Τύποι ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής: 5 καλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες ζωής στην Ινδία

Για να ορίσετε τους τύπους ασφάλισης ζωής σε αυστηρή γλώσσα, είναι μια σύμβαση μεταξύ του ασφαλιστή και του αντισυμβαλλόμενου, όπου ο ασφαλιστής υπόσχεται να καταβάλει το χρηματικό ποσό στον δικαιούχο μετά το θάνατο του αντισυμβαλλομένου. Εν τω μεταξύ, ο αντισυμβαλλόμενος πρέπει να πληρώνει ένα ασφάλιστρο κάθε μήνα, ένα ορισμένο σταθερό ποσό, ανάλογα με την πολιτική που έχει λάβει. Η σημασία της ασφάλισης ζωής έγκειται ακριβώς σε αυτό, διασφαλίζοντας το μέλλον της οικογένειας μετά το θάνατο του συντηρητή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι βιαζόμαστε να πάρουμε ένα συμβόλαιο με ασφάλιση ζωής (1). Ενώ οι λόγοι θα μπορούσαν να είναι αρκετοί για τους λόγους που χρειάζεστε ασφάλιση, ο σκοπός της παραμένει ο ίδιος, εξοικονομώντας σας σε κρίση.

Οφέλη ασφάλισης ζωής:

Εδώ είναι μερικοί καλοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό για εσάς.

 • Εξόφληση των χρεών σας: Απαιτούνται επίσης ασφάλειες για την κάλυψη οφειλών σαν υποθήκη. Αυτό σας βοηθά σε περιόδους κρίσης, όπου διαφορετικά θα χρειαστεί να πουλήσετε ακίνητο ή σπίτι για να καλύψετε τα χρέη.
 • Κάλυψη των εξόδων του παιδιού σας: Η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης είναι συχνά η προτεραιότητα πολλών γονέων. Αλλά αυτό έρχεται με ένα κόστος. Ως εκ τούτου, μερικοί άνθρωποι παίρνουν ασφάλιση για να καλύψουν τα έξοδα του παιδιού τους.
 • Για ένα ασφαλές μέλλον: Μετά το θάνατο του αντισυμβαλλομένου, μπορεί να είναι δύσκολο για την οικογένεια να βρει εναλλακτική οικονομική υποστήριξη, ειδικά αν ο λήπτης της ασφάλισης ήταν ο μόνος συντηρητής της οικογένειας.

Διαφορετικοί τύποι ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής που εξηγούνται το 2021:

Οι γονείς είναι οι φροντιστές και οι πυλώνες στήριξης των παιδιών τους. Ως εκ τούτου, είναι δίκαιο να υποθέσουμε ότι δεν θέλουν τα παιδιά τους να υποφέρουν από τον πρόωρο θάνατό τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ασφάλιση ζωής λαμβάνεται επίσης για παιδιά και ενήλικες. Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από αυτά που μπορείτε να επενδύσετε αναίσθητα.

Η ασφάλιση χωρίζεται σε ασφάλιση ζωής και μόνιμη ασφάλιση ζωής, και καθένα από αυτά χωρίζεται περαιτέρω σε πολλά είδη. Εδώ είναι μια γρήγορη ματιά στους διαφορετικούς τύπους ασφάλισης ζωής, τι είναι και τι θα μπορούσαν να σας προσφέρουν.

1. Ασφάλιση όρου ζωής:

Όπως και το όνομα, αυτή η ασφάλιση προσφέρει προστασία για κάποιο χρονικό διάστημα, ας πούμε 10 ή 30 χρόνια, ανάλογα με το πώς πρέπει να την καλύψετε. Η ασφάλιση παρέχει επίσης επίδομα θανάτου σε περίπτωση που ο αντισυμβαλλόμενος πεθάνει κατά τη διάρκεια της θητείας του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Αυτό είναι ένα από τα πιο προτιμώμενα και στοιχηματικά είδη ασφάλισης που επιλέγουν οι άνθρωποι και είναι επίσης κατάλληλο εφόσον καλύπτεται το χρέος σας ή εφόσον εξυπηρετείται ο σκοπός σας.

 • Πλεονεκτήματα: Είναι φθηνό και φθηνό, και όταν επενδύετε σε ένα χρονοδιάγραμμα, σας προσφέρει μια φορολογική εξοικονόμηση.
 • Μειονεκτήματα: Προσφέρουν περιορισμένη κάλυψη, δηλαδή, μπορεί να είναι δύσκολο για τον υπεύθυνο χάραξης πολιτικής να αποφασίσει πόσα χρόνια θέλει να καλύψει. Ενώ μπορείτε να αποφασίσετε ότι 20 χρόνια είναι αρκετά, μπορεί αργότερα να αρχίσετε να νομίζετε ότι θέλετε για μια μεγαλύτερη περίοδο. Επίσης, δεν υπάρχει συσσώρευση κεφαλαίου και ποσό παροχών θανάτου, και οι όροι κάλυψης θα καθοριστούν και επομένως δεν μπορείτε να αυξήσετε το ασφάλιστρο εάν το επιθυμείτε.

