15 εκπληκτικά και άγνωστα οφέλη από το λάδι καρύδας για το δέρμα!

Λάδι καρύδας για το δέρμα

Όλοι μας έχουμε ακούσει ιστορίες από την εποχή της γιαγιάς μας για τα πολλά οφέλη του ελαίου καρύδας στο δέρμα και τα μαλλιά. Η σημασία και τα ζωτικά χαρακτηριστικά αυτού του λαδιού για κορίτσια και νεαρές γυναίκες τονίζονται πολύ. Αλλά ξέρετε πραγματικά πώς και ποια είναι τα πλεονεκτήματα που συνδέονται με αυτό το λάδι στο δέρμα; Το λάδι μιλιέται και επαινείται αρκετά για τις ιδιότητες που προάγουν την υγεία. Αυτό το θαυμάσιο έλαιο λειτουργεί σαν μαγικό για όλες τις γυναίκες που έχουν τόσο την ομορφιά όσο και την περιποίηση του δέρματος. Με τα λιπαρά οξέα, τα μέταλλα και τα θρεπτικά συστατικά, το λάδι καρύδας είναι θαυμαστό για δερματικά προβλήματα, καθώς και για την υγεία των μαλλιών μας.

Αν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε για τις μεθόδους εφαρμογής αυτού του ελαίου, τη δοσολογία και πώς λειτουργεί για διαφορετικές ανησυχίες του δέρματος, αυτός ο οδηγός είναι για εσάς! Σήμερα, ας εξερευνήσουμε τα άγνωστα οφέλη της εφαρμογής του ελαίου καρύδας στο δέρμα κάθε μέρα.

Τι είναι το λάδι καρύδας και ποιες είναι οι ιδιότητες του:

Το λάδι καρύδας είναι κάτι που έχει πολλά οφέλη τόσο για την υγεία όσο και για την περιποίηση του δέρματος. Περιέχει βαριά κορεσμένα λιπαρά οξέα τα οποία εξάγονται από ακατέργαστους ή αποξηραμένους πυρήνες καρύδας (1). Το λάδι χρησιμοποιείται τόσο για μαγειρική όσο και για θέματα υγείας, όπως το δέρμα και τα μαλλιά. Με τον πλούτο του σε κορεσμένα λιπαρά οξέα γενικά, το έλαιο έχει επίσης καλά πολυακόρεστα λίπη και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά (2).

 • Λαυρικό οξύ 49%
 • Μυριστικό οξύ 18%
 • Καπρυλικό οξύ 8%
 • Παλμιτικό οξύ 8%
 • Καπρικό οξύ 7%
 • Ελαϊκό οξύ 6%
 • Λινολεϊκό οξύ 2%
 • Στεατικό οξύ 2%

Το καθαρό λάδι καρύδας διακυβεύει στο εξής το κορεσμένο λίπος, περίπου 90 % μέσα σε αυτό (3). Το λαουρικό οξύ που υπάρχει σε αυτό, με τη μεγαλύτερη αναλογία, κάνει θαύματα με τις πλούσιες αντιβακτηριακές και αντιιικές του ιδιότητες (4).

Πλεονεκτήματα και οφέλη του ελαίου καρύδας στο δέρμα:

Με αυτά τα τεράστια πλούσια θρεπτικά συστατικά και λιπαρά οξέα, το λάδι καρύδας αποδεικνύεται ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για να μας βοηθήσει με πολλά οφέλη τόσο για το δέρμα, τα μαλλιά και την υγεία. Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη για την υγεία και την περιποίηση της επιδερμίδας από την εφαρμογή του λαδιού στο πρόσωπο και το δέρμα.

1. Βοηθά στην επούλωση πληγών:

Αρκετές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η θεραπεία τραυματισμών με λάδι καρύδας βοηθά στη διαδικασία επούλωσης σημαντικά. Με σωστά επίπεδα κολλαγόνου και αντιοξειδωτικά, μαζί με αντιμικροβιακές ιδιότητες, το έλαιο βοηθά στην επούλωση πληγών και επίσης μειώνει τις λοιμώξεις γύρω τους (5,6). Η σημασία του ελαίου καρύδας για την επούλωση πληγών στο δέρμα είναι επίσης μια πολύ δημοφιλής αρχαία θεραπεία.

