Πώς να εντοπίσετε και να διαχειριστείτε τα σημάδια του πυρετού του δάγκειου πυρετού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι μολυσματικών ασθενειών να επηρεάσουν τις γυναίκες όταν περιμένουν. Ο δάγκειος πυρετός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος καθώς μπορεί να μεταδοθεί στο αγέννητο βρέφος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του τοκετού. Η ασθένεια είναι γενικά βραχύβια. Ωστόσο, τα συμπτώματα μπορεί μερικές φορές να είναι σοβαρά ή ακόμη και θανατηφόρα, ειδικά για τις μελλοντικές γυναίκες και τα αγέννητα βρέφη τους.

Ο δάγκειος πυρετός είναι μια ιογενής ασθένεια που μεταδίδεται με τσιμπήματα κουνουπιών. Είναι συνηθισμένο στα τροπικά και υγρά κλίματα της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής, της Νοτιοανατολικής Ασίας και των Νήσων του Ειρηνικού. Πολλή ξεκούραση και άφθονη κατανάλωση υγρών είναι γενικά αυτό που θα συνταγογραφούσαν οι γιατροί. Μπορεί να συνταγογραφούνται παυσίπονα για πυρετό και πόνο εάν τα συμπτώματα δεν βελτιωθούν 24 ώρες μετά την πτώση του πυρετού. Θα ήταν προτιμότερο να πάτε στο νοσοκομείο για να αποφύγετε τυχόν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο δάγκειος στην εγκυμοσύνη, όταν εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί στα αρχικά στάδια. Μπορεί να μειώσει σημαντικά τους κινδύνους για τη μητέρα και το έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πώς να εντοπίσετε και να διαχειριστείτε τα σημάδια του πυρετού του δάγκειου πυρετού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αιτίες για τον δάγκειο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Οι παρακάτω είναι οι πιο συχνές αιτίες δάγκειου πυρετού σε μια έγκυο γυναίκα.

 • Τα κουνούπια που μεταφέρουν δάγκειο πυρετό βρίσκονται κυρίως σε τροπικές περιοχές και σε ζεστό και υγρό κλίμα.
 • Αυτά τα κουνούπια, AedesAegypti, είναι η κύρια αιτία του δάγκειου πυρετού.
 • Αυτά τα κουνούπια που μεταφέρουν δάγκειο πυρετό είναι πιο δραστήρια και ως εκ τούτου είναι πιθανό να τσιμπήσουν και να μολύνουν τους ανθρώπους τα πρωινά και αργά το απόγευμα.
 • Το στάσιμο νερό είναι εκεί όπου αναπαράγονται τα κουνούπια. Καθώς οι ανοικτές αποχετεύσεις, γλάστρες και βάζα και νερό που αποθηκεύονται χωρίς τις κατάλληλες προφυλάξεις είναι αιτίες για τον δάγκειο, καθώς αυτοί είναι τόποι αναπαραγωγής για κουνούπια.

Συμπτώματα του δάγκειου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Εδώ είναι μερικά από τα συμπτώματα του δάγκειου πυρετού στην εγκυμοσύνη,

 1. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πολύ υψηλό πυρετό, μυϊκό πόνο, πόνο στις αρθρώσεις και πόνο στα οστά.
 2. Οι γυναίκες που αναμένουν μπορεί επίσης να εμφανίσουν σοβαρούς πονοκεφάλους, έντονο πόνο πίσω από τα μάτια, εξανθήματα και ήπια αιμορραγία. Αυτό μπορεί να προέρχεται από τη μύτη ή τα ούλα.
 3. Τα συμπτώματα συνήθως διαρκούν από 2 ημέρες έως μία εβδομάδα. Δημοσιεύστε την περίοδο επώασης 4-10 ημερών μετά το τσίμπημα από κουνούπι φορέα.
 4. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις όπου ο ασθενής αισθάνεται χειρότερα ακόμη και 24 ώρες μετά την πτώση του πυρετού. Μπορεί να υπάρχουν περαιτέρω ενδείξεις για επιδείνωση της κατάστασης που ονομάζεται αιμορραγικός πυρετός δάγκειου πυρετού (ΔΝΓ). Συνιστάται η άμεση νοσηλεία σε περιπτώσεις όπου διαγνωστούν συμπτώματα DHF.

