Χυμός πορτοκαλιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – πίνετε ή αποφύγετε;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι διατροφικές συνήθειες ενός ατόμου βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση με ακρίβεια. Γιατί πολλά τρόφιμα που είναι ασφαλή και υγιεινά για κατανάλωση. Διαφορετικά απαγορεύονται για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τότε πόσο ασφαλές είναι να τρώτε πορτοκάλια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Αν και τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της τροφής της εγκυμοσύνης, συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά δεν επιτρέπεται να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τα διάφορα οφέλη της κατανάλωσης χυμού πορτοκαλιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Και, επίσης, ποια είναι η ασφαλής ποσότητα πορτοκαλιών την ημέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

χυμό πορτοκάλι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Είναι ασφαλές να τρώτε πορτοκάλια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Το πορτοκάλι είναι ένα υπέροχο φρούτο που πρέπει να προστεθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η κατανάλωση ολόκληρου πορτοκαλιού είναι πιο ωφέλιμη σε σύγκριση με το χυμό πορτοκαλιού από άποψη διατροφής. Οι χυμοί πορτοκαλιού που διατίθενται σε συσκευασία tetra δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Λόγω των συντηρητικών που υπάρχουν σε αυτό. Μπορεί να μην είναι κατάλληλο για την υγεία σας αυτήν τη στιγμή. Εάν ο χυμός είναι μόνο αυτό που θέλετε να πιείτε, τότε πηγαίνετε για φρεσκοφλοιωμένο χυμό πορτοκαλιού καθώς μπορεί να σας προσφέρει εξίσου καλή ποσότητα διατροφής.

Θρεπτική αξία των πορτοκαλιών:

Ακολουθεί η θρεπτική αξία που περιέχουν 100 γραμμάρια πορτοκάλια.

Θρεπτική Ποσότητα

 • Θερμίδες 47Kcal
 • Νερό 87%
 • Υδατάνθρακες 11,8 γρ
 • Ζάχαρη 9,4 γρ
 • Πρωτεΐνη 0,9 γρ
 • Berνα 2,4 γρ
 • Λίπος 0,1 γρ
 • Ωμέγα-3 0,01 γρ
 • Ωμέγα-6 0,02 γρ

Κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο γεύμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί κανείς να πίνει έως και 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού κάθε μέρα. Ο χυμός πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε ασβέστιο και ως εκ τούτου βοηθά στην ενδυνάμωση των οστών. Εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη ή αν αντιμετωπίζετε πολλές πρωινές αδιαθεσίες, τότε ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο του γάλακτος και μπορεί να βοηθήσει στην υπέρβαση της πρωινής αδιαθεσίας. Πιέστε τον φρέσκο ​​χυμό από τα πορτοκάλια και καταναλώστε αυτό το φρέσκο ​​και υγιεινό ρόφημα σαν ενισχυτικό ενέργειας. Ωστόσο, μην προσθέτετε υπερβολική ζάχαρη καθώς αυτό θα μπορούσε να αυξήσει το επίπεδο γλυκόζης σας και να καταλήξετε σε διαβήτη κύησης.

χυμό πορτοκάλι στην εγκυμοσύνη

Τα οφέλη του χυμού πορτοκαλιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Τα πορτοκάλια είναι πολύ θρεπτικά τρόφιμα που πρέπει να προστεθούν σε μια υγιεινή διατροφή εγκυμοσύνης. Τα παρακάτω είναι τα οφέλη από την κατανάλωση πορτοκαλιών ή την κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού στην εγκυμοσύνη.

1. Ενισχύει την ανοσία:

Τα πορτοκάλια είναι μια πλούσια πηγή υδατοδιαλυτής Βιταμίνης C. Αυτό βοηθά στη δημιουργία ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος τόσο στη μητέρα όσο και στο παιδί. Τα πορτοκάλια παρέχουν επίσης σίδηρο και ψευδάργυρο που είναι και πάλι ζωτικής σημασίας για τη μείωση των αλλεργιών και την ενίσχυση της ανοσίας.

2. Βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού:

Τα πορτοκάλια περιέχουν άφθονη βιταμίνη Β6 και φολικό οξύ. Αυτό βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού και αποτρέπει κάθε πιθανότητα συγγενών αναπηριών.

3. Αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα:

Τα πορτοκάλια είναι μια πλούσια πηγή διαλυτής καθώς και αδιάλυτης κυτταρίνης και ινών που βοηθούν στην κανονικοποίηση της κίνησης του εντέρου και έτσι απομακρύνουν τη δυσκοιλιότητα. Θεραπεύει επίσης το φούσκωμα και άλλα προβλήματα στο στομάχι και απομακρύνει τυχόν ενοχλήσεις στο έντερο.

4. Ελέγχει την αρτηριακή πίεση:

Το κάλιο στα πορτοκάλια ανακουφίζει τη μέλλουσα μητέρα από υπέρταση και έτσι ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.

5. Διατηρεί ενυδατωμένο:

Τα πορτοκάλια είναι 80% νερό και ως εκ τούτου βοηθούν στην ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

6. Καθαρίζει τα νεφρά:

Καθώς η επιβάρυνση του ουρογεννητικού συστήματος αυξάνεται, μια έγκυος γυναίκα είναι πιο επιρρεπής σε ασθένειες που σχετίζονται με τα νεφρά. Τα νεφρά είναι ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς φιλτράρουν τυχόν τοξίνες από το σώμα. Τα πορτοκάλια καθαρίζουν την ουροδόχο κύστη και τα νεφρά και μειώνουν έτσι τις πιθανότητες για νεφρικές παθήσεις. Λειτουργεί επίσης ως αποτελεσματικό φάρμακο για πέτρες στα νεφρά.

