9 Διάσημα τουριστικά μέρη του Ουτάρ Πραντές για επίσκεψη

Το Ουτάρ Πραντές είναι η μεγαλύτερη πολιτεία της Ινδίας. Όχι μόνο είναι μεγάλο, αλλά έχει και μεγάλη ιστορική σημασία. Εδώ θα έχετε τη χρυσή ευκαιρία να αποκαλύψετε τα παλαιότερα μυστικά της χώρας. Από το περίφημο έπος Mahabharata στην παλαιότερη λογοτεχνία των Jain, θα τα κάνετε όλα εδώ. Έχει επίσης αρχαία κτίρια και αρχιτεκτονική που συμβολίζουν τη βασιλεία των Μογγόλων. Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να βρείτε σε μια πολιτεία, θα πρέπει σίγουρα να έρθετε σε αυτό το μέρος μία φορά. Σε περίπτωση που έρχεστε σύντομα, εδώ είναι ένας σύντομος ξεναγός για εσάς.

9 καλύτερα τουριστικά μέρη για επίσκεψη στο Ουτάρ Πραντές:

Παρακάτω παρουσιάζονται 9 διάσημα τουριστικά μέρη του Ουτάρ Πραντές για να επισκεφθείτε με εικόνες.

1. Φρούριο Αλαχαμπάντ:

allahabad-fort_uttar-pradesh-τουριστικά μέρη

Στο ταξίδι σας στο Ουτάρ Πραντές, πρέπει πρώτα να επισκεφθείτε το Φρούριο Αλαχαμπάντ. Ιδρύθηκε το έτος 1583 μετά από εντολή του βασιλιά Άκμπαρ. Χτίστηκε στις όχθες του ποταμού Γάγγη και είναι ένα από τα μεγαλύτερα οχυρά που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Μογκάλ. Αν είστε λάτρης της ιστορίας, της τέχνης και της αρχιτεκτονικής, το φρούριο Allahabad είναι το ιδανικό μέρος για εσάς.

2. Swaraj Bhawan:

swaraj-bhawan_uttar-pradesh-τουριστικά μέρη

Το Swaraj Bhawan είναι ένα μεγάλο αρχοντικό που βρίσκεται στην όμορφη πόλη Allahabad του Uttar Pradesh. Wasταν η κατοικία του μεγάλου Ινδού πολιτικού ηγέτη Motilal Nehru τον 19ο αιώνα. Αυτό είναι ένα προγονικό σπίτι για την οικογένεια Nehru και Gandhi και είναι ένα πολιτικά σχετικό μέρος. Εάν θέλετε να μάθετε για την ινδική πολιτική, πρέπει να επισκεφθείτε το Swaraj Bhawan.

3. Πλανητάριο Jawahar:

jawahar-planetarium_uttar-pradesh-τουριστικά μέρη

Το Πλανητάριο Jawahar, το οποίο ήταν νωρίτερα κατοικία για την οικογένεια Nehru-Gandhi, τώρα θεωρείται μουσείο. Χτίστηκε το έτος 1979 και βρίσκεται πολύ κοντά στο Anand Bhawan που βρίσκεται στο Allahabad του Uttar Pradesh. Αυτό το ιστορικό μέρος πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφτείτε όταν έρθετε στο Ουτάρ Πραντές.

4. Ναός Someshwar Mahadev:

someshwar-mahadev-temp_uttar-pradesh-τουριστικά μέρη

Ο ναός Someshwar Mahadev είναι ένας από τους ιερότερους ναούς του Allahabad και είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Shiva. Βρίσκεται απέναντι από τον ιερό ποταμό Yamuna, αυτό το μέρος είναι ιδανικό για όλους τους οπαδούς του Ινδουισμού και πιστούς. Έχει προσελκύσει επισκέπτες από όλη την Ινδία και φέρνει πραγματικά τη δική του μυθολογική και πνευματική ουσία.

5. Βαρανάσι:

varanasi_uttar-pradesh-τουριστικά μέρη

Το Βαρανάσι έχει αναγνωριστεί ως η παλαιότερη πόλη στην Ινδία. Είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας και εδώ θα βρείτε μερικές από τις παλαιότερες γραφές που ανήκουν στη βουδιστική θρησκεία καθώς και την επική Μαχαμπαράτα. Οι κύριες τοποθεσίες εδώ είναι οι πυλώνες Ghats, Sarnath, Ramnagar και Ashokan.

6. Khusro Bagh:

khusro-bagh_uttar-pradesh-τουριστικά μέρη

Το Kusro Bagh του Allahabad είναι ένας μεγάλος περιτοιχισμένος κήπος, γνωστός για το στιλ και την αναπαράστασή του. Δηλώνει την ομορφιά της αρχιτεκτονικής των Μογγολών και περιβάλλει τον τάφο του γιου του αυτοκράτορα Jahangir, Khusrau Mirza.

7. Άγρα:

agra_uttar-pradesh-τουριστικά μέρη

Το Άγρα, του Ουτάρ Πραντές είναι πολύ γνωστό για τις θρησκευτικές φιλοσοφίες, τον πολιτισμό και την τέχνη του. Τατζ Μαχάλ, Φατεχπούρ Σικρί και Κόκκινο Φρούριο είναι τα κυριότερα αξιοθέατά του. Στεγάζει ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου και έχει προσελκύσει περισσότερους από χιλιάδες τουρίστες και επισκέπτες κάθε χρόνο. Το μέρος είναι πραγματικά ένα θαύμα.

8. Deogarh:

deogarh_uttar-pradesh-τουριστικά μέρη

Ο Deogarh του Uttar Pradesh θεωρήθηκε πολύ σημαντικός κατά τη διάρκεια του βρετανικού Raj. Έχει αξιόλογους ναούς Jain εδώ και είναι περισσότερο γνωστός για το φρούριο Deogarh και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Θα βρείτε την καλύτερη συλλογή έργων τέχνης και γλυπτών εδώ και σίγουρα θα σας συναρπάσουν.

9. Kapilavastu:

kapilavastu_uttar-pradesh-τουριστικά μέρη

Το Kapilavastu ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της οικογένειας Sakya. Αυτός ο τόπος έχει τεράστια ιστορική σημασία και έχει μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο, ειδικά λόγω των διάσημων φεστιβάλ του, όπως το Magh Mela, το Navratri και το Swaran Mela. Το να έρθετε σε αυτό το μέρος θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε περισσότερα για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ινδίας.

Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά από τα καλύτερα τουριστικά μέρη του Ουτάρ Πραντές για επίσκεψη. Σου αρέσει? Αφήστε το σχόλιό σας.