10 καλύτερες φυλές ωοτοκίας κοτόπουλου στην Ινδία

Το κοτόπουλο είναι ένα εξημερωμένο πουλί που καλλιεργείται για τα αυγά και το κρέας του. Είναι ένα υποείδος της κόκκινης πτηνών της ζούγκλας. Το κοτόπουλο είναι το πιο προτιμώμενο από τον πληθυσμό και μερικοί άνθρωποι έχουν πουλερικά, που είναι η μαζική εκτροφή και εξημέρωση του κοτόπουλου. Το αρσενικό κοτόπουλο ονομάζεται κόκορας και το θηλυκό είναι η κότα. Όσον αφορά την κατανάλωση κρέατος, χρησιμοποιούνται τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά. Ωστόσο, τα αυγά γεννιούνται από την κότα.

Γνωρίζατε όμως ότι οι άνθρωποι και το κοτόπουλο μοιάζουν από κάποια άποψη; Αποδεικνύεται ότι περίπου το 60% των γονιδίων του κοτόπουλου έχουν ανθρώπινο αντίστοιχο. Η κυτταρική δομή και ο τρόπος λειτουργίας του κυττάρου ήταν σχεδόν παρόμοια με εκείνη των ανθρώπων. Τα κοτόπουλα, όπως και οι άνθρωποι, τείνουν να συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους στην «ομάδα» τους, πράγμα που σημαίνει ότι βλέπουν τον εαυτό τους ως ξεχωριστή ταυτότητα από τους άλλους. Η άλλη εκπληκτική ομοιότητα είναι πώς τα κοτόπουλα αποκλίνουν από τους παραδοσιακούς τρόπους σε νέους τρόπους επίλυσης ενός προβλήματος. Επιπλέον, η ενήλικη γυναίκα εμφάνισε χαρακτηριστικά ενσυναίσθησης και την ικανότητα να μοιράζεται τη συναισθηματική κατάσταση ενός άλλου. Αυτό προφανώς δείχνει πώς μοιράζονται κάποια χαρακτηριστικά με εμάς τους ανθρώπους.

Το καλύτερο των αυγών που γεννούν φυλές κοτόπουλου

Ακολουθούν μερικά πιο εκπληκτικά γεγονότα που πιθανότατα δεν γνωρίζατε γι ‘αυτά.

  1. Ξέρουν το «αφεντικό» τους. Φαίνεται ότι ακολουθούν μια ιεραρχία, όπου έχουν παραγγελίες. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας από αυτούς γνωρίζει τη θέση του σε αυτήν την ιεραρχική σκάλα.
  2. Μπορούν να διακρίνουν τα άλλα είδη από το πρόσωπό τους, τουλάχιστον 100 από αυτά. Και νομίζατε ότι όλα μοιάζουν ίδια!
  3. Τα κοτόπουλα ονειρεύονται ακριβώς όπως κάνουμε. Έχουν Rapid Eye Movements ή REM.
  4. Έχουν μια έγχρωμη όραση.
  5. Και ναι! Όπως και εμείς, νιώθουν πολύ πόνο. Έχουν υποδοχείς πόνου μέσω των οποίων βιώνουν επίσης δυσφορία.
  6. Έχουν περίπου 30 τύπους φωνητικής για να διακρίνουν τους διαφορετικούς τύπους απειλών.
  7. Οι μητέρες κοτόπουλου μαθαίνουν στους νεοσσούς τους να καλούν ακόμη και όταν βρίσκονται στη μήτρα. Μιλούν στα μωρά όταν βρίσκονται στη μήτρα της.
  8. Το χρώμα των αυγών τους καθορίζεται από το χρώμα των αυτιών τους! Αυτοί με κόκκινους λοβούς αυτιών θα γεννήσουν καφέ αυγά, ενώ αυτά με λευκούς λοβούς αυγών θα γεννήσουν λευκά αυγά!

Έτσι, αν αυτό σας έχει εκπλήξει αρκετά, εδώ είναι μερικοί τύποι κοτόπουλου με τους οποίους μάλλον θα πρέπει να εξοικειωθείτε.

1. Κοτόπουλο Bantam:

Το Bantam είναι η μικρή ποικιλία πτηνών. Φαίνονται όμορφα και χαριτωμένα. Σε περίπτωση που ψάχνετε για φρέσκα αυγά, πρέπει να τα εξημερώσετε. Απλώς χρειάζονται ένα γερό κοτέτσι που μπορούν να το ονομάσουν σπίτι. Λατρεύουν το λουτρό σκόνης, το peck and prod, οπότε δεν έχετε παρά να βεβαιωθείτε ότι έχουν άφθονο κινούμενο χώρο. Έχουν μικρότερες απαιτήσεις διατροφής καθώς είναι μικρές σε μέγεθος.

