9 καλύτερα τουριστικά μέρη του Μπαγκλαντές για επίσκεψη

Το Μπαγκλαντές είναι μια χώρα που βρίσκεται στη Νότια Ασία. Έχει ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα πολιτισμού, αρχιτεκτονικής, στυλ και μαγευτικής ομορφιάς. Τα καταπράσινα χωράφια, οι όμορφες παραλίες, τα μνημεία και τα ποτάμια είναι κάτι που σίγουρα δεν θα θέλετε να χάσετε. Οι περισσότερες πόλεις έχουν στολιστεί με πολλούς όμορφους κήπους και μουσεία που κάνουν αυτό το μέρος ξεχωριστό για διακοπές και τουριστικούς σκοπούς. Μερικά από τα καλύτερα μέρη που έχουν δει μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στις ακόλουθες παραγράφους.

1. Paharpur:

Paharpur Bangladesh-Tourist-Places

Το Paharpur του Μπαγκλαντές έχει αναγνωριστεί ως η υψηλότερη βουδιστική έδρα μάθησης. Έχουν μεγάλα μοναστήρια και μουσεία που περιλαμβάνουν αξιόλογα αντικείμενα όπως αγγεία, επιγραφές, πλάκες από τερακότα και εικόνες διαφορετικών Ινδουιστικών Θεών και Θεών. Είναι το καλύτερο μέρος για όσους ανυπομονούν να εξερευνήσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις του Μπαγκλαντές.

2. Ντάκα:

dhaka_bangladesh-τουριστικά μέρη

Η Ντάκα είναι η πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές. Έχει χιλιάδες ταξιδιώτες κάθε χρόνο και είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στο Μπαγκλαντές για επίσκεψη. Επειδή είναι η πρωτεύουσα, είναι καλά ανεπτυγμένη και θεωρείται επίσης ως κέντρο εμπορικών, πολιτιστικών, εμπορικών, εκπαιδευτικών, οικονομικών και πολιτικών δραστηριοτήτων.

3. Rajshahi:

rajshahi_bangladesh-τουριστικά-μέρη

Ο Rajshahi του Μπαγκλαντές είναι πολύ γνωστός για τα μάνγκο, τα λίτσι και το καθαρό μετάξι. Τα προϊόντα μεταξιού εδώ είναι αρκετά λογικά και ο μεγάλος αριθμός αρχαιολογικών χώρων σίγουρα θα σας βοηθήσει να μάθετε και να κατανοήσετε περισσότερα για τη χώρα. Το Rajshahi βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Padma και είναι πραγματικά μια πραγματική ομορφιά. Αυτό είναι το καλύτερο τουριστικό μέρος του Μπαγκλαντές.

4. Mahasthangarh:

mahasthangarh_bangladesh-τουριστικά μέρη

Το Mahasthrangarh είναι ο παλαιότερος και πιο αναγνωρισμένος αρχαιολογικός χώρος του Μπαγκλαντές. Είναι γεμάτο ιστορικούς ναούς, μουσεία και μνημεία που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε. Κάτι που είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο εδώ είναι τα ιερά του Shah Sultan Bulki Maheswary που κάνουν αυτό το μέρος πολύ γνωστό και διάσημο. Αυτά είναι τα υπέροχα τουριστικά μέρη του Μπαγκλαντές.

5. Μαιναμάτι:

mainamati_bangladesh-τουριστικά-μέρη

Στις πλαγιές των λόφων του Μαιναμάτι βρίσκονται πολλές λεπτομέρειες και πληροφορίες για τον μεγάλο βουδιστικό πολιτισμό. Διαθέτει μερικά από τα καλύτερα μουσεία που φιλοξενούν σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα όπως κασετίνες, νομίσματα, κοσμήματα, σκεύη, κεραμικά, στόπες και βουδιστικές επιγραφές.

6. Kuakata:

kuakata_bangladesh-τουριστικά-μέρη

Το Μπαγκλαντές δεν είναι μόνο η χώρα της λαμπρής μόδας, της ιστορίας, των παραδόσεων και των εθίμων, αλλά είναι επίσης το καλύτερο μέρος για ρομαντικές και όμορφες παραλίες. Η παραλία Kuakata του Μπαγκλαντές είναι μερικές από τις οποίες μπορείτε σίγουρα να πάτε για ολιγοήμερες διακοπές. Η κουζίνα εδώ είναι εκπληκτική και ο καιρός είναι πάντα καλός και ευχάριστος. Το να έρθετε σε αυτό το μέρος θα σας δώσει την καλύτερη ευκαιρία να παρακολουθήσετε τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα. Κάντε μια βόλτα με τους φίλους σας νωρίς το πρωί σε αυτή την παραλία θα είναι μια υπέροχη εμπειρία. Αυτά είναι τα όμορφα τουριστικά μέρη του Μπαγκλαντές για επίσκεψη

7. Sundarbans:

sundarbans_bangladesh-τουριστικά-μέρη

Το Sundarbans βρίσκεται περίπου 320 χιλιόμετρα μακριά από τη Ντάκα. Είναι 6000 τ.χλμ δελταϊκών βάλτων και δασών. Τα καλύτερα αξιοθέατα εδώ είναι η άγρια ​​ζωή και τα μοναδικά είδη, ειδικά η βασιλική τίγρη της Βεγγάλης. Τσιτάχ, αρκούδες, ύαινες, πίθηκοι και πύθωνες και μερικά από τα κοινά ζώα που θα δείτε εδώ. Αυτό το μέρος διαθέτει επίσης αρκετούς ξενώνες όπου μπορείτε να απολαύσετε και να χαλαρώσετε με την οικογένειά σας.

8. Sylhet:

sylhet_bangladesh-τουριστικά-μέρη

Το Sylhet είναι μια όμορφη κοιλάδα που βρίσκεται στο Μπαγκλαντές, γνωστή για τις εκπληκτικές φυτείες τσαγιού. Οι φυτείες του ανανά, οι κήποι τσαγιού, οι πορτοκαλεώνες και τα ζεστά δάση είναι μερικά από τα αξιοσημείωτα πράγματα που θα βρείτε εδώ. Αυτός ο τόπος είναι επίσης γνωστός για τον μεγάλο μουσουλμάνο άγιο που ονομάζεται Hazrat Shah Halal, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως μεγάλος ηγέτης της ισλαμικής κοινότητας.

9. Chittagong:

chittagong_bangladesh-τουριστικά-μέρη

Το Chittagong είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μπαγκλαντές και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για διακοπές. Έχει μερικές όμορφες παραλίες, λόφους και δάση που είναι ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις των διακοπών. Ο καιρός εδώ είναι επίσης ευχάριστος.