9 Απλές Συμβουλές για Μόνιμα Μαλλιά

Η φροντίδα των μαλλιών είναι εξίσου σημαντική με την περιποίηση του δέρματος και του σώματος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν ή χτενίζονται τα μαλλιά τους με κάποιο τρόπο. Μεταξύ των πολλών κοινών τύπων μαλλιών, υπάρχει περμανάντ μαλλιών που χρειάζεται σωστή προσοχή και φροντίδα για συντήρηση. Κάποιος πρέπει να ακολουθήσει μια λίστα με συμβουλές και προτάσεις όσον αφορά τα περμαντέρ μαλλιά. Αυτός ο οδηγός είναι προσαρμόσιμος σε περμανάντ μαλλιών και για κοντά μαλλιά. Έχει μερικές από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές συμβουλές για περμαντέρ στα μαλλιά από ειδικούς. Ακολουθήστε τα σε τακτική βάση για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

9 απλές συμβουλές για τα μαλλιά με πτώση

Τύποι Permed Hair:

Πριν σχεδιάσετε να κάνετε τα μαλλιά σας περμετά, συνιστάται να κατανοήσετε τους διαφορετικούς τύπους περμανάντ και να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα:

 • Απαλό κύμα: Δημιουργεί ένα απαλό και φυσικό σχήμα κυματιστά μαλλιά
 • Μερική Περμ: Μόνο οι άκρες περνούν για φυσικές σγουρές κλειδαριές και ταιριάζουν σε μακριά μαλλιά
 • Spot Perm: Επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο τμήμα μαλλιών όπως το στέμμα, το μεσαίο τμήμα ή τις κλειδαριές. Χρησιμοποιείται κυρίως για να σηκώνει τα μαλλιά και να τους δίνει ένα ωραίο αναπήδημα.
 • Σπειροειδείς μπούκλες: ingάχνετε για μπούκλες που μοιάζουν με pixie; Η επιλογή Spiral Curls μπορεί να σας δώσει εκείνες τις έντονες, σφιχτές μπούκλες που μοιάζουν με ελατήρια.
 • Καρφίτσες μπούκλες: Αυτή η περμανάντ είναι η καλύτερη για άτομα που αγαπούν τη ρετρό εμφάνιση. Οι μπούκλες καρφιτσών δημιουργούνται χρησιμοποιώντας καρφίτσες και το μέγεθος του κύματος μπορεί να προσαρμοστεί με τον τρόπο που θέλετε.
 • Root Perm: Ιδανικό για άτομα με κοντά και λεπτά μαλλιά για να προσθέσουν περισσότερο όγκο και να του δώσουν μια αναπήδηση.

Απλές συμβουλές για τα μαλλιά που επιτρέπονται:

Ακολουθεί μια λίστα με συμβουλές για την περιποίηση των μαλλιών.

Timeρα Σαμπουάν:

Μόλις το perming γίνει με επιτυχία, ανεξάρτητα από τον τύπο του perming που επιλέγετε, το σαμπουάν πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο μετά από 1-2 ημέρες. Αυτό συμβαίνει μόνο επειδή τα μαλλιά έχουν υποβληθεί σε θεραπεία και ως εκ τούτου είναι εύθραυστα. Ως εκ τούτου, κάποιος πρέπει να ξεπεράσει το πλύσιμο των μαλλιών του για τουλάχιστον 2 ημέρες.

Εξειδικευμένα σαμπουάν:

Σήμερα, υπάρχουν εξειδικευμένα σαμπουάν διαθέσιμα στην αγορά για περμαντέρ μαλλιά. Τα απαλά και φυσικά συστατικά σε αυτά τα προϊόντα είναι τέλεια για τα μαλλιά σας αυτή τη στιγμή. Άλλα κανονικά σαμπουάν είναι γεμάτα χημικά και σκληρά για τα μαλλιά και πρέπει να αποφεύγονται.

