Πώς να πλέξετε τα μαλλιά;

Οι πλεξούδες πάνε γρήγορα με μακριά και απαλά μαλλιά. Οι πλεξούδες πάνε ακόμα πιο γρήγορα με μαλλιά χωρίς κόμπους. Ξεκινήστε με το ξεμπέρδεμα των μαλλιών με μια φαρδιά οδοντωτή χτένα ή ένα πινέλο προσέχοντας αρκετά ώστε να μην προκληθεί τριχόπτωση.

πώς πλέκω τα μαλλιά

Το πλέξιμο των μαλλιών ενώ είναι βρεγμένο δίνει μια πιο σφιχτή εμφάνιση από το πλέξιμο των στεγνών μαλλιών που μερικές φορές μπορεί να δώσει ένα ακατάστατο βλέμμα. Έτσι, τα βήματα για την πλέξη θα ξεκινήσουν με:

Detangle and Moisturise:

ένα. Χτενίστε καλά τα μαλλιά σας για να ξεμπλέξουν

σι. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα με βάση το νερό για σφιχτή εμφάνιση.

ντο. Ενώ εργάζεστε σε πυκνά μαλλιά, είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα για να είναι εύκολο να το χειριστείτε.

ρε. Εάν έχετε λούσει τα μαλλιά σας, πλέξτε τα μαλλιά μόλις είναι 2-3 ημερών, καθώς τα λιπαρά μαλλιά είναι καλύτερα να πλέκονται από τα απόλυτα καθαρά μαλλιά.

Ασφαλίστε τη βάση σας:

ένα. Αυτό είναι προαιρετικό

σι. Μπορείτε να δέσετε μια ουρά πόνι με μια γραβάτα μαλλιών ή ένα λαστιχάκι καθώς θα διευκολύνει το χειρισμό της πλεξούδας και θα την κάνει επίσης περιποιημένη. Ξεκινήστε πλέκοντας χαλαρά μαλλιά στον αυχένα.

Διαίρεση σε ενότητες:

ένα. Χωρίστε τα μαλλιά σε τρία τμήματα.

σι. Πάρτε όλα τα τμήματα ομοιόμορφα

ντο. Πάρτε το αριστερό τμήμα από το αριστερό χέρι και επίσης το δεξί τμήμα με το δεξί χέρι. Το μεσαίο τμήμα είναι προς το παρόν δωρεάν.

ρε. Κρατήστε τα σκέλη με έναν τρόπο που τα πιάνετε στην παλάμη σας με τη βοήθεια του δαχτυλιδιού, του μεσαίου και του μικρού δαχτύλου σας.

μι. Αυτό κρατάει ελεύθερο τον δείκτη και τον αντίχειρά σας.

Πλευρά μετατοπισμένη πλεξούδα ψαριού

Διασχίζοντας τα τμήματα:

ένα. Τώρα διασταυρώστε το αριστερό τμήμα πάνω από το μεσαίο τμήμα.

σι. Πιάστε το μεσαίο τμήμα της τρίχας με τον δείκτη και τον αντίχειρα

ντο. Τώρα πιάστε το τμήμα της τρίχας με το δείκτη και τον αντίχειρα του δεξιού χεριού.

ρε. Έτσι τώρα θα παρατηρήσουμε ότι το αρχικό αριστερό τμήμα βρίσκεται στη μέση.

μι. Τώρα επαναλάβετε το ίδιο για να περάσετε το δεξί τμήμα στο μεσαίο τμήμα, έτσι ώστε το αρχικό δεξί τμήμα να βρίσκεται στη μέση των μαλλιών τώρα.

Συνεχίστε το πλέξιμο:

Συνεχίστε να πλέκετε με παρόμοιο τρόπο χρησιμοποιώντας το δωρεάν δείκτη και τον αντίχειρα του ενός χεριού για να πιάσετε το τμήμα στο πίσω μέρος. Καθώς προχωράτε, σφίξτε συνεχώς τις πλεξούδες, έτσι ώστε να τραβάτε απαλά ανά πάσα στιγμή ένα σκέλος αλλάζει χέρια. Συνεχίστε να επαναλαμβάνετε μέχρι να σας μείνουν 2-3 ίντσες στο τέλος των μη πλεγμένων μαλλιών.

Ασφαλίστε το τέλος:

Ασφαλίστε το άκρο των μαλλιών από το μη πλεγμένο τμήμα δένοντας ένα λάστιχο. Τυλίξτε το αρκετές φορές για να βεβαιωθείτε ότι δεν χαλαρώνει.

Σπρέι και σετ:

  • Μπορείτε στο τέλος να ψεκάσετε τα μαλλιά σας για να στεγνώσουν και να μην γίνουν ακατάστατα.
  • Αυτά ήταν τα απλά βήματα προς μια βασική πλεξούδα. Σε αυτό το στυλ μπορείτε να προσθέσετε διάφορες χάντρες, αξεσουάρ και διακοσμητικά για να φαίνεται πιο λεπτό.
  • Τώρα που ξέρετε πώς να φτιάξετε μια πλεξούδα, μπορείτε να φτιάξετε πολλαπλές πλεξούδες και να κάνετε διαφορετικά στυλ όπως cornrow, box braids, Mohawk μεταξύ άλλων.
  • Οι πλεξούδες απλά μπαίνουν σε κάθε εποχή και όσο περισσότερο δοκιμάζεις στυλ με αυτό, τόσο πιο κομψές έχεις τις πλεξούδες.