Ποια είναι τα διαφορετικά είδη ονείρων;

Κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο θα ονειρευτεί κάτι στον ύπνο του. Κάποια όνειρα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα και άλλα μπορεί να φύγουν ως όνειρο μόνο. Γενικά οι άνθρωποι λένε ότι ό, τι και να σκεφτόμαστε πριν κοιμηθούμε μπορεί να φαίνεται σαν όνειρο ή όποια δουλειά είχαμε κάνει από το πρωί, κάνουμε τις ίδιες ενέργειες και στον ύπνο. Υπάρχουν πολλοί τύποι ονείρων και οι έννοιές τους μερικές φορές σχετίζονται με την πραγματικότητα ή απλώς δεν έχουν νόημα.

Γιατί Ονειρευόμαστε?

Τα όνειρα δημιουργούνται λόγω της γρήγορης κίνησης των ματιών. Ακόμα και όταν κοιμόμαστε βαθιά, ο εγκέφαλός μας συνεχίζει να λειτουργεί, ωστόσο όχι σε ενεργή κατάσταση. Εξαιτίας αυτού, συχνά τραβάει πίσω τα συναισθήματα, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που έχουμε εσωτερικά και ασυνείδητα. Είναι ουσιαστικά μια εικόνα αυτού που σκεφτόμαστε τυχαία στο μυαλό μας και μπορεί να είναι άσχετες ιστορίες.

Γενικά τα όνειρα αποτελούνται από συναισθήματα, αισθήσεις, ιδέες και εικόνες που γίνονται ακούσια στο μυαλό μας στο στάδιο του ύπνου. Τα όνειρα εμφανίζονται στο στάδιο της γρήγορης κίνησης των ματιών του ύπνου. Μερικά όνειρα είναι αξέχαστα και ζωντανά. Η διάρκεια του ονείρου ποικίλλει για 20-30 λεπτά. Κατά μέσο όρο, ένα άτομο μπορεί να ονειρευτεί 3-5 όνειρα τη νύχτα και μερικά έχουν ικανότητα επτά. Κυρίως τα όνειρα ξεχνιούνται γρήγορα. Σε οκτώ ώρες ύπνου το όνειρο θα είναι δύο ώρες.

Τα όνειρα έχουν διαφορετική φύση, όπως συναρπαστικά, μαγικά, τρομακτικά, περιπετειώδη, σεξουαλικά και μελαγχολικά. Όχι μόνο ο άνθρωπος, ακόμη και μερικά ζώα όπως τα θηλαστικά βιώνουν επίσης τη γρήγορη στιγμή των ματιών. Ορισμένα όνειρα ταξινομούνται ανάλογα με τη φύση του. Ακολουθούν μερικοί συνηθισμένοι τύποι ονείρων:

1. Όνειρα ημέρας:

Διαφορετικοί τύποι ονείρων 1

Κατά μέσο όρο ένα άτομο μπορεί να ονειρευτεί ένα όνειρο ημέρας για 70-120 λεπτά αφύπνισης. Τα όνειρα της ημέρας οι άνθρωποι θα είναι ημι-ξύπνιοι. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κοιμηθούν πλήρως στην πραγματικότητα. Ένα όνειρο ημέρας ξεκινά με μνήμη φαντασίας και φαντασίας που φεύγει. Πόσο ακόμα μια μέρα ονειρεύεται, ένα άτομο θα βυθιστεί στην ιδιωτική γη της φαντασίας. Για ένα άτομο ένα όνειρο ημέρας ονομάζεται σώμα παρόν νου απουσιάζει. Μια ονειροπόληση είναι καλή για την πρόβα ενός θετικού αποτελέσματος. Οι ανησυχίες και οι βαθιές ανησυχίες οδηγούν επίσης σε όνειρα ημέρας. Καθώς ο νους αρχίζει να περιπλανιέται, το επίπεδο επίγνωσης της φυσικής εμφάνισης θα μειωθεί.

2. Lucid Dreams:

Διαφορετικοί τύποι ονείρων 2

Το διαυγές όνειρο ορίζεται ως όνειρο με φυσικό ύπνο. Αυτή η μέθοδος ονείρου ονομάζεται ερευνητικό όνειρο. Σε κάποια φάση ο άνθρωπος μπορεί να πραγματοποιήσει αυτό το όνειρο. Οι ονειροπόλοι συνειδητοποιούν ότι ονειρεύονται. Οι ονειροπόλοι γίνονται ενεργοί στο όνειρό τους, παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις στα όνειρά τους. Τα όνειρα θα είναι ζωντανά και γεγονότα, οι χαρακτήρες συχνά είναι υπερβολικά υπερβολικοί. Το διαυγές όνειρο βοηθάει στην εξάλειψη του κακού ονείρου επιτρέποντάς μας να το πραγματοποιήσουμε.

