Καφέ εκκένωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Καφέ Η απαλλαγή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι αιτία ανησυχίας για τη μητέρα και την οικογένειά της. Η καφέ απόρριψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συχνά συγχέεται για μια ελαφριά περίοδο. Η καφέ απόρριψη είναι στην πραγματικότητα μπαγιάτικο ή πήγμα αίματος που αποβάλλεται από το κανάλι γέννησης. Η καφέ απόρριψη στην εγκυμοσύνη είναι μερικές φορές σημάδι επικείμενης αποβολής. Αλλά τις περισσότερες φορές, η καφέ απόρριψη είναι απολύτως φυσιολογική και δεν προκαλεί ανησυχία. Ωστόσο, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το συντομότερο ένα γιατρό για να αποκλείσετε κάθε κίνδυνο επιπλοκών κατά τον τοκετό και να αναπνεύσετε.

Είναι φυσιολογική η απαλλαγή καφέ στην εγκυμοσύνη?

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, ενώ είστε έγκυος, η καφέ απόρριψη με τη μορφή μερικών κηλίδων είναι ακίνδυνη και απολύτως φυσιολογική στις περισσότερες περιπτώσεις. Συνήθως τελειώνει μέσα σε δύο έως τρεις ημέρες χωρίς καμία φαρμακευτική βοήθεια. Η απόρριψη είναι άοσμη και δεν σχετίζεται με δυσάρεστα συναισθήματα όπως κάψιμο ή κράμπες. Ορισμένες γυναίκες δεν έχουν καφέ απόρριψη, αλλά κόκκινη ή ελαφρώς ροζ απόρριψη. Αυτό είναι επίσης φυσιολογικό. Εάν δεν υπάρχει υπερβολική κολπική αιμορραγία, η μητέρα θα πρέπει απλώς να πάρει πολλά υγρά και να ξεκουραστεί πολύ καλά. Ωστόσο, επαναλαμβάνω, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το συντομότερο ένα γιατρό για να αποκλείσετε τυχόν πιθανότητες επιπλοκών του τοκετού αργότερα.

Γιατί συμβαίνει η εκκένωση καφέ στην πρώιμη εγκυμοσύνη?

Η καφέ απόρριψη μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Η αιμορραγία εμφύτευσης είναι ένας από τους λόγους. Η αιμορραγία εμφύτευσης συμβαίνει όταν το γονιμοποιημένο ωάριο συνδέεται με το βλεννογόνο της μήτρας. Μία στις τέσσερις γυναίκες έχει αιμορραγία εμφύτευσης ως αιτία για καφέ απόρριψη. Εάν η αιμορραγία δεν είναι ελαφριά, αλλά ακόμη και μέτρια-για να μην μιλήσουμε για βαριά-θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.

Η καφέ απόρριψη μπορεί επίσης να εμφανιστεί λόγω της επιπλέον ευαισθησίας του κολπικού καναλιού γέννησης και του τραχήλου της μήτρας σε αυτήν την περίοδο. Η αύξηση των ορμονών και της ροής του αίματος στον κόλπο και τον τράχηλο προκαλούν αυτήν την ευαισθησία. Ο ερεθισμός και η εσωτερική τριβή μπορεί να οδηγήσουν σε καφέ απόρριψη. Αυτό το πρόβλημα συνήθως αντιμετωπίζεται σύντομα καθώς το σώμα αρχίζει να προσαρμόζεται στις αλλαγές που προκαλούνται λόγω της εμφύτευσης του γονιμοποιημένου ωαρίου. Εάν ο ερεθισμός και η καφέ απόρριψη επιμένουν, συμβουλευτείτε γιατρό.

Αλλοι λόγοι:

Άλλοι λόγοι περιλαμβάνουν αβλαβείς αυχενικούς πολύποδες στον τράχηλο, ανάπτυξη ινομυωμάτων στην επένδυση της μήτρας και διαταραχές που σχετίζονται με το αίμα όπως η νόσος Von Willebrand που παρεμβαίνουν στη φυσική πήξη του αίματος.

Εκτός από την αιμορραγία εμφύτευσης, για κάθε άλλη αιτία καφέ εκκρίσεων, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε αμέσως με γιατρό. Εάν υπάρχει έντονη καφέ απόρριψη, η μητέρα μπορεί να εμφανίσει κόπωση, ζάλη, ναυτία, λιποθυμίες, κοιλιακές κράμπες και πυρετό, κάτι που είναι εξαιρετικά ανθυγιεινό τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό. Ανάλογα με την αιτία της απόρριψης μπορεί να υπάρχουν διάφορες θεραπείες.

