Η ανείπωτη ιστορία της Τελανγκάνα και οι όμορφοι καταρράκτες της

Το Telangana είναι ο τόπος προορισμού διαφόρων τύπων καταρρακτών. Υπάρχει τόση ομορφιά για να γευτείτε και να απολαύσετε, είναι απλά αδιανόητο. Αλλά, για να αποκτήσετε την καλύτερη εμπειρία, πρέπει επίσης να επισκεφθείτε την Telangana και την καλύτερη σεζόν. Και εκείνη η εποχή είναι η εποχή των μουσώνων. Ο καταρράκτης στην πολιτεία Telangana είναι απλώς ένα υπέροχο θέαμα για όλους τους λάτρεις της φύσης εκεί έξω. Επομένως, για να απολαύσετε τον καλύτερο καταρράκτη, πρέπει επίσης να γνωρίζετε και τα ονόματα. Και εκεί θα βοηθήσει αυτό το άρθρο. Τα παρακάτω είναι μερικά από τα πιο διάσημα και πανέμορφα καταρράκτες που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Telangana. Προτείνεται να διαβάσετε ολόκληρο αυτό το άρθρο για να πάρετε μια καλή ιδέα.

Διάσημοι καταρράκτες στην Τελανγκάνα με εικόνες:

1. Καταρράκτες Kuntala:

Καταρράκτες στην Τελανγκάνα1

Οι καταρράκτες Kuntala βρίσκονται στη μέση των βουνών Sahyadri, που βρίσκονται κοντά στο χωριό Neredikonda. Το χωριό Neredikonda βρίσκεται στην περιοχή Adilabad. Οι καταρράκτες Kuntala είναι ο υψηλότερος καταρράκτης στην πολιτεία Telangana. Ο καταρράκτης έχει ύψος 200 πόδια. Ο καταρράκτης είναι επίσης ένα από τα αγαπημένα τουριστικά σημεία τα Σαββατοκύριακα επίσης. Ο καταρράκτης σχηματίζεται από τον ποταμό Καντάμ. Το σημείο εισόδου του καταρράκτη έχει επίσης έναν κινητικό δρόμο. Περίπου 400 βήματα πρέπει να γίνουν προτού μπορέσετε να φτάσετε στον πυθμένα των καταρρακτών. Το όνομα των καταρρακτών δόθηκε μετά την Shakuntala, η οποία ήταν η αγαπημένη σύζυγος του βασιλιά Dushyanth. Οι καλύτερες εποχές για επίσκεψη είναι οι μετα-μουσώνες και οι συνεχείς μουσώνες.

 • Πώς να προσεγγίσετε: Λεωφορείο/καμπίνα/αυτόματο
 • Διάρκεια επίσκεψης: Γεμάτη μέρα
 • Απόσταση από το αεροδρόμιο: Φτάστε στο αεροδρόμιο του Χαϊντεραμπάντ και χρησιμοποιήστε το Cab/Bus
 • Απόσταση από σταθμό λεωφορείων: Neredikonda – 12 χλμ
 • Απόσταση από το σιδηροδρομικό σταθμό: Σιδηροδρομικός Σταθμός Adilabad – 58χλμ
 • Άλλα αξιοθέατα: Βουνά Sahyadri, ποταμός Kadam

2. Mallela Theertham:

Καταρράκτες στο Telangana2

Αυτός ο καταρράκτης βρίσκεται στο πυκνό δάσος Nallamal. Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία για επίσκεψη, καθώς βρίσκεται δίπλα στην πόλη του Χαϊντεραμπάντ. Το ύψος του καταρράκτη είναι περίπου 150 πόδια. Ο καταρράκτης συνορεύει επίσης με ένα πυκνό δάσος και το περιβάλλον προσφέρει επίσης μια πολύ γοητευτική εμπειρία. Περίπου 380 βήματα πρέπει να γίνουν για να φτάσετε στους καταρράκτες από τον κεντρικό δρόμο. Η ροή του ρεύματος δεν είναι τόσο βαριά. Έχει ειπωθεί ότι για τον Λόρδο Σίβα, πολλοί σοφοί έχουν κάνει διάφορα είδη μετανοίας εδώ. Ακόμα πιστεύεται ότι οι τίγρεις έπιναν επίσης το νερό.

