Εξερευνώντας την άγρια ​​ζωή: Τα κορυφαία 3 εθνικά πάρκα στο Χιματσάλ Πραντές

Οι όμορφοι καταπράσινοι λόφοι και οι πάντα ήρεμοι ποταμοί του Χιματσάλ Πραντές είναι επίσης ένας περήφανος οικοδεσπότης σε πολλά καταφύγια άγριας ζωής. Τα εθνικά πάρκα στο Χιματσάλ Πραντές έχουν πολλά να προσφέρουν. Για όλους αυτούς τους λάτρεις, εδώ είναι ένας ακόμη λόγος να ταξιδέψετε στα Ιμαλάια. Τα Ιμαλάια κατατάχθηκαν ως «εξαιρετική φυσική ομορφιά και διατήρηση της βιολογικής ποικιλομορφίας» από την UNESCO το έτος 2014. Τα δάση του Himachal προσφέρουν υπέροχο θέαμα για να δείτε την απροβλημάτιστη και άγρια ​​πλευρά των ζώων αφήνοντάς σας έτσι την πιο συναρπαστική εμπειρία. Το μέρος ήταν πάντα ενδιαφέρον για όλους τους πεζοπόρους και τους λάτρεις της περιπέτειας για να βιώσουν την ωμή πλευρά των ινδικών ζώων που φιλοξενεί. Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα Ιερά Άγριας Ζωής στο Χιματσάλ Πραντές που πρέπει να συμπεριλάβετε στη λίστα σας αμέσως.

Ιερά άγριας ζωής και εθνικά πάρκα στο Χιματσάλ Πραντές

Η εξερεύνηση της άγριας ζωής είναι ένα εντελώς νέο επίπεδο περιπέτειας. Για όσους από εσάς ελπίζετε να δείτε μερικά εξωτικά ζώα στο ταξίδι σας ή να επισκεφθείτε το Himachal, εδώ έχουμε απαριθμήσει τα 3 πιο ενδιαφέροντα πάρκα του τόπου που σίγουρα δεν μπορείτε να χάσετε.

1. Μεγάλο Εθνικό Πάρκο Ιμαλαΐων:

Το Μεγάλο Εθνικό Πάρκο Ιμαλαΐων βρίσκεται 75 χιλιόμετρα από το Kullu. Είναι διαπιστευμένο ως ένα από τα καλύτερα εθνικά πάρκα στην Ινδία και φιλοξενεί περισσότερα από 375 είδη πανίδας και περίπου 31 είδη θηλαστικών και 180 πουλιά. Τα πιο συχνά κηλιδωμένα ζώα είναι τα όρνια γριφών Ιμαλαΐων, ο αετός, η καφετιά αρκούδα των Ιμαλαΐων, η λεοπάρδαλη του χιονιού, τα μπλε πρόβατα, ταχτάρ των Ιμαλαΐων, το ελάφι μόσχου. Υπάρχουν επίσης περισσότεροι από 15.000 κάτοικοι, οι οποίοι περιλαμβάνουν περίπου 160 χωριά που βρίσκονται στην ενδιάμεση ζώνη και εξαρτώνται από τους φυσικούς πόρους του πάρκου. Το πάρκο είναι προσβάσιμο μόνο με πεζοπορία και έχει τέσσερις κύριες εισόδους, το Gushaini είναι η κύρια είσοδος και το Barshaini είναι το προτιμώμενο σημείο πεζοπορίας για πρόσβαση στο πάρκο. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε όλο το ταξίδι είναι πεζοπορία.

Πότε πρέπει να επισκεφθείτε: Απρίλιος έως Ιούνιος και Σεπτέμβριος-Οκτώβριος είναι η καλύτερη περίοδος. Αποφύγετε την εποχή των μουσώνων. Το πάρκο χρεώνει 50 INR για τους Ινδούς και 200 ​​για τους ξένους υπηκόους.

Πώς να προσεγγίσετε: Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε είναι με πεζοπορία. Ξεκινήστε από το Barshaini και κάντε μια βόλτα μέχρι την κοιλάδα Pin Parvati.

