18 διαφορετικοί τύποι αεροσκαφών, ταξινομήσεις και άλλα: Ένας οδηγός!

Τι είναι τα αεροσκάφη και ποια τα είδη των αεροσκαφών, γνωρίζετε; Οι περισσότεροι από εμάς θα απαντήσουμε μόνο στα κοινά – αεροπλάνα και ελικόπτερα. Λοιπόν, ναι, δεν έχετε άδικο. Τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι αεροσκαφών που ίσως γνωρίζουμε. Αλλά αυτό που μπορεί να χάσετε είναι διαφορετικές και πολλές άλλες κατηγορίες στα αεροσκάφη που μπορεί να μην γνωρίζετε.

Από ελικόπτερα έως ανεμόπτερα έως φορτηγά αεροσκάφη, μαχητικά αεροσκάφη, μπαλόνια και πολλά άλλα, υπάρχουν πολυάριθμοι άλλοι τύποι και κατηγορίες αεροσκαφών που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε. Ας τα βρούμε και τα μάθουμε όλα σήμερα.

τύπους και κατηγορίες αεροσκαφών

Τι είναι το αεροσκάφος?

Κάθε όχημα που κατασκευάζεται και κατασκευάζεται για να πετάει στον αέρα ονομάζεται αεροσκάφος. Ενώ το αεροπλάνο είναι το πιο γνωστό, οικείο και δημοφιλές είδος αεροσκάφους που γνωρίζουμε, άλλα σκάφη που πετούν στον αέρα ανήκουν επίσης σε αυτήν την κατηγορία. Όλοι τους έχουν έλικες και φτερά ή μηχανήματα για να τρέχουν στον αέρα. Ωστόσο, μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τα μεγέθη, τους τύπους, τη χρήση και άλλα.

Ταξινόμηση αεροσκαφών:

Πριν μάθουμε και μελετήσουμε διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών, ας καταλάβουμε πώς ταξινομούνται αυτά τα αεροσκάφη. Με τους πιο συνηθισμένους όρους, υπάρχουν δύο τύποι ταξινομήσεων για αεροσκάφη. Το ένα είναι ελαφρύτερο από τα αεροσκάφη, γνωστά ως αεροστατικά, και το άλλο είναι βαρύτερα από τα αεροσκάφη, που ονομάζονται αεροδίνες.

Aerostats (ελαφρύτερο από τον αέρα): Τα αεροσκάφη ή ελαφρύτερα από τα αεροσκάφη είναι πολύ πιο ελαφριά σε βάρος. Αυτοί οι τύποι ελαφρών αεροσκαφών χρησιμοποιούν γενικά πλευστότητα όπως τα πλοία, τα οποία τα βοηθούν να επιπλέουν στον αέρα. Αέριο χαμηλής πυκνότητας όπως υδρογόνο, ήλιο ή μπαλόνια θερμού αέρα χρησιμοποιείται για να γεμίσει το αεροσκάφος. Αυτό το αέριο χαμηλής πυκνότητας είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, και ως εκ τούτου το όνομα. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι αεροστατικών που μας είναι γνωστοί είναι τα αερόστατα και τα φανάρια του ουρανού.

Aerodynes (Heavier Than Air): Εναλλακτικά, τα άλλα αεροσκάφη, βαρύτερα από αέρα ή αεροδίνες, όπως καταλαβαίνουμε, είναι πολύ υψηλότερα σε βάρος και μέγεθος. Σπρώχνουν το αέριο ή τον αέρα προς τα κάτω. ποια αντίδραση βοηθά στο να ανεβούν τα αεροσκάφη προς τα πάνω. Δεδομένου ότι αυτά είναι δυναμικά μέσω των κινήσεων στον αέρα, ονομάζονται αεροδίνες. Αυτή η δυναμική ανύψωση στον αέρα μπορεί να προκληθεί κυρίως μέσω μηχανισμών, όπως πρέπει να γνωρίζετε ήδη.

