10 εκπληκτικά οφέλη για το δέρμα του πράσινου τσαγιού για το δέρμα και το πρόσωπό σας!

Οφέλη από πράσινο τσάι για το δέρμα

Το πράσινο τσάι, ένα κλασικό ποτό των Ασιατών, θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά ποτά στη γη, λόγω των πολυάριθμων οφελών του στην υγεία, όπως η διαχείριση του βάρους και ο έλεγχος των ασθενειών. Το πράσινο τσάι ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα από Ιάπωνες μοναχούς και διαπίστωσε ότι το πράσινο τσάι έχει απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες. Εκτός από αυτές τις θεραπευτικές ιδιότητες, το πράσινο τσάι στις μέρες μας χρησιμοποιείται για την περιποίηση του δέρματος λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων που υπάρχουν σε αυτό.

Το πράσινο τσάι είναι μια από τις ποικιλίες τσαγιού που έχει γίνει πολύ δημοφιλές αυτές τις μέρες λόγω των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων του. Ένα τέτοιο βασικό πλεονέκτημα είναι ότι βοηθά στην απώλεια βάρους. Η ομορφιά αυτές τις μέρες έχει γίνει μια από τις βασικές ιδιότητες πολλών ανθρώπων. Λόγω της πολυάσχολης ζωής, των ταραγμένων προγραμμάτων και της ρύπανσης γύρω, το δέρμα έχει γίνει ένα από τα κύρια προβλήματα, κυρίως για τη νεότερη γενιά. Για να δείχνουμε όμορφα, χρησιμοποιούμε πολλά καλλυντικά υψηλής τιμής και σπεύδουμε ακόμη και στους δερματολόγους ή τους αισθητικούς για άμεσα αποτελέσματα, αλλά στο τέλος, όλα πάνε μάταια. Υπάρχουν διάφορες φυσικές θεραπείες για τη φροντίδα του δέρματος, μία από τις οποίες είναι η χρήση πράσινου τσαγιού στο δέρμα. Αυτό το άρθρο στοχεύει να εξηγήσει τα οφέλη του πράσινου τσαγιού για τη φροντίδα του προσώπου και του δέρματος.

Οφέλη από το πράσινο τσάι για το δέρμα:

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του βάρους και να βελτιώσει το μεταβολισμό στο σώμα. Επίσης, αποτοξινώνει και καθαρίζει το σύστημα του σώματος. Επιπλέον, το πράσινο τσάι, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, μπορεί να κάνει θαύματα. Μερικά από αυτά παρατίθενται παρακάτω:

1. Αντιγήρανση:

 • Η όμορφη εμφάνιση έχει γίνει μια από τις προτεραιότητες αυτές τις μέρες και με τη γήρανση, η ομορφιά στο πρόσωπο μειώνεται αργά. Αυτό το πράσινο τσάι λειτουργεί ως αντιγηραντικό προϊόν για το πρόσωπο και το δέρμα.
 • Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο πράσινο τσάι, συμβάλλουν στην αναγέννηση των κυττάρων στο πρόσωπο. Το βασικό συστατικό του πράσινου τσαγιού EGCG έχει την ικανότητα να αναγεννά τα νεκρά κύτταρα στο πρόσωπο, κάνοντας έτσι το πρόσωπο να φαίνεται νεανικό.
 • Οι κατεχίνες, μια υποομάδα της βιολογικής ένωσης που ονομάζεται πολυφαινόλες, που υπάρχουν στο πράσινο τσάι καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες βοηθούν στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.
 • Η κατανάλωση 2-3 φλιτζανιών πράσινο τσάι ή η τοπική εφαρμογή του μπορεί να δείξει τα επιθυμητά αποτελέσματα εντός εβδομάδων.

2. Αποτρέπει τον καρκίνο του δέρματος:

 • Ο ήλιος έχει μερικές επιβλαβείς ακτίνες UV που βλάπτουν το δέρμα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος.
 • Αυτές οι επιβλαβείς ακτίνες UV διεισδύουν στα στρώματα του δέρματος και καταστρέφουν τα επιθηλιακά κύτταρα προκαλώντας μελάνωμα καρκίνο του δέρματος ή μη μελανώματος καρκίνο του δέρματος.
 • Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, το πράσινο τσάι έχει μια ισχυρή αντιοξειδωτική κατεχίνη EGCG που προστατεύει το DNA του δέρματος εμποδίζοντας τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου να διεισδύσουν στο δέρμα.
 • Αυτό μπορεί να επιτευχθεί πίνοντας τακτικά 2 φλιτζάνια πράσινο τσάι ή εφαρμόζοντάς το τοπικά στην επιφάνεια του δέρματος.

