Οφέλη από το τζίντζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το τζίντζερ, που ονομάζεται επίσης adrak, inji, allam, sunthi, inci και ada σε ορισμένες τοπικές ινδικές γλώσσες, είναι ένα πολύ ευεργετικό μπαχαρικό με αρκετές φαρμακευτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται ευρέως στην Ασία στην κουζίνα τους και για τη θεραπεία πολλών παθήσεων υγείας. Τότε, πόσο ασφαλές είναι το τζίντζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Εάν είστε έγκυος, είναι φυσικό να ανησυχείτε για την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων, ειδικά μπαχαρικών. Αλλά αυτό το θαυμαστό βότανο βρέθηκε να είναι πολύ χρήσιμο στην εγκυμοσύνη καθώς ανακουφίζει από πολλές ενοχλήσεις που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη όπως ναυτία, φούσκωμα, κοινό κρυολόγημα και διάφορες άλλες καταστάσεις.

Οφέλη από το τζίντζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ας καταλάβουμε περισσότερα για το τζίντζερ στην εγκυμοσύνη μαζί με μερικούς ενδιαφέροντες τρόπους για να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Είναι ασφαλές να τρώτε τζίντζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Η κατανάλωση τζίντζερ είναι απολύτως ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά πρέπει να το κάνετε με μέτρο και με ορισμένες προφυλάξεις. Το φρέσκο ​​και ωμό τζίντζερ είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχετε αυτό το μπαχαρικό όταν είστε έγκυος. Το τζίντζερ διατίθεται επίσης στο εμπόριο ως συμπλήρωμα σε διάφορες μορφές, όπως χάπια, κάψουλες, σιρόπια κλπ. Αλλά δεν είναι σκόπιμο να λαμβάνεται σε τέτοιες μορφές συμπληρωμάτων, καθώς η συγκέντρωση αυτού του βοτάνου μπορεί να μην αναφέρεται σωστά. Μια έγκυος γυναίκα μπορεί να καταναλώνει με ασφάλεια 1500 mg τζίντζερ την ημέρα διαιρεμένη σε έξι δόσεις. Και οτιδήποτε υπερβολικό προκαλεί κάποιες παρενέργειες ή δυσφορία.

Οφέλη για την υγεία του τζίντζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Ας δούμε τα διάφορα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το τζίντζερ όταν είστε έγκυος,

1. Θεραπεύει την πρωινή ασθένεια ή τον εμετό:

Η ναυτία και ο έμετος είναι κοινά συμπτώματα της πρώιμης εγκυμοσύνης κατά το πρώτο τρίμηνο. Το τζίντζερ είναι ένα πολύ αποτελεσματικό φάρμακο για τέτοιες καταστάσεις. Πίνοντας τσάι με τζίντζερ ή μασώντας καραμέλες με τζίντζερ μπορεί να δώσει άμεση ανακούφιση από τη ναυτία και τον έμετο.

2. Ανακουφίζει από την καούρα:

Το τζίντζερ είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για την ανακούφιση της καούρας. Βοηθά στην εξισορρόπηση των οξέων του στομάχου και ανακουφίζει το στομάχι. Η κατανάλωση τσαγιού τζίντζερ με μέλι είναι η καλύτερη θεραπεία για την καούρα.

3. Αντιμετωπίζει τη δυσπεψία και το φούσκωμα:

Το τζίντζερ είναι ένα πολύ δυνατό φυσικό χωνευτικό. Είναι πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία της δυσπεψίας και του φουσκώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διεγείροντας την έκκριση πεπτικών ενζύμων. Η δυσπεψία και το φούσκωμα είναι κοινά συμπτώματα κατά το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο.

4. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος:

Το τζίντζερ είναι ένα πολύ καλό φάρμακο για την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Η καλή κυκλοφορία του αίματος εξασφαλίζει επαρκή παροχή αίματος στο έμβρυο. Αυτό βοηθά στη σωστή ανάπτυξη του μωρού.

5. Αντιμετωπίζει τον βήχα και το κρυολόγημα:

Το τζίντζερ είναι πλούσιο σε αντι-ιικές ιδιότητες που βοηθούν στην ανακούφιση του κοινού κρυολογήματος αποτελεσματικά. Είναι επίσης ένα πολύ καλό φάρμακο για τον βήχα και τον πονόλαιμο. Τα αντιοξειδωτικά στο τζίντζερ βοηθούν στην ενίσχυση της ανοσίας.

6. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης:

Το τζίντζερ είναι μια πολύ καλή φυσική θεραπεία για τη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης στο σώμα. Βοηθά επίσης στην αύξηση των επιπέδων καλής χοληστερόλης στο σώμα που είναι ευεργετικά για την υγεία.

7. Ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα:

Το τζίντζερ είναι ένα πολύ καλό φάρμακο για την εξισορρόπηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Βοηθά στην αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης και στη ρύθμιση της απόκρισης στην ινσουλίνη. Είναι πολύ ευεργετικό για τις γυναίκες με διαβήτη κύησης.

8. Μειώνει τη φλεγμονή:

Η φλεγμονή είναι συχνή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά η υπερβολική φλεγμονή μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του μωρού. Το τζίντζερ είναι πλούσιο σε αντιφλεγμονώδεις ενώσεις όπως gingerols και shagoals, που βοηθούν στην ανακούφιση της φλεγμονής που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εγκυμοσύνη και το αγέννητο μωρό.

9. Ανακουφίζει από τους κουρασμένους μύες:

Οι έγκυες γυναίκες συχνά υποφέρουν από πόνους στους μυς. Το τζίντζερ είναι πολύ ευεργετικό για να καταπρανει τους πονεμένους μύες του σώματος. Είναι επίσης πολύ καλό στην ανακούφιση του πόνου.

10. Βελτιώνει την πέψη και την απορρόφηση:

Η εγκυμοσύνη επηρεάζει την πέψη και την απορρόφηση. Το τζίντζερ είναι ένα πολύ καλό φάρμακο για την έκκριση πεπτικών χυμών και άλλων ενζύμων για καλύτερη πέψη και απορρόφηση. Βοηθά επίσης στη ρύθμιση της κίνησης του εντέρου και στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας.

Παρενέργειες του τζίντζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Το τζίντζερ είναι ένα ευεργετικό βότανο, αλλά έχει επίσης ορισμένες παρενέργειες εάν δεν καταναλώνεται με τον σωστό τρόπο και ακολουθώντας ορισμένες προφυλάξεις,

 1. Η κατανάλωση υπερβολικού τζίντζερ μπορεί να προκαλέσει καούρα, διάρροια, γαστρίτιδα, στομαχικές διαταραχές κλπ.
 2. Πρέπει να αποφεύγετε το τζίντζερ σε μεγάλες ποσότητες εάν παίρνετε αντιπηκτικά, καθώς μπορεί να παρέμβει στην αποτελεσματικότητα των φαρμάκων.
 3. Εάν παίρνετε φάρμακα για την αραίωση του αίματος και ελέγχει την υψηλή αρτηριακή πίεση, συνιστάται να αποφεύγετε το τζίντζερ.
 4. Μην καταναλώνετε πολύ τζίντζερ εάν παίρνετε φάρμακα για τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
 5. Υψηλές δόσεις τζίντζερ μπορεί να προκαλέσουν εμμηνορροϊκή αιμορραγία, η οποία μπορεί να είναι επιβλαβής για το μωρό.
 6. Καθώς το τζίντζερ είναι ελαφρώς όξινο, δεν είναι καλό να το καταναλώνετε εάν επιδεινώνει την καούρα σας.

Πώς να προσθέσετε τζίντζερ στη διατροφή εγκυμοσύνης?

