15 καλύτερα τουριστικά μέρη του Μποπάλ για επίσκεψη

Το Μποπάλ είναι η πρωτεύουσα της Μάντια Πραντές και είναι γνωστό και είναι ένας συνδυασμός πολιτισμού, ιστορίας και τέχνης. Βρέθηκε τον 11ο αιώνα από τον Raja Bhoj και εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε για τουρισμό. Με τα χρόνια αυτό το μέρος έχει αναπτυχθεί πολύ και αν σκοπεύετε να έρθετε εδώ για εκδρομή, εδώ είναι μια λίστα με μερικά από τα εντυπωσιακά μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε.

1. Κάτω Λίμνη:

τουριστικά μέρη του Μποπάλ

Η Κάτω Λίμνη, επίσης γνωστή ως Chhota Talab είναι ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα που παρατηρήθηκαν στην υπέροχη πόλη του Μποπάλ. Περιτριγυρισμένη από γραφικούς λόφους, αυτή η λίμνη είναι κατάλοιπο της μεγάλης Αυτοκρατορίας των Μογγόλων. Είναι πραγματικά υπέροχο να κοιτάξετε και είναι μια από τις ανεκτίμητες τοποθεσίες που θα δείτε ποτέ. Έτσι, κάθε φορά που επισκέπτεστε το Μποπάλ, φροντίστε να κάνετε ένα ταξίδι στο Chhota Talab.

2. Μπαράτ Μπαβάν:

bharat-bhavan_bhopal-τουριστικά μέρη

Το Bharat Bhavan είναι ένα από τα μοναδικά ιδρύματα του Μποπάλ για παραστατικές και εικαστικές τέχνες. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για έκφραση, εξερεύνηση, παραστάσεις και εκδηλώσεις. Το Bharat Bhavan είναι επίσης ένα ιδανικό μέρος για τους λάτρεις της τέχνης καθώς διοργανώνουν αρκετές σημαντικές εκθέσεις και γκαλερί.

3. Εθνικό Πάρκο Van Vihar:

van-vihar-national-park_bhopal-τουριστικά μέρη

Το Μποπάλ δεν είναι μόνο γνωστό για τα μνημεία, τις λίμνες και τις γκαλερί τέχνης αλλά και τα εθνικά του πάρκα. Ναι, το εθνικό πάρκο Van Vihar είναι ένα από εκείνα τα μέρη όπου θα βρείτε μερικά από τα πιο εξωτικά είδη της χώρας. Το μέρος είναι το καλύτερο για όλους τους παρατηρητές άγριας ζωής και ζώων και σίγουρα πρέπει να το επισκεφθείτε μία φορά.

4. Taj ul Masjid:

taj-ul-masjid_bhopal-τουριστικά μέρη

Το Taj-Ul-Musjid είναι ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά του Μποπάλ. Όχι μόνο είναι μεγάλο, αλλά και πολύ όμορφο και πεντακάθαρο. Η δομή, η αρχιτεκτονική και το στυλ αυτού του τζαμιού είναι απολύτως εκπληκτικά. Το μεγάλο πράγμα για αυτό το τζαμί είναι ότι λειτουργεί επίσης ως θρησκευτικό ισλαμικό σχολείο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

5. Μουσείο Μπίρλα:

birla-museum_bhopal-τουριστικά μέρη

Το Μουσείο Μπίρλα του Μποπάλ υποδηλώνει τον πλούσιο πολιτισμό της Μάντια Πραντές. Περιέχει εργαλεία που ξεκινούν από τη νεολιθική εποχή και είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε.

6. Gohar Mahal:

gohar-mahal_bhopal-τουριστικά-μέρη

Το Gohar Mahal βρίσκεται στις όχθες της Άνω Λίμνης και είναι μία από τις ομορφότερες τοποθεσίες στο Μποπάλ. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της αρχιτεκτονικής των Μογγολών και των Ινδουιστών και έχει μεγάλη ιστορική σημασία και σημασία.

7. Pearl Mosque:

μαργαριτάρι-τζαμί_μποπάλ-τουριστικά-μέρη

Το Pearl Mosque είναι ένα από τα καλύτερα μουσουλμανικά ιερά στο Μποπάλ και έχει εκτιμηθεί με μεγάλη ευλάβεια για όλες τις μουσουλμάνες γυναίκες. Κατασκευάστηκε το έτος 1860 και μοιάζει αρκετά με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Jama Masjid. Παρόλο που το τζαμί δεν είναι τόσο μεγάλο σε μέγεθος, έχει μεγάλο αριθμό τουριστών κάθε χρόνο.

