5 σημάδια για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Όλοι ονειρεύονται πιο έντονα, λαμπερά και όμορφα μαλλιά, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι μόνο τα υγιή μαλλιά μπορούν να είναι όλα αυτά και πολλά άλλα! Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς για να διατηρήσει υγιή μαλλιά είναι να ακολουθεί μια τακτική ισορροπημένη διατροφή, να περιλαμβάνει πολλά υγρά στη διατροφή, να πίνει πολύ νερό, να παραμένει θετικός και φυσικά έχοντας υπόψη τα ακόλουθα σημάδια.

Σημάδια υγιή και λαμπερά μαλλιά

Σημάδια για υγιή και λαμπερά μαλλιά:

1. Τα μαλλιά πρέπει να είναι απαλά και λαμπερά:

Τα μαλλιά πρέπει να είναι απαλά και λαμπερά

Εάν τα μαλλιά σας είναι απαλά και λαμπερά από τις ρίζες έως τις άκρες, σημαίνει ότι τα μαλλιά σας είναι απαλλαγμένα από ζημιές ή έχουν ελάχιστη ζημιά και είναι ενυδατωμένα! Τα υγιή μαλλιά έχουν φυσική λάμψη ή λάμψη (αν και μπορεί να είναι λιγότερο αισθητή σε ορισμένες υφές μαλλιών που δεν αντανακλούν το φως τόσο εύκολα). Για να ελέγξετε τη λάμψη ή τη λάμψη των μαλλιών σας φυσικά, πρέπει να το κάνετε μια μέρα πλύσης όταν όλα τα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί και τα μαλλιά σας βρίσκονται στη φυσική τους κατάσταση. Τα μαλλιά που είναι θαμπά /άψυχα είναι σημάδι πιθανής ανθυγιεινής βλάβης. Η συμπερίληψη πολλών φυλλωδών χόρτων στη διατροφή σας θα εξασφαλίσει πιο απαλά και λαμπερά μαλλιά!

2. Ελαστικό:

Σημάδια για υγιή και λαμπερά μαλλιά 2

Ένα άλλο σημάδι υγιούς τρίχας είναι ότι έχει ελαστική υφή. Τα μαλλιά σας πρέπει να τεντώνονται σαν ένα κανονικό λαστιχάκι. Για να διατηρήσετε την ελαστική φύση των μαλλιών σας, πρέπει να αποφύγετε τη χρήση βουρτσών σε βρεγμένα μαλλιά. Η ελαστικότητα και η δύναμη συμβαδίζουν, καθώς και τα δύο σχετίζονται με την ακεραιότητα της κερατίνης μέσα στα μαλλιά. Τα μαλλιά που στερούνται ελαστικότητας είναι πιο επιρρεπή σε σπάσιμο και δυσκολεύονται να αντέξουν βλάβες από χειρισμό. Σε γενικές γραμμές με υγιή μαλλιά, θα πρέπει να μπορείτε να τραβάτε απαλά ένα ή δύο μπούκλες και να το βλέπετε να επανέρχεται στη θέση του χωρίς να σπάσει.

3. Κεφάλι γεμάτο μαλλιά:

Σημάδια για υγιή και λαμπερά μαλλιά 3

Ένα γεμάτο κεφάλι μαλλιών είναι ένα καλό σημάδι υγιούς τρίχας. Το σπάσιμο των μαλλιών στις άκρες είναι πολύ συνηθισμένο, αλλά θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί από το σπάσιμο στο στέλεχος της τρίχας! Το ελάχιστο σπάσιμο των μαλλιών είναι ένα βασικό σημάδι υγιούς τρίχας. Δώστε περισσότερη προσοχή στα εργαλεία των μαλλιών σας για να δείτε αν βλέπετε αύξηση του σπασίματος κατά το χτένισμα (ελέγξτε τις χτένες και τα πινέλα σας για υπερβολικές ποσότητες τριχόπτωσης) Όταν τα μαλλιά σας στεγνώσουν/εύθραυστα η δύναμη των μαλλιών σας εξασθενεί και τα μαλλιά σας σπάσει σε μεγαλύτερες ποσότητες. Η ενυδάτωση και η διατήρηση της υγρασίας είναι ένας βασικός παράγοντας για την αύξηση/διατήρηση της αντοχής των κλώνων σας.

4. Κανονική ρίψη μαλλιών:

Σημάδια για υγιή και λαμπερά μαλλιά 4

100-200 σκέλη μαλλιών την ημέρα είναι η φυσιολογική τριχόπτωση που δεν πρέπει να σας ανησυχεί! Ωστόσο, φαλακρά σημεία, υπερβολική τριχόπτωση ή λέπτυνση των κλώνων μαλλιών θα μπορούσαν σίγουρα να είναι δείκτες για την εξουθενωτική υγεία των μαλλιών σας! Εάν τα μαλλιά σας δεν μπορούν να συγκρατήσουν σωστά την υγρασία ή χάσουν γρήγορα την υγρασία, μπορεί να έχετε κατεστραμμένα πετσάκια στον άξονα των μαλλιών που δεν μπορούν να καλύψουν σωστά τα μαλλιά.

5. Αποκατάσταση των μύθων:

Το λούσιμο των μαλλιών σας καθημερινά μπορεί να σας οδηγήσει στο να αφαιρέσετε τα μαλλιά σας από φυσικά αιθέρια έλαια, γεγονός που οδηγεί στην παραγωγή περισσότερου λαδιού από το τριχωτό της κεφαλής κάνοντας τα μαλλιά σας λιπαρά! Ως εκ τούτου, η χρήση φυσικών προϊόντων μπορεί να εξασφαλίσει υγιή μαλλιά!

Σημάδια για υγιή και λαμπερά μαλλιά 5

Είστε ανάμεσα σε εκείνους που θέλουν να μακρύνουν τα μαλλιά τους μακρύτερα, οπότε δεν φτάνουν ποτέ στα ραντεβού τους με τα μαλλιά; Λοιπόν, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σπασμένα άκρα και κακή διαχείριση μαλλιών, το οποίο είναι ένα άλλο σημάδι ανθυγιεινών μαλλιών!

Έτσι, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους οι γυναίκες μπορούν να βρουν τον σωστό τρόπο, πώς να κάνουν τα μαλλιά τους υγιή. Οι βιταμίνες και ο ορός μαλλιών είναι απαραίτητοι για

διατήρηση υγιών μαλλιών και υγρασίας. Επιλέγοντας προϊόντα και βιταμίνη ορού κατάλληλα μπορούν να ενισχύσουν τις ρίζες των μαλλιών, έτσι ώστε τα μαλλιά να γίνονται πιο δυνατά και υγιή. Για όμορφα μαλλιά φυσικά, καλύτερα να αποφεύγεται η χρήση τζελ και σπρέι μαλλιών. Και τα δύο περιέχουν πολλές χημικές ουσίες που είναι πιθανό να βλάψουν τα μαλλιά. Η κατανάλωση των σωστών τροφών, η κατανάλωση άφθονου νερού και η θετική στάση χωρίς άγχος είναι απαραίτητα ή πρέπει για υγιή μαλλιά!