Μπορούν οι έγκυες γυναίκες να τρώνε Litchi κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική για την ασφάλεια τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού. Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που κατά τα άλλα είναι υγιεινά. Αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνο εάν καταναλώνεται υπερβολικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ένα από τα φημισμένα και νόστιμα φρούτα εποχής είναι τα litchi. Αυτά είναι λευκά ζελέ σαν γλυκόξινα φρούτα μέσα σε ένα τραχύ κόκκινο μπουφάν. Ο Λίτσις φημολογείται ότι είναι ακατάλληλος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ας αναλύσουμε τα οφέλη και τις παρενέργειες του litchis. Για να αποφασίσετε εάν η κατανάλωση λίτσι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ασφαλής ή όχι.

Το Litchi είναι ένα ωοειδές φρούτο που είναι ροζ εξωτερικά. Το εσωτερικό του καρπού είναι μια διαφανής σάρκα που έχει μη βρώσιμο σπόρο. Ο καρπός είναι επίσης γνωστός ως λίτσι και καλλιεργείται στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές και ανήκει στην οικογένεια των μούρων σαπουνιού. Το Litchi είναι ένα ζουμερό φρούτο που είναι μαλακό στα δόντια, με πολύ μικρή διάρκεια ζωής. Το Litchi είναι συνήθως αποξηραμένο και μερικές φορές σε κονσέρβα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Μπορούν οι έγκυες γυναίκες να τρώνε Litchi κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Θρεπτική αξία των λίτσι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Τα παρακάτω είναι τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνονται από την κατανάλωση 100 γρ λίτσι:

        Θρεπτικός                               Ποσότητα

 • Νερό 81,76 γρ
 • Θερμίδες 66Kcal
 • Υδατάνθρακες 16,53 γρ
 • Πρωτεΐνη 0,83 γρ
 • Berνα 1,3 γρ
 • Λίπος 0,44 γρ
 • Σάκχαρα 15,23 γρ
 • Βιταμίνη C 71,5 mg
 • Βιταμίνη Ε 0,07 mg
 • Φολικό οξύ 14mcg
 • Νιασίνη 0,603 mg
 • Ριβοφλαβίνη 0,065 mg
 • Θειαμίνη 0,011 mg
 • Κάλιο 171 mg
 • Νάτριο 1 mg
 • Ασβέστιο 5 mg
 • Σίδηρος 0,31 mg
 • Μαγνήσιο 10 mg
 • Zευδάργυρος 0,07 mg
 • Φώσφορος 31 mg

Όπου g = γραμμάρια, mg = χιλιοστόγραμμα, mcg = μικρογραμμάρια, IU = Διεθνείς μονάδες

Litchi κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης 1

Οφέλη από την κατανάλωση Litchi κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Ένα τροπικό φρούτο, το litchi είναι το αγαπημένο πολλών. Η ξεχωριστή γεύση, ο σαρκώδης πολτός και το γλυκό άρωμα. Είναι αυτό που το καθιστά επιθυμητό για όλους, ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μερικές ερωτήσεις για τις μέλλουσες μητέρες. Μπορώ να τρώω λίτσι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να απέχω από το φαγητό. Από την αποφυγή κάθε βλάβης στο μωρό τους. Η κατανάλωση λίτσι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ασφαλής, υπό την προϋπόθεση ότι πρέπει να τρώτε με μέτρο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του litchi κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

1. Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος:

Το Litchi είναι η αποθήκη βιταμίνης C που βοηθά στην ενίσχυση της ανοσίας. Η φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος εξαρτάται κυρίως από αυτό το θρεπτικό συστατικό. Επιπλέον, η βιταμίνη C βοηθά επίσης το σώμα να καταπολεμήσει λοιμώξεις όπως βήχα, κρυολόγημα και γρίπη. Έτσι, την επόμενη φορά που θα κολλήσετε ένα κοινό κρυολόγημα, δοκιμάστε να φάτε λίτσι για να καταπολεμήσετε τις ασθένειες αντί να πάρετε άλλα φάρμακα.

2. Βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος:

Η βιταμίνη C υπάρχει σε αφθονία στους λίτσι. Βοηθά επίσης στην απορρόφηση του σιδήρου στο σώμα. Ο σίδηρος είναι απαραίτητο συστατικό για τη διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων αιμοσφαιρίνης στο αίμα. Το οποίο με τη σειρά του είναι απαραίτητο για την κυκλοφορία του αίματος. Ως εκ τούτου, ορθώς αναφέρεται ότι η κατανάλωση λίτσι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος. Το να τρως λίτσι στην εγκυμοσύνη δεν είναι κακή ιδέα τελικά.

3. Διατηρεί την ισορροπία υγρών:

Το Litchi είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή καλίου. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών στο σώμα. Δηλαδή, υγιή υγρά και επίπεδα νατρίου. Επιπλέον, η κατανάλωση λίτσι ελέγχει επίσης την αρτηριακή πίεση. Αυτό με τη σειρά του μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών και καρδιακών προσβολών.

4. Αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα:

Η ακανόνιστη κίνηση του εντέρου και η δυσκοιλιότητα είναι ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα στις περισσότερες περιπτώσεις εγκυμοσύνης. Η ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα είναι ένα από τα υπέροχα οφέλη των φρούτων litchi κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το litchi έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ίνες. Αυτό βοηθά στη διευκόλυνση των κινήσεων του εντέρου και επίσης βοηθά στην πέψη.