Μην χρησιμοποιείτε θερμότητα:

Η θερμότητα είναι ένα όχι-όχι όταν πρόκειται για περμανάντ μαλλιών. Μη χρησιμοποιείτε στεγνωτήρια για να στεγνώνετε τα μαλλιά. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε τον φυσικό τρόπο και στεγνώστε τους στον αέρα.

τι είναι περμανάντ μαλλιά

Αγγίξτε μόνο όταν απαιτείται:

Οι ενότητες που είναι ατίθασες είναι εκείνες στις οποίες θα πρέπει να λάβετε επαφές και μόνο όταν χρειάζεται. Πλήρης περμανάντ δεν πρέπει να γίνεται κάθε φορά. Χρησιμοποιεί πολλές χημικές ουσίες και πρέπει να γλιτώσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα κανονικά περμανάντ θα βλάψουν μόνο μόνιμα τα μαλλιά.

Τρίψτε τα μαλλιά:

Για τη δημιουργία απαλών κυμάτων και νέων στυλ, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε στα περμετρισμένα μαλλιά είναι να τα τρίψετε. Αυτή η βασική ομορφιά είναι κάτι που συνιστάται ιδιαίτερα.

Η προετοιμασία είναι σημαντική:

Η επιτρεπόμενη φροντίδα μαλλιών πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει περιποίηση μαλλιών. Σπάστε το στερεότυπο ότι η χρήση ενός conditioner θα καταστρέψει τις μπούκλες. Δοκιμάστε και χρησιμοποιήστε ένα εξειδικευμένο μαλακτικό που είναι φτιαγμένο με σκοπό να διατηρεί τις μπούκλες στη σωστή κατάσταση. Υπάρχουν διάφορα μαλακτικά διαθέσιμα στην αγορά που έχουν δημιουργηθεί για χημικά επεξεργασμένα μαλλιά.

Μην χτενίζεστε:

Τα μαλλιά δεν πρέπει να χτενίζονται για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Τα δάχτυλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεμπερδέψουν τα μαλλιά σε αυτό το διάστημα. Μια χτένα με φαρδιά δόντια είναι επίσης ένα καλό παράδειγμα εδώ.

φροντίδα μαλλιών για περμετρωμένα μαλλιά

Μην δέσετε:

Η κατασκευή αλογοουράς και κουλουριών είναι αυστηρή όχι τουλάχιστον για 24 ώρες μετά την ολοκλήρωση της περμανάντ. Εάν το αφήσετε ανοιχτό τις πρώτες 1-2 ημέρες μετά τη θεραπεία, θα διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει παραμόρφωση στα μαλλιά. Οι μπούκλες θα διατηρήσουν το σωστό σχήμα και απαλότητα επίσης.

Απαιτείται περικοπή:

Κάντε ένα κόψιμο σε μια περίοδο 4-5 εβδομάδων. Αυτό πρέπει να ακολουθείται σε τακτική βάση. Μαζί με τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών, αυτό θα διασφαλίσει ότι οι μπούκλες ξεπηδούν και θα σας δώσουν μια μεγάλη αναπήδηση που θα λατρέψετε.

Σκουφάκια κολύμβησης:

Αν σας αρέσει η κολύμβηση, τότε τα καπέλα κολύμβησης είναι απαραίτητα. Τα μαλλιά που επιτρέπεται να μένουν μακριά για χλωριωμένο νερό και η επιλογή ενός καλού σκουφιού κολύμβησης είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τις κλειδαριές σας και να περάσετε υπέροχα στο νερό.

Αποφύγετε το τρίψιμο πετσετών:

Πετσέτα Το τρίψιμο των μαλλιών μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά και να τα κάνει να φριζάρουν. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα βαμβακερό μπλουζάκι για να απορροφήσετε το περιττό νερό και να βοηθήσετε στην καλύτερη ξήρανση των μαλλιών.