3. Εφιάλτες:

Διαφορετικοί τύποι ονείρων 3

Οι εφιάλτες είναι όνειρα που ενοχλούν πολύ ένα άτομο. Αυτά τα όνειρα μπορεί να είναι τρομακτικά. Ένα άτομο μπορεί να βιώσει θλίψη, θυμό, φόβο και τρόμο. Αυτό συμβαίνει όταν το άτομο ήταν κάτω από έντονο στρες ή ανησυχούσε. Αυτοί οι τύποι εφιάλτη ανήκουν στην κατηγορία που ονομάζεται εφιάλτης μετατραυματικού στρες. Στους εφιάλτες το άτομο μπορεί να αισθανθεί διαφορετικούς τύπους πόνων. Μερικές από τις νυχτερινές φοράδες είναι ζωντανές ότι ενεργοποιείται το αισθητήριο σύστημα. Οι εφιάλτες αντιπροσωπεύουν τον εξελικτικό φόβο. Πρέπει να θυμόμαστε ότι όλα τα όνειρα, οι εφιάλτες είναι υποσυνείδητα για να μας βοηθήσουν.

4. Όνειρα ψεύτικης αφύπνισης:

Διαφορετικοί τύποι ονείρων 4

Τα όνειρα ψεύτικης αφύπνισης είναι αυτά που κάνουν τα έργα μας χωρίς καμία παρουσία μυαλού. Αυτό είναι ένα διαφορετικό όνειρο που βιώνουμε όταν είμαστε ξύπνιοι. Μπορεί να παρατηρηθεί κυρίως σε παιδιά. Για παράδειγμα, βρέχουν το κρεβάτι τους. Σημαίνει ότι νομίζουν ότι ήταν στο μπάνιο. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν ήδη ξυπνήσει και έχουν αρχίσει να κάνουν τις καθημερινές τους δουλειές. Αλλά στην πραγματικότητα κοιμόντουσαν. Μερικοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να κοιμούνται με τα πόδια κατά τη διάρκεια του ύπνου, ακόμη και αν θεωρείται ψευδής αφύπνιση. Τέτοια σενάρια φαίνονται στον ψεύτικο ξυπνημένο ύπνο.

5. Επαναλαμβανόμενα όνειρα:

Διαφορετικοί τύποι ονείρων 5

Η επανάληψη του ίδιου ονείρου πολλές φορές υπόκειται σε επαναλαμβανόμενο όνειρο. Μπορεί να είναι θετικό ή αρνητικό πρόσημο. Η αγνόηση τέτοιων μηνυμάτων οδηγεί σε άλυτα ζητήματα. Σημαίνει ότι ένας ονειροπόλος έχει κάνει πολλά μονοπάτια για την επίλυση ενός ζητήματος πριν εφαρμοστεί ως όνειρο. Το υποσυνείδητο κάνει και πιστεύει ότι έχει σπάσει και επανέλαβε. Και αυτό το όνειρο παραμένει αγνοημένο και άλυτο. Μόλις το πρόβλημά μας έχει λυθεί, τότε τέτοιου είδους όνειρα θα σταματήσουν. Σημαίνει ότι εάν κάποιος πάσχει από οποιοδήποτε ζήτημα και υπάρχει πιθανότητα να λυθεί τον τελευταίο καιρό, τότε το πρόβλημα με πολλές λύσεις ονειρεύεται ονειροπόλος.

6. Θεραπευτικά όνειρα:

Διαφορετικοί τύποι ονείρων 6

Όπως λέει και το όνομα, αυτά τα όνειρα θα θεραπεύσουν τα προβλήματα. Στην αρχαιότητα αυτά τα όνειρα ονομάζονται προδρομικά. Αυτά τα όνειρα θα εξυπηρετούν μηνύματα που σχετίζονται με την υγεία. Πιστεύεται ότι αυτού του είδους τα όνειρα θα βοηθήσουν στην αποφυγή πιθανών προβλημάτων υγείας που θεραπεύουν άρρωστα και προκαλούν θλίψη. Στην έρευνα είναι γνωστό ότι το σώμα επικοινωνεί με τον εγκέφαλο μέσω του ονείρου. Εάν η γλώσσα των ονείρων γίνει κατανοητή, θα είναι ευκολότερο για τον ονειροπόλο τι έχει συμβεί. Αυτά τα όνειρα δεν είναι αρνητικά γιατί βοηθούν να ξεπεραστεί και να θεραπευτεί το πρόβλημα.

7. Flying Dreams:

Διαφορετικοί τύποι ονείρων 7

Τα ιπτάμενα όνειρα είναι συναρπαστικά, χαρούμενα και ευχάριστα. Αυτό το όνειρο μπορεί να το νιώσει κάποιος στην πραγματικότητα σε κάποια φάση. Κάθε άνθρωπος θέλει να γίνει κάτι στη ζωή του. Θέλουν να πετύχουν στη ζωή τους. Στην πραγματικότητα ορίζεται ως στόχοι και σκοποί της ζωής. Τέτοιου είδους όνειρα έρχονται κάτω από όνειρα που πετούν. Σημαίνει πώς νιώθουμε και ελέγχουμε τις σκέψεις μας στη ζωή μας. Θα είναι φανταστικό ενώ ξαφρίζετε χαμηλά στο έδαφος. Όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να το κάνουν στην πραγματική ζωή και αν δεν συμβεί ποτέ, θα παραμείνει ως όνειρο για έναν άνθρωπο για περισσότερο.

8. Τρόφιμα:

Διαφορετικοί τύποι ονείρων 8

Μερικοί άνθρωποι που αγαπούν το φαγητό θα ονειρευτούν επίσης φαγητό. Συμβολίζει την ενέργεια, τη διατροφή που είναι άμεσα απαραίτητη για τα συναισθήματα, τη διάνοια και την πνευματικότητα. Εκλαμβάνεται ως αποκάλυψη πεινασμένων για τις νέες σκέψεις μας.

9. Falling Dream:

Διαφορετικοί τύποι ονείρων 9

Εμφανίζεται συχνά στην καθημερινή ζωή. Τα όνειρα που πέφτουν είναι αρνητικά και τρομακτικά. Αλλά όλα τα όνειρα δεν θα είναι αρνητικά και τρομακτικά. Όταν το όνειρο πέφτει αργά, δείχνει την πράξη της γαλήνης της εγκατάλειψης. Παραμένει ότι στην πραγματική ζωή νιώθουμε ότι κάτι συμβαίνει ανεξέλεγκτα. Εμφανίζεται όταν ένα άτομο είναι αγχωμένο και χάνει κάτι στη ζωή του. Θεωρείται ως σημάδι για την αντιμετώπιση κάποιου προβλήματος στην πραγματική ζωή.

10. Επικά όνειρα:

Τα επικά όνειρα είναι συνεχείς ιστορίες που συμβαίνουν σε σειρά ονείρων. Είναι αλληλένδετα και συχνά εμφανίζονται με εκτεταμένες λεπτομέρειες. Τα επικά όνειρα έχουν ισχυρό νόημα πίσω τους και συνήθως κάνουν το άτομο να ξυπνήσει με θετική ενέργεια. Οι λεπτομέρειες στα επικά όνειρα είναι τόσο ζωντανές που καθιστούν εύκολη τη μνήμη για μεγάλο χρονικό διάστημα και μερικές φορές ολόκληρη τη ζωή μας. Τα επικά όνειρα μπορούν επίσης να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή και να προσφέρουμε μια προοπτική σκέψη.

11. Όνειρα για τα δόντια:

Πολλοί ονειροπόλοι συχνά βιώνουν το όνειρο να πέσουν δόντια. Τα όνειρα που πέφτουν αντιπροσωπεύουν άγχος και άγχος που μπορεί να αισθανθεί κάποιος στην πραγματική ζωή. Συνήθως συμβαίνει όταν ένα άτομο βιώνει μια ριζική αλλαγή στη ζωή του και ανησυχεί για το αποτέλεσμα. Επίσης, παράγοντες όπως η έναρξη μιας νέας φάσης στη ζωή του ατόμου ή η λήψη μιας πολύ δύσκολης απόφασης μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των ονείρων των δοντιών.

12. Παιδικά όνειρα:

Η παιδική ηλικία αντιπροσωπεύει την αθωότητα και τη ζωή χωρίς ανησυχίες. Όταν ένα άτομο ονειρεύεται την παιδική του ηλικία, αυτό συχνά υποδηλώνει την εσωτερική σας επιθυμία να επιστρέψετε σε εκείνη τη φάση της ζωής σας. Τα παιδικά όνειρα μπορούν να σας θυμίσουν τις πιο ευτυχισμένες μέρες σας ως παιδί, φέρνοντας συχνά πίσω τα πάθη σας. Μπορούν επίσης να φέρουν πίσω τις αναμνήσεις του τραύματος που βίωσε κάποιος ως παιδί.

