40 διαφορετικοί τύποι ψαριών στον κόσμο και τα γεγονότα τους

Το ψάρι είναι μέλος της παραφυλετικής ομάδας οργανισμών. Αυτό αποτελείται από υδρόβια κρανιοφόρα κρανιά ζώα με άκρα και ψηφία. Τα περισσότερα από τα ψάρια είναι αγριόχοιροι, χόνδροι, οστέινα ψάρια και λαμπερά. Τα ψάρια είναι εξωθερμικά, που σημαίνει ψυχρόαιμα. Τα ψάρια είναι άφθονα στα περισσότερα υδάτινα σώματα. Τα ψάρια είναι ένας σημαντικός πόρος για τους ανθρώπους παγκοσμίως, ειδικά ως τρόφιμα επειδή αποτελούνται από πολλά μέταλλα, βιταμίνες και πρωτεΐνες καθώς παραμένουν στα υδάτινα σώματα. Αυτά χρησιμεύουν ως θρησκευτικά σύμβολα.

Αναπνέουν από τα βράγχια, η οποία εξυπηρετεί την ίδια λειτουργία με τους πνεύμονές μας. Τα οστεώδη ψάρια έχουν μόνο ένα βράγχιο. Το ψάρι έχει κυκλοφορικό σύστημα κλειστού βρόχου. Είναι μια παμφάγα ομάδα επειδή τρέφονται με φυτά και άλλα μικρά θαλάσσια ζώα υδάτινων σωμάτων. Τα ψάρια εκκρίνουν αζωτούχο και αμμωνία. Τα ψάρια αναπαράγονται πολύ μόνο στη στήλη ανοιχτού νερού. Τα αυγά έχουν μέση διάμετρο μόνο ένα χιλιοστό μόνο.

Τύποι ιχθύων στον κόσμο και τα γεγονότα τους

Ρίξτε μια ματιά σε μερικούς από τους τύπους ψαριών που είναι αρκετά συνηθισμένοι σε όλο τον κόσμο. Είναι όλα μοναδικά αλλά μοιράζονται την ομορφιά του να είσαι ένα.

Πίνακας περιεχομένων:

  • Τύποι και ονόματα ψαριών
  • Οι καλύτεροι τύποι ψαριών για φαγητό
  • Τύποι ψαριών ενυδρείου

Όλοι οι τύποι ονομάτων ψαριών:

Μερικές από τις μεγάλες ποικιλίες ψαριών που είναι διαθέσιμες στον κόσμο είναι οι εξής:

1. Σιαμέζικα μαχητικά ψάρια:

Τύποι ψαριών 1

Επιστημονικό όνομα:

Η επιστημονική ονομασία των σιαμαίων ψαριών μάχης είναι γνωστή ως betta splendens.

Οικογένεια και ιστορία:

Αυτό το ψάρι κατατάσσεται στην κατηγορία betta. Είναι ψάρι ενυδρείου. Ανήκει σε μια οικογένεια της οικογένειας Γκουράμη. Άλλα ονόματα αυτού του ψαριού είναι pla-kad και trey krem. Μπορούν να αναμειχθούν με άλλα ψάρια. Το μήκος του σώματος του ψαριού είναι επτά εκατοστά και εμφανίζεται σε χρώματα κόκκινο, πράσινο, αδιαφανές, αλμπίνο, πορτοκαλί, κίτρινο και μπλε κ.λπ..

Διάρκεια ζωής:

Η διάρκεια ζωής αυτού του ψαριού είναι περίπου 2 χρόνια μόνο. Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να κυμαίνεται από 23 έως 27 μοίρες.

2. Κοινός κυπρίνος:

Τύποι ψαριών στην Ινδία Κοινός κυπρίνος

Επιστημονικό όνομα:

Η επιστημονική ονομασία του κοινού κυπρίνου είναι Cyprinus Carpio. Αυτό το είδος ψαριού βρίσκεται σε μια δεξαμενή φλεγόμενου φαραγγιού, στη λίμνη Mohave, στη θάλασσα Aral και σε άλλα μέρη.

Οικογένεια και ιστορία:

Κατατάσσεται στο Cyprinus. Η μάζα σώματος αυτού του ψαριού είναι περίπου 2-14 κιλά. Αυτές καλλιεργούνται σε λίμνες γλυκού νερού. Βρίσκεται κυρίως σε υδάτινα σώματα στην Ασία και την Ευρώπη. Μπορούν να ανεχτούν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου.

Αυτά είναι παμφάγα. Μπορεί να γεννήσει έως και 300.000 αυγά σε μία μόνο αναπαραγωγή. Αυτό το ψάρι λαμβάνεται ως τροφή από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Διάρκεια ζωής:

Η διάρκεια ζωής του κοινού κυπρίνου είναι έως 47 χρόνια.

3. Χρυσόψαρο:

Τύποι ψαριών 3

Επιστημονικό όνομα:

Η επιστημονική ονομασία του χρυσόψαρου είναι Carassius auratus. Κατατάσσεται στην υψηλότερη ταξινόμηση του Carassius. Βρίσκεται κυρίως στη λίμνη της Γιούτα.