Επιπλοκές του πυρετού του δάγκειου στην εγκυμοσύνη:

Τα συμπτώματα και οι επιδράσεις του δάγκειου πυρετού διαρκούν συνήθως για 2-7 ημέρες. Υπάρχει πιθανότητα οι επιδράσεις του δάγκειου πυρετού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω επιπλοκές. Σε σοβαρές περιπτώσεις, ο ασθενής αισθάνεται χειρότερα ακόμη και 24 ώρες μετά την πτώση του πυρετού. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει μια επιδεινούμενη, ακόμη και θανατηφόρα, μια κατάσταση που ονομάζεται δάγκειος αιμορραγικός πυρετός (DHF). Τα συμπτώματα του DHF είναι επίμονοι έμετοι, έντονος κοιλιακός πόνος και δυσκολία στην αναπνοή. Επιπλοκές του δάγγειου πυρετού στην εγκυμοσύνη. Είναι δυνητικά θανατηφόρα λόγω διαρροής πλάσματος, συσσώρευσης υγρών, αναπνευστικής δυσχέρειας, σοβαρής αιμορραγίας ή βλάβης οργάνων. Ο δάγκειος πυρετός αποτελείται από τέσσερα στελέχη του μολυσματικού ιού. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να μολυνθείτε με τους υπόλοιπους τρεις ακόμη και αν έχετε μολυνθεί μία φορά.

Πώς να αντιμετωπίσετε τον δάγκειο κατά την εγκυμοσύνη:

Η θεραπεία του δάγκειου πυρετού στην εγκυμοσύνη δεν διαφέρει από τις γενικές περιπτώσεις δάγκειου πυρετού. Πρώτον, γίνεται μια εξέταση αίματος για τον έλεγχο της μόλυνσης και της σοβαρότητάς της. Οι ανάγκες αρτηριακής πίεσης και αιμοπεταλίων αναθεωρούνται τακτικά. Οι βασικές μέθοδοι για τη θεραπεία του δάγκειου πυρετού στη διαχείριση της εγκυμοσύνης. Συμπεριλάβετε τη χορήγηση παυσίπονων και αντιβιοτικών για τη μείωση των πόνων και των πόνων στις αρθρώσεις. Τα εξωχρηματιστηριακά φάρμακα πρέπει να αποφεύγονται καθώς είναι μη ασφαλή. Η κατανάλωση πολλών υγρών συνταγογραφείται καθώς είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το επίπεδο του εμβρυϊκού υγρού και το επίπεδο ενυδάτωσης. Μπορεί να απαιτείται έγχυση αιμοπεταλίων και χορήγηση ενδοφλέβιου υγρού και οξυγόνου. Σε περίπτωση υπερβολικής αιμορραγίας μπορεί να χρειαστούν μεταγγίσεις αίματος.

Προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν για τον δάγκειο κατά την εγκυμοσύνη:

Είναι υψίστης σημασίας να προστατευθείτε από την προσβολή του δάγκειου πυρετού στην αρχή της εγκυμοσύνης.

 • Κάντε τακτικά εξετάσεις αίματος και άλλες ιατρικές εξετάσεις και ζητήστε ιατρική συμβουλή όταν έχετε αμφιβολίες.
 • Τα κουνούπια συχνάζουν σε ζεστά περιβάλλοντα, οπότε επιλέξτε ένα κρύο δωμάτιο για να ξεκουραστείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τοποθετήστε κουνουπιέρες και χρησιμοποιήστε ασφαλή σπρέι ή απωθητικά κουνουπιών.
 • Συνιστάται να εφαρμόζετε συχνά το απωθητικό. Σε αντίθεση με τη χρήση μεγαλύτερης ποσότητας κάθε τόσο. Καθώς αυτό παρέχει καλύτερη προστασία.
 • Φοράει ρούχα με μανίκια και ανοιχτόχρωμο χρώμα. Βοηθά επίσης να απομακρυνθούν τα κουνούπια.
 • Καλύψτε τις πόρτες και τα παράθυρα με ένα λεπτό πλέγμα. Και αφαιρέστε κάθε στάσιμο νερό από μέρη γύρω από το σπίτι για να αποτρέψετε την αναπαραγωγή.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις του δάγγειου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στο αγέννητο μωρό σας:

Ο δάγκειος πυρετός δεν προκαλεί φυσική παραμόρφωση του παιδιού. Και, ούτε περνάει στο μωρό. Αλλά είναι σκόπιμο να λάβετε αρκετές προφυλάξεις. Για να μην μεταφερθεί η μόλυνση στο μωρό μετά τον τοκετό.

 • Οι επιπτώσεις της ασθένειας που μεταδίδεται στο μωρό θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση ή πρόωρο τοκετό, γεγονός που θα εμποδίσει την ανάπτυξη του μωρού.
 • Πιο μοιραίες συνέπειες θα ήταν αποβολή ή αλλιώς θνησιγένεια.