  • Η μία είναι η ταξινόμηση σταθερών πτερύγων, όπως και τα αεροπλάνα. Σε αυτή την κατηγορία αεροσκαφών σταθερής πτέρυγας, ολόκληρος ο μηχανισμός βασίζεται στην ταχύτητα προς τα εμπρός για να δημιουργήσει ροή αέρα σε όλα τα φτερά.
  • Ένας άλλος μηχανισμός είναι το rotorcraft, το οποίο χρησιμοποιεί περιστρεφόμενους ρότορες που είναι σαν φτερά. Το ελικόπτερο είναι το πιο γνωστό αεροσκάφος σε αυτήν την ταξινόμηση.

Τύποι αεροσκαφών στον κόσμο:

Τώρα που γνωρίζουμε την πιο κοινή ταξινόμηση, κατηγορίες και υποκατηγορίες στα αεροσκάφη, ας δούμε διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών και μια λίστα με όλα τα αεροσκάφη με εικόνες.

1. Αμφίβιο:

Τα αμφίβια αεροσκάφη, αλλιώς επίσης γνωστά ως αμφίβια είναι αεροσκάφη πολλαπλών χρήσεων που μπορούν να λειτουργήσουν, να απογειωθούν και να προσγειωθούν τόσο στο νερό όσο και στο έδαφος. Χρησιμοποιούνται τόσο ως υδροπλάνα όσο και ως ιπτάμενα σκάφη, ή και ως αεροπλάνα. Σε αυτό το αεροσκάφος, ο κινητήρας τοποθετείται είτε μπροστά, είτε ακόμη και πάνω από το φτερό, που βρίσκεται συχνότερα σε πλωτά αεροπλάνα. Από την άλλη πλευρά, τα σύγχρονα και άλλα αμφίβια αεροσκάφη έχουν κινητήρα και έλικα τοποθετημένα πάνω από τα φτερά. Το μέγεθος των αμφιβίων διαφέρει ανάλογα με τον σκοπό. υπάρχουν στρατιωτικά αμφίβια, υδροπλάνα αναψυχής και πολιτικά αμφίβια αεροσκάφη.

2. Ελικόπτερα:

Ελικόπτερα

Τα ελικόπτερα αεροσκάφη, γνωστά και ως ελικόπτερα, είναι κοινώς γνωστά στους περισσότερους από εμάς και ανήκουν σε σκάφη οχημάτων. Οριζόντια περιστρεφόμενοι ρότορες βοηθούν και βοηθούν το ελικόπτερο να ανυψωθεί και να ωθηθεί. Αυτά τα αεροσκάφη έχουν το πλεονέκτημα ότι παίρνουν κάθετα, οριζόντια και πετούν τόσο προς τα πίσω όσο και προς τα εμπρός ή πλευρικά. Σε αντίθεση με τα άλλα αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας, αυτά επωφελούνται από την απογείωση και την προσγείωση σε πολλά μέρη και την πτήση ακόμη και σε περιοχές με συμφόρηση. Ο κινητήρας εξαρτάται από το μέγεθος, το σκοπό και τη λειτουργία του ελικόπτερο. Σήμερα, το ελικόπτερο χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για στρατιωτικούς σκοπούς, φορτία, κατασκευές, διάσωση, τουρισμό, εναέρια παρατήρηση και την κυβέρνηση. Το μέγεθος του κόφτη εξαρτάται κυρίως από τη χρήση.

3. Έμβολο πολλαπλών κινητήρων:

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα αεροσκάφη πολλαπλών ή πολλών κινητήρων έχουν περισσότερους από έναν μονοκινητήρες, σε αντίθεση με τις άλλες κατηγορίες και τύπους αεροσκαφών. Αυτά τα έμβολα πολλαπλών κινητήρων είναι γνωστό ότι έχουν μια δεύτερη πηγή ισχύος, η οποία είναι πολύ χρήσιμη κατά τη διάρκεια βλάβης ενός άλλου κινητήρα. Λόγω αυτής της πολλαπλής εγκατάστασης ισχύος και κινητήρα, η ποιότητα του αεροσκάφους, η χωρητικότητα, η ταχύτητα και ο ρυθμός ανόδου είναι πολύ υψηλότερο από τα συνηθισμένα αεροσκάφη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτού του είδους τα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται από την αεροπορική υπηρεσία για τις υπηρεσίες και τα καθήκοντά τους.

