Πώς να απαλλαγείτε από τα σπυράκια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ενώ τα σπυράκια και η ακμή είναι μεταξύ των κοινών αιτιών για πολλούς, τα σπυράκια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μια εξέχουσα ανησυχία. Η φάση της εγκυμοσύνης περιλαμβάνει πολλές ορμονικές αλλαγές του σώματος από μέσα, γεγονός που οδηγεί σε σπασίματα και έντονη ακμή σε πολλές γυναίκες. Ενώ λίγοι υποφέρουν από ήπιες εξάρσεις, μπορούμε συχνά να το παρατηρήσουμε αυτό ως σημαντικό μέλημα και για πολλές γυναίκες.

Εάν υποφέρετε από σπυράκια σε αυτό το ταξίδι εγκυμοσύνης, εδώ είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζετε για τη σωστή και γρήγορη θεραπεία από τον εαυτό σας. Αυτός ο οδηγός για την ακμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματά σας και σας δίνει θεραπείες για να απαλλαγείτε από αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Σπυράκι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Είναι κοινή η ακμή της εγκυμοσύνης?

Κάποιος μπορεί να παρατηρήσει την ακμή κατά τη διάρκεια της περιόδου μεταφοράς αρκετά συνηθισμένο. Αυτό μπορεί να συμβαίνει τόσο στην αρχή όσο και στα μέσα της εγκυμοσύνης. Αναφέρεται μία στις δύο γυναίκες, ή περισσότερο από το 40% των εγκύων έχουν αναφέρει ακμή σε δερματολόγους. Πολλοί ανησυχούν για τη μαζική παραγωγή φυσικών ελαίων στο δέρμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και μπορούν να παρατηρήσουν ότι οι εκρήξεις ξεκινούν κατά το 2ο και το 3ο τρίμηνο.

Αιτίες σπυριών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Ο σημαντικός και κοινός λόγος για τα σπασίματα και την ακμή σε αυτή τη φάση οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές. Η περίοδος της εγκυμοσύνης οδηγεί σε υψηλότερες ποσότητες έκκρισης της ορμόνης που ονομάζεται ανδρογόνα. Αυτές οι ορμόνες πυροδοτούν τους σμηγματογόνους αδένες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα μας και παράγουν το σμήγμα της λιπαρότητας. Τώρα το σμήγμα είναι κολλώδες και κάνει τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνειά μας να κολλήσουν μεταξύ τους. Αυτό κόλλησε ένα σωρό νεκρά, ξηρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους μας και προκαλούν σπυράκια ή ακμή.

Τα ξεσπάσματα της εγκυμοσύνης είναι συνεπώς ένα τυπικό χαρακτηριστικό και τίποτα για πανικό. Είναι απλώς μια πηγή ελαφρού ερεθισμού και ένα εμπόδιο στην εμφάνισή σας, τίποτα άλλο. Η σοβαρότητά του μπορεί να ποικίλει από ήπια έως τρομακτική. Υπάρχουν όμως μέθοδοι για τον έλεγχο της έκτασης τους.

Οικιακά διορθωτικά μέτρα για την ακμή της εγκυμοσύνης:

Πριν μπείτε σε ιατρικές θεραπείες και τζελ που διατίθενται στα καταστήματα, είναι πάντα καλό να δοκιμάζετε φυσικές και ασφαλείς μεθόδους για να απαλλαγείτε και να ρίξετε την ακμή. Ακολουθεί μια λίστα με μερικές φυσικές σπιτικές θεραπείες που μπορείτε να κάνετε για να ελέγξετε τα σπυράκια ή την ακμή της εγκυμοσύνης σας.

1. Χωρίς σκάσιμο:

Χωρίς σκάσιμο

Το στύψιμο, το ξύσιμο ή το σκάσιμο των σπυριών σας δεν πρόκειται να σας ωφελήσει. Απλώς θα κάνει τα βακτήρια να εξαπλωθούν και η μόλυνση θα επιδεινωθεί. Θα πρέπει λοιπόν να αποφύγετε όλες τις πιθανότητες να σκάσουν ή να γρατζουνίσουν τα σπυράκια σας. Θα φύγει μόλις λήξει η διάρκεια της παραμονής του, την οποία θα εξαφανίσει, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό φαίνεται.

