Διαφορετικοί τύποι αράχνων: Ονόματα, εικόνες, Dos και Don’t s with Spider

Τι είναι η αράχνη: Οι αράχνες είναι ένα από τα πιο τρομακτικά έντομα. Ο φόβος για τις αράχνες δεν είναι τόσο περίεργο, διότι το σημείο να το τσιμπήσετε είναι μερικές φορές επικίνδυνο. Οι αράχνες που βρίσκουν καταφύγιο στα σπίτια δεν είναι τόσο δηλητηριώδεις, αλλά προκαλούν εξανθήματα και δερματικές αλλεργίες. Γνωρίζοντας περισσότερα για το είδος, τη φύση του και εάν είναι τοξικό ή τι θα μπορούσε να δώσει τέλος στον φόβο των αραχνών. Οι αράχνες έχουν την επιστημονική ονομασία «Araneae.» Είναι εκείνα τα αρθρόποδα που αναπνέουν με αέρα που έχουν οκτώ πόδια και χηλοειδή με κυνόδοντες που εγχέουν δηλητήριο. Είναι η πιο σημαντική τάξη αραχνοειδών και κατατάσσονται στην έβδομη θέση στη συνολική ποικιλία ειδών μεταξύ των άλλων τάξεων οργανισμών.

είδη αράχνων στον κόσμο

Αράχνες και άνθρωποι: Πώς βοηθούν οι αράχνες τους ανθρώπους; Δεν είναι πιο αστείο να κάνεις μια τέτοια ερώτηση; Ωστόσο, βοηθούν τους ανθρώπους καταναλώνοντας τα περισσότερα έντομα στο σπίτι. Μπορεί να ακούγεται άσκοπο, αλλά η απαλλαγή από τα έντομα είναι ένα μεγάλο καθήκον στη διατήρηση ενός υγιούς και καθαρού σπιτιού. Το ανατριχιαστικό και τρομακτικό οκτάποδο έντομο γυρίζει έναν κολλώδη ιστό για να γαντζώσει το θήραμα χωρίς κόπο. Το δηλητήριο της αράχνης χρησιμοποιείται ως φάρμακο. Η αράχνη είναι ένα παλαιότερο σύμβολο μυστηρίου, δύναμης και ανάπτυξης. Το αρχαίο σύμβολο των αραχνών θα μπορούσε να προβληματιστεί με τον ιστό του. Ακριβώς όπως η αράχνη υφαίνει τον ιστό της, πρέπει να περιστρέψουμε τη ζωή μας. Η αράχνη ως σύμβολο σημαίνει ότι οι επιλογές μας χτίζουν την εμπειρία μας.

Ταξινόμηση αράχνων με εικόνες:

Οι αράχνες κυμαίνονται από χρώματα έως τόπους διαβίωσης, έγχρωμες αράχνες βρίσκονται συνήθως στους κήπους και είναι μαύρες αράχνες, κίτρινες αράχνες, πορτοκαλί αράχνες κ.λπ. Διαφορετικοί τύποι αράχνων ή διαφορετικών ειδών αράχνες έχουν ένα επιστημονικό όνομα, η κατοικία τους, το δηλητήριο, το χρώμα, η οικογένεια στην οποία ανήκουν κ.λπ.

1. Wolf Spider:

διαφορετικούς τύπους αράχνων

Ανήκουν στην οικογένεια που ονομάζεται Lycosidae και πήραν το όνομα από μια αρχαία ελληνική λέξη που σημαίνει «λύκος». Είναι ζωηροί και εύκαμπτοι θηρευτές με εξαιρετική όραση. Ζουν απομονωμένοι και κυνηγούν μόνοι τους και δεν περιστρέφονται ιστούς. Μερικοί είναι πονηροί κυνηγοί που επιτίθενται στο θήραμα μόλις το βρουν ή ακόμα και το κυνηγούν σε μικρή απόσταση. Αλλά, μερικές από αυτές τις αράχνες περιμένουν να περάσει το θήραμα.

