15 καλύτερες συμβουλές για λαμπερά και λαμπερά μαλλιά

Το πιο όμορφο ατού της γυναίκας είναι τα μαλλιά της. Κάθε γυναίκα επιθυμεί να έχει υπέροχα, απαλά και λαμπερά μαλλιά. Όπως και το δέρμα, έτσι και τα μαλλιά απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Όλοι γνωρίζουμε το παλιό ρητό: “υγιές μέσα, κάνει το εξωτερικό όμορφο”. Η ιδέα πίσω από λαμπερά μαλλιά είναι να έχουμε υγιή μαλλιά. Το αποτέλεσμα των ανθυγιεινών μαλλιών είναι τα θαμπά μαλλιά που δεν έχουν λάμψη.

Οι εποχές, είτε πρόκειται για άνοιξη, καλοκαίρι, χειμώνα ή φθινόπωρο, φαίνεται να έχουν επίδραση στα μαλλιά σε μεγάλο βαθμό. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε τα μαλλιά ανάλογα με τις διαφορετικές εποχές.

Καλύτερες συμβουλές για λαμπερά και λαμπερά μαλλιά

Συμβουλές για το πώς να αποκτήσετε λαμπερά μαλλιά:

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να διαχειριστείτε τα μαλλιά σας έτσι ώστε να φαίνονται λαμπερά κάθε εποχή.

1. Το πλύσιμο των μαλλιών σας είναι πολύ σημαντικό. Το πλύσιμο διατηρεί τα μαλλιά χωρίς σκόνη και βρωμιά. Είναι ιδανικό να πλένετε τα μαλλιά τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, δηλαδή συνήθως σε εναλλακτικές ημέρες. Κατά το πλύσιμο μην το πλένετε υπερβολικά, αλλιώς μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό σχηματισμό σμήγματος, κάνοντας τα μαλλιά λιπαρά.

2. Επιλέξτε ένα σαμπουάν που ταιριάζει καλύτερα στα μαλλιά σας. Δεν είναι όλα τα σαμπουάν κατάλληλα για όλα τα είδη μαλλιών. Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών που έχετε στεγνά ή υγρά, σγουρά ή ίσια, επιλέξτε ένα σαμπουάν που θα σας βοηθήσει να ενυδατώσετε και να μαλακώσετε τα μαλλιά σας.

3. Αποφύγετε το πλύσιμο των μαλλιών με σαπούνι καθώς αυτό βλάπτει και στεγνώνει τα μαλλιά. Τα σαπούνια είναι κατάλληλα μόνο για το δέρμα. Τα μαλλιά αποτελούνται από πολύ ελαφρύτερους ιστούς και ως εκ τούτου είναι εύκολα επιρρεπείς σε βλάβη εάν χρησιμοποιείται σαπούνι.

Λαμπερές κλειδαριές μαλλιών

4. Ενώ λούζετε τα μαλλιά σας, ακολουθήστε τις οδηγίες «εφαρμόστε, ξεπλύνετε και επαναλάβετε». Αυτό βοηθά να καθαριστεί καθαρά όλη η βρωμιά από τα μαλλιά. Πάντα δουλεύετε το σαμπουάν μέχρι να αφρίσει και στη συνέχεια καθαρίζετε το τριχωτό της κεφαλής και το επαναλαμβάνετε για άλλη μια φορά. Αλείψτε το σαμπουάν από τις άκρες μέχρι τις ρίζες και το τριχωτό της κεφαλής. Μην χρησιμοποιείτε το νύχι σας στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς αυτό μπορεί να σπάσει τα μαλλιά ή να βλάψει το τριχωτό της κεφαλής. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας, ενώ χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν. Μην παρακάνετε ένα σαμπουάν καθώς αυτό μπορεί να καθαρίσει τα φυσικά έλαια που υπάρχουν στα μαλλιά.

5. Μετά από κάθε πλύσιμο μαλλιών, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ένα μαλακτικό. Τα περισσότερα σαμπουάν διαθέτουν μαλακτικό του ίδιου τύπου. Έτσι, χρησιμοποιήστε ένα μαλακτικό που είναι του ίδιου τύπου με το σαμπουάν. Or μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακτικό που ταιριάζει καλύτερα στα μαλλιά σας. Τα κοντίσιονερ λειαίνουν τα μαλλιά, καταπρανουν το τριχωτό της κεφαλής, επιδιορθώνουν τα ταλαιπωρημένα μαλλιά και τα διατηρούν χωρίς μπερδέματα. Προσθέτει επίσης λαμπερά και λαμπερά λουριά στα μαλλιά. Ενώ χρησιμοποιείτε μαλακτικό, βεβαιωθείτε ότι το μαλακτικό έχει ενυδατικά χαρακτηριστικά που μπορεί να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα μαλλιά ενυδατωμένα και υγιή. Εάν δεν θέλετε να προσθέσετε μια ενυδατική κρέμα, κάντε μασάζ σε μια υγιή ποσότητα τυροπήγματος ή γιαουρτιού στα μαλλιά σας, από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τις άκρες. Αφήστε το να στεγνώσει για 20 λεπτά. Πλύνετε και καθαρίστε ως συνήθως.