Οικογένεια και ιστορία:

Είναι ψάρι ενυδρείου. Αυτό το ιθαγενές ψάρι βρίσκεται στην Ανατολική Ασία. Εξημερώθηκε στην Κίνα και αργότερα αναπτύχθηκαν φυλές. Το μέγεθος αυτού του ψαριού είναι 19 ίντσες.

Το Goldfish έχει μια ικανότητα ισχυρής μάθησης, κοινωνικών δεξιοτήτων μάθησης. Τα χρυσόψαρα είναι ευγενικά. Τρέφονται με έντομα και φυτά. Τα αυγά των χρυσόψαρων εκκολάπτονται εντός 48-72 ωρών.

Διάρκεια ζωής:

Η διάρκεια ζωής των χρυσόψαρων είναι περίπου 30 χρόνια. Δεν έχουμε δει όλοι ένα?

4. Όσκαρ:

Τύποι ψαριών 4

Επιστημονικό όνομα:

Το επιστημονικό όνομα του Όσκαρ είναι Astronotusoscellatus. Κατατάσσεται στην ανώτερη ταξινόμηση του Astronotus. Άλλα ονόματα του Όσκαρ είναι Όσκαρ τίγρης, μαρμάρινη κιχλίδα και βελούδινη κιχλίδα.

Οικογένεια και ιστορία:

Αυτά τα είδη βρίσκονται στη Νότια Αμερική, την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. Θεωρείται ως ψάρι ενυδρείου. Το μήκος του σώματος του Όσκαρ είναι περίπου 36 εκατοστά και η μάζα του σώματος είναι 1,4 κιλά. Αναπτύσσονται γρήγορα και είναι σαρκοφάγα.

Διάρκεια ζωής:

Αυτά έχουν εδαφική συμπεριφορά. Η διάρκεια ζωής αυτού του ψαριού είναι περίπου 10-13 χρόνια.

5. Wels Catfish:

Τύποι ψαριών 5

Επιστημονικό όνομα:

Το επιστημονικό όνομα του γατόψαρου Wells είναι Silurusglanis. Κατατάσσεται στην κατηγορία Silurus. Ονομάζεται επίσης ως ψάρια.

Οικογένεια και ιστορία:

Αυτό το ψάρι βρίσκεται κυρίως στη λίμνη της Κωνσταντίας. Αυτά βρίσκονται επίσης σε λεκάνες της Βαλτικής, της Μαύρης και της Κασπίας Θάλασσας. Το μέγεθος αυτού του ψαριού είναι περίπου 13 πόδια, δηλαδή 4 μέτρα. Το μέγιστο βάρος είναι περίπου 400 κιλά. Αυτά βρίσκονται κυρίως σε μέρη γλυκού νερού. Τρέφονται με άλλα ζώα που ζουν σε υδάτινα σώματα.

Χρήση:

Αυτά λαμβάνονται ως τρόφιμα από τους ανθρώπους. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά.

Διάρκεια ζωής:

Η διάρκεια ζωής αυτού του ψαριού είναι περίπου 60 χρόνια.

6. Zander:

Ζάντερ

Επιστημονικό όνομα:

Το επιστημονικό όνομα του Zander είναι Sander lucioperca.

Οικογένεια και ιστορία:

Αυτό το ψάρι κατατάσσεται στην κατηγορία Sander. Βρίσκεται κυρίως στη θάλασσα Aral και τη λίμνη της Κωνσταντίας. Ονομάζεται επίσης ως λούτσα-πέρκα. Είδη ψαριών Zander από γλυκά νερά και υφάλμυρα ενδιαιτήματα στη δυτική Ευρασία.

Χρήση:

Τρώγεται από ανθρώπους και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Η μάζα του σώματος είναι 20 κιλά. Αυτά τα ψάρια μπορεί να είναι υβριδικά.

Διάρκεια ζωής:

Η διάρκεια ζωής αυτού του είδους ψαριών είναι συνήθως πολύ μικρότερη.

7. Ευρωπαϊκό λαβράκι:

Τύποι ψαριών 7

Επιστημονικό όνομα:

Η επιστημονική ονομασία του ευρωπαϊκού λαβρακιού είναι Dicentrarchuslabrax.

Οικογένεια και ιστορία:

Κατατάσσεται στην ανώτερη ταξινόμηση του Dicentrarchus. Αυτά είναι κυρίως θαλάσσια ψάρια. Αυτά φαίνονται και σε υφάλμυρα και γλυκά νερά επίσης. Είναι επίσης γνωστός ως χορός θάλασσας. Αυτά διατίθενται στο εμπόριο από το loup de mer, robalo, spigola, brinzino, μεσογειακό λαβράκι και Branzino. Θεωρείται επιτραπέζιο ψάρι. Είναι κυρίως νυχτερινός κυνηγός και τρέφεται με μικρά ψάρια όπως καρκινοειδή, κεφαλόποδα και πολυχαίτες.

Διάρκεια ζωής:

Έχει διάρκεια ζωής περίπου 25 χρόνια.

