Πολιτισμός και Φεστιβάλ του Arunachal Pradesh

Τα φεστιβάλ του Arunachal Pradesh διοργανώνονται και δημοσιεύονται από το Υπουργείο Τουρισμού, της Κυβέρνησης της Ινδίας, κάθε χρόνο. Αυτό το άρθρο απαριθμεί τα κορυφαία φεστιβάλ που γιορτάζονται στην πολιτεία Arunachal Pradesh

Το Φεστιβάλ Tawang:

φεστιβάλ του arunachal pradesh

Το Φεστιβάλ Tawang πραγματοποιείται τον Οκτώβριο κάθε έτους. Επικεντρώνεται στο θέμα της φυλής Arunachal Tribal. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πολύχρωμους χορούς, παραδοσιακές κουζίνες, γηγενή παιχνίδια και αθλητικές και πολιτιστικές εκθέσεις. Γιορτάζουν τον πολιτισμό και την κληρονομιά των ανθρώπων αυτής της πολιτείας.

Si-Donyi of Tagin:

Si Donyi του Tagin

Το Si-Donyi είναι ένα φεστιβάλ της φυλής που ονομάζεται Tagins. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου. Γιορτάζεται για να προάγει την υγεία, τον πλούτο και την ευημερία των ανθρώπων της φυλής. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει διάφορες τελετουργίες που πραγματοποιούνται για να εξευμενίσουν διάφορα στοιχεία όπως οι θεοί Si (Γη) και Donyi (Sunλιος). Ο εορτασμός περιλαμβάνει όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και το φύλο, και βλέπει ευρεία συμμετοχή. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με λαϊκούς χορούς και μεγάλο κοινό γλέντι

Reh του Idu Mishmi:

Reh του Idu Mishmi

Το Reh είναι ένα φεστιβάλ της φυλής που ονομάζεται Idu Mishmi. Γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Φεβρουαρίου. Γιορτάζεται για να προάγει την υγεία, τον πλούτο και την ευημερία των ανθρώπων της φυλής. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει διάφορες τελετουργίες που πραγματοποιούνται για να κατευνάσουν διάφορα στοιχεία όπως το Si (Γη) και άλλες θεότητες, και οι γιορτές περιλαμβάνουν όλες, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και το φύλο, και βλέπουν ευρεία συμμετοχή. Το φεστιβάλ τελειώνει με λαϊκούς χορούς όπως ο χορός Igu και ένα μεγάλο γλέντι της κοινότητας.

Boor-Boot of Hill Miri:

Boor Boot of Hill Miri

Το Boor-Boot είναι ένα φεστιβάλ της φυλής που ονομάζεται Hill Miri. Είναι ένα ετήσιο αγροτικό φεστιβάλ της φυλής. Γιορτάζεται κάθε χρόνο από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου. Γιορτάζεται για την προώθηση της υγείας, του πλούτου, της καλής συγκομιδής και της ευημερίας των ανθρώπων της φυλής. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει διάφορες τελετουργίες που πραγματοποιούνται για να κατευνάσουν διάφορους θεούς όπως ο Θεός Boori Uyi και άλλες θεότητες, και οι εορταστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν όλες, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και το φύλο, και βλέπει ευρεία συμμετοχή. Υπάρχουν θυσίες από πουλιά και άλλα πουλιά στους θεούς. Το φεστιβάλ τελειώνει με λαϊκούς χορούς και ένα μεγάλο γλέντι της κοινότητας.

Losar of Monpa, Sherdukpen:

Losar of Monpa Sherdukpen

Το Losar είναι ένα φεστιβάλ της φυλής που ονομάζεται Monpa και βρίσκονται στο Sherdukpen. Είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ της Βουδιστικής φυλής που καλύπτει τις αιρέσεις Μαχαγιάνα, όπως οι Σέρντουκπενς, Μόνπα, Χάμπα Μέμπα και Νάχ. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου και είναι η Πρωτοχρονιά τους. Γιορτάζεται για την προώθηση της υγείας, του πλούτου, της καλής συγκομιδής και της ευημερίας των ανθρώπων της φυλής. Οι προσευχές γίνονται σε έναν βουδιστικό ναό που ονομάζεται Gompa. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει διάφορες τελετουργίες που πραγματοποιούνται από τους Λάμα, και οι εορταστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και το φύλο, και βλέπει ευρεία συμμετοχή. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με χορούς παντομίμας και μεγάλο γλέντι της κοινότητας

Ταμλάντου του Ταραόν & Καμάν Μίσμι:

Tamladu του Taraon & amp; Καμάν Μίσμι

Το Tamladu είναι ένα φεστιβάλ της φυλής που ονομάζεται Taraon & Καμάν Μίσμι. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου από τις φυλές της περιοχής Ντιμπάνγκ και της Κοιλάδας του Κάτω Ντιμπάνγκ. Γιορτάζεται για να προάγει την υγεία, τον πλούτο, την ασφάλεια και την ευημερία των ανθρώπων της φυλής.

Khan ή Chindung of Miji:

Khan ή Chindung of Miji

Το Chindang είναι ένα φεστιβάλ της φυλής που ονομάζεται Miji (Sajolang) που ζει στο West Kameng. Είναι ένα ετήσιο αγροτικό φεστιβάλ της φυλής. Γιορτάζεται κάθε χρόνο για δέκα ημέρες το φθινόπωρο. Γιορτάζεται για την προώθηση της υγείας, του πλούτου, της καλής συγκομιδής και της ευημερίας των ανθρώπων της φυλής. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει διάφορες τελετουργίες που γίνονται για να κατευνάσουν διάφορους θεούς. Υπάρχουν θυσίες από πτηνά και άλλα πουλιά στους θεούς. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με λαϊκούς χορούς και μεγάλο κοινό γλέντι.

Πέρυσι, το Υπουργείο Τουρισμού, της Κυβέρνησης της Ινδίας διοργάνωσε τη 2η Έκδοση του International Tourism Mart for East and N.E. Πολιτείες στο Tawang, Arunachal Pradesh. Αυτό πραγματοποιήθηκε από τις 18 Οκτωβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου 2013.