2. Αλόη Βέρα για σπυράκια:

Αλόη

Η αλόη βέρα είναι πάντα πολύ χρήσιμη ως υγιεινό προϊόν. Εάν υποφέρετε από ακμή, χρησιμοποιήστε σίγουρα αυτό το προϊόν. Για τα σπυράκια κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη, το προϊόν είναι πολύ ασφαλές. Χρησιμοποιώντας το τζελ Aloe Vera, μπορείτε σίγουρα να προστατέψετε το δέρμα σας από τέτοιες αλλεργίες. Είναι ένα φυσικό προϊόν χωρίς παρενέργειες. Έτσι θα νιώσετε ανακούφιση από το ίδιο το ζήτημα.

3. Μαγειρική σόδα:

Μαγειρική σόδα

Το να έχεις λιπαρά είναι απολύτως φυσικό. Είναι επίσης αλήθεια ότι η υπερβολική λιπαρότητα στο δέρμα γεννά το σπυράκι. Στην πραγματικότητα για το λιπαρό δέρμα υποφέρει από επούλωση. Για σπυράκια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σπιτικές θεραπείες σάρωση είναι μαγειρική σόδα. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για την αφαίρεση των σπυριών. Πριν το χρησιμοποιήσετε, αναμίξτε τη σόδα με νερό και απλώστε απαλά στο δέρμα. Θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να καθαρίσετε το δέρμα σας.

4. Λάδι από δέντρο τσαγιού:

Λάδι δέντρων τσαγιού

Τα σπυράκια αυτή τη στιγμή μπορεί να συμβούν λόγω πολλών θεμάτων. Δεν υπάρχει τέτοια ιδιαίτερη. Επομένως, πρέπει να γνωρίζετε ποια είναι η σωστή μέθοδος. Πολλές φορές μπορεί να εμφανιστούν σπυράκια λόγω μολύνσεων από βακτήρια. Εφαρμόστε από το δέρμα λάδι τσαγιού μήλου πάνω από το μέρος. Διατίθεται σε ιατρικά καταστήματα, ιδιαίτερα για αυτόν τον λόγο. Έτσι, χωρίς κανένα δισταγμό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

5. Λάδι καρύδας:

Λάδι καρύδας

Το δέρμα είναι ένα πολύ ευαίσθητο μέρος του σώματος. Έτσι όταν επηρεάζεται, γίνεσαι πολύ νευρικός. Εάν υποφέρετε από σπυράκια στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας για να το απαλλαγείτε. Το λάδι καρύδας είναι καθαρό χωρίς ακαθαρσίες. Επομένως, δεν υπάρχει περιθώριο ερεθισμού από αυτό. Με μαλακό βαμβάκι, εφαρμόστε το μέχρι να θεραπευτεί η ασθένειά σας.

6. Μέλι:

Μέλι

Το μέλι είναι ένα πολύ γνωστό φάρμακο μεταξύ πολλών. Δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα σπυράκια στο πρόσωπο είναι πολύ αυξημένα, η εφαρμογή μελιού στα σπυράκια και τα σπυράκια μπορεί να τα μειώσει σε μεγάλο βαθμό. Αυτή είναι μια αρκετά βιώσιμη μέθοδος και ένας φυσικός τρόπος για να μειώσετε την ακμή μόνοι σας! Αξιοσημείωτο, είναι αρκετά εύκολο να αφαιρέσετε τα σπυράκια κατά την εγκυμοσύνη πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο μέσω αυτής της μεθόδου.