8. Northern Pike:

Βόρεια Λούτσα

Επιστημονικό όνομα:

Είναι γνωστό απλά ως λούτσος στη Βρετανία, τον Καναδά, την Ιρλανδία και σε ορισμένα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οικογένεια και ιστορία:

Αυτό το ψάρι κατατάσσεται στην κατηγορία Esox. Θεωρείται ως σύμβολο της Βόρειας Ντακότα. Ιδρύεται στη λίμνη Fort Peck, στη λίμνη George και στη λίμνη του δάσους και πολλά άλλα. Τρέφονται με μεγάλα θηράματα ζώων που ζουν σε υδάτινα σώματα.

Διάρκεια ζωής:

Η διάρκεια ζωής αυτού του ψαριού είναι περίπου επτά χρόνια στη φύση.

9. Sword Fish:

Τύποι ψαριών 9

Επιστημονικό όνομα:

Η επιστημονική ονομασία του ξιφία είναι Xiphias gladius.

Οικογένεια και ιστορία:

Κατατάσσεται στην υψηλότερη ταξινόμηση του Xiphias. Τα ξιφία είναι γνωστά ως ευρυζωνικά σε ορισμένες χώρες. Αυτά μεταναστεύουν από το ένα μέρος στο άλλο και βρίσκονται κυρίως σε τροπικά και εύκρατα μέρη του Ινδικού Ωκεανού, του Ειρηνικού Ωκεανού και του Ατλαντικού Ωκεανού. Βρίσκονται σε βάθος 550μ. Φτάνουν σε μήκος 9,8 πόδια και μάζα 650 κιλών. Ονομάζεται ξιφίας επειδή έχει ξίφος σαν ξίφος για να σκοτώσει το θήραμα και να το κάνει πιο εύκολο να φάει. Αυτοί είναι δυνατοί μαχητές.

Χρήση και διάρκεια ζωής:

Κυνηγάται από ανθρώπους και λαμβάνεται ως τροφή και ζει για περίπου εννέα χρόνια.

10. Τεντσ:

Είδος κυπρίνου

Επιστημονικό όνομα:

Το επιστημονικό όνομα του Tench είναι Tincatinca. Ο Tench ονομάζεται Schlei στη Γερμανία. Αυτό το ψάρι κατατάσσεται σε υψηλότερη κατηγορία Tinca. Βρίσκεται κυρίως στη λίμνη Κωνσταντία και τη λίμνη Γκάρντα. Βρίσκεται κυρίως σε γλυκό και υφάλμυρο νερό μόνο.

Οικογένεια και ιστορία:

Είναι μέλος της οικογένειας του cyprinid. Η οικογένειά του παρατηρείται κυρίως στην Ευρασία και τη Δυτική Ευρώπη. Βρίσκεται ακόμη και στη λίμνη Βαϊκάλη. Αυτοί είναι οι καλύτεροι πόροι για τις αναπαραγωγές για ανθρώπους. Χρησιμοποιείται για μια καλύτερη οικονομία.

Διάρκεια ζωής:

Ζει έως 15 χρόνια και μπορεί να ζήσει 30 χρόνια σε αιχμαλωσία.

11. Ατλαντικός γάδος:

Τύποι ψαριών 11

Επιστημονικό όνομα:

Η επιστημονική ονομασία του μπακαλιάρου του Ατλαντικού είναι Gadusmorhua. Είναι πολύ γνωστό ως βεντοπελαγικό. Κατατάσσεται στην κατηγορία Gadus.

Οικογένεια και ιστορία:

Είναι μέλος της οικογένειας των Gadidae. Αυτό το ψάρι βρίσκεται ευρέως στον Βισκαϊκό Κόλπο, βόρεια του Αρκτικού Ωκεανού, τη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική Θάλασσα κ.λπ. και μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 2 μέτρα και η μάζα του σώματος είναι 96 κιλά.

Χρήση και διάρκεια ζωής:

Καταναλώνεται ευρέως από τον άνθρωπο. Εμπορικά ονομάζεται codling ή cod. Η διάρκεια ζωής του μπακαλιάρου είναι περίπου 25 χρόνια. Αποκτά σεξουαλική ωριμότητα μεταξύ των ηλικιών δύο και τεσσάρων. Το χρώμα τους θα ποικίλει από καφέ σε πράσινο.

12. Σκουμπρί Atlantic:

Σκουμπρί Ατλαντικού

Επιστημονικό όνομα:

Το επιστημονικό όνομα του σκουμπριού Ατλαντικού είναι Scomberscombrus. Κατατάσσεται στην κατηγορία scomber.

Οικογένεια και ιστορία:

Αυτά βρίσκονται και στις δύο πλευρές του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού. Τα είδη σκουμπριού Ατλαντικού ονομάζονται σκουμπρί ή σκουμπρί Βοστώνης. Σχεδόν δέκα είδη μιας οικογένειας αλιεύθηκαν στα βρετανικά ύδατα. Αυτό το ψάρι μεταναστεύει προς την ακτή για τροφή μικρών ψαριών και γαρίδων το καλοκαίρι. Σχηματίζει μεγάλα σχολεία κοντά στην επιφάνεια των κρύων και εύκρατων χώρων ραφιών. Μετακινούνται στην ακτή όταν οι θερμοκρασίες του νερού κυμαίνονται μεταξύ 11-14 μοίρες.

