Cashew (Kaju) Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: Οφέλη και παρενέργειες

Το Kaju είναι το αγαπημένο όλων. Τα τραγανά μικρά καρύδια είναι επίσης ένα καλό μεσημεριανό σνακ. Δεδομένων των πολλών περιορισμών στην κατανάλωση κάποιου φαγητού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να το αναπληρώσετε. Τα κάσιους σας παρέχουν υψηλές δόσεις ενέργειας και σας κρατούν ενεργούς, ειδικά όταν είστε έγκυος και έχετε την τάση να κουράζεστε. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους λέμε ότι πρέπει να λάβετε υπόψη και να κατανοήσετε τα οφέλη του Kaju κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θα σας πούμε επίσης γιατί επιμένουμε να είναι το μεσημεριανό σας σνακ.

κάσιους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Διατροφικές αξίες του Kaju στην εγκυμοσύνη:

Εδώ είναι η θρεπτική αξία του κάσιους, ανά μερίδα 100 γραμμαρίων.

Τα κύρια συστατικά του κάσιους είναι το μαγνήσιο, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 290 mg, κάλιο 660 mg και φώσφορο 590 mg. Περιέχει ασβέστιο περίπου 37mg, σίδηρο 6,6mg και φυλλικό οξύ 25mcg. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι εξαιρετικά σημαντικά για την ανάπτυξη του μωρού και για την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα. Περιέχει επίσης βιταμίνη Κ, χαλκό, πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και υδατάνθρακες (30,1 g). Το κορεσμένο λίπος είναι περίπου 7,78gm και το λίπος 43,85g.

Πολλά από αυτά που αντλείτε τα οφέλη από αυτά εξαρτώνται από το πόσο καταναλώνετε.

Είναι ασφαλές να τρώτε κάσιους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Τα καρύδια κάσιους κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη μπορούν να φέρουν πολλά οφέλη στο σώμα. Η συνεχής κατανάλωσή του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θεωρείται ασφαλής. Δεδομένου ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία χρειάζονται και τα δύο για να προωθήσουν την ανάπτυξη του μωρού, τα κάσιους είναι απαραίτητα στη διατροφή της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, πρέπει να είστε σίγουροι για δύο πράγματα. δεν είστε αλλεργικοί σε αυτά, γνωρίζετε τη σωστή ποσότητα κάσιους που πρέπει να καταναλώσετε.

Οφέλη για την υγεία από τα καρύδια κάσιους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Ρίξτε μια ματιά πώς αυτή η υπερτροφή μπορεί να ωφελήσει το σώμα σας.

 1. Τα κάσιους περιέχουν φυλλικό οξύ. Το φολικό οξύ είναι μια απόλυτη ομίχλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για την πρόληψη γενετικών ανωμαλιών στα νεογέννητα. Το Spina bifida είναι το πιο κοινό πρόβλημα γέννησης όταν υπάρχει έλλειμμα φυλλικού οξέος.
 2. Είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος είναι υπεύθυνος για την ταχεία ανάπτυξη των κυττάρων στο μωρό.
 3. Τα κάσιους περιέχουν σημαντική ποσότητα ασβεστίου. Δεν χρειάζεται πραγματικά να σας πούμε πώς το ασβέστιο μπορεί να ωφελήσει το μωρό!
 4. Τα κάσιους περιέχουν σίδηρο. Ο σίδηρος προάγει την ανάπτυξη των ερυθρών αιμοσφαιρίων και θα καταπολεμήσει επίσης τυχόν συμπτώματα αναιμίας. Ο σίδηρος μπορεί επίσης να καταπολεμήσει την κούραση που το σώμα σας θα αρχίσει να δείχνει.
 5. Δεδομένου ότι περιέχει μια καλή ποσότητα φυτικών ινών, μπορεί να αποτρέψει τη δυσκοιλιότητα στην έγκυο γυναίκα.
 6. Περιέχει μαγνήσιο που είναι χρήσιμο στην πρόληψη ημικρανιών και πονοκεφάλων σε έγκυες γυναίκες. Και τα δύο αυτά είναι κοινά στην έγκυο γυναίκα.
 7. Η ιδιότητα της βιταμίνης Κ στα κάσιους μπορεί να προωθήσει την πήξη του αίματος. Η βιταμίνη Κ είναι χρήσιμη όταν πρέπει να προληφθεί η διαταραχή της βιταμίνης Κ στο έμβρυο, μια αιμορραγική ασθένεια των νεογέννητων.
 8. Η περιεκτικότητα σε κάλιο σε καρύδια μπορεί να διατηρήσει το επίπεδο της αρτηριακής πίεσης της μητέρας.

Παρενέργειες του κάσιους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Ενώ τα κάσιους μπορούν να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων, υπάρχουν επίσης ορισμένοι κίνδυνοι που σχετίζονται. Εδώ είναι οι πιθανές παρενέργειες της υπερβολικής κατανάλωσης.