7. Προϊόντα εκτός αγοράς:

Η θεραπεία των σπυριών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι εύκολη και απλή εργασία που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τα φάρμακα ή τις κρέμες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς συνταγή χωρίς να επηρεάσετε αρνητικά την εγκυμοσύνη σας. Αυτά μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα. Αλλά μερικά από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται από αυτά τα αντιβιοτικά μπορεί να είναι επιβλαβή για την εγκυμοσύνη σας, οπότε φροντίστε να αναφέρετε ότι είστε έγκυος στον δερματολόγο σας όταν του ζητάτε συμβουλή. Συγκεκριμένα, πρέπει να αποφύγετε τη χρήση του φαρμάκου, Accutane, τετρακυκλίνη, δοξυκυκλίνη και μινοκυκλίνη. Όλα αυτά είναι φάρμακα που συνήθως συνταγογραφούνται για τη θεραπεία προβλημάτων ακμής. Ωστόσο, όλα αυτά μπορούν να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στο μωρό σας και είμαι βέβαιος ότι δεν είστε τόσο πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε τα σπυράκια σας ώστε να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού σας.

Συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος:

Δεδομένων των σπιτικών θεραπειών για τη μείωση των σπυριών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εδώ είναι μερικές άλλες συμβουλές και αλλαγές που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος για καλύτερα αποτελέσματα.

Μείνετε μακριά από το φως του ήλιου:

Αυτή τη στιγμή, το φως του ήλιου μπορεί να είναι ένας σημαντικός λόγος για τα σπυράκια. Οι άμεσες ακτίνες του ήλιου γενικά προκαλούν σπυράκια. Δεν αλλάζει το πρόσωπό σας αλλά και ερεθίζει. Για την υπεριώδη ακτινοβολία, το ηλιακό φως είναι πολύ κακό για την υγεία. Η ζέστη του καίει το δέρμα πολύ άσχημα. Έτσι, όποτε βγαίνετε έξω για οποιαδήποτε εργασία, να έχετε μαζί σας μια ομπρέλα και άλλη απαραίτητη προστασία.

Αποφύγετε το τρίψιμο ενώ μεταφέρετε το παιδί σας:

Ένα διαφορετικό πρόβλημα προκύπτει ενώ είσαι μητέρα. Αυτή είναι μια πολύ κρίσιμη περίοδος όπου προκύπτουν πολλές επιπλοκές. Έτσι μάλλον φοβάστε μήπως φροντίσετε καλά την υγεία σας. Μεταξύ όλων, η ακμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μία από αυτές. Αυτή τη στιγμή, μην τρίβετε πολύ το πρόσωπό σας. Προσπαθήστε να αποφύγετε το τρίψιμο προϊόντων για το χρονοδιάγραμμα. Πλύνετε το πρόσωπό σας με καθαρό νερό και βαμβάκι.

Αποφυγή ρύπανσης:

Τα σπυράκια μπορεί να προκύψουν από τη σκόνη και τη ρύπανση. Ενώ μεταφέρετε το παιδί σας, πρέπει να διατηρείτε τον εαυτό σας πολύ καθαρό. Αφού προέρχεστε από ψώνια, είναι απαραίτητη η υγιεινή γραφείου ή αγοράς. Αναμφίβολα η ρύπανση έξω δεν είναι καθόλου υγιής για εσάς. Εάν διατηρείτε το δέρμα σας ακάθαρτο, τα βακτήρια αποκτούν ένα περιθώριο για να δημιουργήσουν σπυράκια ξανά.

Διατήρηση καλής υγιεινής:

Διατηρήστε το πρόσωπό σας χωρίς λιπαρότητα ανά πάσα στιγμή. Αυτό συνεπάγεται το τακτικό πλύσιμο του προσώπου σας. Ενώ πρέπει να είστε προσεκτικοί σε αυτό το έργο, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε πολύ τραχύς. Το ξύσιμο ή το σκληρό τρίψιμο των σπυριών κάνει τη μόλυνση χειρότερη και επιτρέπει στα βακτήρια να εξαπλωθούν. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό ή σαπούνι, τίποτα πολύ σκληρό. Ενώ ενυδατώνεστε μετά, χρησιμοποιήστε μη κωμογονικά προϊόντα.