Διάρκεια ζωής και χρήση:

Η διάρκεια ζωής του σκουμπριού είναι περίπου 20 χρόνια. Θα γίνει η καλύτερη τροφή για τον άνθρωπο.

13. Κοινή τσιπούρα:

Κοινή Τσιπούρα

Επιστημονικό όνομα:

Το επιστημονικό όνομα της κοινής τσιπούρας είναι Abramisbrama. Είναι ευρέως γνωστή ως τσιπούρα κυπρίνου, τσιπούρα χαλκού, τσιπούρα γλυκού νερού και τσιπούρα Αμπράμις.

Οικογένεια και ιστορία:

Αυτό κατατάσσεται στην κατηγορία Abramis. Ανήκει σε μια οικογένεια Κυπρινιδών. Βρίσκεται στη λίμνη Aral και τη λίμνη Κωνσταντία. Το μήκος της τσιπούρας είναι περίπου 30-55cm και η μάζα είναι περίπου 2-4 kg. Το εγγεγραμμένο μήκος είναι 0cm και το βάρος είναι 9,1 kg. Είναι παμφάγο. Τρώει προνύμφες και πλαγκτόν της θάλασσας. Γενικά, γεννούν από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

Χρήση και διάρκεια ζωής:

Αυτό το είδος ψαριού χρησιμοποιείται τόσο για αθλητικούς όσο και για εμπορικούς σκοπούς και ζει για περίπου 29 χρόνια.

14. aάρια Basa:

Τύποι ψαριών 14

Επιστημονικό όνομα:

Η επιστημονική ονομασία του ψαριού basa είναι Pangasiusbacourti. Κατατάσσεται στην κατηγορία Pangasius.

Οικογένεια και ιστορία:

Αυτό είναι το είδος γατόψαρο. Ανήκει σε μια οικογένεια Pangasildae. Ο ντόπιος της basa βρίσκεται στις λεκάνες Chao Phraya και Mekong στην Ινδονησία. Αυτά χαρακτηρίζονται στην Αυστραλία και τη Βόρεια Αμερική ως basa, panga, swai και bocorti κλπ. Το σώμα των ψαριών basa θα είναι βαρύ και εύσωμο. Το μήκος του σώματος είναι 120 εκατοστά. Τρέφονται με φυτά. Γεννούν την εποχή των πλημμυρών τον Ιούνιο που έχει κατά μέσο όρο 5 εκατοστά.

Χρήση και διάρκεια ζωής:

Χρησιμοποιήθηκε ως κατεψυγμένο φαγητό σε ορισμένες χώρες. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και είναι ψάρια ποταμού και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, η οποία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

15. Ευρωπαϊκά ψάρια:

Τύποι ψαριών 15

Επιστημονικό όνομα:

Η επιστημονική ονομασία των ευρωπαϊκών ψαριών είναι Percafluviatilis. Είναι γνωστό ως κόκκινη πέρκα, αγγλική πέρκα και πέρκα. Κατατάσσεται στην υψηλότερη ταξινόμηση του Perch.

Οικογένεια και ιστορία:

Αυτά παρατηρούνται στη βόρεια Ασία και την Ευρώπη. Το μήκος του σώματος του ψαριού θα είναι 60 εκατοστά και το βάρος θα είναι 2,8 κιλά. Το Perch spawn εναποθέτει αυγό στο τέλος του μήνα Απρίλιο και αρχές Μαΐου σε φυτά νερού. Τα αυγά μεταφέρονται μέσω των πτηνών σε άλλα νερά καθώς τα αυγά κολλάνε στα πόδια του πουλιού.

Διάρκεια ζωής:

Αυτά είναι κυρίως τα ψάρια ενυδρείου και ζουν για πάνω από 22 χρόνια.

16. Πέστροφα Rainbow:

Πέστροφα του ουράνιου τόξου

Επιστημονικό όνομα:

Το επιστημονικό όνομα αυτού του τύπου ψαριού είναι πέστροφα ουράνιο τόξο είναι Oncorhynchus mykiss. Κατατάσσεται στην κατηγορία Oncorhynchus.

Οικογένεια και ιστορία:

Αυτά είναι είδη σαλμονιδίου. Αντιπροσωπεύεται ως σύμβολο Ουάσιγκτον. Βρίσκεται η δεξαμενή Flaming Gorge, η λίμνη Watauga και η λίμνη Mohave και πολλά άλλα. Ζουν στους ωκεανούς για δύο -τρία χρόνια και μετακινούνται σε ωοτοκίες. Τα γόνια αυτών των ψαριών ονομάζονται ατσάλινη κεφαλή. Η μέγιστη μάζα ενός σώματος είναι περίπου 9 κιλά.

Χρήση και διάρκεια ζωής:

Εισάγεται ως φαγητό και αθλητισμός για σχεδόν 45 χώρες στον κόσμο. Η διάρκεια ζωής τους είναι συνήθως περίπου 11 χρόνια και είναι ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

17. Ocean Sun Fish:

Τύποι ψαριών 17

Επιστημονικό όνομα:

Το επιστημονικό όνομα του Ocean sunfish είναι Mola mola. Κατατάσσεται στην ταξινόμηση του mola.