6. Ενώ μαζεύετε προϊόντα μαλλιών, φροντίστε να επιλέξετε αυτά που έχουν πολύ χαμηλά χημικά προϊόντα. Αυτό θα βλάψει τη φυσική ομορφιά των μαλλιών. Είναι επίσης σκόπιμο να βρείτε φυτικά ή φυσικά σαμπουάν, καθώς είναι κατασκευασμένα από ήπια συστατικά. Τα προϊόντα που περιέχουν αγιουρβεδικά βότανα μπορούν να βοηθήσουν πολύ στο να κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται λαμπερά.

7. Είναι πολύ σημαντικό να διεγείρετε την κυκλοφορία της ροής αίματος στο κεφάλι. Αυτό αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αποτρέπει την πιτυρίδα και επίσης βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών. Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής καθημερινά για λίγα λεπτά μπορεί να βελτιώσει τη διέγερση.

8. Η περιεκτικότητα σε λάδι στα μαλλιά είναι υψίστης σημασίας. Το πλύσιμο των μαλλιών μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητα σε λάδι. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί η περιεκτικότητα σε λάδι κάνοντας μασάζ με ζεστό λάδι στα μαλλιά. Αυτό μπορεί να γίνει μία φορά την εβδομάδα. Αποτρέπει το σπάσιμο των μαλλιών. Αφήστε το λάδι στα μαλλιά για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το πλύνετε. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε αμύγδαλο ή ελαιόλαδο. Το λάδι καρύδας λειτουργεί καλύτερα για άτομα με μακριά μαλλιά.

Λαμπερές κλειδαριές μαλλιών 2

9. Εάν είστε κάποιος που πηγαίνει στο γυμναστήριο ή κάνει κάποια μεγάλη σωματική εργασία, τότε προτείνεται να πλένετε τα μαλλιά καθημερινά με ένα ήπιο σαμπουάν και μαλακτικό, για να αναπληρώσετε τα φυσικά έλαια που χάνονται από τα μαλλιά.

10. Η χτένα με φαρδιά δόντια με μαλακές τρίχες ταιριάζει καλύτερα σε κάθε τύπο μαλλιών. Αυτό θα αποτρέψει το σπάσιμο των μαλλιών και θα βοηθήσει επίσης στο ξεμπέρδεμα των κόμβων στα μαλλιά χωρίς να προκαλέσει πολύ πόνο ή ερεθισμό. Μην χτενίζετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει τα μαλλιά και επίσης να τα κάνει να φριζάρουν.

11. Τα άτομα με λιπαρά μαλλιά μπορούν να ελέγξουν την περιεκτικότητα σε λάδι ξεπλένοντας τα μαλλιά με αραιωμένο χυμό λεμονιού ή ξύδι μηλίτη. Αυτό θα αφαιρέσει τη λιπαρή υφή των μαλλιών και θα δώσει επίσης λάμψη στα μαλλιά. Επίσης, είναι απαραίτητο να μην χρησιμοποιούν περισσότερο μαλακτικό.

Λαμπερές κλειδαριές μαλλιών 3

12. Οι μάσκες μαλλιών είναι καλές για τα μαλλιά εάν χρησιμοποιούνται σε φιλικές ποσότητες. Χρησιμοποιείται για να αποτρέψει τα ξηρά και θαμπά μαλλιά.

13. Τα μαλλιά εκτίθενται σε μέγιστη ζημιά όταν είναι έξω κάτω από τον ήλιο. Επομένως, είναι προτιμότερο να καλύπτετε συνήθως τα μαλλιά σας. Αυτό αποτρέπει το φως του ήλιου να στεγνώσει τα μαλλιά και βοηθά επίσης να κρατήσει μακριά τη σκόνη και τη βρωμιά ενώ είστε έξω.