Απαλός καθαρισμός του δέρματος:

Ενώ στεγνώνετε το δέρμα σας, είναι και πάλι επιτακτική ανάγκη να είστε απαλός. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να το στεγνώσετε αντί να το τρίψετε. Μην χρησιμοποιείτε το ίδιο πανί ή πετσέτα δύο φορές. Βεβαιωθείτε ότι η πετσέτα που χρησιμοποιείτε είναι καλά πλυμένη και καθαρή.

Γενική καθαριότητα γύρω σας:

Προσπαθήστε να μείνετε σε καθαρό περιβάλλον. Πρέπει να διατηρήσετε το πρόσωπό σας χωρίς σκόνη και λάδια εάν δεν επιθυμείτε τα σπυράκια σας να επιδεινωθούν. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι η μαξιλαροθήκη που χρησιμοποιείτε είναι καθαρή και μαλακή. Ξεπλύνετε το κάθε μέρα. Μην χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα δύο φορές και μην επιτρέπετε σε άλλους να τη χρησιμοποιούν. Έτσι εξαπλώνονται τα βακτήρια που προκαλούν το σπυράκι σας.

Θεραπεία ακμής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Θυμηθείτε, οτιδήποτε χρησιμοποιείτε για φαρμακευτική αγωγή και θεραπεία μπορεί να έχει την ίδια επίδραση στο αγέννητο παιδί σας. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να διακρίνουμε ασφαλείς και μη ασφαλείς μεθόδους και θεραπείες για την ακμή και τα σπασίματα σε αυτή τη φάση. Εδώ είναι μερικές ενδείξεις.

Μη ασφαλείς μέθοδοι θεραπείας:

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι δεν είναι σωστό και ασφαλές για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ένα τέτοιο που πρέπει να τονιστεί εδώ είναι η χρήση της ισοτρετινοΐνης. Η χρήση αυτών των φαρμάκων από το στόμα μπορεί να είναι εντελώς χρήσιμη για τη θεραπεία της ακμής, αλλά είναι επικίνδυνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το φάρμακο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το έμβρυο και να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες. Επιπλέον, άλλες θεραπευτικές επιλογές όπως η ορμονική θεραπεία, τα τοπικά ρετινοειδή επίσης δεν συνταγογραφούνται για χρήση κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Άλλες επιλογές θεραπείας:

Γενικά, θεραπείες όπως η ερυθρομυκίνη, η κλινδαμυκίνη θεωρούνται ασφαλείς για χρήση κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να λάβετε τη συμβουλή ενός γιατρού πριν από οποιαδήποτε αυτοθεραπεία. Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν φάρμακα, όπως τοπικό υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, αζελαϊκό οξύ και γλυκολικό οξύ.

Τραυματισμός του δέρματος μέσω της ακμής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Τα σημάδια και τα σπυράκια μπορεί να οδηγήσουν σε άλλες σχετικές ανησυχίες, όπως τραυματισμούς του δέρματος, κηλίδες και κηλίδες στο πρόσωπο. Αυτά είναι πολύ δυσάρεστα καθώς επηρεάζουν τη συνολική εμφάνιση και ομορφιά μας. Ακολουθούν μερικοί συνηθισμένοι τύποι παθήσεων του δέρματος που εμφανίζονται μέσω της ακμής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

  • Οι κύστεις είναι η περίπτωση ακραίας ακμής και εκρήξεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτά είναι επώδυνα σπυράκια και έχουν μουνί μέσα τους και μπορεί να σπάσουν με δυσάρεστο υγρό που προέρχεται από μέσα. Το καθαρό περιβάλλον και η ενυδάτωση είναι τα πιο σημαντικά για τη θεραπεία των κύστεων.
  • Οι βλεφαρίδες και οι φλύκταινες είναι από τα κοινά σημεία στο πρόσωπο, κατά τη διάρκεια της ταλαιπωρίας από διαρρήξεις σε αυτή τη φάση. Αυτά τα σπυράκια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να αντιμετωπιστούν με οικιακές θεραπείες εύκολα. Φροντίστε να μην τα σκάσετε γιατί μπορεί να αφήσει σκοτεινά σημεία.
  • Κόκκινα και φαγούρα σπυράκια μπορεί να έρθουν στο δρόμο σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ποτέ να μην τα τρίψετε ή να τα ξύσετε. Οι τυπικές περιοχές αυτών των διαρροών περιλαμβάνουν στο μέτωπο, τα μάγουλα και το λαιμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Το comedones και τα λευκά στίγματα είναι επίσης ένα πολύ συνηθισμένο θέαμα όταν επηρεάζονται από την ακμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Γενικά είναι λιγότερο ερεθιστικά και μοιάζουν λιγότερο άσχημες από άλλες. Αυτή η ακμή συνήθως μπορεί να παρατηρηθεί κοντά στο πηγούνι και στη μύτη κατά την πρώιμη περίοδο της εγκυμοσύνης.

