25 καλύτερα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας στην Ινδία για άνδρες και γυναίκες

Η λέξη «Πιτυρίδα» μπορεί να ακούγεται σαν τέρας για πολλούς από εμάς! Είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που μπορεί να σας κάνουν να ξύσετε το τριχωτό της κεφαλής μας, ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός μεσονύκτιου ύπνου. Για να μην ξεχάσετε τις “νιφάδες χιονιού” στο τραγανό μαύρο πουκάμισό σας, που σας κάνει να θέλετε να κρυφτείτε στην πλησιέστερη ντουλάπα! Ευτυχώς, υπάρχουν τόνοι σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, που υπόσχονται να απαλλαγούν από αυτό το ενοχλητικό ζήτημα.

Αυτά τα σαμπουάν ελέγχου της πιτυρίδας περιέχουν ορισμένους φυσικούς και χημικούς παράγοντες για τον έλεγχο της ανάπτυξης μύκητα που προκαλεί μόλυνση. Με ένα μόνο πλύσιμο, μπορείτε να παρατηρήσετε προσωρινή ανακούφιση από τον κνησμό και τις ορατές νιφάδες. Ανάλογα με τη σοβαρότητα του ζητήματος και τον τύπο των μαλλιών σας, μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία προϊόντων που διατίθενται στην αγορά της Ινδίας. Αυτά περιλαμβάνουν επώνυμα, φαρμακευτικά, φυτικά και ομοιοπαθητικά σαμπουάν, το καθένα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Πριν καταλήξετε με μώλωπες και αιμορραγία στο τριχωτό της κεφαλής λόγω επίμονων γρατζουνιών, σας συνιστούμε να ελέγξετε αυτά τα δημοφιλή προϊόντα και να αποφασίσετε το καλύτερο σαμπουάν κατά της πιτυρίδας για τα μαλλιά σας.

Τελευταία σαμπουάν κατά της πιτυρίδας

Πίνακας περιεχομένων:

 1. Πώς να επιλέξετε το καλύτερο σαμπουάν κατά της πιτυρίδας.
 2. Επώνυμα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας.
 3. Αγιουρβεδικά σαμπουάν κατά της πιτυρίδας.
 4. Φυτικά σαμπουάν κατά της πιτυρίδας.
 5. Φαρμακευτικά σαμπουάν κατά της πιτυρίδας.
 6. Ομοιοπαθητικά σαμπουάν κατά της πιτυρίδας.
 7. Ανδρικά σαμπουάν κατά της πιτυρίδας.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο σαμπουάν κατά της πιτυρίδας για τα μαλλιά σας?

Πριν αποφασίσετε το σωστό σαμπουάν για την πιτυρίδα, πρέπει πάντα να διαβάζετε τη λίστα με τα βασικά συστατικά της φιάλης. Παράγοντες όπως η πίσσα άνθρακα, το σαλικυλικό οξύ, η κετοκοναζόλη και ο ψευδάργυρος πυριθειόνης θεωρούνται πολύ αποτελεσματικοί στον έλεγχο του προβλήματος. Τα περισσότερα επώνυμα και φαρμακευτικά σαμπουάν τα χρησιμοποιούν στις φόρμουλες τους. Από την άλλη πλευρά, τα σαμπουάν από βότανα και αγιουρβέδα βασίζονται σε φυσικούς αντιμυκητιασικούς παράγοντες όπως το έλαιο δέντρων τσαγιού. Αυτά είναι ήπια και συνήθως ασφαλή σε σύγκριση με τις άλλες σειρές.

Τελευταία σαμπουάν κατά της πιτυρίδας διαθέσιμα στην Ινδία 2021:

Ας ρίξουμε μια ματιά στα κορυφαία σαμπουάν κατά της πιτυρίδας που ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες:

Κορυφαία 10 επώνυμα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας:

Τα φαρμακευτικά σαμπουάν κατά της πιτυρίδας είναι η πρώτη μας λύση για τη θεραπεία αυτού του προβλήματος. Είναι εύκολα διαθέσιμα και οι περισσότερες από αυτές τις μάρκες είναι οικιακά ονόματα. Είναι αρκετά προσιτές και λειτουργούν καλά για τον έλεγχο της πιτυρίδας. Εδώ είναι τα 10 καλύτερα σαμπουάν για να δοκιμάσετε:

1. Σαμπουάν για την πιτυρίδα στο κεφάλι και τους ώμους:

Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας Head and Shoulders

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Η μάρκα Head and Shoulders έχει γίνει συνώνυμη με τις λύσεις κατά της πιτυρίδας. Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα σαμπουάν για να καλύψει διάφορα προβλήματα μαλλιών που οδηγούν σε πιτυρίδα. Ένα τέτοιο προϊόν με την καλύτερη βαθμολογία είναι αυτό το σαμπουάν Lemon Fresh. Το προϊόν με άρωμα εσπεριδοειδών έχει δημιουργηθεί ειδικά για το λιπαρό τριχωτό της κεφαλής για να διατηρεί τα επίπεδα σμήγματος υπό έλεγχο. Ισχυρίζεται ότι καθαρίζει 100% ορατές νιφάδες με τακτική χρήση. Το άρωμα που διαρκεί μπορεί να αφήσει τα μαλλιά σας να μυρίζουν φρέσκα και ωραία.

Βασικά συστατικά: Θειικό λαουρυλο νάτριο, Θειικό Λαουρέθ Νάτριο, Διστεατική γλυκόλη, Ανθρακικός ψευδάργυρος, Χλωριούχο νάτριο, Ξυλοσουλφονικό νάτριο, Άρωμα, Βεταϊνη κοκαμιδοπροπυλίου, Διμεθικόνη, Μενθόλη, Βενζοϊκό νάτριο, Guar Hydroxypropyl, L.

Πλεονεκτήματα:

 • Προσιτή Τιμή.
 • Διατίθεται εύκολα σε όλα τα καταστήματα.
 • Λειτουργεί καλά για την αφαίρεση της περιφερικής πιτυρίδας.
 • Χαλαρωτικό άρωμα λεμονιού.
 • Αφήνει μια δροσερή αίσθηση στο τριχωτό της κεφαλής.

