Μήπως η πιτυρίδα προκαλεί πτώση των μαλλιών;

Είναι η πιτυρίδα υπεύθυνη για την τριχόπτωση; Σήμερα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από τριχόπτωση. Αλλά δεν γνωρίζουν τον λόγο πίσω από αυτό. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την αιτία. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η πιτυρίδα προκαλεί τριχόπτωση; Είναι σωστό ή λάθος; Μην ανησυχείς! Σήμερα, σε αυτό το άρθρο συζητάμε που θα μπορούσε η πιτυρίδα να προκαλέσει τριχόπτωση.

Όλοι γνωρίζετε ότι ο συχνότερος λόγος τριχόπτωσης είναι η πιτυρίδα. Για πολλούς ενήλικες, η πιτυρίδα έχει ως αποτέλεσμα την ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής καθώς και το ξεφλούδισμα του τριχωτού της κεφαλής. Σε κατάσταση, το τριχωτό της κεφαλής γρατζουνίζεται πάρα πολύ επανειλημμένα αλλιώς πολύ ενεργειακά υπάρχει κίνδυνος μηχανικής τριχόπτωσης λόγω του συνεχούς τραύματος στα μαλλιά καθώς και στους θύλακες της τρίχας επειδή είναι συνεχώς φαγούρα. Κατά τη χειμερινή περίοδο το δέρμα ξηραίνεται καθώς προκαλείται πιτυρίδα. Η πιτυρίδα χωρίς προβλήματα είναι αβλαβής και εξαφανίζεται μόνη της σε 15 έως 20 ημέρες. Από την άλλη πλευρά, σε περίπτωση που έχετε συνεχή πιτυρίδα συν εμπειρία πτώσης της τριχόπτωσης για χρονικό διάστημα 2 έως 3 μηνών και στη συνέχεια η δυσκολία είναι ελαφρώς πιο σοβαρή.

Η Πιτυρίδα προκαλεί πτώση των μαλλιών

Μπορεί η πιτυρίδα να προκαλέσει τριχόπτωση:

Η πιτυρίδα επηρεάζει σχεδόν εν μέρει τους ανθρώπους πολλές φορές στη ζωή τους. Μόνο λίγοι άνθρωποι βιώνουν φαλάκρα ή αραίωση μαλλιών. Επιπλέον, μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον κνησμό καθώς και την απολέπιση της πιτυρίδας. Η πιτυρίδα δεν είναι παρά μια κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής και η τριχόπτωση προέρχεται από συνθήκες που αναστατώνουν τους θύλακες των τριχών. Αντίθετα, δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των δύο. Συχνά, όταν πλένετε, μπορείτε να δείτε καθαρά τα μαλλιά σας να αναδύονται.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν το σαμπουάν σας πολύ συχνά, το τριχωτό της κεφαλής σας θα στεγνώσει συν αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερη τριχόπτωση. Δυστυχώς, με τη μίσθωση των μαλλιών σας κολλήστε αρκετές ημέρες ανάμεσα στα σαμπουάν. η κατάσταση της πιτυρίδας σας θα επιδεινωθεί ταυτόχρονα καθώς η τριχόπτωση σας θα συνεχίσει με παρόμοια ταχύτητα όπως πριν. Μετά από πολλές μέρες που δεν πλένετε τα μαλλιά σας, οι ελεύθερες τρίχες συσσωρεύονται επιπλέον, ενώ μετά το ντους εμφανίζονται αφού αν είστε πίσω από επιπλέον μαλλιά.

Πιτυρίδα και αραίωση μαλλιών:

Αυτό το πρόβλημα συμβαίνει τόσο με τον άντρα όσο και με τις γυναίκες. Όλοι ρίχνουν λίγα μαλλιά, καθώς και οι άντρες τα βλέπουν συχνά στο μπάνιο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα μαλλιά τους γλιστρούν προς την κατεύθυνση της αποστράγγισης, κάνουν μερικούς άντρες να σταματήσουν να πλένουν τα μαλλιά τους. Νομίζουν ότι πέφτουν περισσότερα μαλλιά ενώ πλένονται, επομένως σταματούν, συν αυτό δεν είναι τόσο υγιές. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ σύντομα αντιφατικό. Έχοντας πιτυρίδα, ένα άτομο πρέπει να πλένει τις τρίχες κάθε μέρα αλλιώς κάθε εναλλακτική μέρα.

Το πλύσιμο των μαλλιών σας δημιουργεί μια μικρή διακύμανση στην ποσότητα των μαλλιών που χάνετε, η αποφυγή του σαμπουάν δεν βοηθάει στην πιτυρίδα σας, καθώς και δεν προκαλεί σκόπιμη τριχόπτωση.

Σχέση πιτυρίδας με φάρμακα για την τριχόπτωση:

Υπάρχουν τέτοια φάρμακα για την τριχόπτωση που μπορούν να αιτιολογήσουν το ξεφλούδισμα που μοιάζει με πιτυρίδα σαν υποπροϊόν. Σε αυτό το φάρμακο υπάρχει κάποια ποσότητα αλκοόλ που μπορεί να στεγνώσει το τριχωτό της κεφαλής σας, καθώς και μετά από πολύ λιγότερους μήνες θεραπείας, η πιτυρίδα μειώνει.

Μπορείτε επίσης να αποκαλέσετε την πιτυρίδα ως “καλλυντική ασθένεια”. Αυτό δεν είναι σοβαρό, δεν είναι μολυσματικό, μαζί με αυτό δεν θα προκαλέσει επιπλέον βλάβες στην υγεία. Ωστόσο, εάν λείπει χωρίς θεραπεία, αυτό αποδεικνύεται τόσο φαγούρα και κοκκινισμένο ώστε να προκαλέσει προσωρινή τριχόπτωση. Επομένως, μπορείτε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν πιτυρίδας. Μόλις κάνετε θεραπεία στο τριχωτό της κεφαλής σας, τα μαλλιά σας πιθανότατα θα μεγαλώσουν ξανά.

Διορθωτικά μέτρα για την τριχόπτωση λόγω πιτυρίδας:

  • Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με ζεστό λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο, το αμυγδαλέλαιο είναι μια μεγάλη μέθοδος για τη βελτίωση της κίνησης στην περιοχή, μειώνοντας έτσι πολλές καταστάσεις του τριχωτού της κεφαλής.
  • Η χρήση 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λάιμ στο πλύσιμο των μαλλιών σε συνδυασμό με ένα ελαφρύ μαλακτικό μπορεί επίσης να είναι επιτυχής για τη θεραπεία της πιτυρίδας.
  • Φτιάξτε μαλακτικό μέλι χτυπώντας 2 αυγά σε 1 κουταλιά μέλι συν 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Τρίψτε ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής. Στη συνέχεια, πάρτε ατμό, επιπλέον σαμπουάν αργότερα από 1 ώρα.

Πηγή εικόνας: Shutterstock