4. Διπλά αεροσκάφη:

Τα διπλά αεροπλάνα ανήκουν στην κατηγορία των αεροσκαφών σταθερής πτέρυγας. Σε αυτήν την κατηγορία, δύο φτερά έρχονται το ένα πάνω στο άλλο και στις δύο πλευρές. Αυτό το είδος αεροπλάνου είναι από τα πρώτα αεροσκάφη που ανακάλυψαν αεροπλάνα σταθερής πτέρυγας. Τα διπλά αεροπλάνα έχουν μικρότερο βάρος αλλά με εξαιρετική ακαμψία και απόδοση. Τα δικινητήρια είναι εφοδιασμένα με παλινδρομικούς κινητήρες. Μόνο δύο ενήλικες, στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορούν να το κάνουν αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα διπλά αεροπλάνα εντοπίζονται και χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς και στρατιωτικούς σκοπούς συγκεκριμένων χωρών. Αυτά τα αεροσκάφη ήταν από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων πολέμων.

5. Μπαλόνια:

Τα αεροσκάφη τύπου μπαλονιών είναι τυπικά αεροσκάφη που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε και εντοπίζονται κυρίως κατά τη διάρκεια τουριστικών δραστηριοτήτων. Βρίσκεται κάτω από ένα είδος αεροσκάφους που επιπλέει στον ουρανό και είναι πολύ διαφορετικό από άλλα αεροσκάφη και κατηγορίες αεροσκαφών. Ενώ οι περισσότεροι τα μπερδεύουν με τα αερόπλοια, τα μπαλόνια είναι ξεχωριστά στο ότι δεν διαθέτουν κινητήρα και δεν μπορούν να αλλάξουν κατεύθυνση, εκτός από τα πάνω και κάτω. Η κορυφή του μπαλονιού ονομάζεται φάκελος και το κάτω μέρος είναι ένα καλάθι όπου οι άνθρωποι μπορούν να καθίσουν. Τα πιο συνηθισμένα στην κατηγορία μπαλονιών είναι τα αερόστατα.

6. Ανεμόπτερα:

Ανεμόπτερα

Τα ανεμόπτερα ανήκουν και πάλι στην κατηγορία των αεροσκαφών σταθερής πτέρυγας. Οι τύποι ανεμόπτερων αεροσκαφών χρησιμοποιούνται μέσω αντίδρασης αέρα κατά των ανυψωτικών επιφανειών και συνήθως δεν χρησιμοποιούν κινητήρα. Παρόλο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μικροί κινητήρες όπως απαιτείται (σε ​​περιπτώσεις όπως μηχανοκίνητο ανεμοπλάνο), τα περισσότερα αεροσκάφη ανεμοπλάνων είναι αποτελεσματικά για αυτόματη λήψη χωρίς κινητήρες. Ένα τροχοφόρο υπόβαθρο βοηθά στην απογείωση ή την προσγείωση. Στο παρελθόν, τα ανεμόπτερα χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς και πολέμους. Ωστόσο, στις μέρες μας, τους βλέπουμε ακόμη και σε τουριστικές δραστηριότητες και ψυχαγωγία ή αναψυχή. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι αυτής της κατηγορίας περιλαμβάνουν ανεμόπτερα χειρός και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Τα περισσότερα ανεμόπτερα είναι μικρού μεγέθους και μπορούν να χωρέσουν το πολύ δύο άτομα.

7. Γυροπλάνα:

Τα Gyroplanes, γνωστά και ως autogyro ή gyrocopter, είναι μια κατηγορία αεροσκαφών με σκάφη που χρησιμοποιούν μηχανές στροφείου για ανύψωση. Είναι παρόμοια με το ελικόπτερο στην εμφάνιση, αν και λίγο στενά, και έχουν προπέλα με κινητήρα. Οι ροές αέρα βοηθούν τα γυροπλάνα να σηκωθούν προς τα πάνω και ο ρότορας αυτοπροωθείται σύμφωνα με τον τρόπο που ρέει ο αέρας μέσα από αυτό. Ενώ τα γυροπλάνα ή οι αυτόματοι γύροι χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον για στρατιωτικούς και πολεμικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, στις μέρες μας, εντοπίζονται σε Ολυμπιακούς και αστυνομικούς χώρους σε ορισμένες πολιτείες.