Οικογένεια και ιστορία:

Είναι το πιο βαρύ οστεώδες ψάρι στον κόσμο. Η δίαιτα Sunfish αποτελείται κυρίως από μέδουσες. ο λόγος είναι ότι είναι διατροφικά φτωχό. Αυτά θα γίνουν τροφή για αρπακτικά όπως ένα θαλάσσιο λιοντάρι, ψάρια φονικά κλπ. Αυτά είναι εγγενή στα τροπικά νερά και εύκρατα σε κάθε ωκεανό στον κόσμο. Κολυμπούν έως και 26 χιλιόμετρα την ημέρα.

Χρήση και διάρκεια ζωής:

Τα πεντανόστιμα πιάτα μπορούν να παρασκευαστούν από ηλιακά ψάρια και συνήθως ζουν για περίπου 10 χρόνια σε αιχμαλωσία, ενώ η διάρκεια ζωής τους στο φυσικό τους περιβάλλον δεν είναι γνωστή.

18. Blob Fish:

Τύποι θαλασσινών ψαριών Blob Fish

Επιστημονικό όνομα:

Το επιστημονικό όνομα του blobfish είναι Psychroulutesmarcidus.

Οικογένεια και ιστορία:

Το ψάρι κατατάσσεται στην κατηγορία Pdychrolutes και είναι ψάρι βαθέων υδάτων. Είναι μέλος της οικογένειας των Psychroulutidae. Βρίσκεται στο θαλασσινό νερό της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Τασμανίας. Το μήκος του ψαριού είναι συνήθως μικρότερο από 30 εκατοστά. Ζουν σε βάθη μεταξύ 600 και 1200 μ. Τρέφεται με καρκινοειδή.

Διάρκεια ζωής:

Η διάρκεια ζωής τους δεν έχει καθοριστεί.

19. Μπλε ishάρια:

Τύποι ψαριών 19

Επιστημονικό όνομα:

Η επιστημονική ονομασία του bluefish είναι Pomatomussaltatrix.

Οικογένεια και ιστορία:

Αυτό το ψάρι κατατάσσεται στην κατηγορία Pomatou και ανήκει σε μια οικογένεια Pomatomidae. Η λίμνη Illawarra, η Μαύρη Θάλασσα και η λίμνη Macquarie είναι τα μέρη για να δείτε αυτό το ψάρι. Είναι θαλάσσια πελαγικά ψάρια που βρίσκονται σε εύκρατα και υποτροπικά νερά. Είναι επίσης γνωστό ως ράφτης στην Αυστραλία. Το Bluefish είναι ψάρια μέτριας αναλογίας με διχαλωτή ουρά. Το μήκος του σώματος κυμαίνεται από 20 -60 cm και η μάζα του σώματος θα είναι 14 kg. Ζουν σε ομάδες και είναι γρήγοροι κολυμβητές.

Διάρκεια ζωής:

Η διάρκεια ζωής αυτού του ψαριού είναι περίπου εννέα χρόνια.

20. Doctor Fish:

Τύποι ψαριών 20

Επιστημονικό όνομα:

Το επιστημονικό όνομα του γιατρού ψαριού είναι Garrarufa.

Οικογένεια και ιστορία:

Κατατάσσεται στην κατηγορία Garra. Άλλα ονόματα των γιατρών ψαριών είναι κοκκαλόψαρα, ψάρια Kangal και ψάρια που τσιμπολογούν. Τα είδη εκτρέφονται σε συστήματα τουρκικών ποταμών.

Χρήση και διάρκεια ζωής:

Αυτά χρησιμοποιούνται σε θεραπεία σπα για ασθενείς με δέρμα για τη θεραπεία της ψωρίασης. Εμφανίζονται στις λεκάνες απορροής της Κεντρικής Μέσης Ανατολής και του βόρειου τμήματος της Συρίας, της Τουρκίας, του Ομάν, του Ιράν και του Ιράκ. Αυτό το είδος ψαριού ζει περίπου 6-7 χρόνια.

21. Zebra Fish:

Τύποι ψαριών 21

Επιστημονικό όνομα:

Το επιστημονικό όνομα του zebrafish είναι Danio rerio.

Οικογένεια και ιστορία:

Κατατάσσεται στην κατηγορία danio. Το Zebrafish βρίσκεται στο τροπικό γλυκό νερό και ανήκει στην οικογένεια Minnow της τάξης των Cypriniformes. Είναι ιθαγενές από την περιοχή των Ιμαλαΐων. Αυτό είναι ένα δημοφιλές ψάρι ενυδρείου. Πωλείται με την εμπορική ονομασία zebra danio. Το Zebrafish χρησιμοποιείται ευρέως ως πρότυπος οργανισμός στην επιστημονική έρευνα. Είναι το πρώτο σπονδυλωτό που κλωνοποιήθηκε. Βρίσκεται σε περιοχές όπως η Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Νεπάλ, η Βιρμανία και το Πακιστάν. Αυτά εμφανίζονται κυρίως στις περιοχές του Γάγγη. Αυτά είναι παμφάγα. Σημαίνει ότι το θήραμά τους περιλαμβάνει πλαγκτόν του Φυτώ και ζωολογικό κήπο. Αυτά φαίνονται στο ενυδρείο.