5. Καλό για το δέρμα:

Ναι, η κατανάλωση λίτσι είναι επίσης καλό για το δέρμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα αντιοξειδωτικά στους λίτσι βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, παρέχοντας έτσι μια λεία και νεανική αίσθηση στο δέρμα.

6. Ενισχυτής ενέργειας:

Οι λίτσι είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου που αυξάνει το επίπεδο ενέργειας. Εκτός από την εξάλειψη των μυϊκών κράμπων και τη μείωση της κόπωσης.

7. Πλούσιο σε βιταμίνη C:

Η βιταμίνη C παίζει ζωτικό ρόλο στην παραγωγή σεροτονίνης στο σώμα. Βοηθά στη διατήρηση υγιών οστών και δοντιών και επίσης βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου στο αίμα.

8. Αντιφλεγμονώδη οφέλη:

Το Litchi διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Υποστηρίζει την ταχεία ανάρρωση από πληγές και επίσης αποτρέπει τραυματισμούς.

Παρενέργειες της λύτσας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Litchi κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης 2

Η πραγματική απάντηση στην ερώτηση είναι litchi καλό για την εγκυμοσύνη, είναι ναι. Καμία άμεση βλάβη δεν προκαλείται στο μωρό σας με την κατανάλωση λίτσι. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξουν κάποιες παρενέργειες όταν τρώγονται σε υπερβολικές ποσότητες.

Α. Αύξηση της εσωτερικής θερμότητας:

Η εσωτερική θερμότητα μπορεί να είναι επικίνδυνη για το μωρό και οι λίγχες είναι γνωστό ότι παράγουν πολλή εσωτερική θερμότητα. που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Β. Διαβήτης κύησης:

Το Litchi έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Έτσι, το φαγητό πέρα ​​από τα όρια μπορεί να αυξήσει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα και μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη κύησης.

Γ. Αιμορραγία:

Καταναλώνοντας υπερβολικά λίτσι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία και υπάρχει επίσης αυξημένος κίνδυνος προσβολής λοιμώξεων.

D. Θνησιγένεια:

Έχει διαπιστωθεί ότι σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, η υπερβολική κατανάλωση λίτσι μπορεί να οδηγήσει σε θνησιγένεια.

Πώς να καταναλώσετε litchi κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να καταναλώσει λίτσι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

 1. Το Litchi είναι ένα πολύ ζουμερό και νόστιμο φρούτο και ως εκ τούτου μπορεί να καταναλωθεί απευθείας αφαιρώντας το εξωτερικό κάλυμμα.
 2. Το μιλκσέικ Litchi είναι επίσης πολύ νόστιμο και υγιεινό για κατανάλωση.
 3. Προσθέστε λίτσι στο γιαούρτι για να φτιάξετε γιαούρτι με γεύση.
 4. Φτιάξτε φρέσκο ​​χυμό από λίτσι ή ανακατέψτε το με άλλα φρούτα για να φτιάξετε ένα mocktail.
 5. Προσθέστε το στο επιδόρπιο.
 6. Δείτε περισσότερα: Φακές όταν είστε έγκυος

Τώρα γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση λίτσι ωφελείται στην εγκυμοσύνη. Αλλά καταναλώστε με μέτρο ή αλλιώς μπορεί να πέσετε θύματα μιας δυσάρεστης επιπλοκής στην εγκυμοσύνη. Και ακόμη και αν δεν είστε έγκυος απολαύστε το φαγητό. Λίτσι καθώς δεν είναι μόνο ζουμερό και νόστιμο αλλά και πολύ ωφέλιμο στην εγκυμοσύνη και αλλιώς.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Q1. Είναι ασφαλές ή όχι η κατανάλωση λίτσι στην εγκυμοσύνη?

Απάντηση: Η κατανάλωση λίτσι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ασφαλής, υπό την προϋπόθεση ότι καταναλώνεται με ακραίο μέτρο. Είναι μια λαμπρή πηγή βιταμίνης C. Και, είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και καλίου. Που είναι ευεργετικό για την εγκυμοσύνη. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση λίτσι μπορεί να προκαλέσει την αρτηριακή σας πίεση. Να ανέβει σε επικίνδυνα επίπεδα και να προκαλέσει εσωτερική αιμορραγία και αιμορραγία. Και, κάνοντάς σας έτσι να γεννήσετε ακόμα ένα μωρό. Επομένως, θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Ενώ καταναλώνετε λίτσι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αναμφίβολα θα πρέπει να είναι περιστασιακή θεραπεία μόνο.

Q2. Πόσες λιγούρες μπορεί να τρώει μια έγκυος γυναίκα κάθε μέρα?

Απάντηση: Το Litchi αν τρώγεται με μέτρο έχει πολλά οφέλη. Η κατανάλωση 8-10 λίτσων την ημέρα μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής ποσότητα. Ωστόσο, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για την ασφαλή ποσότητα. Εάν δεν μπορείτε να τους αντισταθείτε και θέλετε να τα τρώτε σε καθημερινή βάση.

Q3. Μπορώ να έχω χυμό λίτσι όταν είμαι έγκυος?

Απάντηση: Το Litchi είναι διατροφικά πλούσιο για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση του ίδιου μπορεί να είναι επικίνδυνη για την εγκυμοσύνη. Ο χυμός Litchi είναι ασφαλής για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Υπό την προϋπόθεση ότι το ίδιο δεν καταναλώνεται καθημερινά. Ένα ποτήρι χυμός litchi κάθε τόσο είναι απολύτως ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.