15 καταπληκτικά τουριστικά μέρη στο Γκουτζαράτ για επίσκεψη

Βρίσκεται στη δυτική ακτή της Ινδίας, το Γκουτζαράτ είναι η χώρα της ομορφιάς, του πολιτισμού και των χρωμάτων. Μέχρι τα τελευταία χρόνια, δεν εμφανιζόταν σχεδόν καθόλου σε τουριστικά ιστολόγια και ιστότοπους. Με τις τεράστιες διαφημιστικές καμπάνιες στην τηλεόραση που εγκρίθηκαν από διασημότητες του Μπόλιγουντ όπως η Amitabh Bachchan, η δημοτικότητα αυτού του τόπου αυξήθηκε σημαντικά. Υπάρχουν μερικά πραγματικά όμορφα τουριστικά αξιοθέατα εδώ που θα σας ξετρελάνουν και θα σας κάνουν να ερωτευτείτε τον τόπο τους. Από ναούς έως ιστορικά μνημεία έως αρχιτεκτονική, αυτό το μέρος σας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία ευκαιριών που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξερευνήσετε και να μάθετε για αυτήν την υπέροχη κατάσταση.

Όμορφα τουριστικά μέρη του Γκουτζαράτ για επίσκεψη:

Υπάρχουν αρκετοί τουριστικοί προορισμοί στο Γκουτζαράτ με όμορφες τοποθεσίες και αξιοθέατα. Εδώ παρέχουμε μια λίστα με τα 15 καλύτερα και υπέροχα τουριστικά μέρη στο Γκουτζαράτ για επίσκεψη, καθώς και εκπληκτικά αξιοθέατα.

1. Laxmi Vilas Palace:

Τουριστικά μέρη στο Γκουτζαράτ για επίσκεψη

Ένα από τα ωραιότερα και πιο ιστορικά μνημεία σε ολόκληρο το Γκουτζαράτ δεν είναι άλλο από το παλάτι Laxmi Vilas. Βρίσκεται στο Baroda είναι μεγαλύτερο από το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Αυτό το μέρος είναι ένα από τα καμάρι του Γκουτζαράτ καθώς η εμφάνιση αυτής της τοποθεσίας είναι τόσο κομψή, βασιλική και ελκυστική. Ωστόσο, το παλάτι δεν είναι άδειο. ο Maharaja of Baroda κατοικεί τώρα με την οικογένειά του εδώ. Σίγουρα θα λατρέψετε αυτό το μέρος μόλις το επισκεφθείτε.

2. Αποικία Kevadiya:

kevadiya-colony_gujarat-τουριστικά μέρη

Η αποικία Kevadiya ή το φράγμα Sardar Sarovar είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα φράγματος σε ολόκληρη την Ινδία. Η κατασκευή του χρειάστηκε περισσότερο από ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί και το αποτέλεσμα είναι απολύτως εξαιρετικό. Βρίσκεται στο Navagam του Gujarat και έχει εκατομμύρια ανθρώπους που μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το φράγμα. Οι περισσότεροι αγρότες παίρνουν επίσης το νερό τους από αυτό το φράγμα. Η εμφάνιση αυτού του τόπου είναι πέρα ​​από όμορφη και ο χώρος είναι κομψός και καθαρός. Η αποικία Kevadiya έχει επίσης αναδειχθεί ως ένα σημείο για πικνίκ και έχει επισκεφθεί χιλιάδες ταξιδιώτες και πελάτες όλο το χρόνο. Το να έρθετε εδώ θα είναι πραγματικά εκπληκτικό.

3. Ναός Somnath:

somnath-church_gujarat-τουριστικά-μέρη

Το Γκουτζαράτ είναι δημοφιλές για τη λαμπρή αρχιτεκτονική και τους όμορφους ναούς του. Ένας τέτοιος ναός που πρέπει να αναφέρουμε δεν είναι άλλος από τον ναό Somnath που βρίσκεται πολύ κοντά στο Γκουτζαράτ. Αυτό το μέρος είναι πέρα ​​από όμορφο. Είναι από τα πιο θρησκευτικά και ιερά μέρη για όλους τους Ινδουιστές και το επισκέπτονται χιλιάδες πιστοί και τουρίστες κάθε χρόνο. Η εμφάνιση αυτού του ναού είναι απλά λαμπρή και η αρχιτεκτονική είναι αξιοσημείωτη. Όχι μόνο το εξωτερικό αλλά το εσωτερικό του ναού είναι εξίσου όμορφο και εμφανίσιμο. Εάν δεν έχετε επισκεφθεί τον Ναό Somnath, έχετε χάσει πραγματικά κάτι ξεχωριστό.

