Λαχτάρα τα τουρσιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: Μερικά άγνωστα γεγονότα

Το τουρσί, το οποίο κυρίως ονομάζεται Achar σε ινδικά νοικοκυριά, είναι ένα συνηθισμένο φαγητό για κάθε σπίτι. Το σωστό γεύμα σχεδόν όλων των γευμάτων της νότιας Ινδίας θα ξεκινήσει με τουρσί (μάνγκο, λεμόνι, ντομάτα ή τζίντζερ) λόγω της γεύσης και της λαχτάρας του να το φάει. Με τον ίδιο τρόπο, οι έγκυες γυναίκες έχουν επίσης αυτές τις παράξενες επιθυμίες για τα τουρσιά. Οι έγκυες γυναίκες γενικά λαχταρούν πράγματα που είναι ξινά και πικάντικα. Τα ινδικά τουρσιά κυρίως το τουρσί μάνγκο και λεμόνι είναι ο συνδυασμός τόσο τάρτας όσο και πικάντικων, γεγονός που κάνει τις έγκυες γυναίκες να τρελαίνονται για αυτά τα τουρσιά. Το τουρσί, όταν αναμειγνύεται με ρύζι με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού ghee, το καθιστά εξαιρετικό συνδυασμό για φαγητό, που ικανοποιεί την επιθυμία μιας εγκύου γυναίκας. Ας διαβάσουμε για τα οφέλη και τους κινδύνους από την κατανάλωση τουρσί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τρώγοντας τουρσιά κατά την εγκυμοσύνη

Είναι εντάξει να τρώτε τουρσιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Η μελέτη λέει ότι τα καλαίσθητα είναι λιγότερο υγιή και τα λιγότερο νόστιμα είναι πιο υγιεινά. Λοιπόν, σε ποια κατηγορία πέφτει το τουρσί; Αναμφίβολα, τα τουρσιά είναι το πιο νόστιμο φαγητό, και επίσης είναι ασφαλή όταν καταναλώνονται σε περιορισμένες ποσότητες. Το ίδιο ισχύει και για τις έγκυες γυναίκες. Ναι, είναι ασφαλές να καταναλώνετε τουρσιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά σε περιορισμένη ποσότητα και με τη σωστή ποσότητα νερού για να διευκολύνετε την καούρα. Η μελέτη λέει ότι για κάθε 30ml τουρσί που καταναλώνεται, πίνετε τουλάχιστον μισό λίτρο νερό.

Μια έγκυος γυναίκα συνήθως έχει πολλαπλές επιθυμίες, μερικές πολύ ασυνήθιστες επίσης. Ένα από τα πιο συνηθισμένα τρόφιμα που λαχταρά η έγκυος είναι το τουρσί εκτός από παγωτό και σοκολάτα. Το κύριο ερώτημα που έρχεται στο μυαλό μας είναι, γιατί οι έγκυες γυναίκες ποθούν ορισμένα πράγματα; Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις για αυτό, αλλά μια πειστική εξήγηση είναι ότι το μυαλό θα αφήσει να εννοηθεί το σώμα ότι ορισμένα μέταλλα και βιταμίνες λείπουν και το σώμα χρειάζεται άμεση προσοχή. Στην περίπτωση των εγκύων, ακόμη και οι ορμονικοί παράγοντες μπορεί να παίζουν ρόλο στην επιθυμία.

Ο άλλος κύριος λόγος είναι ότι οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στις αλλαγές της εγκύου. Θα βρει νέα χόμπι, νέες γεύσεις, ακόμη και νέες επιθυμίες. Τα οιστρογόνα, η ορμόνη της εγκυμοσύνης, επηρεάζουν τις αισθήσεις της όσφρησης και της γεύσης.