Μειονεκτήματα:

 • Περιέχει πάρα πολλά χημικά.
 • Μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά αν χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκτίμηση: 4/5

2. Σαμπουάν φροντίδας πιτυρίδας Dove:

Σαμπουάν περιποίησης πιτυρίδας Dove

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Αποκτήστε λεία και χωρίς νιφάδες μαλλιά με το σαμπουάν περιποίησης Dove Dandruff. Έχει συνταχθεί με τη δύναμη του ZPTO για τον έλεγχο της φαγούρας και των λευκών νιφάδων στο τριχωτό της κεφαλής. Μπορείτε να παρατηρήσετε τη δράση του από το πρώτο κιόλας πλύσιμο. Η φόρμουλα διαθέτει επίσης έναν ειδικό ορό μικροϋγρασίας, για να είναι κατάλληλος για καθημερινό πλύσιμο και να αποτρέπει την ξηρότητα των μαλλιών σας.

Βασικά συστατικά: Θειικό Laureth Sulphhate, Cocamidopropyl Betaine, Dimethyconol and Tea Dodecylbenzene Sulphonate, Zinc Pyrithione, Dimethicone and Laureth-4 και Laureth-23 κ.λπ..,

Πλεονεκτήματα:

 • Λογική Τιμολόγηση.
 • Μπορείτε να το αγοράσετε εύκολα στα περισσότερα τοπικά καταστήματα.
 • Δεν στεγνώνει τα μαλλιά.
 • Αφήνει ένα ευχάριστο άρωμα στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Μειονεκτήματα:

 • Περιέχει θειικά άλατα.
 • Δεν είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση, καθώς βλάπτει τα μαλλιά σας.

Εκτίμηση: 4.1/5

3. Clear Complete Active Care Anti Pandruff Shampoo:

Clear Complete Active Care Anti Pandruff Shampoo

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Το σαμπουάν Clear Anti-Dandruff έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει πλήρη περιποίηση των μαλλιών, παρά απλώς να δουλεύει στο ξεφλουδισμένο τριχωτό της κεφαλής. Περιέχει Nutrium Oil Complex που μπορεί να προστατεύσει το τριχωτό της κεφαλής σας από επαναλαμβανόμενες βλάβες που οφείλονται σε μύκητες και άλλους παράγοντες. Ο παράγοντας εξισορροπεί επίσης τα επίπεδα υγρασίας και διατηρεί τις ρίζες σας ενυδατωμένες. Επιπλέον, λειτουργεί επίσης για την αφαίρεση λίπους και συσσώρευσης προϊόντων που οδηγούν σε πιτυρίδα.

Βασικά συστατικά: Θειικό Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Dimethiconol, Propylene Glycol, ψευδάργυρος πυριθειόνη, διμεθικόνη, άρωμα, χλωριούχο νάτριο, καρβομερές, climbazole, DMDM ​​Hydantoin, PPG-9, Guar Hydroxypropylyl Πανθενόλη κλπ.

Πλεονεκτήματα:

 • Περιέχει ZPTO για τη θεραπεία της πιτυρίδας.
 • Δεν στεγνώνει τα μαλλιά.
 • Καθαρίζει απαλά το τριχωτό της κεφαλής σας.
 • Σας ανακουφίζει από τον κνησμό.
 • Προσθέτει αναπήδηση στα μαλλιά.

Μειονεκτήματα:

 • Φορτωμένο με θειικά άλατα και σιλικόνες.
 • Δεν συνιστάται για μακροχρόνια θεραπεία πιτυρίδας.

Εκτίμηση: 4.3/5

4. L’Oreal Paris Fall Resist 3X Αντιπιτυριδικό σαμπουάν:

L'Oreal Paris Fall Resist 3X Αντιπιτυριδικό σαμπουάν

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Η Loreal Paris έχει επίσης εισέλθει στην αγορά σαμπουάν κατά της πιτυρίδας με αυτό το προϊόν που αλλάζει παιχνίδι. Τροφοδοτείται με δύο κύρια συστατικά – ZnPT και Arginine Essence για την καταπολέμηση της πιτυρίδας και την ενίσχυση των μαλλιών. Η φόρμουλα τριπλής δράσης όχι μόνο εξαλείφει τις ορατές νιφάδες αλλά επίσης θρέφει τα μαλλιά μειώνοντας την πτώση των μαλλιών. Χρησιμοποιώντας το μαζί με το Loreal Fall Resist Anti-Dandruff conditioner κάνει τα μαλλιά σας πιο λεία από ποτέ!

Βασικά συστατικά: ZnPT και αργινίνη.

Πλεονεκτήματα:

 • Αποτελεσματικό στη μείωση της πιτυρίδας.
 • Γυρίζει καλά και σας προσφέρει μια αποτελεσματική εμπειρία καθαρισμού.
 • Λειτουργεί σε ξηρά και φριζαρισμένα μαλλιά.
 • Δεν υπάρχουν προβλήματα με τη διαθεσιμότητα.

Μειονεκτήματα:

 • Δεν ελέγχει την τριχόπτωση.
 • Δεν είναι κατάλληλο για μαλλιά με βαφή.

Εκτίμηση: 4.2/5

5. Pantene Advanced Hair Fall Solution Anti-Pandruff Shampoo:

Pantene Advanced Hair Fall Solution Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Με τη σημασία του νερού του ρυζιού να κάνει τον γύρο της βιομηχανίας ομορφιάς, η Pantene δεν άφησε την πέτρα να διεκδικήσει τα οφέλη της. Αυτό το σαμπουάν κατά της πιτυρίδας είναι εμπλουτισμένο με την καλοσύνη του ζυμωμένου ρυζόνερου και την υπογεγραμμένη φόρμουλα Pro-V της Pantene. Μαζί με το να καθαρίζει τα σημάδια της πιτυρίδας, το προϊόν θρέφει και δυναμώνει επίσης τα μαλλιά σας. Κάνει τη χαίτη σας πιο διαχειρίσιμη ελέγχοντας την τραχύτητα και το ατίθασο φριζάρισμα.

Βασικά συστατικά: Θειικό Laureth Sodium, εκχύλισμα νερού ζυμωμένου ρυζιού, Pro-V κ.λπ.,

Πλεονεκτήματα:

 • Πολύ προσιτή τιμή.
 • Ελέγχει την πιτυρίδα σε ένα βαθμό.
 • Προσθέτει λάμψη στα μαλλιά.
 • Δεν προκαλεί ξηρότητα ή φριζάρισμα.

Μειονεκτήματα:

 • Περιέχει θειικά άλατα.
 • Δεν είναι αποτελεσματικό για μέτρια έως σοβαρή πιτυρίδα.
 • Τα αποτελέσματα δεν είναι μακροχρόνια.