 • Πώς να προσεγγίσετε: Λεωφορείο/Cab/Trek/Walk
 • Διάρκεια επίσκεψης: 4 ώρες
 • Απόσταση από το αεροδρόμιο: Φτάστε στο αεροδρόμιο του Χαϊντεραμπάντ και χρησιμοποιήστε το Cab/Bus
 • Απόσταση από σταθμό λεωφορείων: Vatwarlapally – 8 χλμ
 • Απόσταση από το σιδηροδρομικό σταθμό: Σιδηροδρομικός Σταθμός Hyderabad – 173 χλμ
 • Άλλα αξιοθέατα: Nallamal Forest, Mallela Theertham

3. Καταρράκτες Ποχέρα:

Καταρράκτες στην Τελανγκάνα3

Οι καταρράκτες Πόχερα βρίσκονται στον ποταμό Καντάμ. Αυτός είναι ένας από τους διάσημους καταρράκτες στην Telangana και είναι επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για τους τουρίστες επίσης. Ο ποταμός έχει βραχώδη κοίτη και το ύψος του καταρράκτη είναι 40 μέτρα. Τα περίχωρα του καταρράκτη διατηρούνται από το τμήμα τουρισμού. Δεν υπάρχουν τέτοιοι κινητικοί δρόμοι που είναι διαθέσιμοι δίπλα στους καταρράκτες. Οι καλύτερες εποχές για να επισκεφθείτε αυτόν τον καταρράκτη είναι οι μουσώνες και οι μετα-μουσώνες. Δεν συνιστάται να φτάσετε στο κάτω μέρος των καταρρακτών κατά τη διάρκεια των εποχών των μουσώνων. Ο καταρράκτης έχει πραγματικά μια υπέροχη θέα. Το γύρω cal χρησιμεύει επίσης ως σημείο πικνίκ επίσης.

 • Πώς να προσεγγίσετε: Ταξί
 • Διάρκεια επίσκεψης: 2 ώρες
 • Απόσταση από το αεροδρόμιο: Φτάστε στο αεροδρόμιο του Χαϊντεραμπάντ και χρησιμοποιήστε το Cab
 • Απόσταση από σταθμό λεωφορείων: Boath Cross Roads – 4,5χλμ
 • Απόσταση από το σιδηροδρομικό σταθμό: Σιδηροδρομικός Σταθμός Adilabad – 50 χλμ
 • Άλλα αξιοθέατα: Χωριό Neredikonda, Καταρράκτες Kuntala

4. Καταρράκτες Gayathri:

Καταρράκτες στην Τελανγκάνα4

Οι καταρράκτες Gayathri βρίσκονται στο Adilabad, Telangana. Οι καταρράκτες βρίσκονται στον ποταμό Καντέμ. Ο ποταμός Kadem είναι παραπόταμος του ποταμού Godavari. Οι καταρράκτες Gayatri είναι ένας άλλος από τους πιο συναρπαστικούς καταρράκτες της Telangana. Το μέρος προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών όλο το χρόνο. Ο καταρράκτης είναι επίσης γνωστός ως Mukti Gundam από τους κοντινούς χωρικούς. Υπάρχει επίσης ένα βαθύ δάσος κοντά στο χωριό Tarnam Khurd. Το ύψος των καταρρακτών είναι περίπου 100 πόδια. Μπορείτε εύκολα να κολυμπήσετε και να κάνετε μπάνιο στην πισίνα, η οποία βρίσκεται κάτω από τους καταρράκτες. Το ταξίδι στους καταρράκτες με παιδιά σίγουρα δεν συνιστάται.

 • Πώς να προσεγγίσετε: Cab/Bus/Trek/Walk
 • Διάρκεια επίσκεψης: Μισή/Ολοήμερη
 • Απόσταση από το αεροδρόμιο: Φτάστε στο αεροδρόμιο του Χαϊντεραμπάντ και χρησιμοποιήστε το Cab/Bus
 • Απόσταση από σταθμό λεωφορείων: Χωριό Tarnam Khurd – 5χλμ
 • Απόσταση από το σιδηροδρομικό σταθμό: Σιδηροδρομικός Σταθμός Adilabad – 59χλμ
 • Άλλα αξιοθέατα: Τάρναμ Χουρντ

5. Καταρράκτες Κανακάι:

Καταρράκτες στην Τελανγκάνα5

Οι καταρράκτες Kanakai βρίσκονται επίσης στον ποταμό Kadem. Το μέρος βρίσκεται επίσης στην περιοχή Adilabad, στην πολιτεία Telangana. Υπάρχει ένας ναός Kanaka Durga που βρίσκεται κοντά στους καταρράκτες. Το ύψος των καταρρακτών είναι περίπου 30 πόδια. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη πισίνα στο κάτω μέρος των καταρρακτών επίσης. Μπορείτε να ζήσετε υπέροχο κολύμπι σε αυτό το μέρος. Υπάρχουν τρεις καταρράκτες σε αυτή τη θέση, με μέσο ύψος 10 πόδια. Συνιστάται να επισκεφθείτε αυτό το μέρος κατά τη διάρκεια των μουσώνων, λόγω της έλλειψης νερού σε άλλες εποχές. Επίσης να είστε προσεκτικοί όταν κατεβαίνετε γιατί τα βράχια είναι επίσης ολισθηρά.

