Κορυφαίες 9 θεραπείες Ayurvedic για τον πόνο στην πλάτη

Άχνετε αγιουρβεδικές θεραπείες για τον πόνο στην πλάτη; Ο πόνος στην πλάτη είναι μια πολύ συχνή συν επεμβατική ασθένεια υγείας. Η Αγιουρβέδα είναι ένα καταπληκτικό σύστημα για τη θεραπεία του πόνου στην πλάτη.

αγιουρβεδικές θεραπείες για τον πόνο στην πλάτη

Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να περιλαμβάνει πόνο στον αυχένα, πόνο στη μέση, πόνο στη μέση και πόνο στην ουρά. Παρόλο που είναι ως επί το πλείστον αυτοπεριοριζόμενοι και μη προοδευτικοί στη φύση, ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να επηρεάσουν τις καθημερινές δραστηριότητες του ασθενούς. Εδώ συζητάμε μερικές από τις θεραπείες της αγιουρβέδας για τον πόνο στην πλάτη.

Οι καλύτερες θεραπείες Ayurvedic για τον πόνο στην πλάτη:

1. Χρησιμοποιήστε πάγο ή θερμότητα:

Εναλλακτικά, με παγωμένη θεραπεία και θεραπεία με ζεστή πετσέτα, θα βοηθήσετε να ανακουφίσετε εξαιρετικά τον πόνο. Διπλώστε τα παγάκια σε ένα πανί και βάλτε τα στην περιοχή του πόνου. Θα βοηθήσει επίσης στη μείωση της διόγκωσης. Στη συνέχεια, αργότερα από 10 λεπτά, αλλάξτε σε θερμή επεξεργασία. Βουτήξτε μια πετσέτα αλλιώς πανί σε ζεστό νερό και στύψτε την, διπλώστε την. Στη συνέχεια, αλείψτε το στην περιοχή. Κρατήστε το για λίγο. Επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές μέχρι να νιώσετε ελαφριά. Αυτή είναι μια καταπληκτική θεραπεία για τη θεραπεία του πόνου στην πλάτη.

2. Ξεκουραστείτε

Δεσμευμένος όσες φορές σας αρέσει να απολαμβάνετε την ανάπαυση στο κρεβάτι. Διατηρήστε μια καλή στάση καθώς η σωστή ποσότητα καμπυλότητας στην πλάτη βοηθά στην ανακούφιση της πίεσης από τα νεύρα επιπλέον μειώνει την πιθανότητα πόνου στην πλάτη.

3. Αρωματοθεραπεία:

Η αρωματοθεραπεία περιλαμβάνει αιθέρια έλαια δεντρολίβανου και θυμάρι που ενισχύουν το ρεύμα αίματος στους μυς και κάνουν ζεστασιά, ενώ η μέντα και η μυρτιά έχουν προσωρινή ιδιότητα αναλγησίας. Ξεσκονίστε μερικές σταγόνες σε μια διάχυτη αρωματοθεραπεία, ένα ζεστό μπάνιο διαφορετικά το λάδι μασάζ σας – επιπλέον απολαύστε.

4. Μασάζ:

Στο έθιμο της Αγιουρβέδα, το συνηθισμένο μασάζ με λάδι, αλλιώς Shanan, εκτιμάται ως ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τύπος θεραπείας για κάθε είδους ασθένειες. Το μασάζ βοηθά στη μείωση του πόνου στην πλάτη καθώς εξαλείφει τη vita, μειώνει την άρθρωση και τη μυϊκή δυσκαμψία, αυξάνει την κυκλοφορία, κινητοποιεί τις τοξίνες και χαλαρώνει το σώμα.

5. Αποφύγετε τα πικάντικα τρόφιμα:

Η κατανάλωση πολύ πικάντικων μπαχαρικών στο φαγητό σας, για παράδειγμα κόκκινο και πράσινο τσίλι, επιπλέον wasabi, μπορεί να έχει ιδιαίτερα ξηραντική επίδραση στο σώμα. Καθώς η ξηρότητα είναι μία ακόμη από τις κύριες ιδιότητες του vita dosh, μεγαλώνει με ξήρανση ουσιών. Επιπλέον, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα, πέρα ​​από τον πόνο στη μέση λόγω της στασιμότητας των κοπράνων.

6. Σωστή διατροφή:

Το φαγητό είναι επίσης ένας σημαντικός θεραπευτής. Ακολουθήστε μια δίαιτα που καθησυχάζει τον κάδο με ζεστά, υγρά, απαλά μπαχαρικά και θρεπτικά τρόφιμα για ένα μήνα, επίσης δείτε αν δημιουργεί τη διαφορά. Οι ζαχαρούχες, αλμυρές και ξινές γεύσεις είναι όλες ευχάριστες – απλώς επιβεβαιώστε ότι βρίσκετε φυσικές, κατάλληλες πηγές γλυκών (όπως ώριμα δαμάσκηνα, αχλάδια ή χουρμάδες). Η υπερβολική κατανάλωση επιδεινώνει το vita.

7. Σκόνη κόλιανδρου, σιτάρι, σκόνη κούσκους συν γάλα:

Φυσική οικιακή ιατρική που χρησιμοποιεί κόλιανδρο σε σκόνη, σιτάρι, σκόνη φρούτων και γάλα. Απότομα 60 g σίτου σε νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Βάλτε 2 κουταλιές κόλιανδρο σε σκόνη το πρωί. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κουκκούς. Ανακατέψτε το σε μια πάστα. Πάρτε 250 ml γάλακτος στο μίγμα μπολ στο γάλα. Βράζουμε για 20 λεπτά. Καταναλώστε αυτό το χλιαρό.

8. Γιόγκα:

Το Padahastasana (στάση προς τα επάνω) είναι μια μεγάλη στάση γιόγκα για πόνο στη μέση κατά τη δοκιμή για τον λόγο που επιτρέπει στο vata dosha να τρέχει ιδανικά σε όλο το σώμα, να απορρίπτει τη στένωση των καναλιών που φέρουν τα κόπρανα, προκαλούν δυσκοιλιότητα και χαμηλότερα πόνος στην πλάτη. Μόλις οι πελάτες της Αγιουρβέδα αισθανθούν από πόνο στη μέση που δεν οφείλεται σε μυϊκούς λόγους, υποστηρίζουμε αυτήν τη στάση ως έναν τρόπο για να βοηθήσουμε με την αποβολή.

9. Σκόρδο και λάδι καρύδας:

Αξιοποίηση σκόρδου και λάδι καρύδας. Το σκόρδο έχει ιδιότητες ανακούφισης από τον πόνο. Πάρτε ένα τηγάνι. Συμπεριλάβετε 60 ml λάδι καρύδας. Βάζουμε 8-10 σκελίδες σκόρδο. Μαγειρέψτε αυτό το μείγμα μέχρι το σκόρδο να πάρει σκούρο καφέ χρώμα. Αλείψτε αυτό το λάδι μια φορά χλιαρό στην υπερβολική περιοχή.

Ελπίζω ότι οι παραπάνω 9 κορυφαίες θεραπείες αγιουρβεδικής θεραπείας για τον πόνο στην πλάτη είναι χρήσιμες για εσάς και έχετε καλύτερα αποτελέσματα.