Εκτίμηση: 3.8/5

6. L’Oreal Paris Professional Series Expert Instant Clear Anti-Pandruff Shampoo:

L'Oreal Paris Professional Dandruff Clear Shampoo

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Αυτό το επαγγελματικό σαμπουάν από τη σειρά Loreal Serie Expert ισχυρίζεται ότι σας δίνει μαλλιά χωρίς πιτυρίδα σε μόλις 3-5 πλύσεις. Η φόρμουλα είναι κατάλληλη για κανονικά έως λιπαρά μαλλιά και περιέχει ZnPT και κιτρικό οξύ. Καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής σας από το υπερβολικό λίπος και καταπολεμά την ανάπτυξη μυκήτων. Ανανεώνει το ξεφλουδισμένο τριχωτό της κεφαλής σας και το επαναφέρει στη σωστή πορεία με τακτική χρήση.

Βασικά συστατικά: ZnPT και κιτρικό οξύ.

Πλεονεκτήματα:

 • Ταιριάζει στο χρώμα και στα μαλλιά με χημική επεξεργασία.
 • Λειτουργεί επίσης για επίμονη πιτυρίδα.
 • Τύπος ποιότητας σαλόνι.
 • Εξαιρετική συσκευασία.

Μειονεκτήματα:

 • Ακριβός.
 • Διατίθεται μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα.

Εκτίμηση: 3.8/5

7. Matrix By Fbb Matrix Biolage Scalp Pure Shampoo:

Matrix By Fbb Matrix Biolage Scalp Pure Shampoo

Το καθαρό σαμπουάν Biolage Scalp από το Matrix βοηθά στην απομάκρυνση της πιτυρίδας και σας ανακουφίζει από τον έντονο κνησμό. Είναι ένα τέλειο μείγμα αντιπιτυριακών παραγόντων όπως ο Πυριθειόνη incευδάργυρος και φυτικά εκχυλίσματα μέντας και περγαμόντου για βελτιωμένη αποτελεσματικότητα. Με συνεχή χρήση, το σαμπουάν μπορεί να καταπολεμήσει την ανάπτυξη βακτηρίων και να ηρεμήσει το ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής σας.

Βασικά συστατικά: Μενθόλη, Σαλικυλικό οξύ, Ethylparaben, Cola Nitida (Kola) Nut Extract, Propylene Glycol, Hexylcinnamal, Butylphenol Methylpropional, Citronellol, Linalool, Geraniol, Hydroxycitronellal, Amyl Cinnamal, Alpha-Isomethermafeaferaemafeaferonaemonafeon Εκχύλισμα), λιμονένιο, εκχύλισμα φύλλων Camellia Sinensis, Cinnamyl Alcohol, Eugenol, Malva Sylvestris Flower Extract (Mallow).

Πλεονεκτήματα:

 • Καθαρίζει την ορατή πιτυρίδα.
 • Λειτουργεί επίσης για μαλλιά με χημική επεξεργασία.
 • Ξεκαθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής σας.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τακτικά.

Μειονεκτήματα:

 • Η φόρμουλα είναι πολύ ισχυρή για λεπτά και λεπτά μαλλιά.
 • Μπορεί να στεγνώσει τη χαίτη σας.
 • Ακριβός.
 • Δεν διατίθεται σε όλα τα καταστήματα.

Εκτίμηση: 3.9/5

8. Wella Professionals Invigo Balance Clean Scalp Anti Pandruff Shampoo:

Σαμπουάν περιποίησης της κεφαλής Wella Professionals

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Το σαμπουάν Invigo της Wella Professionals έχει σχεδιαστεί για να καταπολεμά την πιτυρίδα με τη δύναμη του ψευδαργύρου Pyrithione. Το προϊόν μπορεί να ισορροπήσει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής σας και να το αφήσει φρέσκο ​​και καθαρό. Μπορεί να προωθήσει υγιή μαλλιά θρέφοντας τα μαλλιά σας. Το σαμπουάν ποιότητας Salon είναι ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών και ταιριάζει τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

Βασικά συστατικά: Zευδάργυρος Πυριθειόνη, Ακρυλικά/Steareth-20 Methacrylate Copolymer, Magnesium Laureth Sulfate, Magnesium Laureth-8 Sulfate, Sodium Oleth Sulfate, Citric Acid, Sodium Benzoate, DMDM ​​Hydantoin, Vitis vinifera (Grape) Fruit Extract.

Πλεονεκτήματα:

 • Λειώνει καλά και προσφέρει απαλό καθαρισμό.
 • Δεν στεγνώνει τα μαλλιά σας.
 • Ελκυστική συσκευασία.
 • Φρέσκια μυρωδιά που διαρκεί για μερικές μέρες.

Μειονεκτήματα:

 • Καμία σημαντική επίδραση στον έλεγχο της πιτυρίδας.
 • Ακριβό προϊόν.
 • Διατίθεται μόνο σε κομμωτήρια ή ηλεκτρονικά καταστήματα.

Εκτίμηση: 3/5

9. Clinic Plus Strong Scalp Anti-Pandruff Shampoo:

Clinic Plus Ισχυρό Αντιπιτυριδικό Σαμπουάν Κεφαλής

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Το σαμπουάν Clinic Plus Anti-Dandruff περιέχει ZPTO για την καταπολέμηση της πιτυρίδας. Ελέγχει αποτελεσματικά τις νιφάδες και διατηρεί την υγεία του τριχωτού της κεφαλής σας. Οι πρωτεΐνες γάλακτος, από την άλλη πλευρά, ενυδατώνουν τα σκέλη σας και τα διατηρούν απαλά και θρεπτικά. Είναι ιδιαίτερα καλό αν ψάχνετε για μια μακροπρόθεσμη λύση. Το προϊόν ισχυρίζεται επίσης ότι μειώνει την τριχόπτωση.

Βασικά συστατικά: Sodium Laureth Sulphate, Silicone, ZPTO.

Πλεονεκτήματα:

 • Αφήνει το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό.
 • Έχει φρέσκο ​​άρωμα που διαρκεί πολύ.
 • Λειτουργεί σε ορατές νιφάδες.
 • Ελέγχει την υπερβολική λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής.

Μειονεκτήματα:

 • Μπορεί να στεγνώσει υπερβολικά στα μαλλιά.
 • Πολύ σκληρή φόρμουλα.
 • Δεν ελέγχει την τριχόπτωση.
 • Καμία σημαντική επίδραση στην επίμονη πιτυρίδα.

