13 καλύτερες καλοκαιρινές συμβουλές για την περιποίηση των μαλλιών

Όπως ο ήλιος βλάπτει το δέρμα σας, βλάπτει επίσης τα μαλλιά σας επίσης. Μόλις μπει το καλοκαίρι, οι υγιείς και όμορφες τρέσες μας καταστρέφονται αργά και χάνουν τη λάμψη τους. Αν χρωματίζουμε τα μαλλιά μας, τότε τα μαλλιά μας καταστρέφονται εύκολα αυτή τη σεζόν. Γίνεται λεύκανση και ξεθώριασμα. Μπορείτε να πείτε ότι ο ήλιος μαγειρεύει τα μαλλιά μας κάνοντας τα μαλλιά στεγνά και τραχιά με τις ακτίνες UV. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι επιλέγουν κοντά μαλλιά αυτή τη σεζόν. Είναι λοιπόν σημαντικό να φροντίζετε σωστά τα μαλλιά κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν για να προστατεύετε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.

Οι καλύτερες καλοκαιρινές συμβουλές περιποίησης μαλλιών

Οι αιτίες:

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε συχνά με τα μαλλιά είναι το φριζάρισμα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα μαλλιά απορροφούν την υγρασία στον αέρα που κάνει τον άξονα να φουσκώσει προκαλώντας θραύση στην επιδερμίδα που οδηγεί σε φριζάρισμα.

Το κολύμπι τα καλοκαίρια μπορεί να βλάψει ακόμα περισσότερο τα μαλλιά σας. Το χλώριο στο νερό αφαιρεί τα μαλλιά από τα φυσικά του έλαια. Το πρασινωπό χυτό που μπορεί να παρατηρηθεί συχνά σε ξανθές τρίχες οφείλεται στον χαλκό και σε άλλες χημικές ουσίες. Αυτά τα χημικά μόρια συνδέονται με την πρωτεΐνη στα μαλλιά σας.

Εάν βουτάτε σε θαλασσινό νερό, η μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι στο νερό αφαιρεί επίσης όλο το νερό στα μαλλιά σας κάνοντάς τα να στεγνώσουν.

Συμβουλές καλοκαιρινής περιποίησης μαλλιών:

1. Πολύ νερό:

Συμβουλές καλοκαιρινής περιποίησης μαλλιών- πίνετε περισσότερο νερό

Αποθηκεύστε το δέρμα και τα μαλλιά σας από την υπερβολική υγρασία στον αέρα τα καλοκαίρια πίνοντας άφθονο νερό. Πίνετε περισσότερο νερό σε σύγκριση με άλλες εποχές. Κρατήστε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας συνεχώς και πιείτε λίγο νερό κάθε τόσο.

2. Αποφύγετε το χρωματισμό:

περιποίηση μαλλιών το καλοκαίρι-Αποφύγετε το χρωματισμό

Ο χρωματισμός βλάπτει τα μαλλιά. όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό το λίπος. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το χρώμα τείνει να ξεθωριάζει εύκολα και γίνεται λευκαντικό. Αυτό δεν φαίνεται καθόλου καλό. Είναι καλύτερα λοιπόν να αποφύγετε το χρωματισμό.

3. Καλύψτε με ένα μαντήλι:

περιποίηση μαλλιών το καλοκαίρι-Εξώφυλλο με μαντήλι

Πριν βγείτε, καλύψτε ολόκληρο το κεφάλι και τα μαλλιά σας με ένα καλό μαντίλι και προστατέψτε τις τρέσες σας. Μπορείτε επίσης να θέλετε να φορέσετε ένα καπέλο αυτή τη σεζόν.