14. Μην χρησιμοποιείτε στεγνωτήρα μαλλιών για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας. Η θερμότητα που προέρχεται από το στεγνωτήρα μαλλιών θα έκανε τα μαλλιά ευαίσθητα σε εύκολη βλάβη. Έτσι, είναι πάντα καλύτερο να αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά. Ενώ χρησιμοποιείτε μια πετσέτα, θυμηθείτε πάντα να τρίβετε απαλά τα μαλλιά. Η έντονη τριβή μπορεί επίσης να οδηγήσει σε τριχόπτωση.

15. Όπως είπαμε νωρίτερα, ένα υγιές εσωτερικό έχει όμορφο εξωτερικό, είναι απαραίτητο να καταναλώνετε μια καλά ισορροπημένη διατροφή, να κοιμάστε αρκετά και να πίνετε πολύ νερό. Δεδομένου ότι τα μαλλιά είναι κατασκευασμένα από πρωτεΐνες. Είναι απαραίτητο να καταναλώνετε πολλή διατροφή βασισμένη σε πρωτεΐνη, όπως κρέας, ψάρι, όσπρια κλπ. Είναι επίσης απαραίτητο να έχετε καλή περιεκτικότητα σε σίδηρο στο σώμα για να έχετε υγιή μαλλιά.

Αντιμετώπιση για μακριά λαμπερά μαλλιά:

Τι λέτε για μερικές εύκολες θεραπείες για μακριά λαμπερά μαλλιά; Αυτές οι απλές είναι οι μάσκες, ο τύπος λαδιού που χρησιμοποιείτε ή ακόμα και το πώς δένετε τα μαλλιά σας. Βεβαιωθείτε ότι τα έχετε όλα σωστά. Όλα αυτά έχουν ρόλο να παίξουν στο να αποκτήσουν λαμπερά μαλλιά. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω.

Καστορέλαιο:

Το καστορέλαιο είναι ένα πιστοποιημένο λάδι για λαμπερά μαλλιά. Αν και είναι εξαιρετικά λιπαρό και κολλώδες, παρόλα αυτά κάνει καλή δουλειά. Το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε μαλακτικές ιδιότητες, μια που διατηρεί την υγρασία και βοηθά να κλειδώσει στα μαλλιά σας. Η κολλώδης φύση του λαδιού βοηθά να κλειδώσετε τις πρωτεΐνες στα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με λάδι καρύδας. Ανακατέψτε μια κουταλιά καστορέλαιο σε δύο κουταλιές λάδι καρύδας. Κάντε μασάζ στα μαλλιά σας όλη τη νύχτα Καλύψτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα και πλύνετε το πρωί.

Πακέτο μπανάνας:

Χρησιμοποιήστε πακέτο μπανάνας για λαμπερά μαλλιά. Απλά σπάστε την κατάλληλη μπανάνα σε ένα μπολ και εφαρμόστε στα μαλλιά σας. Για βαθιά προετοιμασία, μπορείτε επίσης να προσθέσετε σταγόνες αμυγδάλου ή καρύδας στη συσκευασία. Η μπανάνα περιέχει βιταμίνες Α. Β, C και Ε. Αυτές οι βιταμίνες βοηθούν στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων μαλλιών. Θρέφουν επίσης τα μαλλιά σας εκτός από το ότι τα διατηρούν λαμπερά.

Fenugreek:

Το έτοιμο διαθέσιμο συστατικό στην κουζίνα μπορεί τώρα να θρέψει και να δώσει λάμψη στα μαλλιά σας. Απλώς αλέστε μερικούς σπόρους φεουγκρίκι ή μεθί σε μια λεπτή σκόνη. Χρησιμοποιήστε αυτή τη σκόνη στο γάλα και εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας. Αφήστε το για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Τα αντιοξειδωτικά του τριγωνιού έχουν ενυδατικές ιδιότητες και είναι εξαιρετικά χρήσιμα για να προσθέσουν λάμψη στα μαλλιά.

Η τελευταία συμβουλή που αναφέρθηκε είναι υψίστης σημασίας για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή. Η υγιεινή διατροφή διατηρεί τέλεια όλα τα συστήματα του σώματος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα καλή ανάπτυξη και λάμψη των μαλλιών. Επίσης, είναι απαραίτητο να μειωθεί το άγχος και το άγχος, καθώς η εσωτερική βλάβη θα φανεί επίσης στο εξωτερικό, βλάπτοντας τα μαλλιά. Η ρύπανση είναι επίσης υπεύθυνη για την απώλεια της λάμψης των μαλλιών σας. Προστατέψτε τα μαλλιά σας και κρατήστε τα καλυμμένα όταν είστε έξω.