 • Πρώτον, καθαρίστε την πληγή τακτοποιημένα. Καθαρίστε την περιοχή και στεγνώστε.
 • Εφαρμόστε το λάδι μέσα και γύρω από την πληγή.
 • Καλύψτε την περιοχή με ένα πανί.
 • Εφαρμόστε ξανά το λάδι 2-3 φορές την ημέρα για καλά αποτελέσματα.

2. Ενυδάτωση και ενυδάτωση του δέρματος:

Υποφέρετε από αυτό το ξηρό και σκασμένο δέρμα; Το μόνο που χρειάζεστε είναι καθαρό λάδι καρύδας για να βγείτε με καλύτερη εμφάνιση. Το λάδι καρύδας ωφελεί την ενυδάτωση ακόμη και βαθιά σε ξηρό δέρμα. Με τα ανόργανα συστατικά του, βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και στη διατήρηση της ακεραιότητας του δέρματος (7). Το λάδι διεισδύει βαθιά στα επιφανειακά στρώματα και παρέχει ενυδάτωση μεγάλης διάρκειας.

 • Αφού κάνετε ένα φρέσκο ​​μπάνιο, απλώς εφαρμόστε το λάδι καρύδας στις ξηρές περιοχές του δέρματος.
 • Εφαρμόστε το ξανά όπως απαιτείται.
 • Αυτό είναι; θα δείτε λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα σε χρόνο μηδέν.
 • Δεδομένης της σημασίας και των πλεονεκτημάτων, μπορείτε να προχωρήσετε στην εφαρμογή του ελαίου καρύδας στο πρόσωπο και όλη τη νύχτα.

3. Αντιμετωπίστε την ακμή:

Το λάδι καρύδας, με τα πυκνά λιπαρά οξέα, βοηθά στη διατήρηση των βακτηρίων στον κόλπο και μειώνει τις λοιμώξεις. Αυτές οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες στο έλαιο βοηθούν στη θεραπεία της ακμής, μειώνουν την ερυθρότητα και το πρήξιμο και επίσης εμποδίζουν την ανάπτυξή της (8).

 • Για καλύτερα αποτελέσματα, πλένετε το πρόσωπο τακτικά.
 • Στεγνώστε και εφαρμόστε λάδι καρύδας στις περιοχές όπου υπάρχει ακμή.
 • Εναλλακτικά, μπορείτε ακόμη και να ατμίσετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό, έτσι ώστε να ανοίξουν οι πόροι, να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα και να καθαρίσετε τους πόρους και στη συνέχεια να κάνετε μασάζ με λάδι καρύδας για να ωφελήσετε το δέρμα σας.

4. Μειώστε τη φλεγμονή:

Από την περίπτωση λοιμώξεων του δέρματος έως φλεγμονές, το λάδι καρύδας βοηθά πολύ στη μείωση τέτοιων ανησυχιών. Το λάδι έχει αποδειχθεί ότι είναι ευεργετικό για τη θεραπεία λοιμώξεων του δέρματος και διαταραχών όπως το έκζεμα και η δερματίτιδα (9). Όταν εφαρμόζεται, κάνει θαύματα για να μειώσει τη φλεγμονή, την ερυθρότητα και τον πόνο, λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων και των λιπαρών οξέων (10).

 • Εκτός από τη λήψη τακτικών φαρμάκων για την πληγείσα περιοχή και τα προβλήματα του δέρματος, εφαρμόστε φρέσκο ​​λάδι καρύδας.
 • Κάντε μασάζ καλά για να περάσει σε βαθιά στρώματα του δέρματος.
 • Εφαρμόστε ξανά όπως απαιτείται, σε πολλές φορές.

5. Λάδι καρύδας ως φυσικό αντηλιακό:

Το αντηλιακό παίζει σημαντικό ρόλο στη φροντίδα και προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UV που πέφτουν από τον ήλιο (11). Γνωρίζετε ότι το λάδι καρύδας έρχεται σε μεγάλο βαθμό για να μειώσει την επίδραση του ήλιου που πέφτει απευθείας στο δέρμα; Με τα φυσικά συστατικά του, το λάδι καρύδας μπορεί να σας βοηθήσει φυσικά να προστατέψετε το δέρμα από τις ακτίνες, χωρίς βοήθεια για τυχόν παραποιημένα προϊόντα.

 • Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε εξαιρετικά παρθένο λάδι καρύδας στο πρόσωπο.
 • Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα από αυτό πριν φύγετε από το σπίτι.
 • Έτσι, το λάδι καρύδας μπορεί να μειώσει την επίδραση των σκληρών ακτίνων του ήλιου στο πρόσωπο και τα στρώματα του δέρματος.

6. Αφαίρεση μακιγιάζ:

Με τα επίμονα προϊόντα μακιγιάζ στη γωνία των αγορών, μας αρέσει να ντυνόμαστε και να δείχνουμε όμορφα. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να αφαιρέσετε το μακιγιάζ μέχρι το τέλος της ημέρας. Μπορεί επίσης να είναι το πιο δύσκολο έργο για να το πετύχουμε, με επίμονα ίχνη να αφήνονται γύρω από το πρόσωπό μας. Γνωρίζετε όμως ότι το λάδι καρύδας είναι φυσικό ντεμακιγιάζ; Γιατί να χρησιμοποιείτε προϊόντα με βάση την αγορά εάν αυτό το λάδι μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του δέρματός σας εύκολα?

 • Πάρτε λίγο λάδι καρύδας σε βαμβάκι και κάντε μασάζ καλά στο πρόσωπο.
 • Αφαιρέστε το επίμονο μακιγιάζ των ματιών και τα ίχνη γρήγορα με αυτό το λάδι.
 • Τρίψτε το καλά για μερικές φορές για καλύτερα αποτελέσματα.
 • Πλύνετε το πρόσωπο με κρύο νερό και στεγνώστε.

7. Μειώστε και αφαιρέστε τις ραγάδες:

Οι ραγάδες εμφανίζονται συχνότερα στον σημερινό κόσμο για διάφορους λόγους. Είτε λόγω εγκυμοσύνης, είτε αύξησης βάρους ή ξαφνικής απώλειας βάρους, είτε μυϊκής ανάπτυξης. Αυτά τα σήματα δεν είναι κάτι που όλοι θέλουμε. Γνωρίζετε όμως ότι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μπορούν να θεραπεύσουν καλά τα σημάδια; Το λάδι βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος φυσικά, με το λαυρικό οξύ του να απορροφάται βαθιά στα στρώματα του δέρματος για να έχει θετική επίδραση στην παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό, με τη σειρά του, βελτιώνει την εμφάνιση και μειώνει τα σημάδια.

 • Μπορείτε να εφαρμόσετε απευθείας το λάδι καρύδας στις ραγάδες και να κάνετε μασάζ καλά.
 • Εναλλακτικά, μπορείτε ακόμη να αναμίξετε λάδι με χυμό λεμονιού και να κάνετε μασάζ στο δέρμα.

8. Μαλακώστε το δέρμα:

Όλοι ονειρευόμαστε να έχουμε ένα απαλό και λαμπερό δέρμα από μέσα. Αλλά το καθαρό λάδι καρύδας μπορεί να κάνει την επιθυμία σας πραγματικότητα σε λίγο χρόνο! Με τα κατάλληλα επίπεδα σε κολλαγόνο καθώς και βιταμίνη Ε, το λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ να απαλύνει τον τόνο του δέρματος, να φωτίσει τα σημάδια και να φέρει τη φυσική λάμψη από το δέρμα χωρίς κόπο. Επίσης, ωφελεί τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος όταν κάνετε μασάζ και φέρνει τη φυσική λάμψη στο πρόσωπο. Είτε πρόκειται για ξηρό είτε λιπαρό δέρμα, τα οφέλη είναι ίσα και τεράστια.

 • Προσθέστε λίγες σταγόνες λάδι καρύδας στο πρόσωπο και το δέρμα.
 • Κάντε μασάζ καλά γύρω από το δέρμα κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε.
 • Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε λάδι καρύδας, ροδόνερο, λεμόνι και κουρκουμά για να χρησιμοποιήσετε και ως μάσκα προσώπου.
 • Μπορείτε ακόμη να προχωρήσετε με την εφαρμογή του ελαίου καρύδας όλη τη νύχτα στο πρόσωπο, για να δώσετε μια λεπτή λάμψη και απαλό δέρμα.

