Τρόποι για τη θεραπεία του λόξυγγα του νεογέννητου μωρού

Ως γονιός, το να γνωρίζετε και να κατανοείτε κάθε μικρό πράγμα για το μωρό σας γίνεται καθήκον σας. Ένα τέτοιο πράγμα που είναι πολύ συνηθισμένο αλλά όμως δεν γνωρίζουμε πολλά είναι ο λόξυγκας. Ενώ ο λόξιγκας στους ενήλικες είναι συχνά θέμα αστείων. Καθώς το θεωρούμε ως σημάδι ενός κοντινού και αγαπημένου που μας λείπει, στα μωρά, είναι λίγο διαφορετικό. Δεδομένου ότι το σώμα τους είναι πολύ μικρό και εύθραυστο, ένας λόξιγκας μωρού μπορεί να προκαλέσει ένα τράνταγμα, το οποίο μπορεί να τους προκαλέσει δυσφορία.

μωρό λόξυγκας

Ένα μωρό μπορεί να ανακατεύεται τόσο συχνά όσο ένας ενήλικας και μερικές φορές ακόμη πιο συχνά. Καθώς το σώμα τους συνηθίζει ακόμα την κοινή διαδικασία αναπνοής. Μια νεαρή μητέρα μπορεί να τείνει να ανησυχεί μήπως δει το μωρό τους σε παρόμοια δυσφορία. Αλλά εδώ θα τους βοηθήσουμε να χαλαρώσουν και να κατανοήσουν αυτό το κοινό φαινόμενο. Λοιπόν, ας μάθουμε και να ανακαλύψουμε τι και γιατί είναι ο παιδικός βήχας.

Πίνακας Περιεχομένων:

  • Μωρό λόξυγκας στην εγκυμοσύνη Womb
  • Λόγκικα μωρών Αιτίες και συμπτώματα
  • Προηγμένες συμβουλές και κόλπα για να αποφύγετε τον λόξυγκα
  • Είναι ο λόξυγγας φυσιολογικός ή επικίνδυνος?
  • Υπάρχει ανάγκη να συμβουλευτείτε έναν γιατρό?
  • Πώς να σταματήσετε τον λόξυγγα αμέσως?

Λόξυγος μωρού στην κύστη εγκυμοσύνης:

Όταν ένα μωρό αρχίζει να εξασκείται στην αναπνοή, το διάφραγμα του κάνει μικρές κινήσεις. αυτές οι μικρές κινήσεις προκαλούν λόξυγκα ενώ το μωρό είναι ακόμα στη μήτρα. Ο λόξυγκας του μωρού στη μήτρα της εγκυμοσύνης είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να βιώνεται συνεχώς από λίγους. Άλλες μαμάδες μπορεί να μην βιώσουν καθόλου αυτούς τους εμβρυϊκούς λόξυγκες.

Λόγισμα του μωρού Αιτίες και συμπτώματα:

Οποιοδήποτε είδος πίεσης στο διάφραγμα μπορεί να προκαλέσει σπασμούς που τελικά οδηγούν σε μωρά λόξυγγα.

[Δείτε περισσότερα: Πώς να γδέρνετε ένα μωρό]

Εδώ είναι μερικές άλλες κοινές αιτίες:

1. Υπερτροφή:

Ο υπερβολικός θηλασμός προκαλεί πίεση στο σώμα του μωρού. Καθώς το σώμα δεν είναι ακόμα προετοιμασμένο να λάβει περισσότερη τροφή από ό, τι απαιτείται. Αυτό προκαλεί πίεση οδηγεί σε λόξυγγα του μωρού.

2. Γρήγορη σίτιση:

Ενώ ο υπερβολικός θηλασμός μπορεί να έχει άσχημες επιδράσεις στο σώμα του μωρού, το ίδιο και ο γρήγορος τάισμα. Συχνά μας λένε να ταΐζουμε ένα μωρό αργά και υπομονετικά καθώς ακόμα μαθαίνουν να λαμβάνουν σωστή τροφή. Η γρήγορη σίτιση πιέζει και πάλι το διάφραγμα που οδηγεί σε λόξυγγα του μωρού.