13. Καθαρτικά όνειρα:

Τα καθαρτικά όνειρα είναι αυτά που καθαρίζουν τον ονειροπόλο από τους εσωτερικούς του φόβους, το άγχος και το άγχος. Κατά τη διάρκεια αυτών των ονείρων, ο ονειροπόλος έχει την ελευθερία να ζήσει τη ζωή που θέλει και να πάρει τις δικές του αποφάσεις. Τα καθαρτικά όνειρα συμβαίνουν όταν ένα άτομο είναι αγχωμένο λόγω κάποιου που θέτει συνεχώς την ελευθερία του ονειροπόλου σε κίνδυνο και κυριαρχεί στην πραγματική ζωή.

14. Ενισχυτικά όνειρα:

Τα ενισχυτικά όνειρα αφηγούνται εκείνα τα μέρη των ιστοριών που επιθυμούν την προσοχή. Είναι μικρές λεπτομέρειες που ίσως έχετε παραβλέψει στην πραγματική ζωή. Αυτά τα όνειρα έχουν ένα σκοπό. Έθεσαν εκείνα τα περιστατικά στο προσκήνιο που μπορεί να αγνοήθηκαν από εσάς, αλλά των οποίων η επίδραση θα μπορούσε να ήταν μεγάλη αλλού. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε ονειρευτεί αγαπημένα σας πρόσωπα σε αγκάθια και αιμορραγία. Αυτό συμβολίζει τα λόγια ή τις πράξεις σας που μπορεί να έχουν βλάψει το άτομο.

15. Past Life Dreams:

Έχετε βιώσει ποτέ περίεργα όνειρα που φαίνεται να μην έχουν αρχή, μέση ή τέλος της ιστορίας; Θα μπορούσε να σημαίνει ένα όνειρο της προηγούμενης ζωής που μπορεί να αφηγηθεί λεπτομέρειες για την προηγούμενη ζωή σας. Όταν κοιμόμαστε, το υποσυνείδητο μυαλό ενεργοποιείται, το οποίο μπορεί να ανακαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με την προηγούμενη ζωή κάποιου και να αρχίσει να τις επικοινωνεί μαζί σας. Συνήθως γεμίζουν με στοιχεία για μέρη που δεν έχετε επισκεφτεί ποτέ ή άτομα που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ.

16. ologicalυχολογικό Όνειρο:

Τα ψυχολογικά όνειρα είναι αυτά που είναι ανώμαλα ή εκτός συνηθισμένων. Συνήθως προκαλούνται όταν ένα άτομο βιώνει μια ψυχική διαταραχή ή μια κατάσταση άγχους και στρες. Αυτά τα όνειρα δεν έχουν νόημα και είναι γεμάτα χάος, συμβολίζοντας το χάος στο μυαλό τους.

17. Όνειρα πίστης:

Τα όνειρα πίστης προκαλούνται λόγω της υπερβολικής πίστης σε υπερφυσικά στοιχεία και θεότητες. Κάνουν τον ονειροπόλο να πιστέψει ότι κάποιο είδος δύναμης προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους για το παρελθόν ή το μέλλον τους. Τα όνειρα πίστης συμβαίνουν όταν η κριτική ικανότητα των ονειροπόλων μειώνεται σημαντικά στον ύπνο τους.

Γιατί τα όνειρα είναι δύσκολο να τα θυμάσαι?

Τα όνειρα προκαλούνται από REM ή Rapid Eye Movement. Όταν κοιμόμαστε, οι εγκεφαλικές μας δραστηριότητες κλείνουν και ως εκ τούτου τα όνειρα δεν δημιουργούν αναμνήσεις. Ωστόσο, μπορούμε να θυμηθούμε το όνειρο μερικώς ή όταν εμφανίζεται λίγο πριν ξυπνήσουμε, κατά τη διάρκεια του οποίου ορισμένες λειτουργίες του εγκεφάλου ενεργοποιούνται.

Η σημασία των ονείρων για την υγεία μας:

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που ονειρεύονται συχνά βίωναν καλή ψυχική υγεία. Προτείνεται επίσης ότι τα όνειρα συμβολίζουν τον καλό ύπνο. Σε ένα πείραμα, οι άνθρωποι ξύπνησαν λίγο πριν αρχίσουν να ονειρεύονται. Μετά από πολλαπλές τέτοιες προσπάθειες να διαταράξουν τα όνειρα, λέγεται ότι είχαν αυξημένο άγχος, ένταση, παραισθήσεις ανησυχίας, έντονη κεφαλαλγία και έλλειψη εστίασης. Λέγεται επίσης ότι σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι έχουν βρει λύσεις στα προβλήματά τους στα όνειρα.