Διατροφικά στοιχεία τουρσί:

 • Οι έγκυες γυναίκες λαχταρούν διαφορετικούς τύπους τροφών σε διαφορετικές ώρες και ακόμη και σε περίεργες ώρες. Μπορεί ακόμη και να ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας για να φάνε παγωτό ή να έχουν ένα σωστό γεύμα. Μερικές μέρες δεν τρώνε καν φαγητό αλλά ζουν με γάλα και χυμό κλπ. Εξαιτίας αυτού, οι έγκυες γυναίκες θα έχουν προβλήματα πέψης. Τα τουρσιά περιέχουν ορισμένα βασικά θρεπτικά συστατικά που μπορεί να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα πέψης.
 • Οι ηλεκτρολύτες είναι απαραίτητοι για το σώμα. Και για τις έγκυες γυναίκες, το σώμα το απαιτεί περισσότερο. Τα τουρσιά θεωρούνται μία από τις καλές πηγές ηλεκτρολυτών που παρέχουν στο σώμα μιας εγκύου σημαντικές ποσότητες καλίου και νατρίου.
 • Τα τουρσιά είναι η κύρια πηγή της μικροθρεπτικής ουσίας Βιταμίνης Κ, η οποία βοηθά στην πήξη του αίματος. Κάθε τουρσί έχει 25,4 mg ή, με άλλα λόγια, 32% της ημερήσιας τιμής.

Οφέλη από τα τουρσιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

 1. Η ναυτία και η πρωινή αδιαθεσία είναι τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Η ξινίλα και το πικάντικο των τουρσιών απαλλάσσονται από αυτά τα δύο προβλήματα.
 2. Τα τουρσιά δεν περιέχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και λίπος, η οποία είναι ευεργετική τροφή για κατανάλωση και όχι κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και χοληστερόλη..
 3. Τα τουρσιά είναι μια καλή πηγή σιδήρου, ασβεστίου και διαιτητικών ινών, τα οποία είναι ευεργετικά για την ανάπτυξη και ανάπτυξη του μωρού που υπάρχει μέσα στην έγκυο.
 4. Ορισμένες έγκυες γυναίκες θεωρούν δύσκολο να βρουν σνακ που είναι νόστιμα και ταυτόχρονα υγιεινά. Τα τουρσιά δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου χοληστερόλη και έχουν επίσης λιγότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά, γεγονός που το καθιστά την καλύτερη εναλλακτική λύση για αλμυρά σνακ.
 5. Τα τουρσιά είναι οικονομικά αποδοτικά σε σύγκριση με άλλα είδη διατροφής. Ορισμένες ομάδες μεσαίου εισοδήματος και οικογένειες με χαμηλό εισόδημα δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά πιο ακριβά τρόφιμα καθημερινά. Η κατανάλωση τουρσί με την ικανοποίηση των πόθων είναι οικονομική.
 6. Μερικά από τα ινδικά τουρσιά όπως το λεμόνι, το μάνγκο διαρκούν περισσότερο, δηλαδή, για ημέρες και μήνες. Ως εκ τούτου, τα τουρσιά είναι τα τρόφιμα που είναι άμεσα διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για κατανάλωση.

Κίνδυνοι από την κατανάλωση τουρσί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