Οποιεσδήποτε ουλές που απομένουν λόγω εκρήξεων και ακμής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη συμβουλή του γιατρού. Ενώ τα περισσότερα από αυτά τα σπυράκια και οι τύποι τραυματισμών του δέρματος είναι κοινά κατά τη διάρκεια της πρώιμης ή όψιμης περιόδου εγκυμοσύνης, θυμηθείτε ότι τα περισσότερα από αυτά τα σπασίματα μπορούν επίσης να συμβούν μετά τον τοκετό. Αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια παρόχων υγειονομικής περίθαλψης.

Οι ορμονικές αλλαγές και η υπερβολική παραγωγή λιπαρών ουσιών στο δέρμα προκαλούν ακμή και εκρήξεις κατά τη διάρκεια της φάσης της εγκυμοσύνης, κάτι που είναι αρκετά συνηθισμένο. Ενώ είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, δεν είναι και οι πιο δύσκολες. Με τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες και επιλογές θεραπείας, ελπίζουμε ότι βρήκατε την απάντηση για το πώς να τα ξεφορτωθείτε γρήγορα. Πείτε μας τις σκέψεις σας!

Σε περίπτωση υπερβολικής ακμής και σπυριών, μην πάτε ποτέ με αυτοθεραπεία. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε από του στόματος φάρμακα μόνοι σας. Πάντα συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για τα καλύτερα φάρμακα και δοσολογία. Όλα τα φάρμακα δεν είναι εξίσου κατάλληλα για όλους και πρέπει να λαμβάνονται υπό ιατρική επίβλεψη.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Q1. Ποια είναι η καλύτερη μάσκα προσώπου για την ακμή της εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Η αντιμετώπιση της ακμής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση. Μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από τη μικροσκοπική ακμή και τα σπυράκια ενώ είστε έγκυος μέσω σπιτικών μάσκων ή μάσκας προσώπου που διατίθενται στην αγορά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Aloe vera και μάσκα προσώπου μελιού ή τη νέα μάσκα αργίλου που είναι διαθέσιμη στην αγορά σήμερα.

Q2. Είναι η κρέμα και τα τζελ σπυριών ασφαλή για χρήση κατά την ακμή της εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Σας συνιστούμε να παίρνετε οποιοδήποτε τζελ ή κρέμα, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων από το στόμα, μόνο μετά από διαβούλευση με το γιατρό σας. Κατά τη διάρκεια της περιόδου εγκυμοσύνης, μην παίρνετε ποτέ μόνοι σας κρέμες ή τζελ, εκτός από απλές θεραπείες στο σπίτι.

Q3. Είναι τα σπυράκια σημάδι εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Τα σπυράκια και τα σπυράκια μπορεί να εμφανιστούν σε διάφορες ηλικιακές ομάδες, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Είναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων όπως ορμονικές αλλαγές, ρύπανση, ακάθαρτο περιβάλλον, άγχος, πιτυρίδα και άλλοι λόγοι. Έτσι, δεν συμβαίνει ποτέ ότι τα σπυράκια υπογράφουν ότι είναι έγκυος.

Q4. Μπορεί η ακμή να συμβεί και να εμφανιστεί μετά την εγκυμοσύνη?

Απάντηση: Ναι, η ακμή μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και μετά τον τοκετό και την εγκυμοσύνη. Αυτά οφείλονται επίσης σε ορμονικές αλλαγές και μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια ιατρού.