Διάρκεια ζωής:

Η διάρκεια ζωής τους είναι συνήθως 5,5 χρόνια και εμφανίζει σημάδια γήρανσης με την πάροδο του χρόνου.

22. Sand Steenbras:

Τύποι ψαριών 22

Επιστημονικό όνομα:

Το επιστημονικό όνομα της άμμου Steenbras είναι Lithognathusmormyrus.

Οικογένεια και ιστορία:

Κατατάσσεται στην κατηγορία Lithognathus. Είναι θαλάσσιο ψάρι και ανήκει στην οικογένεια των Σπαρίδων. Η άμμος steenbras βρίσκεται σε ρηχά νερά στη Μεσόγειο Θάλασσα και στον Ανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό από τη Γαλλία στη Νότια Αφρική. Παρατηρείται μάλιστα στην Ερυθρά Θάλασσα και τις ακτές της Μοζαμβίκης στον Ινδικό Ωκεανό. Το μήκος του σώματος θα είναι περίπου 55 εκατοστά και, το βάρος θα είναι περίπου 1 κιλό.

Διάρκεια ζωής:

Η διάρκεια ζωής τους δεν είναι ακόμη γνωστή.

23. Nile Tilapia:

Νείλος Τιλάπια

Επιστημονικό όνομα:

Το επιστημονικό όνομα της τιλάπιας του Νείλου είναι Oreochromis niloticus.

Οικογένεια και ιστορία:

Κατατάσσεται στην κατηγορία Oreochromis. Βρίσκεται στη λίμνη Βικτώρια. Η καταγωγή του είναι από την Αφρική και τη Γκάμπια. Ονομάζεται επίσης ως τιλάπια μάνγκο. Το μήκος του σώματος θα είναι 6o cm και το βάρος έως 4,3 kg. Είναι παμφάγο. Τρέφει τόσο πλαγκτόν όσο και επιβλαβή αέρια όπως διοξείδιο του άνθρακα, αμμωνία και υδρόθειο. Το κόκκινο υβρίδιο λαμβάνεται ως πλαθαπτίμ στα Ταϊλανδικά. Σημαίνει ότι είναι ψάρι ροδιού ή ψάρι ρουμπίνι. Σε διαφορετικά είδη ψαριών στην Ινδία, θα είναι ένα.

Διάρκεια ζωής:

Η διάρκεια ζωής τους είναι συνήθως εννέα χρόνια.

24. Γκρίζος κέφαλος με επίπεδη κεφαλή:

Γλυκό νερό Fish List Flathead Grey Mullet

Επιστημονικό όνομα:

Η επιστημονική ονομασία του γκρίζου κέφαλου flathead είναι Mugil Cephalusi. Έρχεται στη λίστα των διαφόρων τύπων ψαριών γλυκού νερού.

Οικογένεια και ιστορία:

Κατατάσσεται στην κατηγορία Mugil. Γκρίζος κέφαλος με επίπεδη κεφαλή που βρέθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα και τη λίμνη Awoonga. Βρίσκεται σε παράκτια τροπικά και υποτροπικά νερά παγκοσμίως. Το μήκος του σώματος είναι περίπου 30-75 εκατοστά. Είναι πολύ γνωστό ως κέφαλος νταής, γκρίζος κέφαλος, κοινός κέφαλος, κέφαλος και κέφαλος. Τρέφονται με φύκια στο γλυκό νερό.

Χρήση και διάρκεια ζωής:

Είναι ειδική τροφή για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Στην Αίγυπτο, αλατίζεται, αποξηραίνεται και τουρσιώνεται για να γίνει φέσιχ. Η διάρκεια ζωής τους είναι περίπου 11-16 χρόνια.

25. Ευρωπαϊκό χέλι:

Τύποι ψαριών 25

Επιστημονικό όνομα:

Η επιστημονική ονομασία του ευρωπαϊκού χελιού είναι Anguilla Anguilla.

Οικογένεια και ιστορία:

Κατατάσσεται στην ανώτερη ταξινόμηση των Anguillidae. Είναι ένα ψάρι σαν φίδι και καταδρομικό ψάρι. Το μήκος του σώματος φτάνει έως 1,5 m και σπάνια φτάνει το 1 m. Η μάζα του σώματος θα είναι 3,6 κιλά.

Χρήση και διάρκεια ζωής:

Τρώγεται από έναν άνθρωπο ως πλούσια πηγή τροφής. Τα είδη του εξαφανίζονται και ζουν για περίπου 60 χρόνια.

26. Neon Tetra:

Νέον Τέτρα

Επιστημονικό όνομα:

Η επιστημονική ονομασία του Neon tetra είναι Paracheiodoninnesi.

Οικογένεια και ιστορία:

Κατατάσσεται στην κατηγορία Paracheirodon. Πρόκειται για ψάρια γλυκού νερού που ανήκουν σε μια οικογένεια characin. Η καταγωγή του είναι στα μαύρα νερά. Εμφανίζεται σε ορισμένες χώρες όπως το Περού και η Βραζιλία κ.λπ. Τα Tetras είναι παμφάγα ζώα. Φυλάσσεται στην ίδια δεξαμενή καθώς το φαινόμενο σμίκρυνσης είναι ευχάριστο όταν κολυμπούν γύρω από τη δεξαμενή.