 • Η υπερβολική πρόσληψη τουρσί οδηγεί σε αύξηση της περιεκτικότητας σε αλάτι στο σώμα, γεγονός που κάνει το σώμα να αφυδατωθεί. Η αφυδάτωση είναι πολύ επικίνδυνη για τις έγκυες γυναίκες αλλά και για το αγέννητο μωρό.
 • Η κατανάλωση τουρσί κατά τη θερινή περίοδο δεν συνιστάται για έγκυες γυναίκες για τον ίδιο λόγο αφυδάτωση.
 • Αυτές τις μέρες οι περισσότερες έγκυες γυναίκες καταναλώνουν τουρσιά που αγοράζονται από έξω. Αυτά τα τουρσιά περιέχουν συντηρητικά, ακόμη και αυτά που ισχυρίζονται ότι είναι βιολογικά. Αυτά τα τρόφιμα συντήρησης δεν είναι ασφαλή για έγκυες γυναίκες καθώς μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές στο μέλλον.
 • Τα τουρσιά περιέχουν επίσης νάτριο σε αυτά. Η υπερβολική κατανάλωση τουρσί οδηγεί σε αύξηση της περιεκτικότητας σε νάτριο στο σώμα μιας εγκύου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υπέρταση κύησης. Είναι μια σοβαρή κατάσταση όπου η αρτηριακή πίεση αυξάνεται και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές.
 • Οι έγκυες γυναίκες μερικές φορές έχουν προβλήματα με την καούρα επειδή η εγκυμοσύνη προκαλεί στο σώμα σας να παράγει περισσότερη ορμόνη προγεστερόνη. Αυτή η ορμόνη χαλαρώνει τη βαλβίδα που βοηθά στη διατήρηση του οξέος του στομάχου και της μερικώς αφομοιωμένης τροφής από τον οισοφάγο. Τα τουρσιά συνήθως περιέχουν ξύδι. Αυτό το ξύδι είναι όξινο και τα όξινα τρόφιμα μερικές φορές κάνουν πιο πιθανή την καούρα.
 • Η υπερβολική κατανάλωση τουρσί από έγκυες γυναίκες οδηγεί σε επιληπτικές κρίσεις. Η πρόσληψη υπερβολικής περιεκτικότητας σε νάτριο θα βλάψει τη λειτουργία των νεφρών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ανεπαρκή παροχή οξυγόνου στο μωρό που βρίσκεται μέσα στη μήτρα, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε πρόωρο τοκετό του μωρού.
 • Μερικά τουρσιά περιέχουν υπερβολικό λάδι σε αυτά. Η κατανάλωση τέτοιων τύπων τουρσί αυξάνει την περιεκτικότητα χοληστερόλης και λίπους στο σώμα. Αυτή η αύξηση είναι πολύ επιβλαβής για μια έγκυο γυναίκα που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα.

Προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν:

 • Βεβαιωθείτε ότι τα τουρσιά δεν καταναλώνονται καθημερινά. Είναι καλύτερα να βρείτε μια εναλλακτική λύση για το τουρσί, έτσι ώστε η λαχτάρα για το τουρσί να πεθαίνει σιγά σιγά.
 • Πίνετε άφθονο νερό όταν καταναλώνετε τουρσί για να μην αφυδατωθεί η έγκυος.
 • Όσο είναι δυνατόν, αποφύγετε τα τουρσιά που αγοράζονται από έξω ή τα κονσέρβες τουρσί, καθώς περιέχουν συντηρητικά που είναι επιβλαβή για την έγκυο γυναίκα και το αγέννητο μωρό.
 • Εάν τα τουρσιά είναι σπιτικά, προσπαθήστε να αποφύγετε την προσθήκη ξιδιού καθώς αυτό αυξάνει την καούρα.
 • Το τουρσί μάνγκο, το οποίο περιέχει βακτήρια λιστέρια είναι δυνητικά επικίνδυνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αποφύγετε την κατανάλωση τουρσί μάνγκο.
 • Μερικά τουρσιά περιέχουν περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Προσπαθήστε να αποφύγετε την κατανάλωση αυτών των τύπων τουρσί, καθώς μπορεί να ευθύνονται για την αύξηση του βάρους.
 • Μερικά τουρσιά περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι για καλή γεύση. Η κατανάλωση τέτοιων τύπων τουρσί είναι πολύ επιβλαβής, καθώς μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Για αυτόν τον τύπο, στεγνώστε την περιεκτικότητα σε λάδι και στη συνέχεια καταναλώστε το ή ανακατέψτε αυτό το είδος τουρσί με μια καλή ποσότητα ρυζιού και φάτε το τουρσί.

