18 διάσημα τουριστικά μέρη για επίσκεψη στο Ανταμάν

Τα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ βρίσκονται στον κόλπο της Βεγγάλης και τυχαίνει να είναι ένα από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία. Η όμορφη θαλάσσια ζωή και οι εξωτικές τοποθεσίες προσελκύουν πολλούς τουρίστες όλο το χρόνο. Οι εκπληκτικές παραλίες και τα μαγγροβόλα δάση μέσα και γύρω από τα νησιά Andaman και Nicobar το καθιστούν ένα από τα τουριστικά καυτά σημεία.

Σημαντικά τουριστικά μέρη Andaman για επίσκεψη:

Υπάρχουν αρκετοί τουριστικοί προορισμοί στο Ανταμάν με όμορφες τοποθεσίες και αξιοθέατα. Εδώ έχουμε 18 καλύτερα και υπέροχα τουριστικά μέρη για επίσκεψη στα νησιά Ανταμάν Νικομπάρ, μαζί με εκπληκτικά αξιοθέατα..

1. Long Island:

Τουριστικά μέρη για επίσκεψη στο Ανταμάν

Το Long Island είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς σε Andaman και Nicobar. Ο κόλπος Lalaji κατά μήκος του τμήματος του Long Island είναι αγνής ευδαιμονίας. Οι τουρίστες συγκεντρώνονται στο Λονγκ Άιλαντ για να δουν τα δελφίνια και να απολαύσουν.

2. Cellular Jail:

cellular-jail_andaman-τουριστικά μέρη

Η κυψελοειδής φυλακή, γνωστή και ως Καλά Πάνι, τυχαίνει να είναι η μάρτυρας της σκληρότητας της βρετανικής κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιστές της ελευθερίας. Η φυλακή έχει πλέον μετατραπεί σε μουσείο και απεικονίζει την άθλια ζωή των αγωνιστών της ελευθερίας. Η περίφημη φωτεινή και ηχητική παράσταση της φυλακής των κυττάρων δείχνει τη διαμάχη των αγωνιστών της ελευθερίας.

3. Θαλάσσιο Εθνικό Πάρκο Mahatma Gandhi:

mahatma-gandhi-marine-national-park_andaman-τουριστικά μέρη

Το Εθνικό Πάρκο Μαχάτμα Γκάντι απλώνεται σε 15 νησιά και είναι ένα από τα πιο εξωτικά θαλάσσια πάρκα στην Ινδία. Σε αυτό το πάρκο μπορείτε να δείτε όμορφα κοράλλια και υδρόβια ζώα. Θαλάσσια σπορ, όπως κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις μπορούν να γίνουν εδώ και αυτό προσθέτει στο εθνικό πάρκο.

4. Ανθρωπολογικό Μουσείο:

ανθρωπολογικά-μουσεία_ανταμάν-τουριστικά-μέρη

Το Ανθρωπολογικό Μουσείο στον κόλπο Phoenix στο Andaman διατηρεί τις αποικιακές λεπτομέρειες του νησιού. Στεγάζει υφάσματα, σκεύη και μερικά αρχαία όπλα που χρησιμοποιούσαν οι τοπικές φυλές της περιοχής. Περιέχει επίσης εικόνες των ανθρώπων της φυλής τόσο των εστερικών ετών όσο και των σημερινών ημερών. Το Μουσείο μας δίνει μια εσωτερική άποψη για τη ζωή των φυλών που υπήρχαν και ζουν μέχρι τώρα στο Ανταμάν.

5. Παραλία Radhanagar (νησί Havelock):

radhanagar-beach_andaman-τουριστικά-μέρη

Μια από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο είναι η παραλία Radhanagar που βρίσκεται στο νησί Havelock. Η τακτοποιημένη και γαλήνια αύρα, πολύ μακριά από τους θορύβους και τον θόρυβο των τουριστών, όπου ο καθαρός ουρανός και τα κρυστάλλινα νερά φαίνονται μέχρι το τέλος του ορίζοντα όπου τελικά συναντιούνται, τέτοια μέρη είναι ιδανικά μέρη για μεγάλους περιπάτους, ενώ παρακολουθείτε το όμορφο η δυση του ηλιου. Υποβρύχιες δραστηριότητες όπως κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις είναι επίσης μέρος της παραλίας Radhanagar που επιτρέπει στους ανθρώπους να εξερευνήσουν τον ήσυχο και ειρηνικό θαλάσσιο κόσμο. Με την εκπληκτική γραφική ομορφιά της, αυτή η εντυπωσιακή παραλία είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε στο Ανταμάν.

