Το Hing κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (Asafoetida) πρέπει να λαμβάνεται ή να αποφεύγεται με προσοχή

Το Hing είναι ένα υπέροχο βότανο που χρησιμοποιείται ευρέως από τους Ινδιάνους ειδικά σε χορτοφαγικά γεύματα. Αυτό προσθέτει μια μοναδική γεύση στο πιάτο και βοηθά στο να δώσει μερικές φαρμακευτικές ιδιότητες στο πιάτο επίσης. Βοηθάει στις δυσκολίες στην αναπνοή, στην εμμηνόρροια και στη μόλυνση των γεννητικών οργάνων και επίσης στη θεραπεία της κατάθλιψης. Με τόσα πολλά οφέλη από το μεντεσέ, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται με φειδώ και σε μικρές ποσότητες στο μαγείρεμα. Απλώς χρησιμοποιούμε μια πρέζα μεντεσέ στα πιάτα για να πάρουμε τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά. Η υπερβολική δόση άρθρωσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ επιβλαβής και έτσι πρέπει να αποφεύγεται. Μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις αποβολών για έγκυες γυναίκες όταν λαμβάνεται περισσότερη ποσότητα μεντεσέ.

άρθρωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε το Hing κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Πολλές κυρίες ρωτούν: «Μπορώ να φάω μεντεσέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;» Το Hing μπορεί να καταναλωθεί όσο περιμένετε, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ημερήσια πρόσληψή σας είναι μικρή. Ένα πιάτο πρέπει να περιέχει μόνο μια πρέζα μεντεσέ, οπότε σε αυτή την περίπτωση, η πρόσληψη μεντεσέ σας θα πρέπει να είναι πολύ μικρότερη από αυτή. Με αυτόν τον τρόπο είναι ασφαλές να έχετε άρθρωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι ευεργετικό στη θεραπεία του κολικού και του μετεωρισμού, έτσι οι περισσότερες μητέρες θα ανακουφιστούν από αυτό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οφέλη από την κατανάλωση αρθρώσεων στην εγκυμοσύνη:

Τα οφέλη της άρθρωσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μεταβιβάζονται στις μητέρες καθώς διευκολύνει τον πόνο και το φούσκωμα τους. Είναι καλό για τους ασθενείς με άσθμα καθώς βοηθά στην αναπνοή. Το ίδιο ισχύει και για ασθενείς με βρογχίτιδα και κοκκύτη. Το Hing είναι επίσης γνωστό ότι καθαρίζει το στομάχι και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Όλα αυτά είναι προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι μέλλουσες μητέρες ενώ είναι έγκυες. Έτσι, κάθε φυσικό μέσο θεραπείας είναι πάντα χρήσιμο για τις μητέρες καθώς δεν μπορούν να καταναλώνουν φάρμακα κατά τη διάρκεια του τριμήνου τους. Όταν προστίθεται μεντεσέ σε πιάτα που είναι συνήθως ζεστά και μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα, βοηθά στη μείωση του επιπέδου του μετεωρισμού. Έτσι, προσθέτοντας μια πρέζα μεντεσέ σε πιάτα όπως το daal, rajma, chole, κλπ, σας δίνει καλύτερες πιθανότητες μειωμένου φουσκώματος.

Παρενέργειες του Hing κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Είναι ασφαλές να εξαρτάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μια ερώτηση που κάνουν ευρέως οι μέλλουσες μητέρες. Καθώς ο μεντεσές είναι συνήθως μέρος της καθημερινής διατροφής για χορτοφάγους, αυτό προκαλεί κάποιες ανησυχίες. Το μεντεσέ μπορεί να καταναλωθεί σε καθημερινή βάση από όλους σε πολύ μικρές ποσότητες. Υπάρχουν παρενέργειες από το να έχετε περισσότερη άρθρωση, ειδικά από έγκυες μητέρες.

Εάν έχετε αρτηριακή πίεση, τότε η άρθρωση πρέπει να αποφεύγεται. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες αποβολής εάν η μεντεσέ καταναλώνεται σε περισσότερη ποσότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφεύγεται εντελώς στο πρώτο τρίμηνο. Προκαλεί το έμβρυο να μην μπορεί να ενωθεί με την επένδυση της μήτρας και τότε υπάρχει ορατή εμμηνόρροια. Αυτό προκαλεί αποβολή.