2. Jumping Spider:

είδη αράχνων

Αποτελούν την οικογένεια Salticidae. Η οικογένεια περιλαμβάνει συνολικά 640 περιγραφόμενα είδη και περίπου 6000 και περισσότερα περιγραφόμενα είδη αράχνων. Παρόλο που συνήθως κινούνται απίστευτα και αρκετά αργά, τα περισσότερα είδη είναι ικανά να ανταποκριθούν σε άλματα, ιδιαίτερα κατά το κυνήγι, αλλά μερικές φορές με απάντηση σε απροσδόκητες απειλές ή περνώντας μεγάλα κενά. Τόσο οι πνεύμονες όσο και το τραχειακό σύστημα είναι πολύ καλά ανεπτυγμένα. χρησιμοποιούν και τα δύο συστήματα. Οι αράχνες που πηδάνε έχουν την καλύτερη όραση μεταξύ των αρθρόποδων. το χρησιμοποιούν για ερωτοτροπία, κυνήγι και πλοήγηση. Το μοτίβο των ματιών τους συνήθως αναγνωρίζει τις αράχνες που πηδούν. κοινά έχουν τέσσερα ζευγάρια μάτια, με το μπροστινό διάμεσο ζεύγος να είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

3. Huntsman Spider:

είδη αράχνων

Οι αράχνες Huntsman ανήκουν στην οικογένεια Sparassidae που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Heteropodidae. Αυτές οι αράχνες αποκτούν το όνομα για τον τρόπο και την ταχύτητά τους στο κυνήγι. Μοιάζουν πολύ με καβούρι και είναι αρκετά μεγάλα, συνήθως αναφέρονται με το όνομα γιγάντιες αράχνες καβουριών. Έχουν επίσης το όνομα αράχνες ξύλου. Ορισμένα είδη αράχνων κυνηγού μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ασυνήθιστη μορφή μετακίνησης. Θα μπορούσαν να παρατηρηθούν κυρίως σε τροπικές περιοχές.

4. Hobo Spider ή Funnel Web Spider:

Ονόματα τύπων αράχνης

Η αράχνη hobo είναι επιστημονικά γνωστή ως Eratigenaagrestis, είναι μέλος της κατηγορίας αράχνες που είναι κοινώς γνωστές ως αράχνες ιστού χοάνης. Αυτές οι αράχνες κατασκευάζουν έναν ιστό από μεταξωτό φύλλο σε σχήμα χοάνης, ξαπλώνονται μέσα σε αυτό και περιμένουν στο μικρό άκρο της χοάνης τα έντομα-θηράματα να γλιστρήσουν στον ιστό τους. Οι αράχνες Hobo χτίζουν τους ιστούς τους κοντά σε ανθρώπινες κατοικίες. Οι αράχνες της Αυστραλιανής διοχέτευσης διαφέρουν από αυτό, αλλά τις περισσότερες φορές παρεξηγούνται. Οι αράχνες Hobo διανέμονται σε όλη την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία. βρίσκονται επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

5. House Spider:

Συνηθισμένοι τύποι αραχνών σπιτιού

Οι αράχνες του σπιτιού αναφέρονται σε εκείνες τις αράχνες που ζουν γύρω από την ανθρώπινη κατοικία. Τείνουν να ζουν σε εσωτερικούς χώρους και σε κρυφά μέρη. Οι περισσότερες αράχνες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Είναι τα πιο συνηθισμένα που βλέπετε στο σπίτι.

6. Recluse Spider:

διαφορετικά είδη αράχνων

Οι αράχνες ή οι καφέ αράχνες είναι επίσης γνωστές ως πλάτες με βιολί, αράχνες βιολιού ή θεριστές, ανήκουν στην ομάδα δηλητηριώδεις αράχνες για το δάγκωμά τους που μερικές φορές προκαλούν ένα χαρακτηριστικό σύνολο συμπτωμάτων γνωστό ως λοξοσελισμός. Οι αράχνες απομονωμένες προσδιορίζονται ως τα μέλη της οικογένειας Sicariidae. Παρόλο που οι αράχνες απομονωμένες έχουν κακή κατάσταση, συνήθως δεν είναι βίαιες. Οι καστανές αράχνες έχουν μέγεθος από 6 έως 20 χιλιοστά, αλλά μπορεί να μεγαλώσουν. Ενώ συνήθως είναι ανοιχτό έως μεσαίο καφέ, έχουν χρώμα από υπόλευκο έως σκούρο καφέ ή μαύρο γκρι. Αυτή είναι μια εξαιρετικά δηλητηριώδης αράχνη.