6. Corbyn’s Cove Beach:

corbyns-cove-beach_andaman-τουριστικά μέρη

Όντας μια από τις πιο κοντινές παραλίες από το Πορτ Μπλερ, βρίσκεται εντελώς στους αγκαλιές της φύσης. Αθλητικές δραστηριότητες όπως τζετ σκι, καταδύσεις, κολύμβηση με αναπνευστήρα και κρουαζιέρες από γυαλί είναι το κύριο μέρος της παραλίας Corbyn’s Cove. Ο προορισμός καλύπτεται από πυκνούς φοίνικες και έχει επίσης πολλά εστιατόρια και μπαρ. Είναι ένα σημαντικό τουριστικό σημείο στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ.

7. Ασβεστολιθικές Σπηλιές:

ασβεστολιθικά-σπήλαια_ανταμάν-τουριστικά-μέρη

Αν περάσουμε από τα τουριστικά μέρη στο Andaman, τότε τα ασβεστολιθικά σπήλαια στο Baratang έρχονται στην κορυφή. Οι άνθρωποι πρέπει να διασχίσουν φυλετικά αποθέματα και πυκνά δάση για να φτάσουν σε αυτές τις σπηλιές, κάτι που τους προσφέρει περισσότερο την επιθυμητή περιπέτεια. Λίγοι άνθρωποι μπορούν επίσης να δουν τους κροκόδειλους να απολαμβάνουν τον ήλιο με τα σαγόνια τους ορθάνοιχτα.

8. Παραλία Lalaji Bay:

lalaji-bay-beach_andaman-τουριστικά μέρη

Η παραλία Lalaji Bay στο Long Island είναι μια γαλήνια και εντυπωσιακή παραλία στο Andaman. Πλοία από Rangat και μεσαίο Andaman συνδέουν αυτό το νησί μαζί. Είναι ένα ιδανικό μέρος για όλους τους λάτρεις του skinny dipping. Mayσως χρειαστεί να νοικιάσετε ένα dunghi ή να περπατήσετε για πάνω από μία ώρα ανάμεσα στους κολπίσκους του μαγκρόβ για να φτάσετε στην παραλία Lalaji Bay.

9. Παραλία Μπάτλερ Μπέι:

μπάτλερ-κόλπος-παραλία_ανταμάν-τουριστικά-μέρη

Η παραλία του Μπάτλερ Μπέι είναι ένα από τα πιο υπέροχα και φυσικά τουριστικά μέρη για επίσκεψη στο Ανταμάν το οποίο έχει πολύ τοπίο γύρω από αυτό το σημείο. Η παραλία Butler Bay στο νησί Hut Bay είναι ένας παράδεισος για τους σόουφερ σέρφερ. Η παραλία είναι καλυμμένη με απαλή καφέ άμμο και πυκνά δέντρα τριγύρω. Συνήθως οι άνθρωποι βλέπουν καταδύσεις ή κολύμβηση με αναπνευστήρα σε αυτή την παραλία. Η παραλία Butler Bay έχει κοίλο σχήμα, ώστε να μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παραλία από οποιοδήποτε σημείο.

10. Παραλία Aamkunj:

aamkunj-beach_andaman-τουριστικά-μέρη

Το Rangat έχει έναν ακόμη προορισμό οικολογικού τουρισμού στην Ινδία, την παραλία Aamkunj. Οι δασικοί υπάλληλοι είναι υπεύθυνοι για όλες τις δραστηριότητες που γίνονται υπό την καθοδήγηση του DFO (Divisional Forest Officer). Όλοι οι λάτρεις του περιβάλλοντος παρασύρονται σε αυτό το μέρος καθώς είναι πλήρως εξοπλισμένο με οικολογικές καλύβες, πάγκους πορτμπαγκάζ, καναπέδες από ξύλο, τσαγιέρες και σκαμπό για αναψυκτικά.

11. Ναυτικό Ναυτικό Μουσείο Samudrika:

samudrika-naval-marine-museum_andaman-τουριστικά-μέρη

Το Ναυτικό Ναυτικό Μουσείο Samudrika διαχειρίζεται και συντηρείται από το Ινδικό Ναυτικό. Είναι ένα από τα κατατοπιστικά τουριστικά μέρη του Πορτ Μπλερ. Παρέχει πλήρεις πληροφορίες για το παρελθόν και το παρόν των νησιών Ανταμάν και Νικόμπαρ με όμορφα σωματίδια θάλασσας.