9. Μειώστε τις ρυτίδες:

Υπάρχουν ισχυρές πεποιθήσεις μεταξύ πολλών ότι το λάδι καρύδας είναι καλό για τις ρυτίδες του προσώπου και του δέρματος. Ενώ τα επιστημονικά στοιχεία φαίνονται περιορισμένα σε αυτό, ορισμένες μελέτες αναφέρουν ότι αυτό το έλαιο είναι αποτελεσματικό από άλλα αιθέρια έλαια για να τονώσει το δέρμα και να μειώσει τέτοιες ανησυχίες (12). Δεδομένης της εξαιρετικής ποσότητας κολλαγόνου στο λάδι, βοηθά στη δημιουργία της ελαστικότητας του δέρματος καθώς και στο να γίνει πιο σφριγηλό.

 • Χρησιμοποιήστε το λάδι ως μορφή ορού και εφαρμόστε σε όλο το ξηρό δέρμα.
 • Κάντε μασάζ καλά.

10. Ως κρέμα κάτω από τα μάτια:

Υποφέρετε από μαύρους κύκλους; Θέλετε να έχετε λαμπερά και καθαρά μάτια, ακριβώς όπως οι ντίβες; Ξεχάστε να ξοδέψετε επιπλέον δολάρια για όλα αυτά τα προϊόντα κάτω από τα μάτια της αγοράς και χρησιμοποιήστε το φυσικό λάδι για να μειώσετε το πρήξιμο και τα στίγματα. Το λάδι καρύδας λειτουργεί υπέροχα ως κρέμα για να μειώσει το πρήξιμο, τους μαύρους κύκλους και τις γραμμές κοντά στα μάτια.

 • Απλά κάντε μασάζ και τρίψτε λίγο καθαρό λάδι καρύδας ανάμεσα στα δάχτυλά σας.
 • Ζεστάνετε και χτυπήστε κάτω από τα μάτια.

11. Ως βούτυρο χειλιών για σκασμένα και ξηρά χείλη:

Ενώ οι ενυδατικές ιδιότητες του ελαίου καρύδας είναι ήδη καλά εδραιωμένες, βοηθά σημαντικά και ως θεραπεία για τα ξηρά χείλη. Εάν έχετε ξηρά και σκασμένα χείλη, το λάδι μπορεί να βοηθήσει πολύ στην ενυδάτωση του δέρματος, να θεραπεύσει τις ρωγμές και να μειώσει τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη.

 • Η εφαρμογή του λαδιού στα χείλη είναι μια απλή θεραπεία.
 • Αποθηκεύστε το λάδι σε ένα μικρό δοχείο και χρησιμοποιήστε το για να το τρίψετε στα χείλη, όπως και όταν απαιτείται.

12. Απολέπιση σώματος:

Στοιχηματίζουμε ότι δεν έχετε σκεφτεί να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας ως scrub σώματος. Μήπως ;! Με τις εξαιρετικές ιδιότητές του σε λιπαρά οξέα και βιταμίνες, το λάδι μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, να τονώσει το δέρμα και να δώσει μια λεία υφή, όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα. Λειτουργεί ως φυσικό scrub.

 • Ανακατέψτε λάδι καρύδας με χοντρό αλάτι για να δημιουργήσετε το φυσικό scrub.
 • Κάντε απολέπιση στο δέρμα καλά με το scrub πριν κάνετε μπάνιο.
 • Χρησιμοποιήστε το τακτικά για τα καλύτερα αποτελέσματα. Προτιμήστε τη χρήση ωμού ελαίου καρύδας στο δέρμα για τα καλύτερα οφέλη σε αυτή την περίπτωση.

13. Ραγισμένο τακούνι ή έλαιο επιδερμίδας:

Έχετε σπασμένα πόδια και/ή επιδερμίδες; Εάν υποθέτετε ότι το να έχετε ραγισμένα πόδια και τακούνι είναι φυσικό, κάνετε λάθος. Οφείλεται στους συνηθισμένους παράγοντες του τρόπου ζωής μας, όπως το να τρέχουμε σε προγράμματα και να μην φροντίζουμε αρκετά τα τακούνια ή τα νύχια μας. Τα τακτικά πεντικιούρ/μανικιούρ δεν είναι απλώς μια θεραπεία, αλλά χρειάζεστε κάτι πιο ουσιαστικό για να προστατέψετε και τις επιδερμίδες σας.

 • Χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας ως επιδερμίδα ή λάδι ποδιών.
 • Εφαρμόστε και κάντε μασάζ κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε.

14. Ως μάσκα μαλλιών:

Είτε πρόκειται για φριζαρισμένα ή κατεστραμμένα μαλλιά, είτε για ξηρά μαλλιά, γνωρίζετε τα θαυμαστά οφέλη που συνδέονται με αυτό το λάδι για να φέρει λαμπερά και υγιή μαλλιά; Μελέτες έχουν δείξει τα τεράστια οφέλη από τη χρήση ελαίου καρύδας για τη μείωση της τριχόπτωσης, την εισαγωγή πρωτεϊνών στα λεπτά μαλλιά και την εξισορρόπηση των φυσικών ελαίων εντός των ωοθυλακίων (13).

 • Μπορείτε να εφαρμόσετε λάδι καρύδας πριν πλύνετε τα μαλλιά. Αφήστε τα μαλλιά να μουλιάσουν σε λάδι για μερικές ώρες πριν ξεκινήσετε να πλένετε τα μαλλιά.
 • Εναλλακτικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ορό σε βρεγμένα πετσέτα μαλλιών, μετά το πλύσιμο. Εφαρμόστε ένα μικροσκοπικό λάδι καρύδας, αναμεμειγμένο με αιθέριο έλαιο στα μαλλιά.

15. Για ένα γενικά υγιές πρόσωπο και δέρμα:

Συνολικά, τώρα γνωρίζουμε ότι το λάδι καρύδας βοηθά στη διατήρηση και την επαναφορά υγιών, ενυδατωμένων και λαμπερών στιβάδων του δέρματος. Εφαρμόστε το λάδι ως καθαριστικό, scrub και ενυδατική κρέμα για να τονώσετε τα φυσικά έλαια, ενυδατώστε το επιφανειακό στρώμα και δώστε λαμπερό δέρμα χωρίς κόπο.

 • Χρησιμοποιήστε το λάδι στην παλάμη, τρίψτε το ανάμεσα στα δάχτυλα για καλύτερη εφαρμογή και ζεστάνετέ το.
 • Χρησιμοποιήστε το καθημερινά και τακτικά για καλύτερα αποτελέσματα.

Ποιος τύπος ελαίου καρύδας είναι καλύτερος?

Το λάδι καρύδας δεν είναι καθαρό παντού όταν το βρίσκουμε στην αγορά. Μπορεί να είναι στεγνό ή υγρό κατά την επεξεργασία. Με διάφορους τύπους, όπως εξευγενισμένο λάδι, μη επεξεργασμένο λάδι και εξαιρετικό παρθένο λάδι καρύδας, δεν είναι όλα τα είδη κατάλληλα για εφαρμογή απευθείας στο δέρμα και το πρόσωπο.

Το εξευγενισμένο λάδι είναι το καλύτερο για μαγείρεμα και το παρθένο λάδι καρύδας ταιριάζει καλύτερα για οφέλη στην υγεία και φροντίδα του δέρματος. Το τελευταίο έχει καλύτερη απόδοση όσον αφορά τα αντιοξειδωτικά και τα μέταλλα και κάνει θαύματα για καλύτερη φροντίδα και υγεία του δέρματος συνολικά (14). Αυτό επίσης αποτρέπει την οξείδωση και εξουδετερώνει τις ελεύθερες χημικές ουσίες, βοηθώντας στη μείωση των εξανθημάτων, των λοιμώξεων και των φλεγμονών. Ωστόσο, το βιολογικό λάδι καρύδας είναι επίσης δημοφιλές στην αγορά φαρμάκων για την περιποίηση του δέρματος.

Τελικές σκέψεις:

Έχουμε δει τον τεράστιο αριθμό πλεονεκτημάτων που σχετίζονται με τη χρήση ελαίου καρύδας για το δέρμα και το πρόσωπο. Δεν μπορεί κανείς να τονίσει τη σημασία και τη σημασία αυτού του αρχαίου φαρμάκου ακόμη και στον σημερινό κόσμο για καλύτερο δέρμα και εμφάνιση. Δοκιμάστε αυτό το φυσικό φάρμακο αντί να πάτε για προϊόντα που βασίζονται στην αγορά και δείτε τα αποτελέσματα μόνοι σας. Πείτε μας τις σκέψεις σας!