Εκτίμηση: 3.6/5

10. Το Body Shop Ginger Anti-Pandruff Shampoo:

Το Body Shop Ginger Anti-Pandruff Shampoo

Το τζίντζερ είναι γνωστό ότι έχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες που μπορούν να σκοτώσουν την ανάπτυξη της μαγιάς στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτό είναι το κύριο συστατικό του σαμπουάν The Body Shop Anti-Dandruff, το οποίο έχει σχεδιαστεί για ένα ξηρό και ξεφλουδισμένο τριχωτό της κεφαλής. Μπορεί να προσφέρει μια καταπραϋντική ανακούφιση από τον κνησμό και τον ερεθισμό και περιέχει επίσης πολλά φυσικά συστατικά όπως μέλι, εκχύλισμα Birchbark κ.λπ., για αποτελεσματικά αποτελέσματα.

Βασικά συστατικά: Εκχυλίσματα τζίντζερ, φλοιού σημύδας, φλοιού λευκής ιτιάς και μέλι κοινοτικού εμπορίου.

Πλεονεκτήματα:

 • Περιέχει φυσικά συστατικά.
 • Εξαιρετική συσκευασία.
 • Καθαρίζει καλά το τριχωτό της κεφαλής σας.

Μειονεκτήματα:

 • Ακριβός.
 • Μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά.
 • Προσθέτει μια φριζαρισμένη και χοντρή υφή εάν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκτίμηση: 3,5/5

Κορυφαία 3 σαμπουάν κατά της πιτυρίδας Ayurvedic:

Εάν δεν ασχολείστε με τις χημικές ουσίες και θέλετε να βασιστείτε στη δύναμη της Αγιουρβέδα για πιτυρίδα, τότε αυτά τα προϊόντα πρέπει να δοκιμάσετε! Είναι εμπλουτισμένα με την καλοσύνη των συστατικών όπως Neem, Tulsi, Methi, Amla, κ.λπ., τα οποία όχι μόνο καταπολεμούν την πιτυρίδα αλλά και προστατεύουν τα μαλλιά σας. Ας δούμε τα καλύτερα σε πωλήσεις σαμπουάν Ayurveda για πιτυρίδα:

11. SoulTree Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας με Αλόη & Καθαριστική φλούδα λεμονιού:

Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας SoulTree

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Τα προϊόντα Soultree είναι πιστοποιημένα βιολογικά, αγιουρβεδικά και ηθικά. Το συγκεκριμένο σαμπουάν έχει συνταχθεί για τη θεραπεία της μέτριας πιτυρίδας. Τα κύρια συστατικά είναι η αλόη βέρα για τη μείωση των ξηρών νιφάδων και η φλούδα του λεμονιού, η neem για τον έλεγχο της ανάπτυξης της πιτυρίδας. Αυτό το προϊόν είναι απαλλαγμένο από σιλικόνες, SLS, SLES, ορυκτέλαιο, τεχνητές βαφές και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Βασικά συστατικά: Αλόη βέρα, φλούδα λεμονιού, Neem, Amla κλπ.

Πλεονεκτήματα:

 • Σαμπουάν 100% ayurvedic.
 • Χορτοφαγικό προϊόν.
 • Χωρίς ανεπιθύμητα χημικά και πρόσθετα.
 • Σας δίνει ορατά αποτελέσματα σε 2-3 πλύσεις.

Μειονεκτήματα:

 • Η μυρωδιά μπορεί να είναι ελαφρώς υπερβολική.
 • Μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά.

Εκτίμηση: 3.3/5

12. Blue Nectar Anti Pandruff and Healthy Scalp Hair Cleanser Shampoo:

Μπλε Σαμπουάν για Πιτυρίδα και Υγιή Κεφαλή Μπλε Nectar

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Το σαμπουάν κατά της πιτυρίδας Blue Nectar είναι η τελευταία προσθήκη στα σύγχρονα προϊόντα Ayurvedic. Περιέχει τη δύναμη του Bringraj, του Shikakai και άλλων αγιουρβεδικών βοτάνων για να ενισχύσει την υγεία των μαλλιών σας. Εξισορροπώντας τα επίπεδα pH του τριχωτού της κεφαλής, το σαμπουάν μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά την πιτυρίδα και τη φλεγμονή που σχετίζεται με αυτό.

Βασικά συστατικά: Bhringraj, Shikakai, Gudhal Extract, Reetha, κρεμμύδι εκχύλισμα κ.λπ.,

Πλεονεκτήματα:

 • Αγιουρβεδική διατύπωση.
 • Χωρίς θειικά και Paraben.
 • Ελκυστική εμφιάλωση.
 • Κατάλληλο για βαμμένα μαλλιά.
 • Λειτουργεί από το πρώτο πλύσιμο.

Μειονεκτήματα:

 • Ακριβός.
 • Θέματα διαθεσιμότητας.

Εκτίμηση: 4,5/5

13. Lever Ayush Anti Dandruff Neem Shampoo:

Lever Ayush Anti Pandruff Neem Shampoo

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Το Lever Ayush διατυπώνεται με την επιστήμη της Ayurveda. Αυτό το σαμπουάν κατά της πιτυρίδας από την κορυφαία μάρκα Ayurvedic είναι εμποτισμένο με τη δύναμη του Neem για να σκοτώσει την ανάπτυξη μυκήτων. Περιέχει επίσης άλλα ισχυρά βότανα όπως το Methi που επιδιορθώνουν και βελτιώνουν τα χαλασμένα μαλλιά σας. Το Rosemary Tailam, από την άλλη πλευρά, μπορεί να ενισχύσει τα μαλλιά σας και να προσθέσει φυσική λάμψη.

Βασικά συστατικά: Methi, Rosemary Tailam, Neem.

Πλεονεκτήματα:

 • Αντιμετωπίζει τον κνησμό.
 • Μειώνει τη φλεγμονή στο τριχωτό της κεφαλής.
 • Έχει καταπραϋντικό άρωμα βοτάνων.
 • Αφήνει το τριχωτό της κεφαλής σας φρέσκο.
 • Ελέγχει την περίσσεια σμήγματος και λίπους.

Μειονεκτήματα:

 • Μπορεί να μην ταιριάζει σε πολύ ξηρά μαλλιά.
 • Δεν είναι κατάλληλο για βαμμένα και χημικά επεξεργασμένα μαλλιά.

