10 πιο αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι για τη θεραπεία της θερμότητας που βράζει στο δέρμα

Οι βράσεις, πιο γνωστές ως βράσεις θερμότητας, ενοχλούν τον καθένα από εμάς, μερικές φορές και όχι πολλοί από εμάς γνωρίζουμε τις πραγματικές αιτίες και θεραπείες για το ίδιο. Τα βράζια κατηγοριοποιούνται ιατρικά ως εντοπισμένες λοιμώξεις του δέρματος που ξεκινούν ως κόκκινες κηλίδες που εμφανίζονται ανυψωμένα κομμάτια στο δέρμα. Σιγά -σιγά, ο πυρήνας γίνεται σκληρότερος με το σχηματισμό και τη συσσώρευση πύου μέσα στο κόκκινο σημείο, κάνοντάς τον να βράσει.

Αρχικά διορθωτικά μέτρα για τη θεραπεία της θερμότητας που βράζει στο δέρμα

Αιτίες βράσης:

Παρόλο που οι βράσεις κατηγοριοποιούνται ως λοίμωξη, οι περισσότερες βράσεις δεν βασίζονται πραγματικά σε λοίμωξη, αλλά στην πραγματικότητα αναπτύσσονται λόγω υπερβολικής θερμότητας στο σώμα που αναδύεται προκαλώντας επώδυνες βράσεις. Μερικοί βράσεις συμβαίνουν λόγω υπερβολικής κατανάλωσης τροφίμων που παράγουν θερμότητα, όπως φρούτα μάνγκο ή τζάκκικ, κλπ., Ενώ ορισμένα βράζει είναι μολυσματικά με βακτηριακή ανάπτυξη. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι που σχετίζονται με την εμφάνιση βρασμού του δέρματος, αλλά η βασική αιτία είναι ο σχηματισμός επιπλέον λευκών αιμοσφαιρίων στο σώμα που συλλέγονται σε σημείο στο δέρμα σχηματίζοντας βράσεις.

Πού εμφανίζονται συχνά?

Η θερμότητα βράζει ή το δέρμα βράζει συχνά εμφανίζονται σε ευαίσθητα σημεία του σώματος ή σε περιοχές που παράγουν θερμότητα, όπως γλουτοί, μασχάλες, πλάτη, πόδια ή τριχωτό της κεφαλής όπου παράγεται περισσότερος ιδρώτας.

Είτε οφείλεται στον ιδρώτα είτε στην υπερβολική θερμότητα μέσα στο σώμα που προκαλείται λόγω της εξωτερικής αύξησης της θερμοκρασίας ή λόγω πρόσληψης θερμών τροφών, εμφανίζονται βράσεις θερμότητας.

Παρόλο που ορισμένες ζέστες χρειάζονται ιατρική παρέμβαση, οι περισσότερες βράσεις θερμότητας όταν εντοπίζονται στα πρώτα στάδια μπορούν να θεραπευτούν με τις καλύτερες θεραπείες στο σπίτι. Εδώ έχουμε συντάξει τον πιο ελπιδοφόρο κατάλογο θεραπείας για τη θεραπεία με ζέστη για το σπίτι για να σας δώσουμε λύσεις γρήγορης επιλογής για όλους τους τύπους βρασμού δέρματος.

10 καλύτερες θεραπείες στο σπίτι για το δέρμα με θερμότητα:

1. Επικόλληση Neem:

Το Neem που έχει φυσικές φαρμακευτικές ιδιότητες χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών ασθενειών και η θερμότητα μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί! Το ινδικό πασχαλιά όπως είναι γνωστό, το neem έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθά στη σωστή θεραπεία των βράσεων χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Οδηγίες προετοιμασίας:

 • Μαζέψτε μερικά φύλλα neem
 • Τα πλένουμε καθαρά και κάνουμε μια πάστα από αυτό.

Μια άλλη μέθοδος είναι να φτιάξετε μια λύση neem

 • Πάρτε μερικά καθαρισμένα φύλλα neem
 • Προσθέστε τα σε ένα δοχείο με βραστό νερό
 • Περιμένετε να μειωθεί το διάλυμα στο 1/3. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το.

Οδηγίες χρήσης:

Neem Paste

 • Εφαρμόστε την πάστα neem στις βράσεις και αφήστε την μέχρι να στεγνώσει και να φθαρεί.
 • Συνεχίστε να το κάνετε μέχρι να αρχίσει να βράζει ο βρασμός.

Λύση Neem

 • Πάρτε το διάλυμα neem και ξεπλύνετε συχνά τις πληγείσες περιοχές με αυτό.