8. Αλεξίπτωτα:

Τα αλεξίπτωτα είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι που ακούμε και βλέπουμε συχνά. Είναι αργά κινούμενα σκάφη που ρέουν αέρα και βοηθούν να κινηθούν, δημιουργώντας έλξη στη στεριά. Είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ αλλά σταθερό και κατάλληλο ύφασμα όπως νάιλον ή μετάξι. Τα περισσότερα αλεξίπτωτα μπορεί να έχουν σχήματα στρογγυλού, θόλου ή ανεστραμμένου θόλου. Παρόλο που τα περισσότερα αλεξίπτωτα εντοπίζονται κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων αναψυχής και ψυχαγωγίας, χρησιμοποιούνται επίσης και αναπτύσσονται από το κράτος και τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια αποστολών σε περιοχές πάγου όπως τα πολικά άκρα. Μόνο ένα ή δύο μέγιστα μπορούν να χωρέσουν σε ένα αλεξίπτωτο.

9. Εμβολοφόρα αεροσκάφη μονού κινητήρα:

Όπως και το εμβολοφόρο αεροσκάφος πολλαπλών κινητήρων, το έχουμε δει νωρίτερα. Αυτό το αεροσκάφος χρησιμοποιεί μόνο έναν κινητήρα. Αυτά τα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται για μικρότερες αποστάσεις και όχι για βαριά έργα. Μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μικρότερους διαδρόμους, παίρνουν λιγότερο χώρο και έχουν μικρότερη ανάβαση και ταχύτητα. Τα περισσότερα έμβολα ενός κινητήρα μπορούν να χωρέσουν μόνο τέσσερα έως έξι άτομα, ανάλογα με το επίπεδο και το μέγεθος.

10. Tricycle Gear Aircraft:

Το τρίκυκλο αεροσκάφος είναι ένα είδος αεροπλάνου που διαθέτει εξοπλισμό προσγείωσης τρίκυκλου. Η διάταξη έχει έναν τροχό μύτης μπροστά και δύο ακόμη στους κύριους τροχούς. Αυτά είναι ελαφριά και είναι γνωστό ότι έχουν καλύτερη ορατότητα στο έδαφος και είναι πολύ εύκολο να απογειωθούν και να προσγειωθούν. Το αεροσκάφος έχει επίσης σημαντικά λιγότερη αντίσταση και επιτρέπει την πλήρη πέδηση. Χρησιμοποιούνται για ελαφρύτερες και γρήγορες χρήσεις, δεδομένων των πλεονεκτημάτων των εύκολων τρεξίματος.

11. Business Jets:

Business Jets

Τα επαγγελματικά ή ιδιωτικά τζετ αεροσκάφη είναι γνωστό ότι συγκαταλέγονται στα πολυτελή ή μοναδικά αεροσκάφη για τη μεταφορά και την πτήση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, ακόμη και ατόμων. Ενώ είναι δαπανηρές λόγω του σχεδιασμού τους, της βελούδινης εμφάνισης και της πολύ εξελιγμένης εμφάνισης, τα επιχειρηματικά τζετ χρησιμοποιούνται από διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων – από κυβερνητικούς αξιωματούχους έως ένοπλες δυνάμεις για ειδικές επιχειρήσεις έως εταιρείες και ιδιωτική ιδιοκτησία. Ενώ η ταχύτητα, ο κινητήρας και η άλλη κατασκευή είναι παρόμοια με τα αεροπλάνα, το μέγεθος διαφέρει από ελαφριά ή μικρά αεριωθούμενα αεροσκάφη έως μεσαίου μεγέθους έως μεγάλα επαγγελματικά αεροσκάφη. Τα βαριά και μεγάλα αεροσκάφη μπορούν να φιλοξενήσουν 16 έως 18 άτομα, ενώ τα μεσαίου μεγέθους (ανάλογα με τη χωρητικότητα) μπορούν να φιλοξενήσουν έως 12 ή 10 άτομα. Οι μικρότεροι τύποι επαγγελματικών αεροσκαφών προορίζονται μόνο για τέσσερα έως έξι άτομα.