3. Δεν μαστίζει το μωρό:

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά τη σίτιση ενός μωρού είναι να βεβαιωθείτε ότι γλιστράει. Μόνο όταν το μωρό σφυρίζει μπορεί να γίνει κατανοητό ότι το σώμα του έχει αποδεχτεί την τροφή. Επίσης, κάθε είδους αέριο απελευθερώνεται μέσω του ριπή αποφεύγοντας τον λόξυγκα.

4. Ατημέλητα μαλλιά:

Μπορεί να μην το γνωρίζουν πολλοί, αλλά ακόμη και μια τρίχα μαλλιών που χτυπά συνεχώς το αυτί ή το λαιμό του μωρού μπορεί να προκαλέσει λόξυγγα. Λόγω της άνισης αίσθησης που τους προκαλεί να εκνευριστούν και στη συνέχεια να οδηγήσουν σε λόξυγκα.

Σύνθετες συμβουλές και κόλπα για να αποφύγετε τον λόξυγγα:

Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου τους κοινούς λόγους. Γιατί το μωρό παίρνει λόξυγγα επειδή αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τι να κάνετε όταν το μωρό έχει λόξυγκα. Εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές και κόλπα για τον λόξυγκα του μωρού, Gripe

Ενα ΝΕΡΟ :

Το Gripe Water είναι μια πολύ γνωστή επιλογή που προτιμούν οι μητέρες. Όταν το μωρό τους περνάει κάθε είδους φάση αλλαγής και σε αυτή την περίπτωση λόξυγκας. Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε ενόχληση και ερεθισμό.

β) Περιμένετε:

Είναι πιθανό ότι πολλοί άνθρωποι το γνωρίζουν ήδη, αλλά δεν είναι αρκετά υπομονετικοί. Η αναμονή είναι η καλύτερη συμβουλή για να αφήσετε το μωρό σας να επιστρέψει στην κανονική του μη-λόξυγγα κατάσταση γιατί θα περάσει.

γ) πιπίλα:

Ενώ οι πιπίλες θεωρούνται όχι και τόσο καλό πράγμα για το μωρό. Λόγω των μύθων που σχετίζονται με τα μωρά που συνηθίζουν να θηλάζουν. Αλλά οι πιπίλες στην πραγματικότητα είναι πολύ χρήσιμες και εύχρηστες για να ηρεμήσουν το μωρό.

δ) pingήλισμα:

Λοιπόν, γνωστό και το πολύ συνηθισμένο κόλπο είναι να αφήσετε το μωρό σας να γλιστρήσει, το ρέψιμο θα απελευθερώσει κάθε είδους πίεση στο διάφραγμα του μωρού, αλλά και την τροφή του σε ευθυγράμμιση.

[Δείτε περισσότερα: 1 μήνας μωρό]

Είναι ο λόξυγγας φυσιολογικός ή επικίνδυνος?

Ο λόξυγκας είναι απολύτως φυσιολογικό. δεν υπάρχει τίποτα για να ανησυχείτε καθώς δεν είναι επικίνδυνα. Οι αλλαγές στο σώμα και το μοτίβο αναπνοής οδηγούν σε λόξυγκα. Ενώ είναι συνηθισμένο να παίρνετε λόξυγκα, μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις όπου το μωρό δεν παίρνει ποτέ λόξυγκα. Και σε αυτήν την περίπτωση ο γονέας ή ο κηδεμόνας δεν πρέπει να ανησυχεί καθώς δεν είναι όλα τα μωρά ίδια, ούτε το σώμα τους ούτε οι διατροφικές του συνήθειες.

Υπάρχει ανάγκη να συμβουλευτείτε έναν γιατρό?

Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό σε περίπτωση που το μωρό δεν σταματήσει τον λόξυγγα. Ο λόξυγκας είναι σταθερός και προκαλεί δυσφορία στο μωρό ή εάν προκαλεί πολύ σούβλα. Σε αυτά τα σενάρια, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό. Για να μπορούν να διαγνώσουν οποιονδήποτε άλλο πιθανό λόγο λόξυγκας και να δώσουν έτσι μια πιο κατάλληλη λύση.

Πώς να σταματήσετε τον λόξυγγα αμέσως?

Εάν είστε έξω σε δημόσιο χώρο, παρακολουθήστε μια εκδήλωση και το μωρό σας αρχίζει να γλιστρά. Είστε άφωνοι και αναρωτιέστε πώς να βοηθήσετε αμέσως το μωρό σας με τον ερεθισμό του. Τότε το μόνο που χρειάζεστε είναι μια πιπίλα και τρικ.

Μια πιπίλα βοηθά στην ηρεμία του μωρού. Το μάσημα και το τσούξιμο αφαιρούν επίσης την προσοχή του μωρού από την ξαφνική δυσφορία τους. Η πιπίλα βοηθά στην απελευθέρωση του άγχους που μπορεί να αισθάνεται το σώμα του μωρού και θα την ανακουφίσει αμέσως.

Το ρέψιμο του μωρού είναι ένας άλλος τρόπος για να σταματήσει αμέσως ο λόξυγγας του μωρού. Θα απελευθερώσει κάθε είδους πίεση που μπορεί να αισθανθεί το σώμα ενός μωρού λόγω υπερφαγίας ή γρήγορου φαγητού. Το ρέψιμο θα απελευθερώσει επίσης οποιαδήποτε υπερβολική τροφή που μπορεί να είχε προκαλέσει δυσφορία και ερεθισμό.

Ο λόξυγκας είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορους τρόπους. Ο λόξιγκας μπορεί να είναι θανατηφόρος σε περίπτωση που είναι εξαιρετικά σταθερός και απότομος. Καθώς υπάρχουν πιθανότητες πνιγμού στο φαγητό ενώ τρώτε. Με τη βοήθεια αυτών των απλών λύσεων, μπορούμε να φροντίσουμε τα μωρά και να μάθουμε καλύτερα. Γιατί τα μωρά παίρνουν λόξυγκα.

Συχνές Ερωτήσεις:

1. Μπορείτε να ταΐσετε ένα μωρό με λόξυγγα?

Ο λόξυγκας στις περισσότερες περιπτώσεις σταματά μετά από μερικά λεπτά και μπορείτε να περιμένετε μέχρι το ίδιο και στη συνέχεια να αρχίσετε να ταΐζετε το μωρό σας. Εάν δεν έχετε κανέναν να σας βοηθήσει ή να σας βοηθήσει και ο λόξιγκας είναι πολύ απότομος και σταθερός, τότε είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

2. Τι πρέπει να κάνω όταν το μωρό παίρνει συχνά λόξυγκα?

Μην πανικοβάλλεστε, αν ο λόξυγκας είναι πολύ συχνός και επηρεάζει το μωρό, συμβουλευτείτε έναν γιατρό, σε περίπτωση που ο λόξυγκας δεν είναι συχνός, μην πανικοβληθείτε και περιμένετε λίγο χρόνο για να το αφήσετε να φύγει.

3. Το μωρό παίρνει λόξυγγα μετά τη σίτιση, τι να κάνει?

Συζητήστε με τον παιδίατρο για το ίδιο, υπάρχει η πιθανότητα το μωρό να κρατηθεί σε μια δυσάρεστη θέση ή να έχει υπερθερμανθεί. Εάν το παιδί έχει άλλα σημεία και συμπτώματα που σας ανησυχούν όπως εξανθήματα, βήχα ή οποιοδήποτε είδος ερεθισμού, πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως γιατρό.