Τύποι τουρσί για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

 1. Τα τουρσιά που είναι ξινά και λιγότερο πικάντικα πρέπει να καταναλωθούν για να ικανοποιήσουν τους πόθους.
 2. Μια μελέτη υποδηλώνει ότι τα σπιτικά τουρσιά είναι πολύ ασφαλή για κατανάλωση από τα εμπορικά τουρσιά που αγοράζονται έξω.
 3. Τα τουρσιά που περιέχουν λιγότερο λάδι πρέπει να καταναλωθούν.
 4. Τα τουρσιά που δεν περιέχουν καθόλου συντηρητικά ή ελάχιστα συντηρητικά πρέπει να καταναλωθούν.
 5. Τα τουρσιά που είναι φρέσκα πρέπει να καταναλωθούν. Τα τουρσιά ημερών ή μηνών δεν πρέπει να καταναλώνονται με οποιοδήποτε κόστος.

Τα τουρσιά, είναι ένα από τα πικάντικα τρόφιμα είναι σίγουρα μια απόλαυση για τις έγκυες γυναίκες. Οι πόθοι μπαχαρικών αναμφίβολα θα ικανοποιηθούν με τα τουρσιά. Εκτός από αυτό, τα τουρσιά περιέχουν επίσης απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ανάπτυξη του εμβρύου που υπάρχει μέσα στο σώμα. Τα σπιτικά τουρσιά θεωρούνται τα πιο ασφαλή για κατανάλωση και όχι τα κονσερβοποιημένα τουρσιά, τα οποία μπορεί να περιέχουν συντηρητικά. Τέλος, η κατανάλωση τουρσί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι ασφαλής μόνο εάν καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες. Φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό ή τον γυναικολόγο σας πριν ενσωματώσετε τουρσιά στη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αποποίηση ευθυνών: Σας ενημερώνουμε ότι όλες οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο προορίζονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δεν προορίζεται να ερμηνευτεί ούτε είναι υποκατάστατο ιατρικών συμβουλών. Εάν θέλετε να συμπεριλάβετε τουρσιά στη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, φροντίστε να επισκεφθείτε το γιατρό σας για σωστές πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Q1. Είναι τα κονσερβοποιημένα τουρσιά ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Όχι. Επειδή τα κονσερβοποιημένα τουρσιά μπορεί να περιέχουν συντηρητικά. Προσπαθήστε να τα αποφύγετε.

Q2. Η κατανάλωση τουρσί κατά τη διάρκεια του θηλασμού είναι ασφαλής ή όχι?

Απάντηση: Όχι, δεν είναι ασφαλές να καταναλώνουμε τουρσιά κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Γιατί το νεογέννητο μωρό τρέφεται άμεσα με το γάλα σας. Ό, τι τρώτε θα μεταφερθεί απευθείας στο μωρό σας μέσω του γάλακτος. Εάν έχετε καούρα ή κάψιμο στο στομάχι μετά την κατανάλωση τουρσί, το ίδιο θα νιώσει και το μωρό. Γι ’αυτό αποφύγετε να τρώτε τουρσιά κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Q3. Είναι τα σπιτικά τουρσιά ασφαλή για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Πρώτο και κύριο πράγμα, η κατανάλωση τουρσί σε περιορισμένη ποσότητα δεν βλάπτει το σώμα σας ή το αγέννητο μωρό. Τα σπιτικά τουρσιά δεν περιέχουν συντηρητικά, επομένως είναι ασφαλή για κατανάλωση, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι λιγότερο λιπαρά.

Q4. Είναι αλήθεια ότι η κατανάλωση περισσότερων τουρσιών μας λέει το φύλο του μωρού?

Απάντηση: Ψευδής. Η κατανάλωση περισσότερων τουρσιών δεν μας λέει τι φύλο είναι το μωρό. Μπορείτε να γνωρίζετε το φύλο του μωρού μόνο αφού γεννήσετε το μωρό.