Παρενέργειες:

Το Neem έχει τις καλύτερες φαρμακευτικές ιδιότητες και δεν υπάρχει τρόπος να προκαλέσει παρενέργειες.

2. Λάδι από δέντρο τσαγιού:

Το έλαιο τσαγιού είναι ένα αιθέριο έλαιο που έχει φυσικά υψηλά επίπεδα αντιβακτηριακών, αντισηπτικών και αντιμυκητιασικών ιδιοτήτων και είναι ιδανικό για κάθε μορφή λοίμωξης στο δέρμα, συμπεριλαμβανομένων των βράσεων. Το έλαιο δέντρων τσαγιού είναι γνωστό για το ευχάριστο άρωμά του και χρησιμοποιείται στην παρασκευή πολλών φυτικών προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας. Αυτό μπορεί να θεραπεύσει αποτελεσματικά τις ζέστες και τις φουσκάλες.

Οδηγίες προετοιμασίας:

Το έλαιο τσαγιού διατίθεται άμεσα σε μικρές συσκευασμένες φιάλες. Αν και έχει ελαφρώς υψηλότερη τιμή, αξίζει να το αγοράσετε! Θυμηθείτε να επιλέξετε μια καθαρή μορφή ελαίου δέντρου τσαγιού.

Οδηγίες χρήσης:

Πάρτε ένα καθαρό βαμβάκι, βυθίστε το στο λάδι του δέντρου τσαγιού και στη συνέχεια τρίψτε το βαμβάκι πάνω στα βράσματα απευθείας.

Επαναλάβετε 4-5 φορές την ημέρα μέχρι να μειωθεί η θερμότητα.

Παρενέργειες:

Το έλαιο τσαγιού είναι ένα φυσικό εκχύλισμα του δέντρου τσαγιού και δεν έχει σχετικές παρενέργειες, εκτός εάν το μπουκάλι λαδιού που επιλέγετε έχει άλλους συνδυασμούς. Επιλέξτε λοιπόν με σύνεση!

3. Κρεμμύδι:

Το κρεμμύδι που προσθέτει γεύση στις συνταγές τροφίμων είναι επίσης γνωστό για τη φαρμακευτική του αξία. Με πλούσια αντιοξειδωτικά και άλλες αξίες που εμπλουτίζουν την υγεία, το κρεμμύδι είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό. Οι αντισηπτικές ιδιότητες του κρεμμυδιού κάνουν θαύματα στο δέρμα και θεραπεύουν το δέρμα που βράζει αποτελεσματικά.

Οδηγίες προετοιμασίας:

 • Καθαρίζουμε ένα κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους και το πλένουμε.
 • Κόψτε στα δύο.
 • Καλύψτε το κρεμμύδι με ένα καθαρό και λεπτό ύφασμα.

Οδηγίες χρήσης:

 • Βάλτε το κρεμμύδι που καλύπτεται με ύφασμα στο δέρμα βράζει απευθείας για 3-4 φορές την ημέρα
 • Επαναλάβετε μέχρι να φύγει εντελώς η θερμότητα.

Παρενέργειες:

 • Δεδομένου ότι το κρεμμύδι είναι όξινο στη φύση, μπορεί να προκαλέσει αίσθηση καψίματος στη ζέστη. Αλλά αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ως παρενέργεια. Είναι μέρος της θεραπείας.

4. Αλάτι μπάνιου Epsom:

Το αλάτι Epsom πιστεύεται ότι έχει τη δύναμη να αφαιρέσει οποιαδήποτε αρνητικότητα και να ανανεώσει τις ενέργειες. Το αλάτι Epsom θεωρείται ως το φυσικό φάρμακο για πολλές ασθένειες, ειδικά εκείνες που σχετίζονται με το δέρμα, όπως η ζέστη.

Οδηγίες προετοιμασίας:

 • Προετοιμάστε ένα μούλιασμα από νερό και άλατα Epsom. Αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί για ένα καλό μούσκεμα για τα επόμενα 15-20 λεπτά.
 • Θα μπορούσατε να μουλιάζετε σε μια μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό και αλάτι epsom κάθε μέρα για να απαλλαγείτε από τυχόν ασθένειες. Είτε πρόκειται για πόνους στο σώμα, εξανθήματα στο σώμα ή βράζει θερμότητα, το αλάτι Epsom κάνει καλή δουλειά για να σας προσφέρει ανακούφιση.