Έκτοπη κύηση:

Εάν η καφέ απόρριψη συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι γενικά ενδεικτική αποβολής. Για να αποφύγετε, στα πρώτα σημάδια ανθυγιεινής καφέ απόρριψης, πάρτε τη συμβουλή του γιατρού. Βαριά και συχνά απειλητική για τη ζωή αιμορραγία συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας κατάστασης που ονομάζεται Έκτοπη κύηση, όταν το γονιμοποιημένο ωάριο αρχίζει να αναπτύσσεται όχι στη μήτρα, αλλά στον ίδιο τον σάλπιγγα. Αυτό μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή λόγω υπερβολικής αιμορραγίας και αντίστοιχης πτώσης της αρτηριακής πίεσης. Εάν υπάρχει έντονη κολπική έκκριση και κοιλιακό άλγος και κράμπες, μην περιμένετε αλλά επισκεφθείτε αμέσως γιατρό.

Μοριακή εγκυμοσύνη:

Η καφέ απόρριψη μπορεί επίσης να συμβεί λόγω μιας εξαιρετικά σπάνιας περίπτωσης Μοριακής εγκυμοσύνης όπου η ανάπτυξη του εμβρύου δεν είναι σωστή, αλλά τα κύτταρα του πλακούντα αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται ούτως ή άλλως. Μια μοριακή εγκυμοσύνη είναι εξαιρετικά σοβαρή και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα για να αποφευχθούν τρομερές συνέπειες. Η καφέ απόρριψη, αν και μπορεί να ξεκινά φαινομενικά φυσιολογική, μπορεί να έχει πολύ σοβαρή αιτία πίσω της. Δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Η καφέ απόρριψη μπορεί επίσης να λάβει χώρα λόγω ανωμαλιών του πλακούντα όταν ο πλακούντας καλύπτει το στόμα του τραχήλου ή ο πλακούντας διαχωρίζεται πρόωρα από τη μήτρα. Υπάρχει έντονη αιμορραγία μαζί με έντονο πόνο στην περίπτωση της τελευταίας ανωμαλίας του πλακούντα. Οι ανωμαλίες του πλακούντα είναι πολύ σοβαρές και απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα για την ασφάλεια της μητέρας και του μωρού.

Οι λοιμώξεις στον κόλπο και στον τράχηλο μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε καφέ απόρριψη. Συνήθως συνοδεύονται από μια δυσάρεστη αίσθηση στον κόλπο. Η άμεση θεραπεία είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η εξάπλωση και επιδείνωση της λοίμωξης και η πρόκληση οποιασδήποτε σοβαρής επιπλοκής κατά τον τοκετό.

Η καφέ απόρριψη μπορεί επίσης να συμβεί λόγω μιας ξαφνικής σωματικά αγχωτικής δραστηριότητας ή ίσως μιας πτώσης. Σε κάθε περίπτωση, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πώς μπορώ να λύσω αυτό το ζήτημα της καφέ απαλλαγής?

Για αρχή, μην πανικοβληθείτε. Μια ήρεμη ψυχική ατμόσφαιρα είναι απαραίτητη για την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του μωρού. Απολογισμός της κατάστασής σας αντικειμενικά, με ήρεμο μυαλό. Είναι η απόρριψη βαριά ή λίγα μόνο σημεία; Ποιο είναι το χρώμα της απόρριψης; Αντιμετωπίζω κάποια ενόχληση; Αντιμετωπίζω κόπωση, ναυτία ή κράμπες στην κοιλιά; Εάν ναι, τότε πόσο συχνά εμφανίζονται κράμπες; Αφού αφιερώσετε λίγο χρόνο για να κάνετε έναν απολογισμό της κατάστασής σας και να απαντήσετε στις παραπάνω ερωτήσεις, συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας, ώστε να προσδιορίσει την αιτία της καφέ απόρριψης.

Μετά την επίσκεψη στο γιατρό, εάν η ετυμηγορία είναι αιμορραγία εμφύτευσης, τότε αναπνεύστε. Η αιμορραγία εμφύτευσης μπορεί να οδηγήσει σε μεταβολές της διάθεσης και πονοκεφάλους. Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της αιμορραγίας εμφύτευσης. Πίνετε άφθονο νερό και άλλα υγρά όπως χυμούς φρούτων και πράσινο τσάι για να δυναμώσετε, να φρεσκάρετε και να αποτοξινώσετε το σώμα σας. Ξεκουραστείτε άφθονα για να αναζωογονηθείτε. Πηγαίνετε για χαλαρές βόλτες για άσκηση, μετά από διαβούλευση με το γιατρό σας.

Μπορείτε να δοκιμάσετε ασκήσεις αναπνοής για να ηρεμήσετε το μυαλό σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν αισθάνεστε καθόλου ψυχική ένταση. Διαβάστε παρηγορητικά βιβλία και ακούστε απαλή μουσική. Το κλειδί για ένα υγιές σώμα είναι μια ευτυχισμένη και υγιής ψυχική υγεία. Ωστόσο, θα επαναλάβω για άλλη μια φορά. Μην πάρετε καφέ απόρριψη ενώ είστε έγκυος ελαφρά. Συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας ώστε να μην υπάρξει αδικαιολόγητη επιπλοκή αργότερα. Να είστε υγιείς, να είστε ευτυχισμένοι!