2. Εθνικό πάρκο Pin Valley:

Αυτό το εθνικό πάρκο βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα από το Shimla. Βρίσκεται στην περιοχή Spiti και αυτό είναι ίσως το πιο όμορφο ταξίδι στην πολιτεία Himachal. Εκτείνεται σε 1150 τετραγωνικά πόδια και το υψόμετρό του κυμαίνεται από 3500μ κοντά στο Κα Ντόγκρι έως 6000μ στο υψηλότερο σημείο. Παρά το μεγάλο υψόμετρο, το πάρκο εξακολουθεί να φιλοξενεί περίπου 400 είδη φυτών που περιλαμβάνουν φαρμακευτικά βότανα και μπαχαρικά. Διαθέτει επίσης πίκα, κόκορα χιονιού, γενειοφόρο γύπας, κόκκινη αλεπού, κνήμη, Σιβηρικό αγριοκάτσικο κλπ. Είναι ανοιχτό από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. κάθε μέρα.

Πότε πρέπει να επισκεφθείτε: Ιούλιος έως Οκτώβριος είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε το πάρκο.

Πώς να προσεγγίσετε:Η Kaza είναι η πλησιέστερη πόλη στο πάρκο και διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις διαμονής για τους τουρίστες. Μπορείτε να φτάσετε στην Kaza από το αεροδρόμιο Bhuntar και να πάρετε ένα λεωφορείο για να φτάσετε στο σημείο. Ο Joginder Nagar είναι ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός, περίπου 350 χιλιόμετρα μακριά.

3. Καταφύγιο Άγριας Ζωής Kalatop Khajjiar:

Αυτό το ιερό βρίσκεται στην περιοχή Chamba και το υψόμετρο του κυμαίνεται από 3910 έως 9164 πόδια. Είναι συχνά μια δημοφιλώς προτιμώμενη τοποθεσία στο Dalhousie. Το πάρκο έχει πυκνό δάσος βελανιδιάς, ντεόνταρ και μπλε πεύκο. Έχει επίσης Barking Goral, λεοπάρδαλη, αρκούδα, τσακάλι, μαύρο Marten των Ιμαλαΐων και Serow είναι μερικά από τα δημοφιλή στίγματα ζώων. Eurasian Jay, Chestnut billed rock thrush, white winged black bird κ.λπ. είναι μερικά από τα είδη πουλιών που θα βρείτε εδώ.

Πότε πρέπει να επισκεφθείτε: Μάρτιος έως Μάιος και Σεπτέμβριος έως Νοέμβριος είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε το ιερό.

Πώς να προσεγγίσετε: Το καταφύγιο άγριας ζωής απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το Dalhousie και έτσι θα βρείτε πολλά τοπικά λεωφορεία που θα σας μεταφέρουν εδώ. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε καμπίνα. Το Pathankot είναι ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός στο αεροδρόμιο Dalhousie και Gaggal στην Kangra είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο, περίπου 13 χιλιόμετρα μακριά.

Κάνετε και μην κάνετε ενώ επισκέπτεστε τα εθνικά πάρκα στο Χιματσάλ Πραντές:

Ελέγξτε αυτές τις πρόσθετες συμβουλές για να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε και τι πρέπει να αποφεύγετε όταν βρίσκεστε σε εθνικό πάρκο και ζώνες άγριας ζωής:

  • Πάντα να βεβαιώνεστε ότι είστε καλά ενημερωμένοι για το μέρος μιλώντας με έναν Forest Ranger
  • Επισκεφθείτε το κέντρο επισκεπτών για να μάθετε ποια μέρη πρέπει να αποφύγετε στο εθνικό πάρκο για να αποφύγετε τους κινδύνους.
  • Πάντα προγραμματίζετε το ταξίδι σας εκ των προτέρων για να αποφύγετε τις συμφορές
  • Μην αγνοείτε ποτέ τα προειδοποιητικά σημάδια
  • Μην ανακατεύεστε με τα ζώα και μείνετε σε ασφαλή απόσταση από αυτά
  • Ποτέ μην ταΐζετε τα ζώα και μην προσπαθείτε να τα πλησιάσετε πολύ
  • Προσέξτε ζώα όπως οι αρκούδες που μυρίζουν φαγητό
  • Να έχετε πάντα τα κατάλληλα εφόδια όπως φάρμακα
  • Μην καπνίζετε και μην αφήνετε πυρκαγιές χωρίς επιτήρηση στις ζώνες του εθνικού πάρκου

Αν όμως τα Ιμαλάια ήταν μόνο για πεζοπορία και αναστεναγμό, η εξερεύνηση των εθνικών πάρκων θα αλλάξει τη γνώμη σας. Ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε τα άκρατα και ελεύθερα σπινθηροβόλα ζώα. Προσέξτε και βεβαιωθείτε ότι πηγαίνετε πάντα σε παρέα. Θυμηθείτε να βάλετε πρώτα την ασφάλεια!