Εκτίμηση: 4/5

Κορυφαία 3 φυτικά σαμπουάν κατά της πιτυρίδας:

Η φύση έχει άφθονα διαλύματα ελέγχου της πιτυρίδας με τη μορφή βοτάνων. Συστατικά όπως Aloe vera, neem, Teatree oil κ.λπ. είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικά κατά της μυκητιακής ανάπτυξης. Αυτά τα σαμπουάν που παρατίθενται παρακάτω είναι σχεδιασμένα με τη δύναμη των φυτικών μειγμάτων για να σας δώσουν άμεση ανακούφιση, εκτός από τη σκληρότητα των χημικών προϊόντων.

14. Σαμπουάν Himalaya Anti Pandruff Shampoo with Tea Tree:

Σαμπουάν Himalaya Anti Dandruff Shampoo με Tea Tree

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών Himalaya είναι κατασκευασμένα με φυσικά βότανα για να σας δώσουν αποτελεσματικά αποτελέσματα χωρίς παρενέργειες. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μάρκες που πωλούν φυτικά προϊόντα σε προσιτή τιμή. Αυτό το σαμπουάν κατά της πιτυρίδας έχει σχεδιαστεί για να σας χαρίζει μαλλιά χωρίς πιτυρίδα με τη δύναμη του ελαίου δέντρου τσαγιού και των εκχυλισμάτων σπόρων σταφυλιού. Είναι μια ήπια φόρμουλα που είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους μαλλιών και καθημερινή χρήση.

Βασικά συστατικά: Λάδι από δέντρο τσαγιού, εκχυλίσματα σπόρων σταφυλιού κλπ.,

Πλεονεκτήματα:

 • Διατίθεται εύκολα σε όλα τα καταστήματα.
 • Προσιτό προϊόν.
 • Χωρίς επιβλαβείς χημικές ουσίες.
 • Αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται με άλλα προϊόντα αυτής της σειράς.

Μειονεκτήματα:

 • Μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά.
 • Μπορεί να προκαλέσει πτώση των μαλλιών.

Εκτίμηση: 3.8/5

15. Khadi Mauri Herbals Anti Dandruff Herbal Shampoo:

Σαμπουάν Khadi Mauri Herbals

Τα προϊόντα Khadi Mauri πιστοποιημένα προϊόντα Khadi που χρησιμοποιούν αγνά και φυσικά συστατικά. Αυτό το σαμπουάν κατά της πιτυρίδας είναι ένα εξαιρετικό μείγμα από neem, μήλο αγκάθι και δεντρολίβανο για να αντιμετωπίσετε ένα ξεφλουδισμένο τριχωτό της κεφαλής. Καθαρίζει απαλά το τριχωτό της κεφαλής σας χωρίς να βλάπτει τη φυσική ομορφιά των μαλλιών σας. Άλλα βότανα όπως ο βασιλικός και η χέννα επισκευάζουν και ανανεώνουν τη χαίτη σας.

Βασικά συστατικά: Henna, Neem, Basil, Rosemary, Thorn Apple, Nettle κ.λπ.,

Πλεονεκτήματα:

 • Υψηλής ποιότητας προϊόν Khadi.
 • Χωρίς σκληρά χημικά.
 • Πιστοποιημένο σαμπουάν από βότανα.
 • Καθαρίζει καλά τα μαλλιά σας.
 • Κατάλληλο για λιπαρά νιφάδες.

Μειονεκτήματα:

 • Όχι για πολύ ξηρά μαλλιά.
 • Χρειάζεται χρόνος για να εμφανιστούν τα αποτελέσματα.

Εκτίμηση: 3.4/5

16. Lotus Herbals Kera-Veda Neemactiv Neem and Reetha Anti Dandruff Shampoo:

Σαμπουάν Lotus Herbals Kera-Veda Neemactiv Neem και Reetha

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Εάν αντιμετωπίζετε τριχόπτωση που σχετίζεται με πιτυρίδα, αυτό το σαμπουάν βοτάνων από λωτό μπορεί να είναι μια εξαιρετική θεραπεία. Το προϊόν συνδυάζει την καλοσύνη των Neem και Reetha που αντιμετωπίζουν τον κνησμό, το ξηρό τριχωτό της κεφαλής, μαζί με την προσθήκη λάμψης στα μαλλιά. Λειτουργεί με βάση τις αρχές της Αγιουρβέδα και είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών. Η φιλική προς το ταξίδι συσκευασία το καθιστά ελκυστική επιλογή για όσους βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση!

Βασικά συστατικά: Neem και Reetha.

Πλεονεκτήματα:

 • Καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής.
 • Λειτουργεί καλά για λιπαρά μαλλιά.
 • Αποτελεσματικό για ήπια έως μέτρια πιτυρίδα.

Μειονεκτήματα:

 • Περιέχει θειικά άλατα.
 • Μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά.

Εκτίμηση: 3.7/5

Κορυφαία 3 φαρμακευτικά σαμπουάν κατά της πιτυρίδας:

Τα περισσότερα σαμπουάν φαρμακείων έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν μόνο σε ήπια έως μέτρια πιτυρίδα. Περιέχουν ένα μικρό ποσοστό φαρμάκων για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας, όπως ψευδάργυρος πυθειθειόνη, σαλικυλικό οξύ κ.λπ., τα οποία δεν έχουν καμία επίδραση στην επίμονη πιτυρίδα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι γιατροί συχνά συνιστούν στους ασθενείς τους να στραφούν σε φαρμακευτικό σαμπουάν. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν μέγιστη ισχύ παράγοντες ελέγχου της πιτυρίδας και προορίζονται μόνο για βραχυπρόθεσμη χρήση. Ακολουθούν τα 3 καλύτερα προϊόντα αυτής της κατηγορίας:

17. Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας Sebamed:

Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας Sebamed

Τα περισσότερα φαρμακευτικά σαμπουάν είναι σκληρά για τα μαλλιά και οδηγούν σε ανεπιθύμητες παρενέργειες. Με το σαμπουάν SebaMed Anti-Dandruff, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό το ζήτημα. Αυτή η κλινικά ελεγμένη φόρμουλα μπορεί να καθαρίσει απαλά τους πόρους σας από νιφάδες και ακαθαρσίες. Εξισορροπεί ακόμη και το pH του τριχωτού της κεφαλής σας για να προωθήσει υγιή κύτταρα και να δημιουργήσει ένα προστατευτικό φράγμα. Το δραστικό συστατικό – Piroctone Olamine σας δίνει άμεση ανακούφιση από ερεθισμούς και φαγούρα.

Βασικά συστατικά: Piroctone Olamine.