 1. Οι περισσότερες γυναίκες είναι αλλεργικές στους ξηρούς καρπούς. Τα κάσιους έχουν ουρουσιόλη, που έχουν αλλεργικές ιδιότητες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει φαγούρα και εξανθήματα.
 2. Η αύξηση βάρους είναι μια άλλη παρενέργεια. Δεδομένου ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υδατάνθρακες, τα κάσιους μπορούν να μειώσουν το βάρος.
 3. Η σημαντική ποσότητα οξαλικών σε αυτά τελικά απορροφάται στα υγρά του σώματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σχηματισμό λίθων στα νεφρά σε έγκυες μητέρες.
 4. Η υπερβολική κατανάλωση τροφής μπορεί να αυξήσει την περιεκτικότητα σε νάτριο που μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία της αρτηριακής πίεσης.
 5. Το καρύδι έχει επίσης τη δυνατότητα να προκαλέσει καρδιαγγειακά προβλήματα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά σε αυτά. Τα επίπεδα χοληστερόλης μπορούν να αυξηθούν με αυτό.

Πώς να συμπεριλάβετε το κάσιους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στη διατροφή?

Τα κάσιους μπορούν να ληφθούν με πολλούς τρόπους και πολλά από τα οφέλη που θα αποκομίσετε θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που τα τρώτε.

1. Βούτυρο καρύδι κάσιους:

Απλώστε τα στο σιτάρι σας. Αυτό έρχεται χωρίς αλάτι και συμβάλλει σε περίπου 90 θερμίδες. Προσέξτε πόσα τα παίρνετε!

2. Ακατέργαστο κάσιους:

Διατίθεται αλάτι ή ανάλατη εκδοχή του. Πολύ για αυτούς μεταξύ του πρωινού και του μεσημεριανού για μια επιπλέον δόση ενέργειας. Πέντε από αυτούς πρέπει να κάνουν.

3. Roητό κάσιους:

Ένα ελαφρώς ψημένο κάσιους σε λάδι μπορεί επίσης να ληφθεί. Αποτελούν περίπου 160 θερμίδες και επομένως μπορεί να θέλετε να προσέξετε ότι δεν τρώτε περισσότερες από 5 από αυτές.

4. Ενεργειακή μπάρα:

Συμπεριλάβετε το κάσιους σας με άλλους ξηρούς καρπούς για να φτιάξετε μια μπάρα ενέργειας.

5. Συμπλήρωση:

Τοποθετήστε τα στο καθημερινό σας μπολ με σαλάτα για να προσθέσετε τραγανά.

6. Μπορείτε να συμπεριλάβετε κομμάτια από αυτό στην παρασκευή κέικ ή ψωμιού.

Προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν πριν από την κατανάλωση κάσιους όταν είστε έγκυος:

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να είστε προσεκτικοί.

 • Τα απλά κάσιους είναι το ασφαλέστερο στοίχημα. Τα αλατισμένα ή τα εποχιακά μπορεί να περιορίσουν την πρόσληψη νατρίου από το σώμα σας.
 • Θυμηθείτε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν τα φάτε.
 •  Μια ουγγιά κάσιους την ημέρα είναι μια καλή εξυπηρέτηση.

Για εσάς που έχετε αλλεργία στα καρύδια, μείνετε μακριά από τα κάσιους.

Ενώ ακόμη τονίζουμε ότι τα καρύδια κάσιους κατά το πρώτο τρίμηνο ή οποιαδήποτε στιγμή της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι ευεργετικά για τον οργανισμό, εξακολουθούμε να σας προειδοποιούμε να επισκεφθείτε το γιατρό σας και να λάβετε τη γνώμη του. Η εγκυμοσύνη μπορεί από μόνη της να σας κάνει αλλεργικούς σε ορισμένα τρόφιμα. Λοιπόν, προσέξτε τι τρώτε!

Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις:

1. Πόσα καρύδια κάσιους την ημέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να καταναλώνω?

Δεδομένου ότι είναι πλούσια σε λιπαρά και μπορούν να προσθέσουν θερμίδες, σας προτείνουμε 30 γραμμάρια από αυτό, ή περίπου 12 από αυτά καθημερινά. Σας συμβουλεύουμε επίσης να κάνετε ένα τεστ αλλεργίας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές για εσάς να τα καταναλώσετε.

2. Ποια είναι τα συμπτώματα των αλλεργικών αντιδράσεων της κατανάλωσης κάσιους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατάποσης, ναυτία, έντονο κοιλιακό άλγος, διάρροια, κοιλιακές κράμπες, δύσπνοια, φαγούρα στο λαιμό και το στόμα και ρινική συμφόρηση ή καταρροή. Προσέξτε κάτι από αυτά.

3. Μπορώ να τρώω καρύδια κάσιους κατά τη διάρκεια του θηλασμού?

Ναι, μπορείτε να τα φάτε. Είναι ασφαλές και χρειάζεται μόνο να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πόσο τα τρώτε κάθε μέρα.