2. Υβριδικά κοτόπουλα:

Όπως και το όνομά τους, είναι διασταυρωμένα. Η διασταύρωσή τους ξεκίνησε ως αποτέλεσμα της τεράστιας ζήτησης το έτος 1950. Διασταυρώνονται με δύο ή περισσότερες καθαρές φυλές και ακόμη και μια διασταύρωση μετά την αναπαραγωγή. Αυτά είναι υγιή και σε φόρμα, επειδή οι γραμμές αίματος είναι διαφορετικές από τους γονείς τους. Όταν διασταυρώνονται ορισμένα στελέχη πτηνών, ο απόγονος είναι πάντα καλύτερος από τον γονέα. Έχουν υγιή εμφάνιση με ελαφριά στρώματα. Είναι επίσης πολύ φθηνότερα από οποιαδήποτε άλλη φυλή.

3. Η καθαρή φυλή:

Αυτές είναι οι παραδοσιακές φυλές και πιο σπασμωδικές από τα υβρίδια. Γεννούν τα αυγά τους τις μεγάλες μέρες του καλοκαιριού. Ωστόσο, γεννούν λιγότερα αυγά και η γενιά I γενικά είναι δαπανηρή. Αυτές τις μέρες έχουν μεγαλώσει για την εμφάνισή τους. Το κόκκινο Rhode Island, το Sussex, το Maran είναι μερικά από τα αγνά κοτόπουλα φυλής.

4. Orpington:

Με μια λέξη, είναι πανέμορφα! Είναι αφράτα και φιλικά. Έρχονται σε μια ποικιλία χρωμάτων όπως μπλε, λεβάντα, μαύρο και άσπρο. Γεννούν κοντά σε 200 ανοιχτό καφέ αυγά το χρόνο. Η χρυσή τους απόχρωση είναι ελκυστική και έτσι πέφτει εύκολα θήραμα των αρπακτικών.

5. Plymouth Rock:

Είναι ένα δημοφιλές κοτόπουλο που καλλιεργείται ως φυλές αγροτικών προϊόντων. Είναι ανθεκτικοί και τους αρέσει να περιφέρονται. Είναι επίσης ήρεμα και έρχονται σε διάφορα χρώματα όπως μπλε, κολομβιανό, πέρδικα, μπλε ή μαύρο φριζάρισμα. Γεννούν περίπου 250 αυγά ροζ-καφέ αυγά σε ένα χρόνο.

Διαφορετικοί τύποι φυλών κοτόπουλου στην Ινδία:

Ξέρατε τι κοτόπουλο φάγατε; Καλά! Μην μπερδευτείτε! Υπάρχουν πολλοί τύποι φυλών κοτόπουλου που διατίθενται στην Ινδία με τις υψηλότερες διατροφικές αξίες. Εδώ είναι μερικές δημοφιλείς φυλές κοτόπουλου στην Ινδία. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

1. Broiler:

Τα αυγά προέρχονται από κότες, αυτά που εκτρέφονται ειδικά για αυγά. Αλλά εκείνα τα κοτόπουλα που εκτρέφονται για κρέας ονομάζονται κοτόπουλα. Είναι λευκά και εκτρέφονται ειδικά για βέλτιστη υγεία και σε κανονικό μέγεθος, ώστε να παράγουν μόνο ποιοτικό προϊόν για τον καταναλωτή.

Συνήθως μεγαλώνουν σε μεγάλες, ανοιχτές κατασκευές που ονομάζονται σπίτια. Τους αρέσει να περιφέρονται, να τρώνε και να κυκλοφορούν με άλλα κοτόπουλα. Το χρώμα του αυγού εξαρτάται από το σταυρό του κοτόπουλου. Για παράδειγμα, το κοτόπουλο leghorn θα γεννήσει λευκό αυγό, ενώ ένα αυγό ελιάς θα γεννήσει πράσινα ελιά.

2. Κοτόπουλο Asil:

το κλασικό κοτόπουλο της Ινδίας είναι αυτό το κοτόπουλο κοκορομαχίας γνωστό και ως κοτόπουλο Asil. Είναι μια αρχαία φυλή από την Ινδία και φυλάσσεται για διακοσμητικούς σκοπούς. Ωστόσο, είναι φιλικοί όταν κρατιούνται μακριά από άλλα κοκοράκια. Είναι επίσης πραγματικά έξυπνα και δυνατά μυώδη και βρίσκονται ευρέως στο Άντρα Πραντές και το Ταμίλ Νάντου. Το φτερό είναι συνήθως κόκκινο, μαύρο ή μίγμα και των δύο και είναι γνωστό ως σκληρό φτερό. Τα αυγά τους έχουν ανοιχτό καφέ χρώμα.