 • Πώς να προσεγγίσετε: Cab/Bus/Trek/Walk
 • Διάρκεια επίσκεψης: Μισή/Ολοήμερη
 • Απόσταση από το αεροδρόμιο: Φτάστε στο αεροδρόμιο του Χαϊντεραμπάντ και χρησιμοποιήστε το Cab/Bus
 • Απόσταση από σταθμό λεωφορείων: Χωριό Girnur – 2χλμ
 • Απόσταση από το σιδηροδρομικό σταθμό: Σιδηροδρομικός Σταθμός Adilabad – 51χλμ
 • Άλλα αξιοθέατα: Ναός Kanaka Durga, καταρράκτες Kuntala, χωριό Girnur

Πρόσθετες συμβουλές:

Δεδομένου ότι θα ταξιδέψετε με την οικογένειά σας, θα είναι καλύτερο για εσάς αν μπορείτε να ακολουθήσετε τις ακόλουθες συμβουλές:

 • Φροντίστε να φοράτε άνετα ρούχα, καθώς κυρίως θα περνάτε πολύ χρόνο ταξιδεύοντας και επίσης θα περνάτε μισή ή ολόκληρη μέρα στις τοποθεσίες του καταρράκτη. Επίσης, φροντίστε να φοράτε άνετα παπούτσια επίσης.
 • Φροντίστε να φοράτε καπέλο ή καπάκι για να σας προστατεύει από τον ήλιο ή τους κρύους ανέμους.
 • Πάντοτε να παίρνετε μια καλή ποσότητα φαγητού και νερού και άλλα απαραίτητα όπως πυρσούς και φάρμακα επίσης.
 • Φροντίστε την ομάδα σας, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά δεν φεύγουν από την κύρια τοποθεσία.
 • Αν επισκέπτεστε τους μουσώνες, μην φοράτε βαμβακερά ρούχα, καθώς δεν θα σας ζεσταίνουν ενάντια στις βροχές. Φορέστε μαλλί ή πολυεστέρα, που θα σας κρατήσει ζεστούς.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

1. Γιατί η εποχή των μουσώνων είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε τους καταρράκτες στην Τελανγκάνα και την Άντρα Πραντές?

Μόνο κατά τη διάρκεια των μουσώνων ζωντανεύει ολόκληρη η Telangana, μαζί με τους καταρράκτες επίσης. Στη ζέστη του καλοκαιριού, το μεγαλύτερο μέρος του νερού του ποταμού εξατμίζεται και αυτό καθιστά πιο δύσκολο να γνωρίσετε την πραγματική ομορφιά των καταρρακτών. Δεδομένου ότι η Άνθρα Πραντές δέχεται αρκετά έντονη βροχόπτωση, οι καταρράκτες είναι καλύτερο να βιώσουν στους μουσώνες που ακολουθούνται μετά από τους μουσώνες.

2. Εάν πρέπει να κολυμπήσετε και να κάνετε μπάνιο στους καταρράκτες?

Γενικά, οι περισσότεροι καταρράκτες παραμένουν καθαροί και το νερό τους είναι κατάλληλο για κολύμπι ή μπάνιο. Δεδομένου ότι το νερό προέρχεται κυρίως από τους διάφορους ποταμούς της Τελανγκάνα, επομένως το καθαρό νερό δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. Αλλά, εάν το νερό δεν είναι καθαρό και δηλώνεται μολυσμένο, δεν πρέπει ούτε να κολυμπάτε ούτε να κάνετε μπάνιο σε αυτό. Το νερό θα περιέχει μικρόβια και θα αποδειχθεί κακό για την υγεία των επισκεπτών, ιδιαίτερα των παιδιών.

3. Ποιος είναι ένας από τους υψηλότερους καταρράκτες στην περιοχή Telangana?

Στην Telangana, ο σημερινός υψηλότερος καταρράκτης είναι οι καταρράκτες Kuntala. Ο καταρράκτης έχει ύψος 200 πόδια. Είναι επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία στην Telangana. Το νερό των Καταρρακτών Κουντάλα εξαρτάται από τη δεξαμενή Καντάμ. Η περίοδος των βροχών μπορεί να καταστήσει τους καταρράκτες Kuntala επίσης ένα πολύ επικίνδυνο μέρος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν συνιστάται να επισκεφθείτε το μέρος από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο. Οι δρόμοι που οδηγούν στους καταρράκτες είναι γεμάτοι με πυκνή βλάστηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι καταρράκτες Kuntala είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να είστε με την οικογένειά σας.

Δεν είναι εύκολο να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στους καταρράκτες της Τελανγκάνα και να βρείτε τους καλύτερους για επίσκεψη. Αλλά, με τη βοήθεια των παραπάνω επιλογών, θα γνωρίζετε πλέον εύκολα τους καλύτερους καταρράκτες στην Τελανγκάνα για να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Οι παραπάνω πρόσθετες συμβουλές θα πρέπει πάντα να ακολουθούνται, έτσι ώστε να μην χάνετε τίποτα και να είστε πάντα προετοιμασμένοι για τυχόν ελλείψεις. Ας ελπίσουμε ότι θα περάσετε φανταστικά βλέποντας τη μεγάλη ομορφιά της Μητέρας Φύσης με τη μορφή καταρρακτών, στην πολιτεία Telangana.