12. Ταϊλντραγκέρ:

Τα Taildraggers, γνωστά και ως συρόμενα γρανάζια τύπου ουράς, αποτελούνται από δύο κύριους τροχούς στο μπροστινό μέγεθος και έναν τροχό μικρού μεγέθους για να γλιστρήσουν κοντά στην περιοχή της ουράς. Πρόκειται για τη συμβατική ποικιλία αεροσκαφών που χρησιμοποιεί τέτοιους συρόμενους τροχούς αντί για τα σύγχρονα τρίκυκλο έλικα αεροσκάφη. Αυτά είναι τα πολύ ελαφρύτερα αεροσκάφη μεγέθους και βάρους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε σκι. Ωστόσο, έχουν πολύ χαμηλή ορατότητα στο έδαφος και είναι δύσκολα σε συνθήκες ισχυρού ανέμου.

13. Tiltrotors:

Τα Tiltrotors χρησιμοποιούν τροφοδοτημένους ρότορες για την πρόωση και την παραγωγή ανύψωσης. Αυτοί οι τροφοδοτούμενοι ρότορες, που ονομάζονται επίσης προ-στροφείς, προστίθενται σε περιστρεφόμενους άξονες σταθερής πτέρυγας. Αυτά χρησιμοποιούν σχεδιασμό εγκάρσιου ρότορα και συνδυάζουν την ικανότητα κάθετης ανύψωσης ενός ελικοπτέρου. Οι ρότορες, παρόμοιοι με τον ελικόπτερο, βοηθούν στην ανύψωση αυτού του αεροσκάφους. Ωστόσο, η πρόωση είναι πολύ πιο αποτελεσματική και μπορεί να αποφύγει την υποχώρηση της στάθμης των λεπίδων, που παρατηρείται συνήθως σε ελικόπτερα. Η ταχύτητα και το βεληνεκές είναι βαρύτερα και υψηλότερα από ένα κανονικό ελικόπτερο και σχεδόν κοντά σε ένα αεροσκάφος σταθερής πτέρυγας. Η υψομετρική ικανότητα των tiltrotors είναι υψηλότερη από τα ελικόπτερα.

14. Light-Sport Aircraft:

Το ελαφρύ σπορ αεροσκάφος, γνωστό και ως LSA, διαφέρει από χώρα σε χώρα. Ωστόσο, ανήκουν στη νέα κατηγορία μικρών και πολύ ελαφρών αεροσκαφών. Αυτά είναι πολύ πιο απλά για να πετάξεις. Παρόλο που μπορεί να είναι λίγο βαρύτερα από τα εξαιρετικά ελαφριά αεροσκάφη, είναι εξελιγμένα, φαίνονται υπέροχα. Πρόκειται για διθέσιες εκδόσεις και είναι επίσης πολύ προσιτές.

15. Turboprops:

turboprops

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα στροβιλοκινητήρια ή τα αεροσκάφη με στροβιλοκινητήρα έχουν κινητήρες αεριοστροβίλων συνδεδεμένους με τα γρανάζια για να περιστρέφουν την έλικα για να τις μετακινούν μέσα και γύρω από τον αέρα. Καίνε πολύ λιγότερα καύσιμα και έχουν επίσης μικρότερο κόστος λειτουργίας. Αυτοί οι τύποι στροβιλοκινητήρων είναι μεγαλύτεροι από τα αεροσκάφη εμβόλων και μπορούν να μεταφέρουν περισσότερους επιβάτες. Αυτά πετούν επίσης ψηλά και μπορούν να φτάσουν σε υψόμετρο 35000 ποδιών. Ωστόσο, είναι πιο αργές σε ταχύτητα από τα αεροπλάνα τζετ. Το μέγεθος των turboprops ποικίλλει ανάλογα με την ανάγκη και μπορεί να χωρέσει ένα μικρό σύνολο ατόμων ή έως οκτώ ή δέκα το πολύ.