Ας δούμε τους διάφορους τρόπους κατανάλωσης τζίντζερ όταν είστε έγκυος,

 1. Προσθέστε μερικές φέτες τζίντζερ σε βραστό νερό για να φτιάξετε τσάι με ρίζα τζίντζερ. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες λεμονιού και μέλι για να βελτιώσετε τη γεύση. Πιείτε αυτό το τσάι λεμονιού και τζίντζερ ζεστό για καλύτερα αποτελέσματα.
 2. Αφαιρέστε το χυμό από φρέσκο ​​τζίντζερ και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού από αυτό το χυμό σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πιείτε το όταν είναι ζεστό. Είναι ο καλύτερος τρόπος κατανάλωσης τζίντζερ.
 3. Προσθέστε μερικά φρέσκα juliennes τζίντζερ στο νταλ ή το κάρυ σας λίγο πριν το σερβίρετε.
 4. Προσθέστε ένα κουταλάκι πάστα τζίντζερ στις σούπες σας.
 5. Και προσθέστε μερικά κομμάτια τζίντζερ στο πρωινό σας smoothie.
 6. Προσθέστε τριμμένο τζίντζερ στις τηγανητές πατάτες ή τις σαλάτες σας.
 7. Φτιάξτε τσάι από βότανα με κόλιανδρο, μέντα, τζίντζερ και κουρκουμά.
 8. Φτιάξτε τη δική σας σπιτική καραμέλα με τζίντζερ βράζοντας φέτες τζίντζερ σε σιρόπι ζάχαρης. Υπάρχουν πολλές συνταγές για καραμέλες τζίντζερ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα ευεργετικά συστατικά όπως μαύρο πιπέρι, αλάτι κλπ.
 9. Μπορείτε να φτιάξετε μπισκότα και μπισκότα με κύριο συστατικό το τζίντζερ. Είναι ο καλύτερος τρόπος κατανάλωσης τζίντζερ σε σνακ.

Οι περισσότερες ενοχλήσεις που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη ανακουφίζονται μόνο όταν γεννηθεί το μωρό. Αλλά μπαχαρικά όπως το τζίντζερ θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε και να αποτρέψετε πολλά ανεπιθύμητα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Ελπίζουμε ότι οι παραπάνω πληροφορίες σας έδωσαν μια καλή επίγνωση για τα οφέλη του τζίντζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δοκιμάστε τους διάφορους τρόπους κατανάλωσης τζίντζερ που προτείνονται παραπάνω και ενημερώστε μας για την εμπειρία σας. Κάντε κλικ στο «μου αρέσει» ή σχολιάστε παρακάτω αν αυτό το άρθρο ήταν χρήσιμο για εσάς.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Q1. Μπορώ να φάω ξηρή σκόνη τζίντζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Συνιστάται να μην λαμβάνετε ξηρή σκόνη τζίντζερ ή σούκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το ξηρό τζίντζερ έχει πολύ συγκεντρωμένες ποσότητες ενώσεων τζίντζερ. Μπορεί να είναι σκληρό για την εγκυμοσύνη και να δώσει παρενέργειες.

Q2. Πόσο τζίντζερ πρέπει να πάρω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Μπορείτε να καταναλώνετε με ασφάλεια έως και 1000mg έως 1500mg τζίντζερ την ημέρα όταν είστε έγκυος. Αλλά πρέπει να φροντίσετε να μην τα πάρετε όλα ταυτόχρονα. Καταναλώστε το σε 4-6 δόσεις σε όλη την ημέρα.

Q3. Είναι ασφαλή τα δισκία τζίντζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Η συγκέντρωση των ενώσεων τζίντζερ σε δισκία τζίντζερ μπορεί να ποικίλει και μπορεί να μην επισημαίνεται κατάλληλα. Συνιστάται να μην παίρνετε δισκία τζίντζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς ενέχουν τον κίνδυνο υπερβολικής κατανάλωσης ενώσεων τζίντζερ. Το φρέσκο ​​τζίντζερ είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος κατανάλωσης τζίντζερ.

Q4. Μπορεί το τζίντζερ να προκαλέσει αποβολή στην αρχή της εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το τζίντζερ προκαλεί αποβολή ή άλλες σοβαρές επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αλλά καθώς το τζίντζερ είναι μπαχαρικό, συνιστάται να το καταναλώνετε σε μέτριες ποσότητες.

Q5. Είναι ασφαλές να μασάτε τζίντζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Το να μασάτε το τζίντζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απολύτως ασφαλές, περιορίζοντας την κατανάλωση στα 1000 mg στα 1500 mg την ημέρα. Ο καλύτερος τρόπος για να μασήσετε τζίντζερ είναι με τη μορφή καραμελών τζίντζερ. Οι εμπορικά διαθέσιμες καραμέλες τζίντζερ μπορεί να περιέχουν συντηρητικά και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες, οπότε είναι καλύτερο να καταναλώνετε σπιτικές καραμέλες.