Οφέλη και δυσμενείς επιδράσεις του ελαίου δέντρου τσαγιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι μια βόλτα με τρενάκι όχι μόνο για τη μητέρα αλλά για όλη την οικογένεια. Είναι ένα βοτανικό εκχύλισμα που έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορούν να θεραπεύσουν την ακμή και το πόδι του αθλητή. Αν και έχει οφέλη, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε εάν είναι ασφαλές να χρησιμοποιούμε λάδι από δέντρο τσαγιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν και είναι φυτικό προϊόν, μπορεί να μην είναι πάντα ασφαλές. Είναι ακόμα καλύτερο να είστε ασφαλείς αφού η εγκυμοσύνη είναι μια πολύ ήπια και λεπτή περίοδος. Αυτό το άρθρο σας δίνει λεπτομέρειες σχετικά με τα οφέλη και τις αρνητικές επιπτώσεις του ελαίου δέντρου τσαγιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τι είναι το έλαιο δέντρων τσαγιού?

Ένα άλλο όνομα για το έλαιο δέντρων τσαγιού είναι το λάδι melaleuca και έχει άρωμα παρόμοιο με την καμφορά. Το έλαιο τσαγιού εξάγεται από τα φύλλα του Melaleuca alternifolia που προέρχονται από το Κουίνσλαντ, τη Νέα Νότια Ουαλία και την Αυστραλία. Η σύνθεση του ελαίου αλλάζει όταν υπάρχει μια διαδικασία οξείδωσης λόγω της έκθεσης στον αέρα καθώς αποτελείται από πολλές χημικές ουσίες. Έχει μια σειρά χρωμάτων από ανοιχτό κίτρινο έως άχρωμο.

λάδι δέντρων τσαγιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε έλαιο τσαγιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Ό, τι είναι φυσικό δεν είναι πάντα ασφαλές. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε λάδι δέντρου τσαγιού αραιώνοντάς το με άλλο λάδι καθώς η υψηλή συγκέντρωση του ελαίου δέντρων τσαγιού το καθιστά λίγο επικίνδυνο. Δεδομένου ότι η εγκυμοσύνη δεν περιλαμβάνει μία αλλά δύο ζωές, είναι καλύτερο να αντιμετωπίσετε την κατάσταση υπό την καθοδήγηση ενός γιατρού. Η εξωτερική εφαρμογή θεωρείται ασφαλής, αλλά δεν είναι καθόλου ασφαλές να λαμβάνετε λάδι από δέντρο τσαγιού από το στόμα.

Πλεονεκτήματα της χρήσης ελαίου δέντρου τσαγιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Το φυτικό έλαιο έχει πολλά οφέλη, και μερικά από αυτά αναφέρονται παρακάτω:

1. Ακμή:

Οι αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ελαίου δέντρου τσαγιού το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για τη θεραπεία της ακμής, χαρίζοντάς σας λείο δέρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμες που διατίθενται στην αγορά και έχουν 5% έλαιο τσαγιού.

2. Λιπαρό δέρμα:

Εάν θέλετε να μειώσετε την περίσσεια λιπαρότητας στο δέρμα σας, τότε οι αντισηπτικές ιδιότητες του ελαίου δέντρων τσαγιού κάνουν την καλύτερη λύση.

3. Έκζεμα και ξηροδερμία:

Το έλαιο τσαγιού καταπρανει το δέρμα σας όταν υποφέρετε από ξηροδερμία και έκζεμα.

4. Θεραπεύει τις πληγές:

Το έλαιο τσαγιού έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που σας βοηθούν να επουλώσετε πληγές που προκαλούνται από βακτήρια.

5. Υγεία του τριχωτού της κεφαλής:

Εάν έχετε φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής που προκαλείται από πιτυρίδα, τότε το έλαιο τσαγιού μπορεί να σας βοηθήσει να ενυδατώσετε το τριχωτό της κεφαλής σας προάγοντας την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

6. Κνησμός στο δέρμα:

Το έλαιο δέντρων τσαγιού βοηθά στην εξάλειψη των αιτιών του κνησμού του δέρματος και της φλεγμονής καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Ανεπιθύμητες ενέργειες του ελαίου δέντρου τσαγιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Παρόλο που το έλαιο δέντρων τσαγιού έχει οφέλη, έχει επίσης κάποιες δυσμενείς επιδράσεις όταν λαμβάνεται από το στόμα, καθώς οδηγεί σε τοξικότητα. Αν και οι παρενέργειες διαφέρουν από κάθε έγκυο γυναίκα. Μερικές από τις επιπτώσεις που προκαλεί το έλαιο δέντρων τσαγιού είναι:

 • Αποπροσανατολισμός.
 • Φλεγμονή του δέρματος.
 • Ερεθισμός.
 • Πόνος.
 • Ερυθρότητα.
 • Μπορεί να προκαλέσει κάτι σοβαρό, όπως κώμα.

έγκυος γυναίκα

Πώς να χρησιμοποιήσετε λάδι δέντρου τσαγιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Το έλαιο δέντρων τσαγιού θεωρείται ασφαλές για εξωτερική εφαρμογή στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι επίσης ιδανικό αν αναμίξετε λάδι από δέντρο τσαγιού με άλλο λάδι αραιώνοντάς το, καθιστώντας το ακόμα πιο αξιόπιστη επιλογή. Αλλά θυμηθείτε να μην καταναλώνετε λάδι από δέντρο τσαγιού από το στόμα, καθώς μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες. Εδώ είναι μερικές από τις γρήγορες και εύκολες συνταγές DIY που είναι ασφαλείς για έγκυες γυναίκες.