12. Παραλία Casurina:

casurina-beach_andaman-τουριστικά μέρη

Η παραλία Casurina είναι ένα από τα ομορφότερα τουριστικά μέρη Andaman για επίσκεψη. Αυτή η παραλία έχει το υψηλότερο σημείο στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ, την κορυφή της σέλας. Είναι μια όμορφη παραλία στο Diglipur με λευκή άμμο και είναι ένας σημαντικός κόμβος για όλους τους φρικιαστές της περιπέτειας που αναζητούν την ανάβαση στην κορυφή της σέλας.

13. Ray Hill:

ray-hill_andaman-τουριστικά μέρη

Το Ray Hill στο Mayabunder είναι ένα νεοσύστατο μέρος οικολογικού τουρισμού για τους τουρίστες στο Andaman. Ο χώρος διαθέτει ξενώνες και προσφέρει δραστηριότητες όπως σαφάρι ελέφαντα, μονοπάτια ερημιάς, αναρρίχηση σε βράχο και ψάρεμα. Ο λόφος Ray έχει την απαλότητα της φύσης μαζί με την ερημιά των δασών.

Μέρη για επίσκεψη στη γύρω περιοχή Andaman Nicobar:

Τα Νησιά Νικομπάρ φημίζονται για τη φυσική ομορφιά και το ευχάριστο τοπίο. Όντας το σπίτι σε πολλά μικρά νησιά, τα νησιά Νικομπάρ έχουν πολλά πουλιά και υδρόβια ζώα που προσθέτουν στην ομορφιά του. Μπορείτε να απολαύσετε ένα χαλαρό απόγευμα κάνοντας μια βόλτα στις παραλίες. Λόγω της ποιητικής του ομορφιάς και των φυσικών τοπίων, το νησί Nicobar επισκέπτεται χιλιάδες τουρίστες όλο το χρόνο.

Το κύριο αξιοθέατο γύρω από τα νησιά Νικομπάρ είναι το Indira Point που στεγάζει έναν γιγαντιαίο φάρο και τα νησιά Katchal. Οι όμορφες αμμώδεις παραλίες και τα ωκεάνια γαλάζια νερά της θάλασσας κάνουν αυτή την ομάδα του νησιού πολύ όμορφη και εξωτική.

14. Great Nicobar Biosphere Reserve:

Great-nicobar-biosphere-reserve_andaman-τουριστικά μέρη

Οι Νικομπαρέζοι και οι Σόμπεν βρίσκονται κυρίως σε αυτό το νησί. Η πρόσβαση σε αυτό το αποθεματικό απαιτεί άδεια από την κυβέρνηση. Καλύπτοντας μια τεράστια έκταση 885 χιλιομέτρων παρέχει καταφύγιο σε πολλά ενδημικά ζώα, πουλιά και είδη φυτών. Σημαντικά αξιοθέατα της άγριας ζωής όπως το Nicobar scrubfowl, το Edible-nest Swift let, το Nicobar Long-tailed Macaque, ο θαλασσινός κροκόδειλος και ο δάσκαλος του Nicobar, καθώς και ο γιγαντιαίος καβούρας ληστής και ο πικρόλιθος πύθωνας βρίσκονται εδώ.

15. Indira Point:

indira-point_andaman-τουριστικά μέρη

Το νησί Indira βρίσκεται στο νησί Nicobar και είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη στο Andaman Nicobar. Είναι διάσημο για τον φωτεινό του ορίζοντα, ο οποίος είναι επίσης ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους φωτεινούς οίκους στον κόσμο. Έχει επίσης μια όμορφη εκτεταμένη παραλία προσαρτημένη σε αυτό. Ο φάρος είναι ένα σημαντικό ορόσημο για πλοία που προέρχονται από τη Μαλάκα. Το μέρος είναι επίσης γνωστό για το περιβάλλον χωρίς ρύπανση.