Πλεονεκτήματα:

 • Χωρίς parabens, παραφίνη, φθαλικές ενώσεις και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες.
 • Υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.
 • Απαλό στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά.
 • Αποτελεσματικό από το πρώτο πλύσιμο.
 • Δεν προκαλεί ξηρότητα ή τριχόπτωση.
 • Λειτουργεί καλά για λιπαρή πιτυρίδα.

Μειονεκτήματα:

 • Ακριβός.
 • Μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα.

Εκτίμηση: 4.1/5

18. Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας Scalpe Pro:

Σαμπουάν ελέγχου Πιτυρίδας Scalpe Pro

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Το σαμπουάν Scalpe Pro Anti-Dandruff έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει 3 σημαντικά οφέλη-να αφαιρέσει την πιτυρίδα, να δυναμώσει τα μαλλιά και να θρέψει τα μαλλιά σας. Περιέχει τη δύναμη του Climbazole+ZPTO για την εξάλειψη της πιτυρίδας από τις ρίζες και της Piroctone Olamine για την αποφυγή θραύσεων από βλάβες. Με τακτική χρήση, το προϊόν μπορεί να σας χαρίσει χωρίς πιτυρίδα, λαμπερά μαλλιά που αξίζει να καμαρώνετε. Η μάρκα ισχυρίζεται επίσης ότι είναι κατάλληλη για καθημερινή χρήση.

Βασικά συστατικά: Climbazole, ZPTO, Piroctone Olamine.

Πλεονεκτήματα:

 • Κλινικά αποδεδειγμένη φόρμουλα.
 • Σας δίνει ορατά αποτελέσματα σε λίγες πλύσεις.
 • Λειτουργεί επίσης για επίμονη πιτυρίδα.
 • Μαλακώνει τα μαλλιά.

Μειονεκτήματα:

 • Δεν συνιστάται για καθημερινή χρήση.
 • Μπορεί να προκαλέσει πτώση των μαλλιών εάν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Δεν είναι απαλλαγμένο από parabens και θειικά άλατα.

Εκτίμηση: 3.6/5

19. Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας Selsun S για φολιδωτό τριχωτό της κεφαλής:

Σαμπουάν τριχωτού της κεφαλής Selsun S για πιτυρίδα

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Το σαμπουάν Selsun-S είναι μια άλλη φαρμακευτική φόρμουλα για τη θεραπεία της πιτυρίδας και της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας, ενός τύπου λοίμωξης του τριχωτού της κεφαλής. Περιέχει το πλεονέκτημα του σαλικυλικού οξέος, το οποίο μειώνει τις νιφάδες, τον κνησμό, τον ερεθισμό και την ερυθρότητα του τριχωτού της κεφαλής. Το πρόσθετο μαλακτικό σε αυτό το προϊόν μπορεί να μαλακώσει τα μαλλιά και να μειώσει την ξηρότητα, το φριζάρισμα. Μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη της μαγιάς και να την σταματήσει.

Βασικά συστατικά: 3% σαλικυλικό οξύ.

Πλεονεκτήματα:

 • Σας ανακουφίζει από την επίμονη πιτυρίδα.
 • Ανακουφίζει από τον κνησμό.
 • Κατάλληλο για ξηρά έως κανονικά μαλλιά.
 • Κάνει τα μαλλιά λεία.
 • Δεν είναι πολύ ακριβό σε σύγκριση με άλλα προϊόντα αυτής της σειράς.

Μειονεκτήματα:

 • Οι παράγοντες ρύθμισης ενδέχεται να μην ταιριάζουν στο λιπαρό τριχωτό της κεφαλής.
 • Περιέχει σκληρά χημικά.

Εκτίμηση: 3.9/5

Κορυφαία 3 ομοιοπαθητικά σαμπουάν κατά της πιτυρίδας:

Η ομοιοπαθητική είναι ένα άλλο εναλλακτικό φάρμακο που λειτουργεί καλά για τη θεραπεία της πιτυρίδας. Υπάρχουν πολλά εξωχρηματιστηριακά σαμπουάν στην αγορά, σχεδιασμένα με ομοιοπαθητικά συστατικά. Είναι σχετικά ήπια σε σύγκριση με τα φαρμακευτικά σαμπουάν και προσφέρουν επίσης άλλα οφέλη όπως η πρόληψη της τριχόπτωσης, ο έλεγχος της περίσσειας λιπαρότητας κ.λπ. Εάν είστε πρόθυμοι να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή, σας συνιστούμε να ελέγξετε αυτά τα προϊόντα:

20. Boericke & Tafel Anti-Hair Fall Shampoo Shampoo:

Boericke & amp; Σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης Tafel

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Το Β&Το σαμπουάν κατά της πιτυρίδας είναι ένα από τα σαμπουάν ελέγχου της πιτυρίδας με τις υψηλότερες πωλήσεις στο τμήμα της Ομοιοπαθητικής. Τα βασικά συστατικά είναι Lavendula, Saponaria και Urtica Dioica, τα οποία καθαρίζουν αποτελεσματικά το τριχωτό της κεφαλής σας, χωρίς να προκαλούν εξωτερική βλάβη. Οι αντιπιτυριδικές ιδιότητες της Λεβάντας μπορούν να ηρεμήσουν το ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής σας και να προσφέρουν άμεση ανακούφιση. Το Acidum Salicylium αντιμετωπίζει την τριχόπτωση που σχετίζεται με την πιτυρίδα, ενώ το Acid Carbolic μειώνει τον κίνδυνο μελλοντικών λοιμώξεων.

Βασικά συστατικά: Lavendula, Acid Salicylium, Acid Carbolicum, Saponaria & Urtica Diloca

Πλεονεκτήματα:

 • Δεν περιέχει σκληρά χημικά.
 • Χωρίς parabens ή θειικά.
 • Ασφαλές για όλους τους τύπους μαλλιών.
 • Αφήνει τα μαλλιά σας να μυρίζουν φρέσκα και καθαρά.
 • Προσιτή τιμή.

Μειονεκτήματα:

 • Δεν είναι αποτελεσματικό σε επίμονη πιτυρίδα.
 • Δεν ελέγχει τον κνησμό.