Διάρκεια ζωής:

Είναι ψάρι ενυδρείου και ζει περίπου πέντε χρόνια.

Τύποι ψαριών για κατανάλωση:

Ενώ υπάρχουν διάφορα είδη ψαριών στο υδάτινο οικοσύστημα που μπορείτε να μαγειρέψετε, δεν είναι όλα κατάλληλα για μαγείρεμα. Οι γιατροί συνιστούν να τρώτε ψάρια τρεις φορές την εβδομάδα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα θρεπτικά συστατικά τους. Οι αχιβάδες, τα στρείδια, οι αστακοί, οι γαρίδες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο και η υπερβολική πρόσληψη αυτών των ψαριών δεν θεωρείται ασφαλής. Εδώ είναι τα ασφαλέστερα στοιχήματα.

1. Σολομός

Τα ψάρια σολομού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3. Τα ωμέγα 3 είναι γνωστό ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση και είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης.

2. Τόνος

Ο τόνος είναι ένα άλλο είδος ψαριού πλούσιο σε ωμέγα 3. Είναι ιδιαίτερα καλό για τις έγκυες γυναίκες και το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Είναι εξαιρετική πηγή ζωικής πρωτεΐνης.

3. Σαρδέλες

Γενικά, τα ψάρια περιέχουν ωμέγα 3 που μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, κατάθλιψης και ορισμένων μορφών καρκίνου. Το DHA και το λιπαρό οξύ στο Tilefish θα θρέψουν τον εγκέφαλο και είναι μια υγιεινή επιλογή που πρέπει να συμπεριληφθεί στη διατροφή σας.

4. Γάδος

Ο μπακαλιάρος είναι καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων για την καρδιά και είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε άπαχη πρωτεΐνη και βιταμίνη Β-12. Διατίθεται όλο το χρόνο, ζυγίζει από 1,5 έως 100 λίβρες. Πολλοί πολιτισμοί θεωρούν τα μάγουλα και τη γλώσσα ως λιχουδιές.

5. Τόνος

Ο κονσερβοποιημένος τόνος έχει χαμηλότερα επίπεδα υδραργύρου από τις μπριζόλες τόνου και το σούσι, ενώ δύο γεύματα τόνου την εβδομάδα είναι καλά για το σώμα. Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να τρώνε λευκό τόνο σε κονσέρβα και πρέπει να περιορίζουν την κατανάλωση κονσερβοποιημένου ελαφρού τόνου. Ο λόγος για τον οποίο είναι κακό είναι λόγω των υψηλών επιπέδων υδραργύρου σε αυτά. Η πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων από αυτά τα υψηλά ψάρια και οστρακοειδή μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα υδραργύρου στο ανθρώπινο σώμα. Σε έμβρυο ή μικρό παιδί, αυτό μπορεί να βλάψει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.

Τύποι ψαριών ενυδρείων:

Εάν το ενυδρείο είναι η πρώτη σας φορά, εδώ είναι μερικά από τα ψάρια που μπορείτε να επιλέξετε για αυτό.

Προσοχή: μερικές από αυτές έχουν υπερδυνάμεις!

1. Χρυσό ψάρι:

Τα χρυσόψαρα έρχονται σε πολλές ποικιλίες μεγεθών και χρωμάτων. Η προτιμώμενη επιλογή από πολλούς είναι η πιο φανταχτερή ποικιλία με φουσκωτά κεφάλια και φουσκωτές ουρές. Είναι υπέροχα για αρχάριους που έχουν μη θερμαινόμενο ενυδρείο. Αυτά τα ψάρια προτιμούν θερμοκρασίες μεταξύ 62-74 βαθμών Φαρενάιτ. Η υπερδύναμη τους είναι ότι γερνούν πιο αργά και ζουν περισσότερο όταν φροντίζονται καλά.

2. Bloodfin Tetras:

Αυτός ο τύπος ψαριού έχει ασημί σώμα και πτερύγια που είναι εντυπωσιακά. Ζουν έως και 10 χρόνια και είναι πολύ δραστήριοι. Συνήθως προτιμά να ζει σε μια ομάδα και είναι σχεδόν πάντα ειρηνικό. Είναι κατά τα άλλα ντροπαλά ψάρια όταν διατηρούνται σε απομόνωση. Συνήθως κρύβονται και τείνουν να μένουν μακριά από το σχολείο όταν είναι άρρωστοι. Η ειδικότητά τους είναι ότι πηδάνε υπερβολικά, οπότε θυμηθείτε να κρατάτε τη δεξαμενή σας κλειστή.