4. Ναός Dwarkadheesh:

dwarakadheesh-temp_gujarat-τουριστικά-μέρη

Ο ναός Dwarakadheesh είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Κρίσνα και αποτελεί ιερό μέρος για όλους τους Ινδουιστές. Αυτός είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ναούς σε όλη την Ινδία και είναι γεμάτος όλο το χρόνο με ντόπιους πιστούς και διεθνείς επισκέπτες και τουρίστες. Η εμφάνιση αυτού του ναού είναι αρχαία και το στυλ της αρχιτεκτονικής είναι απλά υπέροχο. Ο ναός βρίσκεται στο Dwarka, γύρω από το διάσημο μέρος του gujarat, και είναι δημοφιλές κυρίως λόγω του Krishna που αναγνωρίζεται ως ο βασιλιάς του Dwarka.

5. Εθνικό Πάρκο Gir Forest:

gir-forest-national-park_gujarat-τουριστικά μέρη

Μιλώντας για άγρια ​​ζωή, θα ήταν ανόητο από εμάς να μην αναφέρουμε το Εθνικό Πάρκο Δασικού Gir. Αυτό το μέρος είναι απολύτως εκπληκτικό. Βρίσκεται στο Junagadh, μια από τις ιστορικά σχετικές πόλεις της Ινδίας. Όχι μόνο αξίζει να επισκεφθείτε την πόλη Γιουνάγκαντ, αλλά και το εθνικό πάρκο που έχει εξαιρετική ποικιλία ζώων. Είναι το σπίτι των ασιατικών λιονταριών και έχει εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Είναι ένα σημαντικό καταφύγιο άγριας ζωής της Ινδίας και είναι σίγουρα ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε όταν φτάσετε στην υπέροχη πολιτεία του Γκουτζαράτ.

6. Lothal:

lothal_gujarat-τουριστικά-μέρη

Το Lothal ήταν μια σύγχρονη πόλη κατά τον πολιτισμό της κοιλάδας του Ινδού. Αυτός ο τόπος ανασκάφηκε από την Αρχαιολογική Έρευνα της Ινδίας στις 13 Φεβρουαρίου 1955 έως 19 Μαΐου 1960. Αυτός ο τόπος βρίσκεται στην περιοχή Bhal του Γκουτζαράτ και χρονολογείται πριν από χιλιάδες και χιλιάδες χρόνια. Wasταν μια από τις πιο πολυσύχναστες και σημαντικές πόλεις τότε και είναι ένα μέρος που πρέπει να δουν όλοι οι λάτρεις της ιστορίας. Μόλις έρθετε εδώ, θα ενθουσιαστείτε καθώς μαθαίνετε για την πόλη και τα ερείπιά της.

7. Σαπουτάρα:

saputara_gujarat-τουριστικά μέρη

Ένα από τα καλύτερα σημεία στο Γκουτζαράτ είναι το Σαπουτάρα. Είναι ένας δημοφιλής σταθμός λόφων που βρίσκεται στο Γκουτζαράτ και βρίσκεται στην περιοχή Ντανγκ. Η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί πολύ αργά και έχει επισκεφθεί μεγάλος αριθμός διεθνών τουριστών και ντόπιων επισκεπτών. Η γραφική ομορφιά και η γραφική θέα που προσφέρει αυτό το μέρος θα σας γοητεύσουν απόλυτα. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για αξιοθέατα, καθώς και για ρομαντικούς νεόνυμφους και αποδράσεις. Ο καιρός εδώ είναι πάντα ευχάριστος και η διαμονή είναι πάντα λογική και αξιόλογη.

8. Kirti Mandir:

kirti-mandir_gujarat-τουριστικά μέρη

Όταν έρχεστε στο Γκουτζαράτ, πρέπει να επισκεφθείτε το Porbandar. Αυτός είναι ο τόπος γέννησης του πατέρα του Έθνους. Ναι, μιλάω για τον μεγάλο Ινδό αγωνιστή της ελευθερίας Μαχάτμα Γκάντι. Αυτό το μέρος είναι απολύτως όμορφο και ένα μέρος που πρέπει να αναφέρουμε δεν είναι άλλο από το Kirti Mandir. Αυτός είναι επίσης ένας από τους πιο ελκυστικούς ναούς που θα βρείτε σε ολόκληρη την Ινδία και έχει χιλιάδες τουρίστες και επισκέπτες κάθε χρόνο.