16. Πλωτά αεροπλάνα:

Τα πλωτά αεροπλάνα είναι παρόμοια με τα υδροπλάνα, τα οποία επιπλέουν στο νερό μέσω των πλωτήρων που είναι τοποθετημένοι κάτω από την άτρακτο. Αυτές οι βάσεις προστίθενται αντί για το καρότσι, όπου οι τροχοί τοποθετούνται σε άλλα επίπεδα. Αυτά δεν διαθέτουν εργαλεία προσγείωσης, γεγονός που καθιστά δυνατή την προσγείωση, οπότε μοιάζει με αμφίβια αεροσκάφη (όπως είδαμε νωρίτερα). Τα υδροπλάνα ή τα πλωτά αεροπλάνα χρησιμοποιούνται πολύ κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων πολέμων για στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, τώρα παρατηρείται περισσότερο μια πτήση απόλαυσης σε πολλές χώρες.

17. Μαχητικά αεροσκάφη:

Μαχητικά αεροσκάφη

Τα μαχητικά αεροσκάφη, γνωστά και ως μαχητικά ή μαχητικά αεροσκάφη, είναι στρατιωτικά ειδικά αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας. Έχουν σχεδιαστεί μόνο για χρήση σε μάχες αέρος -αέρος εναντίον άλλων αεροσκαφών. Έχουν πολύ μεγάλη ταχύτητα, κατασκευασμένα για χρήση μόνο από αεροπορικές επιθέσεις. Ωστόσο, λίγοι μαχητές έχουν μια δεύτερη ικανότητα να χρησιμοποιήσουν και για χερσαίες επιθέσεις, οπότε είναι γνωστοί ως βομβαρδιστικά μαχητικών. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες στους μαχητές: ελαφρύ μαχητικό, βαρύ μαχητικό, αναχαιτιστικό, νυχτερινό μαχητικό, μαχητικό παντός καιρού και πολλά άλλα. Με τη βοήθεια τεχνολογικών εξελίξεων και ανακαλύψεων, οι σημερινοί μαχητές έχουν πολλές άλλες ικανότητες και καινοτομίες, όπως μεταδόσεις δεδομένων, αισθητήρες, ασφαλή πιλοτήρια, υψηλό εύρος ζώνης και πολλά άλλα.

18. Φορτηγά αεροπλάνα:

Cargo Planes

Τα φορτηγά αεροσκάφη ή τα φορτηγά αεροσκάφη είναι επίσης γνωστά ως εμπορευματικά αεροσκάφη, αεροσκάφη ή αεροσκάφη φορτίου. Πρόκειται για την ταξινόμηση αεροσκαφών σταθερής πτέρυγας που είναι γνωστή μόνο για μεταφορά ή φορτίο αντί για μεμονωμένους επιβάτες. Αυτά τα φορτία είναι ειδικά κατασκευασμένα μόνο για την ανύψωση αμαξιών και δεν διαθέτουν ανέσεις για την τοποθέτηση ατόμων ή επιβατών. Διαθέτουν φαρδιές πόρτες και εγκαταστάσεις για την προστασία και την αποστολή. Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα επιβατικά αεροσκάφη, η παρουσία στα ψηλά φτερά επιτρέπει τη διατήρηση και το κάθισμα του φορτίου κοντά στο έδαφος. Ο αριθμός των τροχών είναι επίσης μεγαλύτερος στα αεροσκάφη φορτίου. Αυτά τα φορτηγά αεροσκάφη μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για πολιτικούς σκοπούς όσο και για στρατιωτική χρήση.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζαμε την παρουσία αρκετών τέτοιων τύπων αεροσκαφών γύρω μας. Ελπίζουμε ότι αυτός ο ενημερωτικός οδηγός σας βοήθησε να αποκτήσετε γνώσεις και ευαισθητοποίηση για διάφορα είδη αεροσκαφών, ταξινομήσεις και κατηγορίες.

Αποποίηση ευθυνών:

Αυτό το άρθρο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Ο συγγραφέας δεν εγγυάται και είναι υπεύθυνος για την ακρίβεια του περιεχομένου του άρθρου. Οι παρεχόμενες πληροφορίες εξάγονται από διάφορες πηγές, οι οποίες μπορεί να είναι ή όχι επαρκείς.