Το Hing έχει επίσης χημικές ουσίες που δεν είναι καλές για τα μωρά καθώς μπορούν να αναμιχθούν στο μητρικό γάλα. Η ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του μωρού κινδυνεύει επίσης από την κατανάλωση μεντεσέ. Οι μητέρες αντιμετωπίζουν προβλήματα αερίου, ρέμματος και επίσης διάρροιας όταν καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες μεντεσέ. Οι περισσότεροι γιατροί συμβουλεύουν να μην καταναλώνεται άρθρωση στο πρώτο τρίμηνο. Τα δύο τελευταία τρίμηνα μπορεί να είναι μια περίοδος όπου καταναλώνονται μικρές ποσότητες μεντεσέ. Επομένως, είναι πάντα σκόπιμο να μείνετε μακριά από αυτό κατά τη διάρκεια της παράδοσης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Hing στην εγκυμοσύνη?

Μόλις ολοκληρώσετε το πρώτο σας τρίμηνο, μπορείτε να αρχίσετε να καταναλώνετε hing σε μικρές ποσότητες. Αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να το έχετε. Προσθέστε μια πρέζα μεντεσέ σε πιάτα όπως το daal, το rajma ή το chole. Οποιαδήποτε χορτοφαγικά πιάτα μπορούν να μαγειρευτούν με μεντεσέ. Μην έχετε σε καμία περίπτωση ακατέργαστο μεντεσέ καθώς αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και επιβλαβές. Να βλέπετε πάντα ότι ο μεντεσές μαγειρεύεται σε πιάτα και αναμιγνύεται καλά. Προσπαθήστε και αποφύγετε να τρώτε πιάτα σε καθημερινή βάση κατά το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο.

Το Hing κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μια συζητήσιμη ερώτηση που αντιμετωπίζουν οι γιατροί και οι μητέρες. Οι περισσότεροι γιατροί πιστεύουν ότι το hing ενώ είναι έγκυος είναι επιβλαβές για το μωρό καθώς και για τη μητέρα. Παρόλο που καταναλώνουμε μόνο μια πρέζα μεντεσέ στα πιάτα μας, οι γιατροί έχουν συμβουλεύσει ότι είναι καλύτερο για τις έγκυες γυναίκες να μην έχουν μεντεσέ τουλάχιστον στο πρώτο τρίμηνο. Μετά από αυτό, μπορείτε να έχετε hing και να επωφεληθείτε από τα οφέλη του. Είναι καλό για μετεωρισμό και φούσκωμα και έτσι οι περισσότερες μητέρες προτιμούν να έχουν μια πρέζα από αυτό σε πιάτα που είναι βαριά.

Συχνές ερωτήσεις:

1. Προκαλεί βλάβη στο μωρό το Asafoetida κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Η άρθρωση σε μικρές ποσότητες μπορεί να μην προκαλέσει βλάβη στο μωρό, αλλά σε μεγάλες ποσότητες είναι επιβλαβής τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό. Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα νευρικής ανάπτυξης στο μωρό. Όταν αναμιγνύονται με το μητρικό γάλα, οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στο μεντεσέ μπορούν επίσης να προκαλέσουν ορισμένα προβλήματα στο μωρό. Έτσι, είναι καλύτερο να αποφύγετε το hing κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας καθώς υπάρχουν πολλές παρενέργειες της asafoetida κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

2. Είναι η σκόνη Hing καλή για τις μέλλουσες μητέρες?

Απάντηση: Παρόλο που το μεντεσέ είναι ένα φυσικό φυτικό προϊόν, είναι σκόπιμο να μείνετε μακριά από αυτό όσο περιμένετε. Το μεντεσέ είναι καλό για την εγκυμοσύνη μόνο όταν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες και καταναλώνεται μετά το τέλος του πρώτου τριμήνου. Πολύ μικρές ποσότητες είναι εντάξει σε πιάτα που χρειάζονται μεντεσέ. Αυτό θα σας δώσει τα μικρά οφέλη της άρθρωσης ενώ δεν θέτει σε κίνδυνο το μωρό ή τη μητέρα.

3. Πώς μπορούν οι μητέρες να επωφεληθούν από το Hing?

Απάντηση: Οι μέλλουσες μητέρες μπορούν να ανακουφιστούν από τον μετεωρισμό και το φούσκωμα καθώς ο μεντεσές έχει ιδιότητες για την καταπολέμησή του. Δεδομένου ότι είναι μια φαρμακευτική σκόνη, η χρήση της στα τρόφιμα είναι καλό για τις μητέρες σε μικρές ποσότητες.