Ο φάρος ονομάστηκε αρχικά Parson’s Point και Pygmalion Point, αλλά δημιουργήθηκε Indira Point αφού ο τότε πρωθυπουργός της Ινδίας Indira Gandhi επισκέφθηκε το μέρος. Ο γιγαντιαίος φωτισμός του σπιτιού προκαλεί δέος στον επισκέπτη στη θέα του. Οι σπειροειδείς σκάλες του σπιτιού είναι βαμμένες σε λευκές και κόκκινες ταινίες. Το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε την ινδική επικράτεια στις 24 Δεκεμβρίου 2004 κατέστρεψε τον σταθμό παραγωγής ενέργειας και επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τα νησιά, αλλά δεν μπόρεσε να καταστρέψει τον φωτισμό.

16. Car Nicobar Island:

αυτοκίνητο-nicobar-island_andaman-τουριστικά-μέρη

Το Car Nicobar είναι η έδρα των Νήσων Nicobar. Χρειάζονται 16 ώρες με το νερό από το Πορτ Μπλερ σε κάθε Car Nicobar. Μπορείτε να απολαύσετε χαλαρές διακοπές στο Car Nicobar δίπλα στην παραλία. Η παραλία και η ομορφιά της ενθουσιάζουν τους ανθρώπους. Είναι ένα εύφορο τμήμα του νησιού και είναι γεμάτο από καρύδες. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα χλωρίδας και πανίδας της οποίας η αινιγματική ομορφιά προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες όλο το χρόνο. Το κύριο αξιοθέατο του Car Nicobar είναι οι ειδικές καλύβες με στυλ Nicobar που έχουν την είσοδό τους στο δάπεδο. Η καρύδα είναι το μόνο εμπόριο που διατίθεται εδώ. Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ, το Car Nicobar θα πρέπει να επισκεφθείτε στη λίστα σας.

17. Νησί Katchal:

katchal-island_andaman-τουριστικά-μέρη

Το νησί Katchal είναι ένα από τα διάφορα εξωτικά νησιά στο Nicobar που είναι ευρέως γνωστό για τα φυσικά τοπία και τη γραφική ομορφιά του. Από τις 527 νησίδες της επικράτειας της ένωσης, το νησί Katchal τυχαίνει να είναι ένα. Το μέρος είναι το καλύτερο για μια απόδραση από την πολυσύχναστη ζωή των πόλεων. Όντας το σπίτι σε μοναδικά είδη πουλιών και ζώων, αυτό το νησί είναι πραγματικά όμορφο για να μείνετε. Το σύμπλεγμα παραλιών στο Katchal πρέπει να επισκεφθείτε. Τα κρυστάλλινα νερά των παραλιών είναι τα καλύτερα για ηλιοθεραπεία και κολύμπι. Το νησί είναι γεμάτο εξωτικά κοράλλια και υδρόβια είδη και μπορείτε να το επισκεφθείτε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

18. Great Nicobar Island:

Great-nicobar-island_andaman-τουριστικά μέρη

Αυτό το νησί τυχαίνει να είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα του Ανταμάν και του Νικόμπαρ. Η φυσική ζωή αυτού του τόπου χωρίς περιπέτειες το καθιστά πιο δελεαστικό για χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται εδώ. Η διαφοροποιημένη χλωρίδα και πανίδα του τόπου προσελκύει πολλούς βοτανολόγους και ζωολόγους από όλο τον κόσμο. Το νησί έχει φιλικό προς το περιβάλλον κλίμα και ως εκ τούτου είναι μία από τις πολλές εξωτικές τοποθεσίες του κόσμου. Διάφορα είδη ορχιδέων μπορούν να βρεθούν σε αυτό το νησί. Το εκπληκτικό Indira Point που παρέμεινε ανεπηρέαστο κατά τη διάρκεια του καταστροφικού τσουνάμι βρίσκεται επίσης σε αυτό το νησί. Υπάρχει μια παραλία που βρίσκεται εδώ κοντά στη Γαλάτεια, η οποία αποτελεί βιότοπο για χελώνες γνωστή ως Gaint Leather Back Turtles. Ο όμορφος καιρός και η φιλόξενη φύση του τόπου είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι έρχονται να επισκεφτούν τα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ.

Αυτά ήταν μερικά από τα καλύτερα τουριστικά μέρη για επίσκεψη στο Ανταμάν και το Νικόμπαρ. Αυτό το ενωτικό έδαφος της Ινδίας είναι ένας κόμβος εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς και συναρπαστικής περιπέτειας. Τα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες όλο το χρόνο. Από τους λάτρεις της φύσης, τους λάτρεις των ταξιδιών έως τους αναζητητές περιπέτειας, τα νησιά που κόβουν την ανάσα είναι μια εμπειρία ζωής.