2. Μόνιμη ασφάλιση ζωής:

Σε αντίθεση με την ασφάλιση ζωής, η μόνιμη ασφάλιση ζωής θα σας παρέχει κάλυψη εφόσον αποφασίσετε να πληρώσετε το ασφάλιστρο. Η ασφάλιση θα συσσωρεύσει επίσης την ταμειακή αξία και αυτό μπορεί να χρησιμεύσει ως σημαντικό μέσο για τον οικονομικό σας προγραμματισμό όσο περνάει ο καιρός. Επιπλέον, προσφέρουν τα ακόλουθα:

 1. Ολόκληρη η ζωή: Αυτό εγγυάται αξία μετρητών και εγγυημένο όφελος θανάτου και πιθανά μερίσματα. Υπάρχει επίσης πρώιμη υψηλή ταμειακή αξία μόλις προγραμματιστεί καλά.
 2. Εγγυημένη καθολική ζωή: Αυτό υπόσχεται σταθερές αποδόσεις με ευέλικτες πληρωμές ασφαλίστρων. Προσφέρουν επίσης κάποια χρηματική αξία αλλά περιορισμένη και έχει σχεδιαστεί ειδικά για επίδομα θανάτου εφ ‘όρου ζωής.
 3. Ευρετήριο καθολικής ζωής: Η καθολική ζωή με δείκτη ευρετηριάζεται στο χρηματιστήριο για υψηλότερες αποδόσεις. Επίσης, εγγυώνται προστασία από απώλειες αγοράς.
 4. Μεταβλητή καθολική ζωή: Στη μεταβλητή καθολική ζωή, ο επενδυτικός λογαριασμός είναι στενά συνδεδεμένος με την αγορά και η ανάπτυξή του βασίζεται καθαρά στις αποδόσεις της αγοράς.
 • Πλεονεκτήματα: Προσφέρουν αφορολόγητο όφελος για τον θάνατο και η αύξηση της αξίας της ταμειακής αξίας αναβάλλεται σε αυτό. Προσφέρουν επίσης άπειρη τραπεζική, πράγμα που σημαίνει ότι η αξία μετρητών στην πολιτική που ακολουθήσατε θα λειτουργήσει ως το ιδιωτικό τραπεζικό σας σύστημα.
 • Μειονεκτήματα: Είναι ακριβό και η μακροζωία είναι άλλο θέμα. Η μακροζωία είναι μερικές φορές ένα όφελος και είναι επίσης ένα μειονέκτημα. Ενώ μπορείτε να αναζητήσετε κάλυψη όσο θέλετε, μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα όταν δεν το χρειάζεστε πλέον.

Ασφάλιση Παιδικής Ζωής:

Εδώ είναι μερικές επιλογές ασφάλισης ζωής για παιδιά.

1. Ασφάλιση Ζωής για Παιδιά:

Η παιδική ασφάλιση ζωής παρέχει μόνο όφελος θανάτου, αλλά επίσης μετατρέπεται σε συμβόλαιο πολύ αργότερα. Η πολιτική θα ισχύει για όσο διάστημα εσείς, ως αντισυμβαλλόμενος, πληρώνετε το ασφάλιστρο.

 • Οφελος: Προσφέρει καλή αξία σε μετρητά και παροχές διαβίωσης, συν ότι θα είναι πάντα ασφαλισμένες. Είναι επίσης προσιτές.

2. Παγκόσμια ασφάλιση ζωής παιδιών:

Αυτός ο τύπος ασφάλισης παρέχει στο παιδί σας, παροχές θανάτου και λογαριασμό ταμιευτηρίου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το παιδί αργότερα.

 • Οφελος: Είναι ασφαλείς και επίσης αυστηρά ασφαλισμένοι.

Οι 5 καλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες ζωής στην Ινδία:

Εδώ είναι μερικές κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες που είναι γνωστές για το όνομά τους και την εμπιστοσύνη που έχουν οι άνθρωποι σε αυτές.

1. Canara HBSC OBC Ασφαλιστική Εταιρεία Ζωής:

Canara HBSC Oriental

Αυτή η κοινή επιχείρηση δημιουργήθηκε το 2008 μεταξύ της Canara Bank, της HSBC και της Oriental Bank of Commerce. Είναι μια παν -ινδική εταιρεία που έχει περίπου 7000 υποκαταστήματα τριών τραπεζών μετόχων. Παρέχει επίσης την απαιτούμενη εκπαίδευση και καθοδήγηση για όλο το προσωπικό της τράπεζας σε όλη τη χώρα. Η εταιρεία παρέχει επίσης εξατομικευμένα προϊόντα για την τεράστια πελατειακή της βάση, διασφαλίζοντας έτσι ότι όλες οι ανάγκες ικανοποιούνται.