3. Λευκό σύννεφο:

Αυτό είναι ένα άλλο είδος ψαριού που είναι μικρό και αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Μερικοί άνθρωποι τα διατηρούν σε υπαίθριες λίμνες το καλοκαίρι. Αντέχουν θερμοκρασίες έως και 60 βαθμούς Φαρενάιτ. Είναι ένα ανθεκτικό ψάρι που τείνει να ζει στις μεσαίες και κορυφαίες περιοχές της δεξαμενής. Προτιμούν να ζουν σε μια ομάδα. Μια ειδικότητα είναι ότι διατηρούνται εύκολα και γενικά εμφανίζουν ειρηνική ιδιοσυγκρασία.

4. Ντάνιος:

Ο Danios είναι ένα είδος ψαριού που απαιτεί θερμαινόμενη δεξαμενή. Μια θερμαινόμενη δεξαμενή θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε πολλές ποικιλίες τους. Αυτό το ψάρι είναι ανθεκτικό και κάνει καλά σε διάφορες συνθήκες και ως εκ τούτου, είναι μια τέλεια πρώτη επιλογή. Ο Δανιός είναι δραστήριος και μικρός. Προτιμούν να είναι σε μια ομάδα κοντά στην επιφάνεια του νερού. Το μόνο καλό τους είναι ότι δεν είναι επιλεκτικοί και τρώνε καλά με ψάρια νιφάδων.

5. Black Molly:

Το Black Molly είναι ένα ειρηνικό ψάρι. Είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε μια δεξαμενή κοινότητας με διάφορα είδη ψαριών. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της επιλογής αυτού του ψαριού είναι ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε γλυκό, υφάλμυρο και αλμυρό νερό. Έτσι, μπορείτε να χαλαρώσετε όταν πρέπει να δημιουργήσετε μια δεξαμενή. Αυτά τα ψάρια προτιμούν μια θερμοκρασία που κυμαίνεται από 70 έως 82 βαθμούς Φαρενάιτ.

6. Μαύρη Φούστα Tetra

Η μαύρη φούστα tetra είναι ένα άλλο ειρηνικό ψάρι που πρέπει να διατηρείται σε ένα ζευγάρι ή σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Αυτά είναι ανθεκτικά ψάρια και είναι υπέροχοι τρώγοντες. Θα φάνε οποιοδήποτε έτοιμο φαγητό. Τείνουν να κολυμπούν στη μέση της δεξαμενής και μισούν να έρθουν αντιμέτωποι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε φυτά γύρω σας που θα τους επιτρέψουν να κρυφτούν.

7. Κούλι Λόουτς

Το Kuhli Loach είναι ένα ψάρι που μοιάζει με χέλι και είναι ανθεκτικό ψάρι που θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη δεξαμενή σας. Είναι ένας κάτοικος κάτω που είναι μοναδικός στο ότι κρύβεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τούνελ κάτω από το χαλίκι ή κρύβεται σε μια σπηλιά. Επομένως, θα ήταν καλή ιδέα να προσφέρετε κρυψώνες για αυτό το ψάρι. Η ειδικότητα αυτού του ψαριού είναι ότι διατηρούν τη δεξαμενή καθαρή τρώγοντας τα τρόφιμα που πέφτουν από πάνω από το κάτω μέρος της δεξαμενής.

8. Ξιφασκίες

Αυτά είναι τα ανθεκτικά και μακράς διάρκειας ψάρια, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για αρχάριους. Με μια ποικιλία χρωμάτων για να διαλέξετε, μπορεί να θέλετε να τα προσθέσετε στη δεξαμενή σας για μια ποικιλία. Η ειδικότητά τους είναι ότι προσθέτουν κάποιο επίπεδο φωτεινότητας στη δεξαμενή σας και έτσι παραμένουν ελκυστικά.

9. Μπέττα

Betta (1) έρχεται με ένα ελκυστικό φλας και χρώμα. Αυτός ο τύπος ψαριού στην Ινδία είναι αρκετά συνηθισμένος στις δεξαμενές. Συνιστάται να έχετε μόνο ένα στο είδος του στη δεξαμενή. Διαφορετικά, μπορεί να καταλήξουν να τσακώνονται μεταξύ τους. Η ειδικότητά τους είναι ότι είναι εξαιρετικοί μαχητές.

10. Πλάτες

Τα πιάτα είναι υπέροχα για αρχάριους γιατί υπάρχουν τόσες πολλές ποικιλίες για να διαλέξετε. Έρχονται σε διαφορετικά χρώματα. Επίσης εκτρέφονται επιλεκτικά για να δημιουργήσουν έναν νέο συνδυασμό χρωμάτων. Η σπεσιαλιτέ τους είναι ότι έχουν σχεδόν πάντα νιφάδες ή αποξηραμένα τρόφιμα. Επομένως, δεν χρειάζεται να σκεφτείτε τι θα τους ταΐσετε.

[Δείτε περισσότερα: Στυλ και τύποι φιλιού]

Ένα ενυδρείο είναι μια καλή προσθήκη στο σπίτι σας. Παρ ‘όλα αυτά, ορισμένα ψάρια είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης και ωμέγα 3 για το σώμα. Ενώ μερικά από αυτά είναι ακατάλληλα για κατανάλωση, τα άλλα είναι γεμάτα με την καλοσύνη των θρεπτικών συστατικών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό για φαγητό και το σωστό για να το συμπεριλάβετε στη δεξαμενή σας.