Οδηγίες χρήσης:

Θα μπορούσατε να μουλιάζετε σε μια μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό και αλάτι epsom κάθε μέρα για να απαλλαγείτε από τυχόν ασθένειες. Είτε πρόκειται για πόνους στο σώμα, εξανθήματα στο σώμα ή βράζει θερμότητα, το αλάτι Epsom κάνει καλή δουλειά για να σας ανακουφίσει.

Εάν δεν έχετε την υπομονή και το χρόνο να μουλιάσετε σε μια μπανιέρα, αφήστε μόνο την περιοχή όπου εμφανίστηκε ο βρασμός να καλυφθεί με το μούλιασμα.

Παρενέργειες:

Δεν υπάρχουν πιθανές επιδράσεις αυτής της θεραπείας.

5. Κουρκουμάς:

Η αντιφλεγμονώδης και αντιβακτηριακή ιδιότητα του κουρκουμά μαζί με τα οφέλη του καθαρισμού του αίματος θα διώξουν τα βράσματα σε ελάχιστο χρόνο.

Οδηγίες προετοιμασίας:

 • Πάρτε ένα ποτήρι ζεστό γάλα και προσθέστε μισή κουταλιά κουρκουμά σε αυτό.
 • Or απλά πάρτε μια πρέζα αγνό κουρκουμά και προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι ή μέλι ή με φρέσκο ​​τζίντζερ για να κάνετε μια παχιά πάστα.

Οδηγίες χρήσης:

 • Πιείτε ένα ποτήρι γάλα κάθε βράδυ που αναμιγνύεται με λίγο κουρκουμά. Αυτό βοηθά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του βρασμού του δέρματός σας.
 • Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε την πάστα την ημέρα βράσης μέχρι να εξαφανιστούν. Κρατήστε τη συσκευασία καλυμμένη για καλύτερα αποτελέσματα.

Παρενέργειες:

Δεν υπάρχουν πιθανές παρενέργειες αυτού του φαρμάκου.

6. Σκόρδο:

Το σκόρδο, το οποίο έχει πικάντικη μυρωδιά και έντονη γεύση, είναι στην πραγματικότητα ένας πολύ καλός ενισχυτής υγείας. Εκτός από ένα εκπληκτικό συστατικό για την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς και του συκωτιού, το σκόρδο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη θεραπεία των βράσεων θερμότητας.

Οδηγίες προετοιμασίας:

Πάρτε μερικές αποφλοιωμένες σκελίδες σκόρδου, πλύνετε και κάντε μια πάστα από αυτές. Η ζέστη στο σκόρδο θα ανοίξει τη θερμότητα, απελευθερώνοντας όλο το πύον που σχηματίζεται μέσα και επομένως θεραπεύει αποτελεσματικά το βράσιμο του δέρματος.

Οδηγίες χρήσης:

Εφαρμόστε την πάστα σκόρδου στις βράσεις δύο φορές την ημέρα και δείτε τους να εξαφανίζονται.

Παρενέργειες:

Δεν υπάρχουν πιθανές παρενέργειες αυτού του φαρμάκου.

7. Καλαμποκάλευρο:

Το καλαμποκάλευρο είναι ένα φυσικό απορροφητικό και λειτουργεί τέλεια στη θεραπεία της βράσης θερμότητας. Το καλαμποκάλευρο είναι φυσικά πολύ κολλώδες και απορροφητικό στη φύση. Ως εκ τούτου, αυτό χρησιμοποιείται ως θεραπεία με βράσιμο στο σπίτι.

Οδηγίες προετοιμασίας:

Αφήστε να βράσει περίπου μισό φλιτζάνι νερό και προσθέστε καλαμποκάλευρο σε αυτό για να κάνετε μια παχιά πάστα. Cύξτε το.

Οδηγίες χρήσης:

 • Πάρτε την κρύα πάστα καλαμποκιού και εφαρμόστε την ομοιόμορφα στις βράσεις.
 • Καλύψτε την περιοχή με ένα πανί.
 • Κάντε το 2-3 φορές την ημέρα για αποτελεσματικά αποτελέσματα.

Παρενέργειες:

Δεδομένου ότι είναι ένα φυσικό συστατικό τροφίμων, δεν θα υπάρξουν παρενέργειες.

8. Ζεστή συμπίεση:

Ένας καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα βράγματα με έναν κατ ‘οίκον θεραπευτικό τρόπο είναι να εφαρμόσετε ένα πανί που είναι βουτηγμένο σε ζεστό νερό. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι στο νερό για μεγαλύτερο πλεονέκτημα.