Πώς να αφήσετε τα φυσικά σας ίσια μαλλιά στο σπίτι:

Lookάχνετε για ένα σαλόνι μακριά για να αφήσετε τα φυσικά ίσια μαλλιά σας; Αυτή η δοκιμασμένη διαδικασία είναι εξαιρετική για να σας δώσει αυτά τα όμορφα δαχτυλίδια που ονειρευόσασταν πάντα, χωρίς τις ακριβές θεραπείες.

Πράγματα που χρειάζεστε:

 • Καλής ποιότητας σαμπουάν και μαλακτικό
 • Curling Putty ή Scrunch Cream
 • Διαχύτης

Ξεκινήστε με το λούσιμο των μαλλιών σας με ένα σαμπουάν και την περιποίηση με ένα κρεμώδες μαλακτικό. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι τα καλύτερα για τη δημιουργία κυμάτων που διαρκούν πολύ. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τμήματα και τρίψτε τα μαλλιά σας εφαρμόζοντας μπούκλα στόκου. Ρυθμίστε τον ανεμιστήρα σας σε υψηλή θερμοκρασία και συνδέστε τον διαχύτη. Τοποθετήστε τα μαλλιά σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στον διαχύτη και στεγνώστε με πιστολάκι. Βοϊλα! Είστε έτοιμοι να καμαρώνετε αυτά τα υπέροχα κύματα.

Πώς να επιλέξετε προϊόντα περιποίησης μαλλιών Perm:

Τα μαλλιά με πτέρμα χρειάζονται ενδελεχή φροντίδα για να διαρκέσουν πολύ τα κύματά σας. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι τα μαλλιά σας δεν είναι πλέον φυσικά και είναι χτισμένα με χημικά. Έτσι, πριν επιλέξετε ένα προϊόν περιποίησης μαλλιών, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί για να αποφύγετε ζημιές.

 • Αποφύγετε τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών με αλκοόλ και σιλικόνες. Το αλκοόλ μπορεί να αφυδατώσει σοβαρά τα μαλλιά σας και να τα κάνει να φριζάρουν και να στεγνώσουν, ενώ οι σιλικόνες μπορούν να τα κάνουν λιπαρά και να βαραίνουν τα μαλλιά σας.
 • Πηγαίνετε για σαμπουάν και μαλακτικό που ενισχύουν την υγρασία για να διατηρήσετε την απαλότητα των μπούκλες σας.
 • Δοκιμάστε προϊόντα για βαθύ καθαρισμό μαλλιών για να αφαιρέσετε απαλά τη συσσώρευση προϊόντων στο τριχωτό της κεφαλής, που μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση.
 • Αναζητήστε μάσκες πλούσιες σε πρωτεΐνες για να θρέψετε τα μαλλιά σας και βεβαιωθείτε ότι τα χρησιμοποιείτε τουλάχιστον μία φορά για λαμπερά, γυαλιστερά λουράκια

Κορυφαία 5 προϊόντα περιποίησης μαλλιών για τρίχωμα:

Ακολουθούν τα πέντε καλύτερα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που διατίθενται στην αγορά για να φροντίσετε τις υπέροχες μπούκλες σας:

 • OGX Moroccan Curling Perfection Defining Cream
 • Κρέμα Ενυδάτωσης Curl Ενεργοποιητής Βούτυρο Καρί Shea
 • BBLUNT High Definition Curl, Curl Defining Leave-in Cream
 • Smoothie Shea Moisture Coconut Hibiscus Curl Enhancing smoothie
 • Kinky-Curly Knot Today Leave in Conditioner/Detangler

Αυτές είναι μερικές από τις πιο σημαντικές συμβουλές που πρέπει να κρατήσετε χρήσιμες όταν πρόκειται για περμαντέρ μαλλιά. Κάποιος που πρέπει να ακολουθήσει είναι επιμελώς για καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, φροντίστε να φροντίσετε σωστά μόλις γίνει, με πολλούς θρεπτικούς ενισχυτές για τα μαλλιά σας που είναι άμεσα διαθέσιμοι στην αγορά. Επιλέξτε πάντα το καλύτερο για τα μαλλιά σας!