Απολυμαντικό χεριών:

Συστατικά:
 1. Δέκα σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού.
 2. ¾ φλιτζάνι αλκοόλ.
 3. ¼ φλιτζάνι τζελ αλόης βέρα.
Πως να προετοιμαστείς:
 • Πάρτε ένα μπολ και ρίξτε όλα τα υλικά σε αυτό. Πάρτε ένα μπολ, κατά προτίμηση φτιαγμένο από γυαλί.
 • Ανακατέψτε το περιεχόμενο του γυάλινου μπολ και ανακατέψτε το σωστά, σχηματίζοντας ένα τζελ.
 • Πάρτε ένα καθαρό άδειο μπουκάλι και ρίξτε το περιεχόμενο σε αυτό. Το έτοιμο για χρήση απολυμαντικό είναι έτοιμο για χρήση.

Εμφανίζει το φλεγμονή του δέρματος:

Συστατικά:
 1. Δέκα σταγόνες λάδι δέντρων τσαγιού.
 2. Μία κουταλιά ελαιόλαδο.
 3. Μια κουταλιά λάδι καρύδας.
Πως να προετοιμαστείς:
 • Πάρτε τα συστατικά λάδι δέντρου τσαγιού, ελαιόλαδο και λάδι καρύδας σε ένα μπολ.
 • Ανακατέψτε τα καλά ώστε να συνδυαστούν καλά τα περιεχόμενα.
 • Αποθηκεύστε το λάδι που προκύπτει σε ένα άδειο δοχείο.
 • Μπορείτε να εφαρμόσετε τον συνδυασμό λαδιού στις φλεγμονώδεις περιοχές μέχρι να ανακουφιστείτε.

Αφαίρεση ακμής:

Συστατικά:
 1. Δέκα σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού.
 2. 20 σταγόνες νερό.
 3. Μπατονέτες.
Πως να προετοιμαστείς:
 • Ανακατέψτε τις δέκα σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού και 20 σταγόνες νερό σε ένα μικρό μπολ.
 • Εφαρμόστε το μείγμα στις περιοχές του προσώπου σας που έχουν πληγεί από την ακμή με ένα μπατονέτα.
 • Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα για αποτελεσματικά αποτελέσματα.

Προφυλάξεις για τη χρήση ελαίου δέντρου τσαγιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Αν και υπάρχει μια λίστα με οφέλη που μπορεί να προσφέρει το έλαιο δέντρων τσαγιού, όπως η θεραπεία και η ηρεμία πολλών δερματικών προβλημάτων, θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι δέντρων τσαγιού με μερικές προφυλάξεις:

 1. Μην εφαρμόζετε λάδι από δέντρο τσαγιού απευθείας στο δέρμα σας. Είναι πάντα απαραίτητο να το αραιώσετε με άλλο λάδι όπως λάδι καρύδας, ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο.
 2. Αναμίξτε τουλάχιστον 12 σταγόνες λάδι φορέα για κάθε δύο σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού.
 3. Είναι καλύτερα αν κάνετε μια δοκιμή επιδερμίδας στο δέρμα σας για να δείτε εάν είστε αλλεργικοί στο έλαιο τσαγιού.
 4. Η εφαρμογή ελαίου δέντρου τσαγιού στην περιοχή των ματιών σας πρέπει να γίνεται προσεκτικά, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ερυθρότητα.

Η εγκυμοσύνη φέρνει μια διαφορετική εμπειρία για κάθε γυναίκα επειδή όλες είναι διαφορετικές και ο τρόπος που αντιδρά είναι επίσης διαφορετικός. Οι ορμονικές αλλαγές σε μια έγκυο αλλάζουν κάθε μικρό πρόβλημα που προκαλείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πολλοί από εμάς είναι δύσκολο να επιλέξουμε τι να χρησιμοποιήσουμε και τι όχι αφού οι έγκυες γυναίκες έχουν περιορισμούς να χρησιμοποιούν οτιδήποτε άλλο εκτός από τα φάρμακα που έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός. Το έλαιο τσαγιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα από τα φυτικά έλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, κατά προτίμηση υπό την καθοδήγηση του γιατρού.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Q1. Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε λάδι από δέντρο τσαγιού αντί για αντιβιοτικά?

Απάντηση: Η απάντηση είναι δύσκολη, όχι! Αν και το έλαιο δέντρων τσαγιού έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, λειτουργούν με ασφάλεια μόνο σε εξωτερικά προβλήματα του δέρματος. Όταν υπάρχει ανάγκη αντιμετώπισης προβλημάτων στο σώμα σας, τότε δεν πρέπει να λαμβάνεται από το στόμα και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως αντικατάσταση αντιβιοτικών.

Q2. Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε λάδι από δέντρο τσαγιού για μωρά?

Απάντηση: Μπορείτε να αναμίξετε μερικές σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού με ένα άλλο άρωμα χωρίς άρωμα και να το εφαρμόσετε στις πληγείσες περιοχές του εξανθήματος της πάνας. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτό το λάδι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για βρέφη ηλικίας κάτω των έξι μηνών.

Q3. Είναι ασφαλές το λάδι δέντρων τσαγιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Το έλαιο τσαγιού σας δίνει οφέλη μόνο όταν χρησιμοποιείται μέτρια και εξωτερικά. Δεν πρέπει να λαμβάνεται από το στόμα με οποιοδήποτε κόστος, καθώς μπορεί να είναι τοξικό και μπορεί να προκαλέσει πολλές παρενέργειες. μερικές φορές, οι συνέπειες μπορεί να είναι θανατηφόρες.

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που μοιράζονται σε αυτό το άρθρο είναι προτάσεις και δεν αντικαθιστούν με κανέναν τρόπο τη συμβουλή ενός γιατρού. Είναι πάντα ασφαλές να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν δοκιμάσετε κάτι νέο, ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.