Εκτίμηση: 3.6/5

21. Σαμπουάν Curista Naturals Arnica For Smooth & Μεταξωτά μαλλιά για άνδρες & Γυναίκες:

Σαμπουάν Curista Naturals Arnica

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Το σαμπουάν Curista Naturals Arnica περιέχει τα βασικά συστατικά του Arnica Montana, Amla, Bhringaraj. Το Bhringraj έχει ιδιότητες βαθύ καθαρισμού που μπορούν να θεραπεύσουν αποτελεσματικά τις φαγούρες, τις φολιδωτές καταστάσεις του τριχωτού της κεφαλής σας. Το Amla μπορεί να μειώσει την πρόωρη γήρανση των μαλλιών, ενώ η Arnica διεγείρει την αναγέννηση των μαλλιών και αποτρέπει την ξηρότητα και τη βλάβη των ωοθυλακίων.

Βασικά συστατικά: Arnica Montana, Amla, Bhringraj, Brahmi.

Πλεονεκτήματα:

 • Περιέχει φυσικά συστατικά.
 • Χωρίς επιβλαβείς χημικές ουσίες.
 • Σύνθεση χωρίς θειικά και χωρίς paraben.
 • Προσιτή τιμή.
 • Δεν στεγνώνει τα μαλλιά.

Μειονεκτήματα:

 • Δεν διατίθεται σε όλα τα καταστήματα.

Εκτίμηση: 4.7/5

22. Arnica Plus-S Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας:

Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας Arnica Plus-S

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Το σαμπουάν Arnica Plus-S της Allen’s είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την πιτυρίδα. Περιέχει ισχυρά συστατικά όπως Arnica, Selenium, Graphitis, Sulphur and Thuja, τα οποία όχι μόνο μειώνουν τις νιφάδες αλλά εξαλείφουν το πρόβλημα από τις ρίζες. Το σαμπουάν είναι ασφαλές για όλους τους τύπους μαλλιών και σας δίνει ορατά αποτελέσματα σε μόλις 2-3 πλύσεις.

Βασικά συστατικά: Arnica, Selenium, Graphitis, Sulphur, Thuja

Πλεονεκτήματα:

 • Ανακουφίζει από τον κνησμό.
 • Περιέχει φυτικά συστατικά.
 • Ελέγχει την πιτυρίδα.
 • Λογικές τιμές.

Μειονεκτήματα:

 • Μπορεί να είναι σκληρό στα μαλλιά.
 • Προκαλεί ξηρότητα και πτώση των μαλλιών.
 • Δυσάρεστο άρωμα.

Εκτίμηση: 4.1/5

Τα κορυφαία 3 ανδρικά σαμπουάν κατά της πιτυρίδας:

Η σύνθεση του ανδρικού τριχωτού της κεφαλής είναι πολύ διαφορετική από τη γυναικεία. Παράγει περισσότερο λάδι, ιδρώνει και έχει περισσότερες πιθανότητες να πέσει θύμα πιτυρίδας. Εδώ τα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας που έχουν σχεδιαστεί για άνδρες, κάνουν τη βασική διαφορά. Είναι βαθιά καθαριστικά που καλύπτουν τις μοναδικές ανάγκες των ανδρικών μαλλιών και έχουν επίσης ισχυρές φόρμουλες. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα ενός σαμπουάν unisex, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε ένα από αυτά τα καλύτερα προϊόντα για άνδρες:

23. Σαμπουάν μπύρας Park Avenue Anti-Dandruff Beer:

Σαμπουάν μπύρας κατά της πιτυρίδας Park Avenue

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Αυτό το σαμπουάν από τη λεωφόρο Park δημοφιλείται ως «το πρώτο σαμπουάν μπύρας της Ινδίας». Πρόσφατα, κυκλοφόρησε μια έκδοση κατά της πιτυρίδας για τη θεραπεία των επίμονων προβλημάτων του τριχωτού της κεφαλής των ανδρών. Περιέχει λυκίσκο και μαγιά που αφαιρούν τα μικρόβια που προκαλούν πιτυρίδα και εμφανίζουν περίπου το 90% της διαφοράς. Σε μόλις 3 πλύσεις, είναι πιθανό να παρατηρήσετε μια εμφανώς καθαρή και λαμπερή τρίχα.

Βασικά συστατικά: Νάτριο Λαυρυλοαιθέρας Θειικός, Μπύρα, Διμεθικονόλη (Και) ΤΕΑ Δωδεκυλοβενζολοσουλφονικό (Και) Laureth 23, Cocamidopropyl Betaine, Coco Betaine, Cocodiethanolamide, Sodium Chloride κ.λπ..,

Πλεονεκτήματα:

 • Ελκυστική συσκευασία.
 • Άρωμα “μπύρας”.
 • Λειτουργεί καλά για πιτυρίδα.
 • Προσιτή Τιμή.
 • Διατίθεται στα περισσότερα καταστήματα.

Μειονεκτήματα:

 • Μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά σας.
 • Κατάλληλο μόνο για λιπαρά τριχωτά της κεφαλής.

Εκτίμηση: 4.1/5

24. TruMen Paraben-Free και χωρίς θειικά Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας για άνδρες:

Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας για άνδρες

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Πρόκειται για τις νεότερες προσθήκες στη γκάμα των ανδρικών σαμπουάν κατά της πιτυρίδας. Κατασκευασμένο από την Trumen Organics, το προϊόν μπορεί να αποτρέψει το ξεφλούδισμα και τον κνησμό του τριχωτού της κεφαλής. Αντιμετωπίζει ακόμη και άλλες λοιμώξεις του τριχωτού της κεφαλής όπως σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και ψωρίαση με τη βοήθεια ελαίου δέντρου τσαγιού. Το καλύτερο μέρος αυτής της φόρμουλας είναι ότι όλα τα συστατικά προέρχονται από φυσικές πηγές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τακτικά χωρίς παρενέργειες.

Βασικά συστατικά: Βιολογικό Argan Oil, Allium Cepa Extract, Panax Ginseng Extract, Australian Tea tree oil κ.λπ..

Πλεονεκτήματα:

 • Φόρμουλα χωρίς paraben και χωρίς θειικό άλας.
 • Αφαιρεί την ξηρότητα και τον κνησμό του τριχωτού της κεφαλής.
 • Ειδικά σχεδιασμένο για άντρες.
 • Εύκολο στη χρήση συσκευασία.

Μειονεκτήματα:

 • Μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά αν χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό.
 • Ακριβός.
 • Δεν διατίθεται εύκολα.