3. Kadaknath:

αυτή είναι μια άλλη ινδική φυλή των περιοχών Jhabua και Dhar της Madhya Pradesh. Έχει μεγάλη ζήτηση λόγω της πλούσιας πρωτεΐνης και της πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Το χρώμα του δέρματός τους είναι μαύρο και γεννούν μαύρα αυγά. Είναι διάσημα για τα μαύρα φτερά τους και είναι ένας φυσικός σκύλος.

4. Busra:

Είναι ένα μεσαίου μεγέθους πουλί με ελαφριά φτερά που είναι συνήθως σε εγρήγορση στη φύση. Έχει μεγάλη ποικιλία ως προς τα χρώματα. Το ράμφος είναι κίτρινο με κόκκινες βάτσες. Τα αυγά τους ζυγίζουν μόνο περίπου 28-38 γραμμάρια και το χρώμα του κελύφους των αυγών τους είναι ανοιχτό καφέ. Βρίσκονται στο Σουράτ και σε άλλες περιοχές της Μαχαράστρα.

5. Chittagong:

Είναι ένα από τα εξαιρετικά κατοικίδια που έχουν μεταξύ των ειδών τους. Είναι υπάκουα και δείχνουν όμορφα. Γεννούν περίπου 140 αυγά ετησίως. Τα Chittagong έχουν ανοιχτόχρωμο ή σκούρο χρώμα. Είναι επίσης γνωστό ότι γίνονται τεμπέληδες. Αυτή η φυλή προήλθε από την περιοχή Chittagong και Comilla του Μπαγκλαντές. Έχουν ξεχωριστό σχήμα κεφαλής.

6. Gramapriya:

Αυτό είναι ένα κοτόπουλο που αναπτύχθηκε από τη Διεύθυνση του έργου με βάση τα πουλερικά στο Χαϊντεραμπάντ. Αρχίζει να γεννά αυγά σε περίπου 175 ημέρες Υπάρχουν δύο ποικιλίες. λευκό και χρωματιστό. Η έγχρωμη ποικιλία παράγει μικρότερο αριθμό αυγών από την λευκή ποικιλία. Ωστόσο, είναι ελκυστικά και έχουν χρωματιστά φτερά. Παράγουν μικρά καφετιά αυγά και διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο απειλής από τα αρπακτικά ζώα.

7. Giriraja:

Το Giriraja αναπτύσσεται στην Καρνατάκα. Γεννά περίπου 130-150 αυγά ετησίως. Κάθε ένα από αυτά τα αυγά ζυγίζει περίπου 50 γραμμάρια. Το χρώμα των αυγών τους είναι καφέ. Έχει διαπιστωθεί ότι παρουσιάζουν καλύτερη ανάπτυξη σε σύγκριση με τις τοπικές ποικιλίες. Είναι επίσης καλοί καθαριστές και έτσι τρέφονται με έντομα και άλλα χόρτα.

8. Vanaraja:

μια άλλη φυλή που αναπτύχθηκε στο Χαϊντεραμπάντ από τη Διεύθυνση Έργου για τα πουλερικά. Καλλιεργείται στις αγροτικές περιοχές και έτσι μπορεί να καλλιεργηθεί στην πίσω αυλή. Είναι καθαριστές και έτσι τρέφονται με έντομα. Τα αυγά και το κρέας παράγονται ανάλογα με τις πρακτικές σίτισης και αρπαγής τους. Έχουν πολύχρωμα φτερά.

Αν και όλα μοιάζουν παρόμοια, σίγουρα έχουν διαφορές, κάτι που γίνεται εμφανές μόνο όταν τις γνωρίζεις από κοντά. Οι λόγοι για τους οποίους ένα εξημερωμένο ποικίλλει από τον σκοπό. Σε άλλους αρέσει να μεγαλώνει για αυγά και κρέας, ενώ σε άλλους αρέσει να τα καλλιεργεί για διακοσμητικούς σκοπούς. Έτσι, την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να παραγγείλετε ένα ψήσιμο κοτόπουλου, ελπίζουμε ότι αυτά τα ενδιαφέροντα γεγονότα θα έρθουν στο μυαλό σας!