Οδηγίες προετοιμασίας:

 • Πάρτε μια γενναιόδωρη ποσότητα νερού σε ένα δοχείο μεσαίου μεγέθους και θερμάνετε το.
 • Μόλις ζεσταθεί το νερό, σβήστε τη φλόγα και μεταφέρετε το νερό σε άλλο μπολ
 • Προσθέστε αλάτι στο νερό και κρατήστε ένα φρέσκο ​​πανί στο χέρι.

Οδηγίες χρήσης:

 • Για καλύτερα αποτελέσματα, βουτήξτε το φρέσκο ​​πανί στο ζεστό αλατόνερο και χρησιμοποιήστε το ως ζεστή κομπρέσα όταν βράσει.
 • Αυτό πρέπει να γίνει για 10 λεπτά σε μία συνεδρία
 • Επαναλάβετε τουλάχιστον 6 φορές την ημέρα για γρήγορη ανακούφιση.

Παρενέργειες:

Το νερό και το αλάτι δεν έχουν παρενέργειες. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι βυθίζετε το δάχτυλό σας για να ελέγξετε τη θερμότητα του νερού. Μερικές φορές όταν το νερό είναι πολύ ζεστό, μπορεί να κάψει το δέρμα.

9. Σπόροι κύμινου:

Οι σπόροι κύμινου που χρησιμοποιούνται καλύτερα ως μπαχαρικά και επίσης για πεπτικά προβλήματα, είναι επίσης καταπληκτικοί στην επούλωση των βρασμών του δέρματος. Όντας φυσικός παράγοντας ψύξης, το κύμινο βοηθά στην ψύξη της ζέστης και βράζει και στεγνώνει γρήγορα.

Οδηγίες προετοιμασίας:

 • Πάρτε μια κουταλιά της σούπας σπόρους κύμινου και μουλιάστε τους σε ένα φλιτζάνι νερό.
 • Μόλις είναι μαλακά και ωραία, αλέστε τα σε μια ωραία παχιά πάστα.

Οδηγίες χρήσης:

 • Εφαρμόστε την πάστα κύμινου στις βράσεις ως πακέτο και αφήστε την να στεγνώσει.
 • Επαναλάβετε μέχρι να εξαφανιστεί η θερμότητα.

Παρενέργειες:

Οι σπόροι κύμινου δεν έχουν παρενέργειες στο δέρμα.

Συμβουλές γρήγορης επιλογής:

Εάν υποφέρετε συχνά από επώδυνες βράσεις θερμότητας οπουδήποτε γύρω από την μασχάλη, τα πόδια, το τριχωτό της κεφαλής, τους γλουτούς, το στήθος, την πλάτη ή την περιοχή των μηρών που είναι οι πιο ευαίσθητοι χώροι, εδώ είναι μερικές γρήγορες συμβουλές για να διαλέξετε και να ακολουθήσετε για να διώξετε τη ζέστη. και επίσης να αποτρέψει το οδυνηρό βράσιμο του δέρματος.

 • Πικρή κολοκύθα: Αυτό το λαχανικό που είναι εξαιρετικά πικρό στη γεύση αλλά απολαμβάνει τους γευστικούς κάλυκες όταν μαγειρεύεται με τον σωστό τρόπο έχει στην πραγματικότητα αντιβακτηριακές ιδιότητες. Φτιάξτε χυμό από φρέσκα πικρά γουρουνάκια, πιέστε λίγο γενναιόδωρο χυμό λεμονιού για να εξισορροπήσετε την πικρή γεύση και πάρτε το κάθε μέρα για να καθαρίσετε το σώμα σας και να αποφύγετε τη ζέστη.
 • Ξίδι: Το ξύδι το οποίο είναι ένας εξαιρετικός ενισχυτής γεύσης είναι επίσης ένας εκπληκτικός καθαριστικός παράγοντας. Όχι μόνο αυτό, το ξύδι έχει τη δύναμη να λειτουργεί εξαιρετικά σε θερμότητα που βράζει και να τους κάνει να σβήσουν. Μουλιάστε ένα βαμβάκι ή ένα καφέ χαρτί σε ξύδι και βάλτε το να βράσει. Επίδεσέ το και άφησέ το. Όταν ανοίξετε τον επίδεσμο μετά από λίγες ώρες, θα δείτε τη βράση να στεγνώνει και να σκάει.

Τώρα που φτιάξατε τη λίστα θεραπείας με τη θεραπεία βρασμού στο σπίτι, απλώς προχωρήστε και χρησιμοποιήστε τα και μείνετε ανώδυνα όταν πρόκειται για ζέστη. Εάν βρήκατε αυτό το άρθρο κατατοπιστικό, σχολιάστε παρακάτω με τις σκέψεις σας.