Οσφυαλγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: Αιτίες και συμβουλές για την εκδήλωση

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μαζί με ναυτία, έμετο, κόπωση, πρήξιμο στα πόδια, οι περισσότερες έγκυες γυναίκες βιώνουν πόνο στη μέση κάποια στιγμή. Αυτό το κάτω μέρος της πλάτης είναι το πιο παράπονο που θα ακούσουμε από έγκυες γυναίκες. Αυτός ο πόνος στην πλάτη μπορεί να οφείλεται στην αύξηση του βάρους, τη μετατόπιση του κέντρου βάρους του σώματος, τις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα κλπ. Ενώ οι περισσότεροι πόνοι που εμφανίζονται στο κάτω μέρος της πλάτης είναι αρκετά φυσιολογικοί και συχνά δεν ανησυχούν αλλά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να γίνει χρόνιο, επεκτείνοντας τον πόνο από το κάτω μέρος της πλάτης προς τα κάτω στα πόδια και τα πόδια, γεγονός που κάνει την έγκυο να μην μπορεί να σταθεί. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε λεπτομερώς τις αιτίες του πόνου στη μέση, τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ακολουθήσουμε και μερικές από τις κατ ‘οίκον θεραπείες για να ανακουφίσουμε από αυτόν τον πόνο.

Οσφυαλγία κατά τη διάρκεια της αιτίας της εγκυμοσύνης

Τι είναι ο πόνος στη μέση και είναι συχνό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Ο πόνος στη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αναφέρεται επίσης ως οσφυϊκός πόνος. Αυτός ο πόνος εντοπίζεται γενικά πάνω και πάνω από τη μέση στη μέση της πλάτης. Αυτός ο πόνος στην πλάτη ποικίλλει από ήπιο (στις περισσότερες περιπτώσεις) έως σοβαρό και ακόμη και χρόνιο σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο χρόνιος πόνος στη μέση που ακτινοβολεί στο πόδι ονομάζεται ισχιαλγία. Παρόλο που οι περισσότερες έγκυες γυναίκες παραπονιούνται ότι αυτός ο πόνος είναι σοβαρός, ο πόνος στη μέση είναι φυσιολογικό να συμβαίνει. Πολύ λίγες έγκυες κυρίες βιώνουν αφόρητο πόνο εξαιτίας του διαχωρισμού των κοιλιακών μυών. Ο πόνος στη μέση ξεκινά σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της περιόδου κύησης. Μερικές γυναίκες βιώνουν αυτόν τον πόνο κατά το πρώτο τρίμηνο, ενώ μερικές βιώνουν στο δεύτερο τρίμηνο που εξελίσσεται μέχρι τον τοκετό. Ορισμένες γυναίκες υποφέρουν επίσης από τον πόνο στην πλάτη μετά τον τοκετό.

Αιτίες για πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Αυτός ο πόνος είναι ένας από τους κοινούς πόνους ή πόνους που βιώνει μια έγκυος γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Οι αιτίες αυτού του πόνου παρατίθενται παρακάτω.

1. Ορμονική αύξηση:

Η ρελαξίνη είναι μια ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτή η ορμόνη μαλακώνει και χαλαρώνει τις πυελικές αρθρώσεις και τους συνδέσμους. Αυτό βοηθά στην παράδοση του μωρού στα τελευταία στάδια. Αυτή η ορμόνη όχι μόνο χαλαρώνει τους ιστούς στην περιοχή της πυέλου αλλά χαλαρώνει και τις αρθρώσεις σε όλο το σώμα. Λόγω αυτού, ο πόνος στην περιοχή της πλάτης ξεκινά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

2. Μετατόπιση του κέντρου βάρους:

Καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται, το μέγεθος της κοιλιάς αυξάνεται. Λόγω αυτού, το κέντρο βάρους του σώματος της εγκύου μετατοπίζεται. Η μετατόπιση του κέντρου βάρους οδηγεί σε ακατάλληλη στάση καθίσματος, περπατήματος κ.λπ., η οποία οδηγεί σε πόνο στην περιοχή της κάτω πλάτης.

3. Υπερβολική αύξηση βάρους:

Με την αύξηση του βάρους του σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι μύες αρχίζουν να καταπονούνται περισσότερο από το συνηθισμένο. Η ακατάλληλη στάση του σώματος λόγω υπερβολικού βάρους μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στη μέση.