7. Λευκή αράχνη:

Τύποι αράχνων και γεγονότα

Οι λευκές αράχνες είναι ως επί το πλείστον δηλητηριώδεις και σπάνια βρίσκονται. Οι Λευκές Αράχνες ονομάζονται MisumenaVatia, The Goldenrod Crab Spider. Αυτές οι αράχνες είναι γνωστές για τη χρήση καμουφλάζ. Τα σώματά τους είναι συνήθως άγονα χρωστικών και αυτό τα κάνει να φαίνονται καθαρά λευκά. Για παράδειγμα, όταν στέκεστε σε ένα χρυσό λουλούδι, αυτά μπορούν να παράγουν μια προσωρινή κίτρινη ή πορτοκαλί χρωστική ουσία για να αναμειχθεί με το λουλούδι. Μόλις απομακρυνθεί από το λουλούδι, αποβάλλει τη χρωστική ουσία και επιστρέφει στον κανονικό λευκό της χρώμα.

8. Μικρή αράχνη:

εικόνες διαφορετικών τύπων αράχνων

Οι μικρές αράχνες δεν είναι συγκεκριμένες. έρχονται στα περισσότερα είδη. Ορισμένες αράχνες λύκων είναι επίσης μικρές σε μέγεθος. Οι καφέ αράχνες απομονωμένες κυμαίνονται από 6 χιλιοστά έως 20 χιλιοστά και ανήκουν στην κατηγορία μικρές αράχνες. Οι αράχνες που είναι μικρότερες σε μέγεθος ονομάζονται μικρές αράχνες και όχι με άλλη ταξινόμηση. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν η αράχνη γρασιδιού, η αράχνη του σπιτιού, η αράχνη καβουριών, η αράχνη άλματος κ.λπ.

9. Αράχνη μπανάνας:

ονόματα ειδών αράχνης

Οι αράχνες μπανάνας αναφέρονται στο Cupiennius, είδη αράχνης στη Νότια και Κεντρική Αμερική. Είναι κοινώς γνωστές ως αράχνες μπανάνας και βρίσκονται από το Μεξικό στη βορειοδυτική Νότια Αμερική και σε ορισμένα νησιά της Καραϊβικής.

10. Κόκκινη αράχνη:

κάθε είδους αράχνες

Οι κόκκινες αράχνες ονομάζονται επίσης ακάρεα αράχνης. Το όνομα κόκκινες αράχνες γνωρίζουν γενικά τα ακάρεα που τροφοδοτούν τα φυτά της οικογένειας Tetranychidae. Είναι ένα κοινό παράσιτο στα φυτά εσωτερικού χώρου και στα γεωργικά σημαντικά φυτά. Χρειάζονται περίπου τρεις εβδομάδες για να ενηλικιωθεί ένα κόκκινο αυγό αράχνης. Οι ενήλικες κόκκινες αράχνες έχουν μήκος περίπου 0,02 ίντσες. Σε αντίθεση με το όνομα, όλα τα είδη δεν είναι κόκκινα. μερικά είναι πράσινα, κίτρινα και πορτοκαλί.

11. Αράχνη κήπου:

διαφορετικά είδη αράχνων

Οι αράχνες κήπου έχουν το επιστημονικό όνομα Argiopeaurantia, συνήθως ονομάζονται κίτρινες αράχνες κήπου, μαύρη και κίτρινη αράχνη κήπου, χρυσή αράχνη, αράχνη καλαμποκιού κ.λπ. Το Οι αρσενικές αράχνες κήπου κυμαίνονται από 5-9 mm και οι θηλυκές αράχνες κήπου κυμαίνονται από 19-28 mm. Το δηλητήριο είναι αβλαβές για τον άνθρωπο.