3. Οφέλη κάτω από τα μάτια:

 • Οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια είναι ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή γενιά. Οι μαύροι κύκλοι σχηματίζονται κυρίως λόγω έλλειψης ύπνου, δουλειάς αργά το βράδυ κ.λπ.
 • Το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει αυτούς τους μαύρους κύκλους κάτω από το δέρμα. Τα δύο βασικά συστατικά, η καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά, βοηθούν στη συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων κάτω από τα μάτια και φωτίζουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.
 • Τα φλαβονοειδή που υπάρχουν στο πράσινο τσάι έχουν επίσης οφέλη στη μείωση των μαύρων γραμμών και κύκλων γύρω από τα μάτια.
 • Για αυτό, χρειάζεστε δύο φακελάκια πράσινου τσαγιού, κατά προτίμηση μεταχειρισμένα. Cύξτε τα και τοποθετήστε τις σακούλες στα μάτια σας για 15-20 λεπτά. Μετά την αφαίρεση, μπορείτε να παρατηρήσετε τη διαφορά.
 • Για επιθυμητά αποτελέσματα, συνεχίστε αυτό τακτικά μέχρι να εξαφανιστούν οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια.

4. Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες:

 • Η φλεγμονή αναφέρεται ως εμφάνιση ερυθρότητας και ερεθισμού στο δέρμα. Αυτή η φλεγμονή καταστρέφει την εμφάνιση του δέρματος και μπορεί να οδηγήσει περαιτέρω σε σοβαρά δερματικά προβλήματα.
 • Οι πολυφαινόλες, που υπάρχουν στο πράσινο τσάι, έχουν σημαντικά αντιφλεγμονώδη οφέλη.
 • Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα βενζοϊκού οξέος στο σώμα, το οποίο πιστεύεται ότι θεραπεύει ερεθισμούς του δέρματος και καταστάσεις όπως το έκζεμα.
 • Επιπλέον, η εφαρμογή των φρεσκοψημένων σακουλών τσαγιού στο κοκκινισμένο δέρμα μπορεί να είναι ευεργετική και να μειώνει τον ερεθισμό.

5. Αντιβακτηριακές ιδιότητες και θεραπεία ακμής:

 • Ακμή, ποιος δεν το μισεί; Είναι ένα από τα κοινά προβλήματα στη νεολαία. Πολλοί άνθρωποι παθαίνουν κατάθλιψη και ντρέπονται να βγουν έξω εξαιτίας της ακμής.
 • Το πράσινο τσάι, ένας ισχυρός αντιβακτηριακός παράγοντας, βοηθά στη θεραπεία της ακμής. Οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στο πράσινο τσάι καθαρίζουν την επιφάνεια του δέρματος και τους κυματισμούς που υπάρχουν στο δέρμα και καταπολεμούν τυχόν βακτηριακές λοιμώξεις του δέρματος.
 • Αυτό σημαίνει ότι οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στο πράσινο τσάι μειώνουν την ακμή, προκαλώντας την ανάπτυξη βακτηρίων στο δέρμα. Επιπλέον, λειαίνει και τονώνει το δέρμα.
 • Συνιστάται να πίνετε 2 φλιτζάνια πράσινο τσάι τακτικά για να αποφύγετε τυχόν εμφανή ακμή στο πρόσωπο.
 • Εναλλακτικά, πάρτε χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού και εφαρμόστε το τοπικά στο δέρμα όπου υπάρχει ορατή ακμή σε καθημερινή βάση. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθά στη μείωση της ανεπιθύμητης ακμής στο δέρμα.

6. Ανακουφίστε τα ηλιακά εγκαύματα ή τις κηλίδες:

 • Τα ηλιακά εγκαύματα είναι τα πιο ερεθιστικά στο πρόσωπο και το δέρμα. Τα ηλιακά εγκαύματα σας κάνουν να μένετε στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας, εμποδίζοντας τις καθημερινές σας εργασίες.
 • Το πράσινο τσάι βοηθά στην ανακούφιση των ηλιακών εγκαυμάτων και των κηλίδων. Το πράσινο τσάι έχει ένα ειδικό συστατικό που ονομάζεται ταννικό οξύ, το οποίο ηρεμεί τον ερεθισμό στο δέρμα.
 • Για αυτό, χρειάζεστε φύλλα πράσινου τσαγιού που παρασκευάζονται σε νερό. Cύξτε το παρασκευασμένο τσάι, βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο τσάι και τρίψτε απαλά το βουτηγμένο πανί στην πληγείσα περιοχή για μισή ώρα.
 • Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φακελάκια πράσινου τσαγιού. Τρίψτε απαλά τις βρεγμένες σακούλες τσαγιού στις περιοχές με κηλίδες για να μειώσετε τον ερεθισμό και την ερυθρότητα.