4. Διαχωρισμός μυών:

Υπάρχουν δύο παράλληλες ζώνες μυών που συνδέονται στο κέντρο της κοιλιάς. Αυτοί οι μύες σταθεροποιούν τη σπονδυλική στήλη και στηρίζουν τη μέση. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με την αύξηση του μεγέθους της κοιλιάς, αυτοί οι μύες αρχίζουν να τεντώνονται και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και χωρίζονται. Λόγω αυτού, η στήριξη στην πλάτη καταρρέει και μια μικρή πίεση στην πλάτη οδηγεί σε έντονο πόνο στην πλάτη, και αυτό αναφέρεται ως διαστασία ορθού.

πόνος στη μέση στην εγκυμοσύνη 8

Αρχικά διορθωτικά μέτρα για τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Ο πόνος στη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι συχνά ανεκτός, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτός γίνεται αφόρητος για τις έγκυες γυναίκες. Οι γιατροί προτείνουν να ακολουθήσετε ορισμένες θεραπείες στο σπίτι για να αποφύγετε και να θεραπεύσετε τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μερικές από τις θεραπείες είναι

1. Προγεννητικό μασάζ:

Σε ποιον δεν αρέσει το μασάζ στην πλάτη. Ένα τέλειο μασάζ στην πλάτη θα σας ανακουφίσει από τον πόνο στην πλάτη. Το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος γύρω από την πλάτη, η οποία σας παρέχει άμεση ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη.

2. Ζεστό νερό και συμπίεση:

Το ζεστό νερό χρησιμοποιείται για να αυξήσει τη θερμοκρασία που μπορεί να θεραπεύσει τον πόνο στην πλάτη. Με την αύξηση της θερμοκρασίας, η ροή του αίματος αυξάνεται επίσης σε όλο το σώμα. Η ζεστασιά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της δυσκαμψίας των αρθρώσεων και των μυϊκών σπασμών. Μια σπιτική συμπίεση μπορεί να γίνει μούλιασμα μιας καθαρής πετσέτας σε ζεστό νερό και μασάζ αυτής της μουσκεμένης πετσέτας στην περιοχή της κάτω πλάτης. Βεβαιωθείτε ότι δεν εφαρμόζετε αυτόν τον συμπιεστή στο στομάχι. Το μπάνιο με ζεστό νερό απαλύνει επίσης τους πόνους στην πλάτη. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε άλατα Epsom στο ζεστό νερό για να απελευθερώσετε τους σφιγμένους μύες.

3. Αναλγητικά:

Βασικά, οι ασκήσεις είναι οι καλύτερες θεραπείες για τους πόνους στη μέση. Πέρα από τις ασκήσεις, η ανακούφιση από τον πόνο στη μέση προέρχεται από τη χρήση αναλγητικών. Χρησιμοποιήστε αυτά τα αναλγητικά μόνο μετά από διαβούλευση με το γιατρό σας.

4. Γιόγκα:

Η γιόγκα είναι μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης για κάθε είδους πόνο. Η εκτέλεση γιόγκα βοηθά στο τέντωμα των μυών, δίνοντας έτσι ανακούφιση στο κάτω μέρος της πλάτης. Επιπλέον, ο διαλογισμός που γίνεται στη γιόγκα μπορεί να μειώσει το άγχος και να σας κρατήσει ευτυχισμένους όλη την ημέρα.

5. Άσκηση:

πόνος στη μέση στην εγκυμοσύνη 7

Οι ασκήσεις διατάσεων μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου στη μέση. Το περπάτημα θεωρείται επίσης ως μία από τις καλύτερες μορφές άσκησης για την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη.

6. Θέσεις ύπνου:

πόνος στη μέση στην εγκυμοσύνη 2

Η στάση του ύπνου μπορεί επίσης να δώσει ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη. Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα διπλωμένα πόδια κάτω από την κοιλιά και μπορεί να παρέχει στήριξη στην κοιλιά, μειώνοντας έτσι την πίεση στην πλάτη. Η χρήση ενός οσφυϊκού μαξιλαριού ενώ κάθεστε μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη.

7. Άλλες θεραπείες:

Εναλλακτικά, φάρμακα όπως ο βελονισμός και οι χειροπρακτικές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου στη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Βελονισμός:

πόνος στη μέση στην εγκυμοσύνη 6

Η αρχαία κινεζική τέχνη της θεραπείας πόνων και κόμπων στο σώμα σας εμφανίστηκε με τη μορφή αιχμηρών βελόνων που τρυπιούνται σε συγκεκριμένη περιοχή με κόμπους του σώματός σας. Η λέξη παρακέντηση παίζει μεγάλο ρόλο στον βελονισμό όπου γιατροί ή επαγγελματίες βελονιστές εισάγουν βελόνες στην πλάτη σας, η περιοχή του πόνου είναι ακριβής εκεί που πιστεύουν ότι η ροή της qui ή της ενέργειας του σώματος περιορίζεται μέσω των κόμβων. Το άνοιγμα αυτών των κόμβων μέσω του βελονισμού θα σας δώσει άμεση ανακούφιση. Αυτή είναι η καλύτερη θεραπεία για τον πόνο στην πλάτη.