2. Ασφάλιση ζωής SBI:

SBI Ασφάλιση Ζωής

Το SBI Life Insurance εισήχθη το 2001 και είναι επίσης μια κοινοπραξία μεταξύ της SBI και της BNP Paribas Cardif. Είναι γνωστοί για την προσφορά αποκλειστικής γκάμας συστημάτων ασφάλισης ζωής και συνταξιοδοτικών συστημάτων που είναι οικονομικά και προορίζονται για όλους. Προσφέρει επίσης ένα πρόγραμμα αποταμίευσης, ένα πρόγραμμα σύνδεσης μονάδας, ένα πρόγραμμα για παιδιά και ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα – αυτό το είδος ασφάλισης ζωής είναι καλό για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

3. Life Insurance Corporation of India:

Life Insurance Corporation of India

Η LIC είναι μια ασφαλιστική εταιρεία του δημόσιου τομέα και προσφέρει μια ποικιλία ασφαλιστικών συστημάτων για άτομα, το καθένα με βάση την προσιτή τιμή τους. Έχουν επίσης ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο εξοικονόμησης μισθών και επίσης προγράμματα παροχής κινήτρων για σχολεία, χωριά και τράπεζες. Έχει επίσης μια επιχείρηση στο εξωτερικό και έτσι η αναζήτηση βοήθειας δεν θα είναι πρόβλημα ακόμη και αν είστε εκτός Ινδίας. Και είναι ένας από τους πιο ακριβούς τύπους ασφάλισης ζωής στην Ινδία.

4. Ασφαλιστική εταιρεία Aviva Life:

Aviva Life Insurance Company

Είναι μια από τις δημοφιλείς και λιγότερο δαπανηρές εταιρείες ασφάλισης ζωής και είναι μια κοινή επιχείρηση μεταξύ των ομίλων Dabur και Aviva. Και έχει μια παγκόσμια πελατειακή βάση με περίπου 121 δικτυωμένα κέντρα παντού. Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα σχεδίων και σχεδίων για τους ενδιαφερόμενους ασφαλισμένους. Η ασφάλιση ζωής Aviva έρχεται σε οικονομικές τιμές. Μερικά από τα κοινά τους σχέδια περιλαμβάνουν προστασία, σχέδιο χάρακα, πρόγραμμα παιδιών, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, σχέδιο υγείας και σχέδιο αποταμίευσης.

5. Εθνική ασφαλιστική εταιρεία:

Εθνική ασφαλιστική εταιρεία

Είναι μια κρατική ασφαλιστική εταιρεία γενικής ασφάλισης στην Ινδία. Η έδρα της είναι στην Καλκούτα και κρατικοποιήθηκε το έτος 1972. Παρέχουν διάφορα σχέδια για όσους θέλουν να ακολουθήσουν την πολιτική και προορίζονται να τους ενδιαφέρουν καλύτερα. Είναι ο καλύτερος τύπος εταιρείας ασφάλισης ζωής για νέους ενήλικες.

6. HDFC Εταιρεία Ασφάλισης Ζωής:

HDFC

Με έδρα τη Βομβάη, η HDFC Life Insurance είναι ένας από τους μακροπρόθεσμους ασφαλιστικούς παρόχους της χώρας. Είναι μια συνδεδεμένη εταιρεία που δημιουργήθηκε με την HDFC και την Standard Life Aberdeen PLC. Διαθέτει περίπου 414 υποκαταστήματα και προσφέρει ατομικά και ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι τα βήματα που ακολουθούνται για να αποκτήσετε νέα ασφάλεια ζωής.

 1. Το πρώτο βήμα είναι να συμπληρώσετε ουσιαστικά μια φόρμα αίτησης που θα ζητά τα βασικά σας στοιχεία, όπως ετήσιο εισόδημα, ιστορικό υγείας, οικογενειακό ιστορικό υγείας, συνήθειες ζωής κ.λπ. Θυμηθείτε να απαντήσετε με ειλικρίνεια, αλλιώς η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την πολιτική οποτεδήποτε.
 2. Ορισμένες πολιτικές θα απαιτούν από εσάς να υποβληθείτε σε φυσική εξέταση.
 3. Το τρίτο βήμα είναι να πληρώσετε το ασφάλιστρο, όπου πρέπει να επιλέξετε επίδομα θανάτου.

Μερικές φορές δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για την ασφάλιση. Ιδού οι συνθήκες:

 • Εάν έχετε κάποια χρόνια ασθένεια όπως καρκίνο ή καρδιακή προσβολή
 • Ένα επάγγελμα υψηλού κινδύνου όπως η στρατιωτική θητεία
 • Lέματα στην εφαρμογή και μη ειλικρινής.

Είτε συμφωνείτε είτε όχι, η ασφάλιση ζωής είναι σίγουρα ένα όφελος τις περισσότερες φορές. Σας σώζουν σε περιόδους κρίσης και είναι δυνητικοί σωτήρες. Ωστόσο, το κλειδί βρίσκεται στην επιλογή του σωστού σχεδίου ή σχεδίου, ένα που θα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και ένα που θα λύσει το σκοπό σας. Μόλις το μάθετε αυτό, θα δείτε το θαύμα που μπορεί να κάνει η ασφάλιση για τη διασφάλιση του μέλλοντός σας.