Γιατί συμβαίνουν Εφιάλτες?

Οι εφιάλτες είναι όνειρα που συμβαίνουν λόγω εσωτερικών φόβων. Είναι εξαιρετικά ενοχλητικά και μπορούν να ξυπνήσουν έναν κόσμο που τρέμει από φόβο. Προκαλούνται όταν ο REM κοιμάται, συνήθως τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι περισσότεροι εφιάλτες συμβαίνουν λόγω αναμνήσεων τραυματικών εμπειριών της ζωής κάποιου ή εσωτερικών φόβων ή ακόμη και επαναλαμβανόμενων εφιάλτων για το ίδιο θέμα. Για παράδειγμα, ένα άτομο που δαγκώνεται από έναν σκύλο μπορεί να έχει συνεχείς εφιάλτες σκύλων που κυνηγούν και δαγκώνουν σε όλη του τη ζωή.

Τι να κάνετε μετά από έναν εφιάλτη?

Οι εφιάλτες μπορεί να είναι τρομακτικοί και να προκαλούν κρίσεις πανικού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι έχουν βιώσει έντονο ιδρώτα, κρύο στα πόδια και έχουν πρόβλημα να ξανακοιμηθούν. Είναι σημαντικό να ηρεμήσουμε και να προσπαθήσουμε να ξεπλύνουμε τις αναμνήσεις του ονείρου για να ελέγξουμε το άγχος μας. Ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να επιβραδύνετε τη διαδικασία σκέψης σας και να ηρεμήσετε τα νεύρα σας. Επίσης, ακούγοντας χαλαρωτική μουσική, αλλάζοντας δωμάτιο, κάνοντας μια βόλτα μπορεί επίσης να σας αποσπάσει την προσοχή από τους εφιάλτες σας.

Πώς να αποφύγετε τα όνειρα?

Ενώ μπορεί να είναι καλό να βλέπεις ευχάριστα όνειρα, οι εφιάλτες δεν είναι διασκεδαστικοί. Μπορούν να δημιουργήσουν σωματικό και συναισθηματικό στρες σε ένα άτομο. Οι επαναλαμβανόμενοι εφιάλτες για το ίδιο θέμα μπορούν συχνά να μειώσουν τα επίπεδα αυτοπεποίθησης σε ένα άτομο και να τον ωθήσουν σε κατάθλιψη. Βοηθά να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια, όπου ένας γιατρός μπορεί να σας προτείνει θεραπεία για να διώξετε τους φόβους σας. Επίσης, δεν συνιστάται να μιλάτε, να παρακολουθείτε ή να διαβάζετε για βίαιες δραστηριότητες πριν πάτε για ύπνο. Μελέτες επίσης αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που γράφουν και σκέφτονται θετικές εμπειρίες πριν τον ύπνο έχουν περιορίσει σταδιακά τις εμφανίσεις των εφιάλτων.

Τα παραπάνω είναι όνειρα που κατηγοριοποιούνται ανάλογα. Υπάρχουν διάφορα όνειρα που συμβαίνουν τακτικά. Έτσι τα όνειρα θεωρούνται σημάδια για την πραγματική μας ζωή τα οποία αντιμετωπίζονται για τα προβλήματά μας που αντιμετωπίζουμε στην πραγματικότητα. Έτσι μέσω των ονείρων ένα άτομο μπορεί να λύσει το πρόβλημα αποκτώντας πολλαπλές λύσεις. Τα όνειρα λοιπόν κάνουν καλό στην υγεία.

Τα παραπάνω είναι όνειρα που κατηγοριοποιούνται ανάλογα. Υπάρχουν διάφορα όνειρα που συμβαίνουν τακτικά. Έτσι τα όνειρα θεωρούνται σημάδια για την πραγματική μας ζωή τα οποία αντιμετωπίζονται για τα προβλήματά μας που αντιμετωπίζουμε στην πραγματικότητα. Έτσι μέσω των ονείρων ένα άτομο μπορεί να λύσει το πρόβλημα αποκτώντας πολλαπλές λύσεις. Τα όνειρα λοιπόν κάνουν καλό στην υγεία.

Πηγή εικόνων: 1, 3, 4, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17.