Εκτίμηση: 3.8/5

25. Το σαμπουάν θεραπείας κατά της πιτυρίδας The Man Company για άνδρες:

Το ανδρικό σαμπουάν περιποίησης της πιτυρίδας της εταιρείας Man

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Η εταιρεία Man είναι γνωστή για την εκπληκτική γκάμα σαμπουάν για άνδρες! Αυτό το σαμπουάν κατά της πιτυρίδας ισχυρίζεται ότι εξαλείφει το πρόβλημα από τη ρίζα, αντί να δουλεύει μόνο στις ορατές νιφάδες. Περιέχει μηλόξυδο ως βασικό συστατικό για την καταπολέμηση των μικροβίων που προκαλούν λοιμώξεις, την ξηρότητα και τη βλάβη. Ο βλαστός μπαμπού και τα εκχυλίσματα σιταριού μπορούν να ενυδατώσουν τα μαλλιά σας και να ανακτήσουν τη χαμένη τους δόξα.

Βασικά συστατικά: Ξίδι μηλίτη μήλου, εκχυλίσματα από μπαμπού και σιτάρι

Πλεονεκτήματα:

 • Χωρίς θειικό άλας.
 • Χωρίς paraben.
 • Περιέχει φυσικά εκχυλίσματα.
 • Λειτουργεί καλά σε ξηρές νιφάδες.
 • Απαλό στα μαλλιά.
 • Ελκυστική συσκευασία.

Μειονεκτήματα:

 • Ακριβός.

Εκτίμηση: 3.4/5

Πώς να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν κατά της πιτυρίδας?

Από τεχνική άποψη, δεν υπάρχει καμία σημαντική διαφορά στον τρόπο χρήσης ενός σαμπουάν κατά της πιτυρίδας από το συνηθισμένο. Ωστόσο, ορισμένα φαρμακευτικά σαμπουάν έχουν ειδικές οδηγίες όπως να αφήνετε το προϊόν για μερικά λεπτά, οι οποίες καθορίζονται σαφώς στις φιάλες. Διαφορετικά, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να αποκτήσετε ένα τριχωτό της κεφαλής χωρίς πιτυρίδα:

 • Βρέξτε τα μαλλιά σας με νερό.
 • Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν και εφαρμόστε στο τριχωτό της κεφαλής.
 • Κάντε μασάζ καλά και αφήστε το να δράσει για 2-3 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες.
 • Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό και επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο.

Προφυλάξεις που πρέπει να ακολουθείτε ενώ χρησιμοποιείτε σαμπουάν κατά της πιτυρίδας:

Τα περισσότερα προϊόντα κατά της πιτυρίδας περιέχουν επιβλαβείς παράγοντες όπως ZPTO, Coal Tar, κ.λπ., οι οποίοι μπορούν να σας δώσουν μη αναστρέψιμες παρενέργειες, εάν δεν χρησιμοποιηθούν με τον σωστό τρόπο. Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί κατά τη χρήση αυτών των προϊόντων:

 • Όταν χρησιμοποιείτε φαρμακευτικά προϊόντα, κάντε μια δοκιμή επιδιόρθωσης για να επιβεβαιώσετε την καταλληλότητά της.
 • Αποφύγετε να βάλετε τα σαμπουάν στα μάτια και τους βλεννογόνους σας.
 • Εάν εμφανίσετε τριχόπτωση, ερεθισμό ή άλλα συμπτώματα, διακόψτε αμέσως τη χρήση του προϊόντος και συμβουλευτείτε γιατρό.
 • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε αυτά τα σαμπουάν καθημερινά. Ελαχιστοποιήστε την ανάγκη τους έως 2-3 πλύσεις την εβδομάδα
 • Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα προϊόντα σε παιδιά και παιδιά, καθώς είναι πολύ δυνατά στο τρυφερό τριχωτό της κεφαλής τους.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για τα διάφορα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας που διατίθενται στην αγορά. Αυτά τα προϊόντα είναι διαθέσιμα σε ιστότοπους όπως το Amazon ή σε κάποια από τα τοπικά σας καταστήματα. Εάν φοβάστε να τα χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά, περάστε από τις κριτικές ή συμβουλευτείτε ακόμη και έναν γιατρό για τα συστατικά. Σε περίπτωση που έχετε ήδη δοκιμάσει κάποιο από τα σαμπουάν που αναφέρονται παραπάνω, ενημερώστε μας ποιο από αυτά αξίζει ιδιαίτερη μνεία!

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Q1. Μπορεί τα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας να προκαλέσουν πτώση των μαλλιών?

Απάντηση: Τα περισσότερα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά έχουν σχεδιαστεί για να είναι ασφαλή και απαλά για τα μαλλιά σας. Ωστόσο, εάν η λίστα συστατικών αναφέρει φαρμακευτικά συστατικά, πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε με προσοχή. Κατά τη θεραπεία της πιτυρίδας, αυτά τα σαμπουάν μπορούν να αποδυναμώσουν τις ρίζες των θυλάκων των μαλλιών σας και να προκαλέσουν πτώση των μαλλιών. Αυτά τα προϊόντα μπορούν επίσης να στεγνώσουν τα σκέλη σας και να τα κάνουν εύθραυστα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να τα χρησιμοποιείτε μόνο ως βραχυπρόθεσμη θεραπεία.

Q2. Τα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας μπορούν να λειτουργήσουν για όλους τους τύπους πιτυρίδας?

Απάντηση: Όχι πραγματικά! Όταν πρόκειται για τη θεραπεία της πιτυρίδας, δεν υπάρχει κατάλληλο για όλους. Η πιτυρίδα προκαλείται από πολλούς παράγοντες όπως ξηρότητα, λιπαρό τριχωτό της κεφαλής, μυκητιασικές λοιμώξεις κλπ. Ανάλογα με τη βασική αιτία, πρέπει να επιλέξετε τον σωστό τύπο προϊόντος για να εξαλείψετε το πρόβλημα. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε δηλώσει με σαφήνεια την καταλληλότητα κάθε σαμπουάν για την κατάστασή σας για να σας διευκολύνει στην επιλογή.

Q3. Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτά τα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας χωρίς να συμβουλευτώ γιατρό?

Απάντηση: Αν δεν έχετε επίμονη πιτυρίδα, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα σαμπουάν στο σπίτι για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα. Ακόμα και μετά από 2-3 εβδομάδες, δεν βλέπετε κανένα ορατό αποτέλεσμα, πρέπει να δείτε έναν τριχολόγο, ειδικευόμαστε σε προβλήματα μαλλιών. Επίσης, οι ισχυρές φόρμουλες που περιέχουν υψηλή ποσότητα χημικών δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς να ζητήσετε τη συμβουλή ειδικού, καθώς όχι μόνο βλάπτουν τα μαλλιά σας αλλά επίσης προκαλούν επικίνδυνες παρενέργειες στο σώμα.