Αυτά γενικά συμβαίνουν όταν η μητέρα προσβάλλει DHF κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο γιατρός θα ελέγξει το μωρό για χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων. Πυρετός και εξανθήματα στο σώμα εάν έχετε κολλήσει δάγκειο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δάγκειος πυρετός στην εγκυμοσύνη του πρώτου τριμήνου. Αν και δεν είναι επιθυμητό, ​​δεν είναι τόσο θανατηφόρο όσο θα προσβληθεί κατά το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο. Κατά το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο, ο κίνδυνος πρόωρου τοκετού ή θνησιγένειας αυξάνεται πολλαπλά. Ως υποψήφια μητέρα, βεβαιωθείτε ότι είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Και λάβετε το ακριβές προληπτικό μέτρο για να διασφαλίσετε ότι είστε ασφαλείς από ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός. Η πρόληψη της μόλυνσης από τον δάγκειο πυρετό και η λήψη κατάλληλων μέτρων, όπως η αναζήτηση ιατρικής συμβουλής είναι το κλειδί. Για να προστατέψετε τον εαυτό σας και το μωρό από τον δάγκειο πυρετό.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τον δάγκειο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Q1. Είναι δυνατόν να μολυνθείτε από τον δάγκειο ιό αλλά δεν έχετε συμπτώματα?

Απάντηση: Ναί. Σχεδόν το 50-75% όλων των προσβεβλημένων από δάγκειο πυρετό δεν παρουσιάζουν κλινικά σημεία ή συμπτώματα της νόσου. Μερικοί μολυσμένοι αντιμετωπίζουν πυρετό. Αλλά τα άλλα συμπτώματά τους είναι ήπια και μη ειδικά. Κάνοντας τη λοίμωξη από τον δάγκειό τους πρόκληση για διάγνωση. Γυναίκες, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, που υποψιάζονται ότι έχουν δάγκειο πυρετό. Θα πρέπει να συμβουλευτούν τους γιατρούς τους και να αναζητήσουν άμεση ιατρική παρέμβαση.

Q2. Πρέπει οι έγκυες γυναίκες ή οι θηλάζουσες να λάβουν επιπλέον προφυλάξεις?

Απάντηση: Είναι πιθανό μια έγκυος γυναίκα που έχει προσβληθεί από τον ιό του δάγκειου πυρετού να μολύνει το αγέννητο μωρό της ή το νεογέννητο μωρό της κατά τη γέννηση. Οι μέλλουσες μητέρες πρέπει να αναζητήσουν και να λάβουν ιατρική φροντίδα εάν έχουν μολυνθεί από τον ιό του δάγκειου πυρετού. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να επικεντρωθούν στην αποφυγή μόλυνσης λαμβάνοντας την κατάλληλη προφύλαξη από τα κουνούπια.

Ο κίνδυνος θηλασμού κατά τη μετάδοση του ιού από τη μητέρα στο παιδί θεωρείται πολύ χαμηλότερος από τα οφέλη για το θηλασμό στην υγεία, τα οποία είναι πολύ υψηλότερα από την πιθανότητα εξάπλωσης της νόσου. Οι νέες μητέρες πρέπει να μιλήσουν με τον παιδίατρό τους για ανησυχίες ή ερωτήσεις που έχουν σχετικά με τον θηλασμό και τον κίνδυνο δάγκειου πυρετού.

Q3. Εάν πάρετε δάγκειο πυρετό μία φορά, μπορείτε να τον πάρετε ξανά?

Απάντηση: Ναί. Οι τέσσερις βασικοί τύποι του ιού του δάγκειου πυρετού είναι οι DENV 1, DENV 2, DENV 3 και DENV 4. Είστε μολυσμένοι από μία μορφή δάγκειου πυρετού. Ο ιός δεν θα σας προστατεύσει ούτε θα παρέχει ασυλία από τους άλλους τρεις τύπους. Συνιστάται να υποβληθείτε σε εξετάσεις για τον δάγκειο πυρετό. Αφού περάσει πάνω από μία εβδομάδα από την ώρα που ήσασταν άρρωστοι. Και μια δοκιμή αντισωμάτων μπορεί να καθορίσει εάν είχατε μολυνθεί προηγουμένως με δάγκειο πυρετό. Ωστόσο, οι τρέχουσες διαδικασίες δοκιμών δεν επιτρέπουν τον προσδιορισμό του τύπου του ιού του δάγκειου πυρετού που είχατε μετά την πρώτη εβδομάδα της ασθένειας.