4. Περικοπή:

περιποίηση μαλλιών το καλοκαίρι-περιποίηση μαλλιών το καλοκαίρι-Trim It

Η τριχοφυΐα είναι ταχύτερη το καλοκαίρι παρά το χειμώνα. Επομένως, δεν υπάρχει πρόβλημα να αναπτυχθεί ξανά κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν. Κόψτε τα μαλλιά σας στην αρχή αυτής της σεζόν ή μπορεί να σας αρέσει να έχετε ένα καλοκαιρινό ειδικό κούρεμα. Μέχρι το τέλος της σεζόν ή μέχρι την άνοιξη, τα μαλλιά σας μεγαλώνουν αρκετά καλά.

5. Προστασία από τον ήλιο:

περιποίηση μαλλιών το καλοκαίρι-Προστατέψτε από τον ήλιο

Καλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών με φίλτρα UV διαθέσιμα με τη μορφή σπρέι, τζελ και κρέμες στην αγορά αυτές τις μέρες. Χρησιμοποιήστε αυτά τα προϊόντα καθημερινά πριν βγείτε. Εάν μείνετε έξω για πολλές ώρες, κρατήστε το στην τσάντα σας.

6. Κορεσμός πριν από το κολύμπι:

περιποίηση μαλλιών το καλοκαίρι-Κορεσμός πριν από το κολύμπι

Αν πρόκειται να κολυμπήσετε, βρέξτε καλά τα μαλλιά σας με καθαρό νερό ή εφαρμόστε μαλακτικό σε περισσότερη ποσότητα. Έτσι τα μαλλιά σας δεν θα είναι σε θέση να απορροφήσουν τις χημικές ουσίες γεμάτες νερό πισίνας. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε λάδι στα μαλλιά σας, το οποίο μπορεί επίσης να αποτρέψει τη σύνδεση αυτών των χημικών με τα μαλλιά σας. Το λάδι δεν αναμειγνύεται ποτέ με νερό. Έτσι το νερό δεν μπορεί να διεισδύσει στα μαλλιά σας.

7. Μετά το κολύμπι:

περιποίηση μαλλιών σε νερό με σπρέι καλοκαιριού

Μετά το κολύμπι, ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε το χλωριωμένο νερό της πισίνας. Εάν δεν υπάρχει ντους κοντά στην πισίνα, κρατήστε μαζί σας ένα μπουκάλι γλυκό νερό. Μπορείτε επίσης να έχετε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Απλά ψεκάστε λίγο φρέσκο ​​και καθαρό νερό στα μαλλιά σας μετά το κολύμπι.

8. Σαμπουάν και μαλακτικό:

Το καλοκαίρι ιδρώνετε πολύ. Το τριχωτό της κεφαλής σας γίνεται ιδρωμένο και βρώμικο. Έτσι μπορείτε να το πλένετε συχνά. Για να προστατέψετε τα μαλλιά σας, συνιστάται να επιλέξετε ενυδατικό σαμπουάν και μαλακτικό. Πηγαίνετε για ένα σαμπουάν διαύγειας ή κατά των υπολειμμάτων μία φορά την εβδομάδα και αφαιρέστε το συσσωρευμένο προϊόν στο τριχωτό της κεφαλής σας.

περιποίηση μαλλιών το καλοκαίρι-Σαμπουάν και μαλακτικό

Μην ξεχνάτε το επόμενο βήμα βαθιάς περιποίησης μαλλιών. Δοκιμάστε λάδι καρύδας ή οποιοδήποτε άλλο καλό λάδι. Αυτά είναι τα καλύτερα προϊόντα κλιματισμού. Εφαρμόστε ορό που λειτουργεί σαν λάδι και προστατεύει τα μαλλιά σας.

9. Ξεφορτωθείτε το The Frizz:

περιποίηση μαλλιών το καλοκαίρι-Απαλλαγείτε από το φριζάρισμα

Πάρτε ένα καλό λάδι ή ορό κατά του φριζαρίσματος για να απαλλαγείτε από το φριζάρισμα. Πάρτε μόνο μια μικρή σταγόνα από το λάδι ή τον ορό

και εφαρμόστε το. Αλλιώς θα κάνετε τα μαλλιά σας βαριά.

