Γυναικεία μοτίβο Τριχόπτωση – τι είναι και πώς να την αντιμετωπίσετε

Πολλές γυναίκες υποφέρουν από αραίωση μαλλιών και λιγότερο από το 42% των γυναικών έχουν πρόβλημα χωρίς κεφάλι. Επομένως δεδομένου ότι αυτό το ποσοστό είναι αρκετά μικρότερο, ο βασικός λόγος μπορεί να εξεταστεί πίσω από αυτό. Εάν μια γυναίκα αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα, μπορεί να θέλει να μάθει γιατί συμβαίνει αυτό.

Ορισμένοι λόγοι είναι αρκετά γνωστοί, ενώ άλλοι μπορεί να απαιτούν ενδελεχή ιατρική εξέταση. Υπάρχουν, ωστόσο, διάφορες θεραπείες, αλλά οι αιτίες που οδηγούν σε αυτό είναι αρκετές.

Αντιμετώπιση της τριχόπτωσης γυναικείου σχεδίου:

γυναικείο μοτίβο τριχόπτωση

Α. Οι αιτίες πίσω από την τριχόπτωση των γυναικών:

  • Το σπάσιμο των φρεατίων μπορεί να είναι ένας λόγος πίσω από αυτό. Ο κύριος παράγοντας που οδηγεί σε αυτό είναι κοινώς γνωστός από πολλούς ανθρώπους, η υπερβολική χρήση προϊόντων styling. Συχνά δεν είναι μόνο η θερμότητα από τον εξοπλισμό αλλά οι λοσιόν ή τα σπρέι που χρησιμοποιεί ένα άτομο σε τακτική βάση που μπορεί να οδηγήσει σε αυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά είναι συνήθως φορτωμένα με θειικό νάτριο και άλλα υπεροξείδια που μπορούν να κάνουν τα τμήματα να φριζάρουν. Επομένως, αυτά μπορεί να είναι επιρρεπή στο να σπάσουν εύκολα.
  • Η φλεγμονή που οφείλεται σε μυκητιακά αίτια μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος πίσω από αυτό.
  • Οι ορμονικές ανισορροπίες στην εμμηνόπαυση ή οποιοδήποτε είδος φαρμάκων μπορεί να είναι παράγοντες πίσω από αυτό επίσης.
  • Ορισμένες θεραπείες με λέιζερ, χημειοθεραπεία και αυτοάνοσες ασθένειες μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνες για αυτό, όπως η Αλωπεκία Αρετά.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως η σύφιλη μπορεί να είναι ένας παράγοντας πίσω από αυτό το πρόβλημα.

Β. Συμπτώματα τριχόπτωσης γυναικείου σχεδίου:

  • Εμφανίζεται συνήθως στην κορυφή και επίσης στο. Μια γυναίκα μπορεί επίσης να παρατηρήσει περισσότερους άξονες που πέφτουν κατά τη διάρκεια του μπάνιου ή του χτενίσματος.
  • Ένα άτομο μπορεί ταυτόχρονα να επηρεαστεί από λοιμώξεις του δέρματος και ακμή. Μπορεί επίσης να υπάρχουν ξαφνικές μυκητιασικές λοιμώξεις.
  • Αυτό μπορεί να φανεί με μη φυσιολογικό έμμηνο κύκλο, το οποίο μπορεί επίσης να είναι σύμπτωμα ότι ένα άτομο αντιμετωπίζει κάποιες ορμονικές ανισορροπίες.
  • Μπορεί να υπάρχει ασυνήθιστη διεύρυνση των θηλυκών αδένων ή των ηβικών οργάνων. Μερικές φορές οι κατώτερες περιοχές του σώματος μπορεί να έχουν άνιση ανάπτυξη τρίχας.

θηλυκό μοτίβο-φαλάκρα

Γ. Διάγνωση:

Υπάρχουν διάφορες ειδικές κλινικές αυτές τις μέρες που μπορούν να κάνουν πλήρη βιοψία και μικροσκοπική. Αυτό μπορεί να δείξει εάν υπάρχουν μυκητιασικές λοιμώξεις.

Εκτός από αυτό μπορεί να υπάρχουν και άλλες εξετάσεις που μπορούν να γίνουν από γιατρό για να μάθουν εάν υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα ή αν είναι εξωτερικά. Μπορούν να γίνουν θυρεοειδικές και άλλες ορμονικές εξετάσεις με εξέταση ιατρικού ιστορικού.

Δ. Συνιστώμενες θεραπείες:

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μεθόδων που είναι ευρέως διαθέσιμοι για την αντιμετώπιση αυτών των τύπων προβλημάτων. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες επίκαιρες συστάσεις που είναι σαν τη χρήση τοπικών λύσεων. Αυτά είναι συχνά αποτελεσματικά και διατίθενται σε διάφορες συγκεντρώσεις.

Ωστόσο, αυτά θα πρέπει να συνεχιστούν και επίσης να είναι οικονομικά αποδοτικά. Εάν αυτά διακόπτονται, το άτομο θα χάσει τα νέα σκέλη. Επομένως, εάν κάποιος το ακολουθήσει, θα πρέπει να το συζητήσετε με το γιατρό. Εάν ο λόγος πίσω από αυτό δεν οφείλεται σε οποιαδήποτε μορφή σοβαρού λόγου, τότε δεν πρέπει να δοκιμαστεί.

Μπορεί να υπάρχουν ορισμένα συμπληρώματα που μπορεί να είναι χρήσιμα όπως η βιταμίνη Β 12 και η βιταμίνη Β 6, τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως ιχνοστοιχεία και σελήνιο που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του προβλήματος της τριχόπτωσης. Ωστόσο, αυτά πρέπει να λαμβάνονται σε κατάλληλες δοσολογίες επειδή η περίσσεια στο σύστημα οδηγεί σε εναπόθεση τοξινών.

Μπορεί να υπάρχουν κάποιες μη χειρουργικές θεραπείες που μπορεί να είναι σαν την ύφανση και αυτές είναι προσωρινές και διαρκούν λίγους μήνες όταν γίνονται από καλές κλινικές. Σε περίπτωση που η τριχόπτωση σας προκάλεσε φαλάκρα, τότε καλύτερα να πάτε για μεταμόσχευση μαλλιών.

Πηγή εικόνας: Απόθεμα κλείστρου