12. Crab Spider:

κοινά είδη αράχνων

Η αράχνη καβουριών είναι κοινή στην οικογένεια αραχνών Thomisidae. Έχει αυτό το κοινό όνομα λόγω του σχήματος του. Μοιάζει με καβούρι μικρότερου μεγέθους και τις περισσότερες φορές παρεξηγείται ότι είναι ένα. Αυτές οι αράχνες ονομάζονται επίσης ως αράχνες με καβουράκια, καθώς κυνηγούν σε λουλούδια και ενδιαιτούνται μέσα και γύρω από τους ανθρώπους.

13. Αράχνη Αυστραλίας:

κοινά είδη αράχνης

Η Αυστραλία έχει μερικές πολύ δηλητηριώδεις αράχνες, μαζί με τις αράχνες του Sydney’s Funnel-web spiders. Οι αράχνες που ανήκουν στην οικογένεια Hexathelidae. και η αράχνη Redback, όταν είναι λίγο, θεωρείται εξαιρετικά επώδυνη. Έχει ιστορικά συνδεθεί με θανάτους στα ιατρικά αρχεία της Αυστραλίας. Ωστόσο, οι περισσότερες αράχνες της Αυστραλίας δεν έχουν δηλητήριο που έχει μετρηθεί ότι είναι επικίνδυνα τοξικό.

14. Πορτοκαλί αράχνη:

διαφορετικά είδη ιστών αράχνης

Οι πορτοκαλί αράχνες ανήκουν στην κατηγορία των αραχνών κήπου. είναι σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του πορτοκαλί. Ένα καλό παράδειγμα μιας κοινής αράχνης πορτοκαλί κήπου είναι η μαρμάρινη υφαντή σφαίρας. Έχει μήκος περίπου 14 χιλιοστά. Αυτές οι αράχνες κυμαίνονται από έντονο πορτοκαλί έως ένα αχνό κίτρινο. Το σχήμα του πορτοκαλί ιστού της αράχνης είναι σαν τροχός. δημιουργούν επίσης σχέδια ζιγκ -ζαγκ στους ιστούς τους. Τα νήματα στον ιστό δονούνται για να ειδοποιήσουν την αράχνη για το θήραμα που έχει γλιστρήσει στον ιστό.

15. American Spider:

τύποι ονομάτων αράχνες

Οι αράχνες Orb Weaver και οι αράχνες Recluse είναι οι πιο κοινές αράχνες της Αμερικής. Οι αράχνες απομονωμένες βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική και είναι ένα από αυτά τα επικίνδυνα είδη αράχνων.

Κάνε και μην κάνεις με αράχνες:

  • Το να διατηρείτε το σπίτι καθαρό μπορεί να αποτρέψει τις αράχνες από το να χτίσουν ιστό.
  • Μην καθαρίζετε τους ιστούς με το χέρι, χρησιμοποιήστε γάντια.
  • Συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό για τσιμπήματα αράχνης.
  • Ελέγξτε εκ των προτέρων τις ομπρέλες και τα καπέλα πριν χρησιμοποιήσετε, γιατί οι αράχνες επιλέγουν τέτοια μέρη για να χαλαρώσουν.
  • Για να αποφύγετε την κατασκευή ιστών στο σπίτι χρησιμοποιήστε εντομοαπωθητικά υγρά.
  • Για να ανακουφιστείτε από τον πόνο και το πρήξιμο, πλύνετε το δάγκωμα με νερό και σαπούνι και τοποθετήστε έναν κύβο πάγου ή ένα βρεγμένο πανί.
  • Διαταράσσοντας τις αράχνες καταλήγουν σε τσιμπήματα αράχνης, είναι καλύτερα να μην τις ενοχλείτε ή τις βλάπτετε.

Οι αράχνες είναι πιο τρομακτικές για άτομα με αραχνοφοβία. αυτός είναι ο φόβος των αραχνών. Αν και οι αράχνες είναι επιβλαβείς, φαίνονται ενδιαφέρουσες τις περισσότερες φορές. η περιστροφή του ιστού τους σε σχήματα φαίνεται συναρπαστική. Κάθε είδος αράχνης περιστρέφει τον ιστό του με διαφορετική μορφή. Όσον αφορά τα σύμβολα, οι αράχνες δίνουν ένα μήνυμα ανάπτυξης, μυστηρίου και δύναμης.