8. Αρχαιολογικό Μουσείο:

αρχαιολογικά-μουσεία_μποπικά-τουριστικά-μέρη

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μποπάλ έχει μεγάλη ποικιλία και συλλογή από παλιά γλυπτά και κειμήλια που έχουν ληφθεί από τα διάφορα μέρη της χώρας. Μερικά από αυτά είναι αγάλματα του Βούδα, του Λόρδου Σίβα και του Βισνού, ενώ υπάρχουν επίσης πολύ ενδιαφέροντες πίνακες που είναι παλιοί του παλιού αιώνα. Κάθε ένα από αυτά τα κειμήλια είναι καλά διατηρημένο και χρησιμεύει ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα του ισχυρού ινδουιστικού και βουδιστικού πολιτισμού.

9. Shaukat Mahal:

shaukat-mahal_bhopal-τουριστικά-μέρη

Ο Shaukat Mahal έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα θαύματα του Μποπάλ. Βρίσκεται στην περιοχή Chowk αυτής της όμορφης πόλης, το μνημείο είναι πραγματικά μεγαλοπρεπές και λαμπρό για να το δείτε. Αν και αντικατοπτρίζει τον ισλαμικό πολιτισμό, χτίστηκε αρχικά από τους Γάλλους. Αποτελείται από λευκό αλάβαστρο και έχει πολλές καμάρες τριγωνικού σχήματος που δίνουν σε αυτό το μνημείο μια πολύ πλούσια εμφάνιση.

10. Manua Bhan Ki Tekri:

manua-bhan-ki-tekri_bhopal-τουριστικά μέρη

Αυτό το όμορφο μέρος βρίσκεται στην πόλη Sun, Lalghati, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Μποπάλ. Είναι καλό για τους λάτρεις του θεού, τους λάτρεις της φύσης και τους ανθρώπους που αναζητούν εμπειρία. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου και είναι ένα όμορφο σημείο προσκυνήματος για τους λάτρεις του Jain. Το Tekri περιέχει υποδήματα των Jain Saint Shri Jindutta Sureshwarj, Acharya Manutung και Maharaj Shri Vijay Suriji. Στεγάζει επίσης το είδωλο του Shri Man Bhadarji. Γνωστό επίσης με το όνομα Mahaveer Giri, αυτός ο τόπος είναι διάσημος για την κομψή και δελεαστική αρχιτεκτονική του και την πανοραμική θέα της πόλης. Η πύλη του ναού που ονομάζεται επίσης Πύλη Simha περιέχει χειρόγραφα χαραγμένα στην πέτρα. Είναι επίσης η Sadhna Sthal του Oswald Dynasty. Μία από τις καλές στιγμές για να επισκεφθείτε αυτόν τον ναό είναι με την ευκαιρία του Kartik Purnima καθώς κάθε χρόνο πραγματοποιείται μια μεγάλη έκθεση.

11. Bhimbetka Caves And Rock Shelters:

bhimbetka-caves-and-rock-shelters_bhopal-τουριστικά-μέρη

Αυτά τα όμορφα σπήλαια και βράχοι είναι ένα από τα τουριστικά μέρη κοντά στο Μποπάλ. Αυτό το μέρος είναι μια μοναδική επίσκεψη για λάτρεις της ιστορίας και φανατικούς φανατικούς. Αυτός ο τόπος περιέχει 600 καταφύγια βράχου, ηλικίας έως και 5.500 – 1000 π.Χ. Βρίσκεται στη μέση του Ιερού Ραταπάνι και αυτά τα καταφύγια εκτείνονται για περίπου 10 χιλιόμετρα. Αυτός ο τόπος έχει μια τεράστια συλλογή προϊστορικών πινάκων. Αυτοί οι πίνακες απεικονίζουν τη ζωή των κατοίκων των σπηλαίων που απεικονίζονται με πολύχρωμο μείγμα κόκκινων, πράσινων, κίτρινων και λευκών. Απεικονίζει επίσης τις σκηνές του κυνηγιού, του χορού αλόγων και των ελεφάντων, τσακωμούς με ζώα και άλλα ενδιαφέροντα γεγονότα. Αυτός ο τόπος απεικονίζει τον αρχιτεκτονικό πλούτο της Ινδίας και σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε αυτό το μέρος αν πάτε στο Μποπάλ.

12. Άνω Λίμνη:

άνω-λίμνη_μποπ-τουριστικά-μέρη

Αυτή η όμορφη λίμνη βρίσκεται κοντά στο CM House είναι επίσης ένα από τα τουριστικά μέρη του Μποπάλ. Είναι ένα καταπληκτικό μέρος για τους λάτρεις της φύσης και τους αναζητητές περιπέτειας. Είναι η παλαιότερη τεχνητή λίμνη στην Ινδία, η οποία είναι επίσης γνωστή ως Bhojtal ή Bada Talab στην τοπική γλώσσα. Αυτό χτίστηκε τον 11ο αιώνα και απλώνεται σε μια έκταση 36,1 τετραγωνικών χιλιομέτρων και χρησιμεύει ως η κύρια πηγή νερού για τους κατοίκους του Μποπάλ. Είναι χτισμένο απέναντι από τον ποταμό Kolan και πιστεύεται ότι ο βασιλιάς Bhoj κατασκεύασε αυτή τη λίμνη για τη θεραπεία της δερματικής του νόσου. Ένα πάρκο βρίσκεται επίσης κοντά στη λίμνη, το πάρκο Kamla που προσθέτει στην ομορφιά του τόπου. Είναι καλό για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες και είναι το αγαπημένο μέρος για ανθρώπους που αγαπούν την περιπέτεια. Είναι επίσης το ντάργκα του Shah Ali και ένα όμορφο μέρος για επίσκεψη.