7. Ενισχύει την καρδιά καθώς και το αναπνευστικό σύστημα:

Υπάρχει αυξημένο φορτίο στην καρδιά καθώς και στο αναπνευστικό σύστημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα πορτοκάλια είναι μια πλούσια πηγή καλίου που βοηθά στην ανοικοδόμηση και την ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων. Παρέχουν επίσης τα ζωτικά μέταλλα που βοηθούν στη διατήρηση του αναπνευστικού συστήματος ισχυρό.

8. Οφέλη για το δέρμα:

Τα πορτοκάλια βοηθούν στη σύσφιξη του δέρματος και διατηρούν επίσης το δέρμα ενυδατωμένο, αποτρέποντας έτσι την ακμή.

Παρενέργειες του χυμού πορτοκαλιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Τα πορτοκάλια είναι πολύ υγιεινά και θρεπτικά και έχουν κάποια θαυμαστά οφέλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, τα παρακάτω είναι μερικές από τις παρενέργειες της κατανάλωσης πολλών χυμών πορτοκαλιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 • Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε κιτρικό οξύ. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κιτρικού οξέος οδηγεί σε διάβρωση του σμάλτου των δοντιών καθώς και σε πονόλαιμο.
 • Τα πορτοκάλια είναι εξαιρετικά ινώδη φρούτα. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε κράμπες στην κοιλιά καθώς και σε χαλαρή κίνηση.
 • Η περιεκτικότητα σε γλυκόζη στα πορτοκάλια μπορεί να προκαλέσει διαβήτη κύησης εάν καταναλωθεί υπερβολικά.
 • Η υπερβολική κατανάλωση βιταμίνης C μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό.

Πώς να ετοιμάσετε χυμό πορτοκαλιού?

Η κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ ωφέλιμη και απαραίτητη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, είναι μόνο ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού που συνιστάται να καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο χυμός πορτοκαλιού που διατίθεται σε συσκευασίες tetra είναι γεμάτος συντηρητικά και δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έτσι μπορείτε να ετοιμάσετε φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού.

 1. Πάρτε μερικά φρέσκα πορτοκάλια και πλύνετε τα σωστά κάτω από νερό που ρέει.
 2. Κόψτε τα στη μέση.
 3. Στύψτε τον χυμό πορτοκαλιού σε έναν αποχυμωτή.
 4. Αποφύγετε να προσθέσετε ζάχαρη σε αυτό αν είναι δυνατόν.
 5. Απολαύστε τον φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού αλλά προσέξτε όχι περισσότερα από 2 ποτήρια την ημέρα.

Το πορτοκάλι είναι ένα πολύ θρεπτικό φρούτο. Τα οφέλη του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι εκπληκτικά. Ωστόσο, ο βασικός κανόνας της εγκυμοσύνης είναι η μετριοπάθεια και το ίδιο ισχύει και με την κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού. Η κατανάλωση πολύ χυμού πορτοκαλιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό, και ως εκ τούτου δεν πρέπει να τρώτε υπερβολικά.

Συχνές Ερωτήσεις:

Q1. Πόσο χυμό πορτοκαλιού πρέπει να καταναλώνω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Τα πορτοκάλια είναι πολύ θρεπτικά και πρέπει να έχουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, η κατανάλωση πορτοκαλιών μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό. Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να πίνετε με μέτρο χυμό πορτοκάλι για να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη του. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το πολύ 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού μπορούν να καταναλώνονται κάθε μέρα με ασφάλεια.

Q2. Μπορώ να πιω χυμό πορτοκάλι κατά τη διάρκεια του θηλασμού;?

Απάντηση: Ο χυμός πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε ασβέστιο και βοηθά στην αύξηση της ποσότητας γάλακτος καθώς και της ποιότητας. Μπορείτε να πίνετε με ασφάλεια χυμό πορτοκαλιού κατά τη διάρκεια του θηλασμού καθώς είναι καλό τόσο για εσάς όσο και για το νεογέννητο.

Q3. Είναι πορτοκαλί καλό κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη?

Απάντηση: Κατά τη διάρκεια της πρώιμης εγκυμοσύνης το φολικό οξύ είναι απαραίτητο για την προστασία του νεογέννητου από τυχόν νευρικές ανωμαλίες. Το πορτοκάλι είναι μια πλούσια φυσική πηγή φολικού οξέος και ως εκ τούτου απαραίτητο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορείτε να καταναλώσετε με ασφάλεια πορτοκάλια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Q4. Ποιος χυμός είναι καλός για μια έγκυο κυρία?

Απάντηση: Ο χυμός μήλου και ο χυμός πορτοκαλιού είναι 2 υπέροχοι χυμοί για την εγκυμοσύνη. Τόσο ο χυμός μήλου όσο και ο χυμός πορτοκαλιού είναι πλούσιοι σε διάφορα μέταλλα και θρεπτικά συστατικά και ως εκ τούτου συνιστώνται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.