7. Αποφράξτε τους πόρους και αντιμετωπίστε τα μαύρα στίγματα:

 • Το δέρμα έχει την ιδιότητα να εκκρίνει περίσσεια σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες. Λόγω αυτού του σμήγματος, το δέρμα πρέπει να αντιμετωπίσει τους μη φραγμένους πόρους ή τα σπυράκια ή τα λευκά στίγματα.
 • Το πράσινο τσάι βοηθά στην πρόληψη αυτών των μικροσκοπικών προβλημάτων. Αυτό είναι ένα φυσικό στυπτικό, επομένως αφαιρεί το υπερβολικό σμήγμα ή λάδι.
 • Βοηθά επίσης στην απομάκρυνση της βρωμιάς από τους ανοιχτούς πόρους και συσφίγγει τους καθαρισμένους πόρους για να αποτρέψει την είσοδο ρύπων.
 • Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την εφαρμογή τοπικού πράσινου τσαγιού δύο φορές την ημέρα και η κατανάλωση ενός φλιτζανιού την ημέρα μπορεί να διατηρήσει το δέρμα.

8. Λαμπερό δέρμα:

 • Λόγω της υπερβολικής ρύπανσης, το δέρμα χάνει σταδιακά τη λάμψη του. Συνήθως, τα τονωτικά χρησιμοποιούνται για να αποκτήσουν λαμπερό δέρμα.
 • Όταν εξαντλείτε τα γραφίτη, η φυσική θεραπεία είναι το πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι, το οποίο είναι ένα φυσικό στυπτικό, βοηθά στη συρρίκνωση των πόρων, αφαιρεί τη λιπαρότητα και το καθαρίζει, γεγονός που κάνει το δέρμα να λάμπει.
 • Για αυτό, πάρτε μια υγρή και κρύα σακούλα τσαγιού και τρίψτε την απαλά στο πρόσωπό σας για 10 λεπτά και αφήστε την να καθίσει για λίγα λεπτά.
 • Κάνοντας αυτό τακτικά μπορεί να σας δώσει λαμπερό δέρμα.

9. Λιπαρό δέρμα:

 • Η έκκριση περίσσειας σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες προκαλεί λιπαρό δέρμα. Αυτό θα σας κάνει να φαίνεστε πολύ άβολα και μερικές φορές ακόμη και άσχημα.
 • Υπάρχουν μερικά μείγματα πράσινου τσαγιού που είναι πλούσια σε φυσικά έλαια, καθιστώντας τα ευεργετικά για λιπαρά δέρματα. Αυτά τα μείγματα περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται τανίνες σε αυτά, η οποία συρρικνώνει τους πόρους του δέρματος, μειώνοντας έτσι την έκκριση της παραγωγής σμήγματος (ελαίου).
 • Η εφαρμογή τοπικού πράσινου τσαγιού στο δέρμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της παραγωγής λαδιού. Η κατανάλωση ενός φλιτζανιού πράσινο τσάι είναι επίσης ευεργετική για το λιπαρό δέρμα.

10. Θεραπεία ψωρίασης:

 • Η ψωρίαση είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα κύτταρα του δέρματος συσσωρεύονται και σχηματίζουν λέπια και φαγούρα, ξηρά μπαλώματα. Κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει έναν τέτοιο τύπο δέρματος.
 • Η έρευνα έδειξε ότι τα βασικά συστατικά του πράσινου τσαγιού έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίζουν δερματικές διαταραχές όπως η ψωρίαση λόγω των αντιβακτηριακών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του.

Τελικές σκέψεις:

Το πράσινο τσάι, ένα φυσικό βότανο, έχει πολλά οφέλη, τόσο πίνοντας όσο και εφαρμόζοντάς το τοπικά στην επιφάνεια του δέρματος. Ακόμα και γιατροί και διατροφολόγοι προτείνουν να πίνετε πράσινο τσάι μία φορά την ημέρα για να διατηρήσετε το σωματικό σας βάρος και να έχετε λαμπερό δέρμα. Αλλά, όταν σκέφτεστε να εφαρμόσετε στο δέρμα και γύρω από τα μάτια, είναι καλύτερο να δοκιμάσετε τυχόν αλλεργίες. Τέλος, αν ο στόχος σας είναι να έχετε υγιές και λαμπερό δέρμα, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το πράσινο τσάι ως προϊόν ομορφιάς σας. Επίσης, μοιραστείτε τις βελτιώσεις που αντιμετωπίσατε στο δέρμα σας μετά τη χρήση πράσινου τσαγιού στο δέρμα και το πρόσωπό σας.

Συχνές ερωτήσεις

1. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το πράσινο τσάι ως τονωτικό δέρματος?

Απάντηση: Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινο τσάι ως τονωτικό δέρματος. Βράζουμε ένα πράσινο τσάι και το αφήνουμε να κρυώσει. Πάρτε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα, βουτήξτε την στο παρασκευασμένο τσάι και κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας, που είναι τα πιο αποτελεσματικά τονωτικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο το πρωί όσο και το βράδυ.

2. Πώς μπορεί το πράσινο τσάι να χρησιμοποιηθεί ως τρίψιμο προσώπου?

Απάντηση: Πρώτα, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού φύλλα πράσινου τσαγιού ή μια τσάντα τσαγιού με ίση ποσότητα πλύσης προσώπου. Ανακατέψτε το καλά μέχρι να μοιάζει με απολεπιστικό scrub. Απλώστε απαλά το scrub στο πρόσωπό σας και περιστρέψτε με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε.