9 Φυτικές θεραπείες για την τριχόπτωση

Ο σύγχρονος και γρήγορος τρόπος ζωής με ανθυγιεινά πρότυπα κατανάλωσης τροφής και άτακτα προγράμματα ύπνου έχει ρίξει την υγεία ενός μέσου άνδρα, με αποτέλεσμα πολλά προβλήματα, ένα από αυτά είναι η τριχόπτωση. Φυσικά θα μπορούσαν να υπάρχουν αρκετοί άλλοι λόγοι για την τριχόπτωση που μπορούν να αναλυθούν και να δοθούν λύσεις. Μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις είναι οι θεραπείες με βότανα καθώς είναι σχετικά ασφαλείς χωρίς παρενέργειες και άμεσα διαθέσιμες επίσης. Μερικά από αυτά μπορούν να παρασκευαστούν και στο σπίτι. Ωστόσο, μια εικόνα για αυτές τις θεραπείες μπορεί να ολοκληρωθεί λαμβάνοντας υπόψη τους λόγους πίσω από την τριχόπτωση.

φυτικές θεραπείες για τα μαλλιά

Φυτικές θεραπείες μαλλιών:

Σε αυτό το άρθρο αναφέρονται μερικά από αυτά τα φυτικά φάρμακα για τα μαλλιά που είναι γνωστά για την αποτελεσματικότητά τους.

1. Θεραπεία με Saw Palmetto Herb:

Θεραπεία με Saw Palmetto Herb

  • Ένα από τα καλύτερα βότανα για τη θεραπεία οποιουδήποτε προβλήματος που σχετίζεται με τα μαλλιά είναι το φυτό palmetto. Διατίθεται σε κάψουλες γέλης. Το τζελ αυτής της κάψουλας μπορεί επίσης να εφαρμοστεί. Βοηθά στην παρεμπόδιση του σχηματισμού DHT βοηθώντας έτσι την ανάπτυξη των μαλλιών.
  • Θεραπεία με συνδυασμό τσαγιού φασκόμηλου με μηλόξυδο.
  • Αυτό το φυτικό φάρμακο είναι εξαιρετικό για την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, αποτρέπει τον κνησμό που είναι ένας από τους κύριους λόγους για την τριχόπτωση και προσομοιώνει την ανάπτυξη υγιών μαλλιών.

2. Δενδρολίβανο για την τριχόπτωση:

Δεντρολίβανο για την τριχόπτωση

Ένα εκχύλισμα βοτάνων που βοηθά στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης είναι το δεντρολίβανο. Όπως και η τσουκνίδα, απαλλάσσεται από την πιτυρίδα και αποτρέπει την αραίωση των μαλλιών. Σιγοβράζουμε εκχύλισμα δενδρολίβανου με νερό για λίγα λεπτά και προσθέτουμε 8 έως 10 σταγόνες λάδι φύτρου σιταριού. Οποιοδήποτε άλλο λάδι θα κάνει επίσης. Αντιμετωπίστε τα χαλασμένα μαλλιά με αυτό το μείγμα βοτάνων χρησιμοποιώντας το ως ξέβγαλμα σε φρεσκοπλυμένα μαλλιά. Αφήστε το για λίγα λεπτά και ξαναπλύνετε με χλιαρό νερό για καλύτερα αποτελέσματα.

3. Αλογοουρά:

Η αλογοουρά είναι ένα εξαιρετικό βότανο που δίνει δύναμη στα μαλλιά εμποδίζοντας έτσι την τριχόπτωση καθώς διαθέτει πυριτία. Το διοξείδιο του πυριτίου είναι ένα σημαντικό συστατικό για να κάνει τα μαλλιά υγιή και λαμπερά. Αυτή η θεραπεία μπορεί να γίνει προσθέτοντας 2 κουταλιές αλογοουρά στο νερό, βυθίζοντάς την και στη συνέχεια προσθέτοντας αυτό το έγχυμα σε ήπιο βρεφικό σαμπουάν.

4. Ayurvedic Antistress Tea:

Ayurvedic Antistress Tea

Το άγχος είναι ένας από τους παράγοντες που προκαλούν την τριχόπτωση. Η κατανάλωση τσαγιού Ayurvedic εξασφαλίζει την απαλλαγή από αυτή τη σκανδάλη. Ο καλύτερος τρόπος προετοιμασίας αυτού του τσαγιού είναι ο συνδυασμός ίσων αναλογιών brahmi και jatamamsi βότανα. Βυθίστε το στο νερό για κάποιο χρονικό διάστημα και πιείτε το τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.

5. Θεραπεία με Αλόη Βέρα:

Θεραπεία τριχόπτωσης με αλόη βέρα

Η αλόη βέρα είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για τη θεραπεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Περιέχει ορισμένα ένζυμα που είναι γνωστό ότι παράγουν νιτρικό οξείδιο που διεγείρουν τους θύλακες των τριχών. Ο ιδανικός τρόπος χρήσης του τρίβοντας το στέλεχος του απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.

6. Φυτική θεραπεία Dong Quai για την τριχόπτωση:

Αυτή η θεραπεία με βότανα είναι κινεζικής προέλευσης και ονομάζεται επίσης αγγελική. Τα φυτοοιστρογόνα που υπάρχουν σε αυτό μειώνουν την παραγωγή DHT. Είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την τριχόπτωση.

7. Πράσινο τσάι:

Πράσινο τσάι για την τριχόπτωση

Το πράσινο τσάι είναι ένα κοινό φυτικό προϊόν που έχει αντιοξειδωτικά γνωστά ως κατεχίνες που αναστέλλουν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν την τριχόπτωση. Ωστόσο, πρέπει να πίνετε τουλάχιστον τρία φλιτζάνια πράσινο τσάι τακτικά για να δείτε τα αποτελέσματα.

8. Κόκκινη πιπεριά για την τριχόπτωση:

Κόκκινη πιπεριά για την τριχόπτωση

Η θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής με κόκκινη πιπεριά είναι ένα άλλο εξαιρετικό βοτανικό φάρμακο για την τριχόπτωση. Όταν τρίβεται απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής παράγει ισταμίνη που είναι καθοριστική για τη θρέψη του τριχωτού της κεφαλής, διεγείροντας έτσι την ανάπτυξη των μαλλιών.

9. Θεραπεία ρίζας τσουκνίδας:

Θεραπεία ρίζας τσουκνίδας

Η ρίζα του φυτού τσουκνίδας κάνει μια αποτελεσματική θεραπεία για τη θεραπεία της τριχόπτωσης καθώς περιέχει ορισμένα μέταλλα και λιπίδια που βοηθούν στην τόνωση των ωοθυλακίων να αναπτύξουν νέα μαλλιά. Διατίθεται σε χάπια και κάψουλες

Οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι να βρουν λύσεις για την τριχόπτωση και ξοδεύουν πολλά χρήματα σε εμπορικά και χημικά προϊόντα, ωστόσο αν στραφούν σε θεραπείες με βότανα, όχι μόνο θα εξοικονομήσουν προσπάθεια και χρόνο αλλά και πολλά χρήματα. Έτσι, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα τριχόπτωσης δοκιμάστε το χέρι σας σε θεραπείες βοτάνων στο σπίτι πριν βγείτε έξω.