13. Περιφερειακό Κέντρο Επιστήμης:

περιφερειακο-επιστημονικο-κεντρο_μποπαλο-τουριστικα μερη

Αυτός ο επιστημονικός κόμβος που βρίσκεται στον δρόμο Banganga των λόφων Shyamla είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στο Μποπάλ για παιδιά. Ένα διασκεδαστικό μέρος αγάπης για τους λάτρεις της επιστήμης και τους αναζητητές εμπειριών, αυτό το μουσείο φιλοξενεί την ομορφιά της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Εάν επισκέπτεστε το Μποπάλ, επισκεφτείτε το μουσείο και βελτιώστε τις γνώσεις σας για την Επιστήμη και την Τεχνολογία. Για τα παιδιά αυτός είναι ένας καινοτόμος τρόπος να περάσουν ποιοτικό χρόνο και να απολαύσουν την επιστημονική πειθαρχία. Περιέχει διαφορετικά τμήματα όπως Engine Hall, Fun Science Gallery, Space Gallery, Electro Technic Gallery και άλλα όμορφα ελκυστικά πράγματα. Το Centreis χωρίστηκε σε τρεις κατηγορίες – Fun Science, Atmosphere and Energy μαζί με το Science Park και φιλοξενεί εκπομπές όπως 3D, Sky Observation και Taramandal.

14. Ναός Λαξμί Ναραγιάν:

laxmi-narayan-temp_bhopal-τουριστικά μέρη

Εάν είστε λάτρης του θεού και ενδιαφέρεστε για θρησκευτικές δραστηριότητες, πρέπει να επισκεφθείτε αυτό το μέρος για μια φορά. Αυτός ο όμορφος ναός βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε ολόκληρη την πόλη του Μποπάλ. Ο ναός είναι όμορφα χτισμένος και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός είναι όμορφα κατασκευασμένος. Τα πατώματα είναι κατασκευασμένα από όμορφα λευκά μάρμαρα και οι χώροι είναι καθαροί και καλά συντηρημένοι. Στο μπροστινό μέρος της κύριας πύλης υπάρχουν σειρές από σιντριβάνια που προσθέτουν στη γραφική ομορφιά του ναού. Αυτός ο ναός προσφέρει πανοραμική θέα στο Μποπάλ και ονομάζεται επίσης ναός Birla όπως τον έχουν χτίσει οι Birlas. Αυτός ο ναός χτίστηκε προς τιμήν της Λακσμί, της θεάς του πλούτου. Είναι ένα όμορφο μέρος για να επισκεφτούν οι θρησκευόμενοι και να απολαύσουν το καθαρό και γαλήνιο περιβάλλον.

15. Jama Masjid:

jama-masjid_bhopal-τουριστικά μέρη

Το Jama Masjid είναι ένα από τα όμορφα σημεία προσκυνήματος και όμορφο μέρος για να δείτε στο Μποπάλ, το οποίο βρίσκεται στο Loha Bazar. Είναι καλό μέρος για τους λάτρεις του θεού και οι άνθρωποι που είναι θρησκευόμενοι πρέπει να επισκεφθούν αυτό το μέρος μία φορά. Αυτό το τζαμί είναι 2 αιώνων και η δομή του είναι αξιόλογη. Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Masjid είναι νωρίς το πρωί, δεδομένου ότι εκείνη τη στιγμή το μέρος είναι ειρηνικό και μπορεί κανείς να απολαύσει καλά στο Masjid. Είναι ένα από τα διάσημα τουριστικά μέρη και επίσης καλό για θρησκευτικούς σκοπούς. Το τζαμί είναι όμορφα χτισμένο με χρυσές αιχμές στους μιναρέδες. Αυτό το τζαμί είναι χτισμένο με φόντο μια όμορφη λίμνη. Είναι χτισμένο από μεγάλο κόκκινο ψαμμίτη και είναι ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά στην Ασία.

Το Μποπάλ είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε. Με όλα αυτά τα καταπληκτικά τουριστικά βήματα στο Μποπάλ, πρέπει να θέλετε να πάτε εκεί, ήδη!

Πήγαινε να φτιάξεις τις βαλίτσες σου!