Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά από ζημιές από σκληρό νερό;

Η τριχόπτωση είναι ένα θλιβερό ζήτημα. Ειδικά για τους ανθρώπους που ζουν σε περιοχές όπου υπάρχει παροχή σκληρού νερού, είναι σίγουρα μια σημαντική ανησυχία. Το σκληρό νερό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, το οποίο μπορεί να κάνει τα θυλάκια των μαλλιών να ξεχωρίζουν. Αυτά τα μέταλλα κάνουν τα μαλλιά πολύ ξηρά και τραχιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το μπλέξιμο των μαλλιών, το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο να εξημερωθεί. Κάνει τα μαλλιά σας, σανώδη. Επίσης, τα σαμπουάν καθίστανται αναποτελεσματικά στη θεραπεία των καταστάσεων, επειδή το σκληρό νερό καθιστά δύσκολο τον αφρισμό και τον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής. Ανεξάρτητα από το πόσο προϊόν χρησιμοποιείτε, δεν μπορείτε να το κάνετε να λειτουργεί στα μαλλιά σας. Ελέγξτε αυτό το άρθρο για να μάθετε τις επιπτώσεις του σκληρού νερού στα μαλλιά και πώς να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Επιπτώσεις από τη χρήση σκληρού νερού στα μαλλιά

Συνέπειες του σκληρού νερού στα μαλλιά:

Είναι το σκληρό νερό κακό για τα μαλλιά; Ναί. Το σκληρό νερό είναι εξαιρετικά επιβλαβές τόσο για το δέρμα όσο και για τα μαλλιά. Ελέγξτε τα σημάδια του σκληρού νερού στα μαλλιά:

 • Σοβαρή τριχόπτωση
 • Ξήρανση και βλάβη στους θύλακες των τριχών
 • Κλιμάκωση των μετάλλων στα μαλλιά
 • Απόφραξη των πόρων
 • Εύθραυστα μαλλιά που προκαλούνται λόγω της αραίωσης των μαλλιών
 • Μπερδεμένα, τραχιά μαλλιά
 • Το σαμπουάν δεν αφρίζει καλά

Επιδράσεις του σκληρού νερού στα μαλλιά:

Το σκληρό νερό προκαλεί τριχόπτωση; Το σκληρό νερό μπορεί να είναι πολύ σκληρό για τους θύλακες των τριχών και μπορεί να καταστρέψει την ποιότητα των μαλλιών. Παρακάτω είναι μερικές επιδράσεις του πόσο σκληρό νερό προκαλεί βλάβη στα μαλλιά.

1. Τα μαλλιά είναι αρνητικά φορτισμένα και το νερό που περιέχει χημικά όπως οξειδωτικά είναι πολύ θετικά φορτισμένο. Αυτός είναι ένας κύριος παράγοντας για τον οποίο αυτό έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις ρίζες και τα ωοθυλάκια γίνονται αδύναμα.

σκληρό νερό-τριχόπτωση

2. Υπάρχουν επίσης ανόργανα άλατα που εκλύονται από τους σταθμούς από τους οποίους λαμβάνουμε την τακτική παροχή και αυτά είναι όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και άλλα που είναι πολύ επιζήμια. Προκαλεί αυτά να φριζάρουν και αυτός είναι ο λόγος που ακόμη και με ακριβά μαλακτικά και άλλα συμπληρώματα, δεν μπορούμε να αντισταθούμε πολύ σε αυτό το πρόβλημα. Αυτός είναι ένας από τους κύριους παράγοντες πίσω από αυτό. Πολλές εταιρείες ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα τους μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτού. Ωστόσο, αυτό δεν είναι σχεδόν αλήθεια. Ακόμα και τότε, τα προϊόντα μπορούν να αγοραστούν σωστά από καταστήματα που είναι πιο φυσικά και μπορούν να μειώσουν τη ζημιά. Ένα άτομο μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει κάποια φυσικά μαλακτικά για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του φριζαρίσματος.

3. Ένα άτομο μπορεί επίσης να δοκιμάσει ένα τεστ σκληρότητας προσπαθώντας να αφρίσει σαπούνι. Εάν υπάρχει αρκετός αφρός, τότε δεν είναι πολύ σκληρός, και αν δεν υπάρχει αρκετός αφρός, τότε περιέχει μέταλλα που δεν είναι καλά για το σώμα. Επίσης σκίζει το δέρμα και την υφή και τα κάνει εύθραυστα. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να είναι πολύ ελεγχόμενο, αλλά ένα άτομο μπορεί να δοκιμάσει να χρησιμοποιεί ορούς κατά του φριζάματος για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος. Οι φυσικές λοσιόν είναι ένα άλλο πράγμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

τριχόπτωση-λόγω-σκληρού νερού

Συμβουλές για το πλύσιμο των μαλλιών σε σκληρό νερό:

Μπορεί να υπάρχουν διάφορες μέθοδοι με τις οποίες το νερό που χρησιμοποιεί ένα άτομο για να λουστεί μπορεί να λειανθεί ώστε να ταιριάζει στο σώμα και επίσης να απαλλαγεί από τις χημικές ουσίες. Αυτά μπορούν να γίνουν με διάφορους τρόπους. Εάν ο σταθμός τροφοδοσίας είναι εκεί που θεραπεύεται αυτό το πρόβλημα, τότε η δυσχέρεια μειώνεται σημαντικά πριν φτάσει στο νοικοκυριό. Ωστόσο, όταν αυτά δεν γίνονται συνήθως, ένα άτομο μπορεί να το κάνει ξεχωριστά στο σπίτι του για να καλύψει τις ανάγκες του. Αυτές τις μέρες λόγω της προμήθειας των πόλεων από τους κεντρικούς σταθμούς, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν διάφορους τύπους προβλημάτων δερματίτιδας.