Ζώνη μητρότητας:

Αυτές οι ζώνες για έγκυες γυναίκες παρέχουν τη βέλτιστη υποστήριξη στην αναπτυσσόμενη κοιλιά και στο κάτω μέρος της πλάτης σας. Απομακρύνει το άγχος στην πλάτη δίνοντας πιο σταθερή υποστήριξη και βελτιώνει τη στάση σας. Μπορείτε να φορέσετε αυτή τη ζώνη για λίγες μόνο ώρες την ημέρα. Αυτές οι ζώνες διατίθενται σε διάφορα μεγέθη που καλύπτουν γυναίκες που φέρουν πολλαπλά μωρά. Οι ζώνες μητρότητας διατίθενται στο διαδίκτυο και καταστήματα μητρότητας.

Συμβουλές για την πρόληψη και την αποφυγή πόνου στη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Μερικές από τις γενικές συμβουλές που μπορούν να ακολουθηθούν για την πρόληψη του πόνου στη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι

  • Ελέγξτε την αύξηση του βάρους. Προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Συνιστάται να μην σηκώνετε βάρη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Η παραμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να ασκήσει πίεση στην πλάτη. Γι ‘αυτό αποφύγετε να στέκεστε για πολύ χρόνο.
  • Να φοράτε πάντα φαρδιά ρούχα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Φορέστε τα κατάλληλα παπούτσια που παρέχουν τέλεια στήριξη στο σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Ο ύπνος σε επίπεδη επιφάνεια μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο στην πλάτη και ακόμη και να αποτρέψει τον πόνο στην πλάτη.
  • Κάντε καθημερινά απαλές ασκήσεις διατάσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Αποφύγετε να εργάζεστε αργά όταν κάθεστε. Κάντε διαλείμματα στη μέση και περπατήστε για τουλάχιστον 5 λεπτά.
  • Ακολουθήστε μια σωστή διατροφή. Αποφύγετε τα τρόφιμα που μπορούν να αυξήσουν τον πόνο στην πλάτη.

Πότε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό:

Ο πόνος στην πλάτη είναι αρκετά συνηθισμένος σε έγκυες γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο ήπιος πόνος στην πλάτη μπορεί να αντιμετωπιστεί χρησιμοποιώντας οικιακές θεραπείες. Οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να συμβουλευτούν γιατρό εάν παρουσιάσει έντονο πόνο στην πλάτη που συνοδεύεται από ουρολοίμωξη, κολπική αιμορραγία, πυρετό, αίσθημα μυρμήγκιασμα των άκρων, ακανόνιστο κολπικό έκκριμα. Μερικές φορές ο πόνος μπορεί να είναι πολύ έντονος ώστε να ακτινοβολεί μέχρι το πόδι με αποτέλεσμα την ισχιαλγία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για περαιτέρω θεραπεία.

Συμπερασματικά, μπορεί να ειπωθεί ότι ο πόνος στη μέση είναι διαδεδομένος στις περισσότερες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις αυτός ο πόνος μπορεί να επιδεινωθεί και να οδηγήσει σε ισχιαλγία. Ακολουθήστε τα προαναφερθέντα προληπτικά μέτρα και συμβουλές για να αποφύγετε τον πόνο στην μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης, δοκιμάστε τις σπιτικές θεραπείες για να ανακουφιστείτε από τον πόνο στη μέση και μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Q1. Ο πόνος στη μέση είναι σημάδι εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Όλοι οι πόνοι στην πλάτη δεν είναι σημάδια εγκυμοσύνης. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος στη μέση είναι ένα σύμπτωμα της πρώιμης εγκυμοσύνης. Μερικές έγκυες γυναίκες εμφανίζουν πόνο στην πλάτη κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη της.

Q2. Είναι ο πόνος στη μέση σημάδι τοκετού?

Απάντηση: Ο τοκετός συνήθως ξεκινά στο τέλος του 3ου τριμήνου. Μερικές φορές ο πόνος στη μέση στο τελευταίο τρίμηνο μπορεί να είναι σημάδι τοκετού. Εάν αισθανθείτε έντονο πόνο στην πλάτη κατά τις αρχές του 3ου τριμήνου, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να ελέγξετε την κατάσταση του μωρού για τυχόν πρόωρο τοκετό.

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι απλώς προτάσεις και ο ιστότοπος δεν είναι σε καμία περίπτωση υπεύθυνος για τις παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει. Είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν προγραμματίσετε οτιδήποτε, ειδικά όταν είστε έγκυος.