυλιστικών ασθενειών.
 • Πλούσια πηγή διαιτητικών ινών.

Έτσι, αυτός ο καρπός μπορεί να αποδειχθεί πολύ ωφέλιμος για το έμβρυο καθώς και για τη μητέρα.

6). Ελέγχει την αρτηριακή πίεση:

Η γκουάβα διατηρεί την αρτηριακή πίεση υπό έλεγχο, κάτι που είναι απαραίτητο για μια έγκυο γυναίκα. Η αποβολή και η πρόωρη γέννηση των μωρών είναι αποτέλεσμα μη ισορροπίας στην αρτηριακή πίεση.

7). Βοηθά στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος στα μωρά:

Αυτή είναι μακράν η πιο σημαντική χρήση της γκουάβα. Τα γκουάβα υποτίθεται ότι περιέχουν φολικό οξύ και βιταμίνη Β9. Αυτό βοηθά στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος των μωρών και προστατεύει επίσης τον αρχάριο από νευρολογικές διαταραχές.

8). Ηρεμεί το μυαλό και σας απογοητεύει:

Οι γιατροί προτείνουν στις μητέρες να διατηρούν την ηρεμία τους και να επιδίδονται σε δραστηριότητες που χαλαρώνουν το σώμα καθώς και το μυαλό, η κατανάλωση γκουάβα μπορεί επίσης να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό. Ταλαιπωρεί το σώμα.

9). Αντιμετωπίζει πρόβλημα δυσκοιλιότητας:

Ως τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες βοηθά τα τρόφιμα να περάσουν έξω από το σώμα μειώνοντας έτσι τη δυσκοιλιότητα.

10). Αντιμετωπίζει υψηλή τύφλωση και βελτιώνει την όραση:

Δεν είναι τόσο πλούσιο όσο το καρότο σε βιταμίνη Α, αλλά περιέχει μια μέση ποσότητα από αυτό. Έτσι, η κατανάλωση γκουάβα μπορεί να αυξήσει την όραση ενός ατόμου ειδικά των γυναικών και του εμβρύου του.

11). Διατηρεί το επίπεδο σακχάρου στο αίμα:

Μαζί με τη διατήρηση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης, διατηρεί επίσης τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε καλή κατάσταση. Αυτό, με τη σειρά του, αποτρέπει τον διαβήτη σε έγκυες γυναίκες.

γκουάβα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Παρενέργειες του Guava κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Υπάρχουν μερικές ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τη γκουάβα. Είναι ως εξής:

 1. Καθώς η γκουάβα είναι πλούσια σε ίνες, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει κινήσεις.
 2. Η κατανάλωση των άγουρων γκουάβα πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει οδοντικό πρόβλημα.
 3. Πλύνετε σωστά πριν καταναλώσετε γκουάβες καθώς ενέχει τον κίνδυνο λοιμώξεων όπως η λιστερίωση.
 4. Αποφύγετε τυχόν συμπληρωματικές πηγές γκουάβα. Η κατανάλωση μόνο φρέσκων, φυσικών φρούτων είναι η καλύτερη για την εγκυμοσύνη.

Συμβουλές για να φάτε γκουάβα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Ακολουθούν οι διάφορες συμβουλές για την κατανάλωση γκουάβα που θα σας βοηθήσουν να αποκομίσετε τη μέγιστη διατροφή από αυτό.

 • Η λευκή γκουάβα είναι πιο υγιεινή σε σύγκριση με την κόκκινη γκουάβα. Μην παρασυρθείτε λοιπόν από το χρώμα και δοκιμάστε να καταναλώσετε μόνο τα λευκά.
 • Τα Guavas μπορούν να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια του πρωινού ή ακόμη και ως βραδινό σνακ.
 • Μην καταναλώνετε γκουάβα εάν είστε αλλεργικοί στο ίδιο. Πηγαίνετε για εναλλακτικά φρούτα όπως φράουλες και ανανά.

Ακατέργαστος χυμός γκουάβα ή γκουάβα – τι είναι καλύτερο για την εγκυμοσύνη?

Όταν πρόκειται για φρούτα. Συνήθως συνιστάται να το καταναλώνετε στην ωμή φυσική του μορφή για να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη του. Ωστόσο, η γκουάβα είναι ένα τέτοιο φρούτο το οποίο είτε καταναλώνετε σε ωμή μορφή είτε σε μορφή χυμού έχει παρόμοια θρεπτικά οφέλη.

Για να φτιάξετε ένα χυμό γκουάβα, απλά ξεφλουδίστε το δέρμα και ανακατέψτε το σε ένα μύλο μίξερ. Ο χυμός είναι τόσο νόστιμος που δεν απαιτεί καμία πρόσθετη γεύση. Ενώ καταναλώνετε ωμό γκουάβα, βεβαιωθείτε ότι το πλένετε σωστά πριν το απολαύσετε.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι απαραίτητο να τρώτε υγιεινά και φρέσκα. Η συμπερίληψη φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη διατροφή της εγκυμοσύνης είναι μια ιδανική επιλογή και γνωρίζοντας τώρα πώς ωφελεί το γκουάβα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν πρέπει να το χάσετε για την προσθήκη του στην καθημερινή κατανάλωση. Θυμηθείτε, εάν η μητέρα τρώει υγιεινά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, το μωρό θα μεγαλώσει αυτόματα υγιές και εύρωστο.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Q1. Είναι ασφαλές να τρώτε γκουάβα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Η γκουάβα είναι ασφαλής και υγιής για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνεται με μέτρο. Μην εγκαταλείπετε λοιπόν αυτήν την λαχτάρα καθώς τα γκουάβα είναι πολύ θρεπτικά και ωφέλιμα για την εγκυμοσύνη.

Q2. Μπορούν οι έγκυες γυναίκες να τρώνε γκουάβα?

Απάντηση: Όσον αφορά το φαγητό της εγκυμοσύνης. Υπάρχουν πολλά φρούτα και λαχανικά που πρέπει να αποφεύγονται λόγω του κινδύνου που εγκυμονεί για την εγκυμοσύνη. Ωστόσο, η Γκουάβα δεν είναι μία από αυτές και μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι πολύ υγιεινό να τρώτε γκουάβα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω της πολυάριθμης διατροφής που φέρει.

Q3. Είναι ασφαλές να τρώτε σπόρους γκουάβα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Η γκουάβα είναι ένα τροπικό φρούτο με λευκό ή ροζ πολτό γεμάτο με πολλούς σπόρους. Ενώ τα περισσότερα φρούτα καταναλώνονται μετά την αποσπορά τους, το ίδιο δεν είναι δυνατό ούτε με τη γκουάβα ούτε είναι απαραίτητο. Η κατανάλωση σπόρων γκουάβα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ασφαλής.