προστασία-τρίχα-από-σκληρό νερό

 • Ένα άτομο μπορεί να αγοράσει σαμπουάν που μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες. Ένα άτομο μπορεί επίσης να αγοράσει μερικούς καταπραϋντικούς και λειαντικούς παράγοντες που περιέχουν μαλακτικά που είναι γνωστό ότι είναι χρήσιμα από αυτή την άποψη.
 • Ένα άτομο μπορεί να πάει στα καταστήματα και να πάρει αποσκληρυντές νερού που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των χημικών. Αυτά πωλούνται δημοφιλώς σήμερα και σχεδόν οποιοδήποτε άτομο μπορεί να τα αγοράσει για λίγα χρήματα. Αυτά είναι επίσης αρκετά φθηνά και πωλούνται ευρέως στις πόλεις και τις κωμοπόλεις.
 • Μπορούν να γίνουν μασάζ με λάδι για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω ζημιά και ένα άτομο μπορεί να το κάνει σε τακτική βάση. Υπάρχουν διάφορα αγιουρβεδικά έλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτό.

Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά από το σκληρό νερό:

Ελέγξτε αυτές τις απλές μεθόδους περιποίησης μαλλιών με σκληρό νερό:

Ξέπλυμα ξίδι:

Ένα άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει ξέπλυμα με ξύδι μετά το σαμπουάν, καθώς αυτό βοηθά επίσης από αυτή την άποψη. Αυτό μπορεί να προστατεύσει τα μαλλιά και επίσης να κάνει το νερό χρήσιμο για ένα σωστό πλύσιμο. Αυτά μπορούν να γίνουν αναμειγνύοντας 1 κουταλιά της σούπας ξύδι σε μια κούπα ή 2 κούπες νερό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε μέρα μετά το λούσιμο. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο αν ακολουθείται σε τακτική βάση. Αυτό επίσης απαλλάσσει ένα άτομο από το ξεφλούδισμα που μπορεί να συμβεί λόγω μεταλλικών στοιχείων και οξειδωτικών.

Εμφιαλωμένο νερό:

Το εμφιαλωμένο νερό είναι το καλύτερο για το πλύσιμο των μαλλιών. Δεδομένου ότι είναι ακριβό, συνιστάται να χρησιμοποιείτε αυτό το νερό για το τελικό ξέβγαλμα των μαλλιών. Μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας απαλά, σε σύγκριση με τη χρήση σκληρού νερού.

Φυσικά σαμπουάν:

Χρησιμοποιώντας φυσικά σαμπουάν όπως το Shikakai είναι καλύτερο να καθαρίσετε το τριχωτό της κεφαλής σας παρά να χρησιμοποιήσετε ακριβά σαμπουάν. Αυτά αφρίζουν καλά ακόμη και σε σκληρό νερό και προσθέτουν όγκο, αναπηδούν στα μαλλιά.

Αποσκληρυντικό νερού:

Ο αποσκληρυντής νερού είναι απαραίτητος για τον καθαρισμό του σκληρού νερού. Είναι μια απλή συσκευή που μπορεί να συνδεθεί στο ντους σας, η οποία μπορεί να φιλτράρει τα μέταλλα. Αυτές οι συσκευές διαθέτουν περίπου 10 φίλτρα για την εξαγωγή όλων των σκληρών ορυκτών από το νερό.

Προληπτικά μέτρα και αντενδείξεις:

Εάν ζείτε σε περιοχές παροχής σκληρού νερού, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες προφυλάξεις:

 • Αποφύγετε τη χρήση χρωστικών μαλλιών για την αποφυγή ζημιών
 • Ο εξοπλισμός θέρμανσης και στυλ πρέπει να αποφεύγεται εντελώς
 • Χρησιμοποιήστε ειδικά κατασκευασμένα κλιματιστικά σκληρού νερού για εύκολη συντήρηση
 • Όταν χρησιμοποιείτε φίλτρα σκληρού νερού, φροντίστε να αλλάζετε τα φίλτρα τουλάχιστον μία φορά σε 6 μήνες.
 • Αποφύγετε το υπερβολικό πλύσιμο των μαλλιών σας, καθώς προκαλεί έντονη ξηρότητα
 • Διατηρήστε το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό και βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει νιφάδες

Περισσότερο από το 70% των ανθρώπων που ζουν στις πόλεις πλήττονται από σκληρό νερό. Μαζί με τη ρύπανση και τις διαταραχές του τρόπου ζωής, το σκληρό νερό είναι η αιτία της τριχόπτωσης και της βλάβης. Θα παρατηρήσετε επίσης αποχρωματισμό και ξηρότητα των μαλλιών. Είναι καλύτερα να πλένετε τα μαλλιά σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με νερό βροχής ή εμφιαλωμένο νερό για να αντιστρέψετε τη ζημιά σε κάποιο βαθμό. Αν και η φροντίδα για τη φροντίδα των μαλλιών με σκληρό νερό είναι υψηλή, τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο. Το παρατεταμένο πλύσιμο με σκληρό νερό μπορεί να επιδεινώσει την ποιότητα των μαλλιών σας, κάτι που μπορεί να είναι αδύνατο να επιστρέψει στο φυσιολογικό. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να κατανοήσετε τις αρνητικές επιπτώσεις του σκληρού νερού στα μαλλιά και πώς να αποτρέψετε τη ζημιά.