10. Όχι στο Styling:

Αποφύγετε τα καυτά εργαλεία styling όπως πιστολάκι μαλλιών, ίσιωμα και μπούκλες τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Εάν θέλετε πραγματικά να χτενίσετε τα μαλλιά σας, τότε γιατί δεν κουλουριάζετε τα μαλλιά σας φυσικά; Όταν τα μαλλιά σας είναι λίγο υγρά, κυλήστε τα και κοιμηθείτε με αυτά. Την επόμενη μέρα θα έχετε αυτές τις όμορφες μπούκλες. Κλειδώστε αυτές τις μπούκλες με μους και τελειώσατε.

Κορίτσι που κάνει τα μαλλιά της σε κυλίνδρους

Τα σπρέι μαλλιών στεγνώνουν. Τα συστατικά του βλάπτουν τα μαλλιά. Εάν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε και δεν μπορείτε να τα παραλείψετε, τότε επιλέξτε αυτά με φυσικά συστατικά και μαλακτικά.

11. Πλύνετε καθημερινά:

περιποίηση μαλλιών το καλοκαίρι-Πλύνετε καθημερινά

Στο τέλος της ημέρας βρίσκετε το πρόσωπό σας βρώμικο και το καθαρίζετε. Με τον ίδιο τρόπο τα μαλλιά σας λερώνουν εύκολα. Πλένετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα και διατηρείτε το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό και υγιές πάντα. Εάν δεν μπορείτε να πλένετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, τουλάχιστον πλένετε κάθε εναλλακτική μέρα.

12. Τρώτε σωστά:

περιποίηση μαλλιών το καλοκαίρι-Eat Right

Η υγιεινή διατροφή είναι πολύ σημαντική για υγιή μαλλιά από μέσα. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα διαπιστώνεται ότι είναι πολύ καλά για δυνατά, λαμπερά και υγιή μαλλιά. Αυτά μπορούν να βρεθούν στο σπανάκι, το σολομό, τα αυγά κλπ. Έχετε μερικά χόρτα. Τα σκούρα πράσινα λαχανικά και τα φρούτα είναι πολύ καλά για τα μαλλιά. Πάρτε και λίγο μπρόκολο. Τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν τα μαλλιά. Πάρτε μερικούς ξηρούς καρπούς που περιέχουν ψευδάργυρο. Τρώτε με καρότα που περιέχουν βιταμίνη Α. Αποκτήστε όμορφα μαλλιά με το να είστε υγιείς από μέσα.

13. Τσάι:

περιποίηση μαλλιών στο καλοκαιρινό τσάι-chammolle

Το ξέπλυμα τσαγιού είναι πολύ καλό για τα μαλλιά σας. Πάρτε λεμόνι και χαμομήλι για ξανθιές, μαύρο τσάι για καστανές έως μαύρες τρίχες και κόκκινο τσάι τζίντζερ για χαλκό έως κόκκινες τρίχες. Βράστε λίγο νερό και προσθέστε φακελάκια τσαγιού σε αυτό. Αφήστε το να κρυώσει για λίγο και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με αυτό. Περιμένετε για λίγα λεπτά αφήνοντας το νερό να διεισδύσει καλά στα μαλλιά, ακολουθούμενο από το λούσιμο με σαμπουάν και στη συνέχεια περιποιηθείτε.

Τα μαλλιά πρέπει να φροντίζονται σωστά καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής. Τα καλοκαίρια χρειάζεται περισσότερη φροντίδα για προστασία από τις ακτίνες του ήλιου και την υγρασία. Λίγα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνει ο καθένας είναι να τρώει σωστά, να έχει διακοσμητικά, να χρησιμοποιεί καλά προϊόντα και να αποφεύγει το styling όσο το δυνατόν περισσότερο.