9. Bhuj:

bhuj_gujarat-τουριστικά μέρη

Ένα άλλο υπέροχο μέρος στο Γκουτζαράτ δεν είναι άλλο από το Μπουχ. Αυτή είναι η πρωτεύουσα της περιοχής Kutch και έχει μερικές από τις καλύτερες ινδικές χειροτεχνίες που έχετε δει ποτέ. Σας προσφέρει έναν ηλεκτρικό συνδυασμό ιστορικών κτιρίων, μνημείων και παζαριών. Μπορείτε να συναντήσετε διάφορα είδη τεχνιτών και τεχνιτών εδώ και σας διαβεβαιώνουμε ότι η τέχνη και η δημιουργικότητα αυτών των τοπικών επαγγελματιών θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

10. Wild San Sanctuary:

wild-ass-sanctuary_gujarat-τουριστικά μέρη

Το Wild Ass Sanctuary βρίσκεται στα βόρεια του Γκουτζαράτ και είναι το σπίτι για μεγάλο αριθμό άγριων γαϊδάρων. Απλώνεται γύρω στα 5000 χιλιόμετρα και είναι ένα από τα καλύτερα τουριστικά μέρη στο Γκουτζαράτ που μπορείτε να επισκεφθείτε κατά την περίοδο των μουσώνων. Θα λατρέψετε το μίνι λεωφορείο και τα τζιπ σαφάρι εδώ.

11. Akshardham:

akshardham_gujarat-τουριστικά-μέρη

Akshardham, ένα μέρος που γιορτάζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Περιγράφει τις αξίες της ανθρωπότητας και δηλώνει τη δόξα του ινδικού πολιτισμού. Είναι ένα από τα υπέροχα τουριστικά μέρη στο Γκουτζαράτ για επίσκεψη με το επιβλητικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα 10 ορόφων, περίτεχνα λαξευμένο, ειδωλοποιεί το Golden Murti του Λόρδου Swaminarayan, ιδρυτή της συγκεκριμένης πίστης. Είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που αναδεικνύει την εκπληκτική δεξιοτεχνία. Είναι ένα από τα καταπληκτικά μέρη που μπορείτε να δείτε στο Γκουτζαράτ.

12. Sabarmati Ashram:

sabarmati-ashram_gujarat-τουριστικά-μέρη

Το πολύ διάσημο Sabarmati Ashram σηματοδοτεί τη σημασία του τόπου να είναι το σημείο όπου ξεκίνησε ο αγώνας ανεξαρτησίας. Είναι ένας χώρος ινδουιστικής πνευματικότητας με ένα μουσείο για τη ζωή και το έργο του Μαχάτμα Γκάντι. Είναι ένα πολύ καθαρό και ειρηνικό μέρος για να ξυπνήσετε τον πατριώτη μέσα σας. Το Sabarmati ashram είναι ένα από τα σημαντικά και ιστορικά τουριστικά μέρη του Γκουτζαράτ για επίσκεψη.

13. Λόφος Pavagadh:

pavagadh-hill_gujarat-τουριστικά μέρη

Το Pavagadh είναι ένας όμορφος λόφος διάσημος για τον ναό Maa Mahakali στην κορυφή του λόφου. Η ιστορική πόλη Champaner είναι χτισμένη στη βάση και ο λόφος του Pavagadh χτίστηκε πάνω στον ίδιο τον ηφαιστειακό κώνο. Με ναούς, ηφαίστεια και όμορφη αρχιτεκτονική, είναι ένα απόλυτο θαύμα της φύσης. Είναι από τα πιο όμορφα τουριστικά μέρη του Γκουτζαράτ.

14. Μουσείο Watson:

watson-museum_gujarat-τουριστικά μέρη

Είναι γνωστό ως ένα από τα καλύτερα μουσεία που βρίσκονται στη Σαουράστρα, πολύ κοντά στο γκουτζαράτ. Αποθηκεύει τα πριγκιπικά αντικείμενα από την πολιτεία Rajkot που ιδρύθηκε από τον Jadeja Rajputs. Διαθέτει ακριβά αντικείμενα, φωτογραφίες, βιβλιοθήκη αναφοράς και οι εκδόσεις πωλούνται επίσης μέσω πάγκου. Είναι μια τεράστια αποθήκη ιστορικής σημασίας.

15. Dumas Beach:

dumas-beach_gujarat-τουριστικά μέρη

Είναι μια αστική, αμμώδης παραλία που βρίσκεται στο Surat. Πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη της Ινδίας. Είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός στο Γκουτζαράτ. Αυτό είναι για τους γενναίους λάτρεις της περιπέτειας.

Αυτά ήταν μερικά από τα δημοφιλή τουριστικά μέρη στο Γκουτζαράτ για επίσκεψη. Το Γκουτζαράτ έχει μερικά από τα καλύτερα μέρη ιστορικής σημασίας και θρησκευτικών συναισθημάτων. Δώστε μια επίσκεψη σε αυτό το μέρος και ανακαλύψτε τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας.